Receptionen ved indkørslen til Knattercamping in Bantikow am See

Sommerferien 2016, bød på besøg på blandet andet 3 forskellige campingpladser. De 2 af dem var delte med både tekstil og naturistafsnit, hvor den tredje derimod er en ren naturistplads. Pladserne har hver deres charme – men det er jo op til den enkelte at dømme hvad man er til.

 Knattercamping in Bantikow am see

Knattercamping er en virkelig naturskøn plads, den ligger dybt inde i skoven ved den store Bantikower Sø, som ligger i delstaten Brandenburg. Ca. 75 km nordvest for Berlin. Pladsen er delt i et tekstil og et naturistområde.

Hele pladsen er beplantet med store Douglas graner, som giver en dejlig skygge og masser af læ, men samtidig lader det hele ånde. Direkte i forbindelse med pladsen er der adgang til søen, som har både fin sandstrand og badebro.

Søen med en dejligt sandstrand tilSøen med en dejligt sandstrand til

Fælles for pladsen er der en meget ren og nydelig sanitetsbygning, hvor alt er samlet. Da sanitetsbygningen ligger i tekstilafsnittet skal man lige huske og tage lidt tøj på inden man går i bad.

SanitetsbygningenSanitetsbygningen

Med til pladsen hører der ligeledes en indhegning, hvor pladsens dyr går, der er både geder og hængebug svin, begge dele til stor glæde for børn og voksne i alle aldre på pladsen. 

Indhegningen med pladsens dyr som både store og små brugte megen tid på.Indhegningen med pladsens dyr som både store og små brugte megen tid på.

Især disse små fyre her bragte megen glæde når de drønede rundtIsær disse små fyre her bragte megen glæde når de drønede rundt

Det meste af pladsen er meget velordnet, som på alle tyske pladser er der altid nogle fastliggere som forsøger og barrikadere sig, som var der dømt ”hvem kan have flest læsejl oppe” krig. Nogle af dem var dog ret flotte, vi har ikke set et sådan før, men flot var det

Et flot læsejlEt flot læsejl

Selve pladsen er som sagt delt op i en tekstil og en naturistdel. Selv om opdelingen kun var en ret spinkel hæk, fungerede det rigtig fint.

Naturistdelen er opdelt med denne hæk og et skilt som blev respekteret af alle.Naturistdelen er opdelt med denne hæk og et skilt som blev respekteret af alle.

Dette er en plads som vi helt sikkert kan anbefale, selv om den ligger inde midt i en skov og har masser af træer på selve pladsen, så er den virkelig skøn og der kommer stadig masser af lys ned, på trods af træerne. Rundt om pladsen er der i skoven masser af stier man kan gå på.

Og ud over det dyreliv som er i folden, så er der også et rigt dyreliv i skovens træer.

Pladsens hjemmeside: www.knattercamping.de

Familien Sport Bund  Salzgitter e.V.

Denne oase er en ren naturistplads, og som navnet antyder er det efter tysk forbillede en sportsforeningen samtidig. Pladsen er simpelthen så skøn at den skal opleves. Vi havde fundet pladsen via FKK Reisenführe, der var ikke så meget beskrivelse af pladsen, men den lå blot i den retning som vi gerne ville og så må man have hund med.

En oase som skal opleves.En oase som skal opleves.

Vi ankom til pladsen, og blev mødt af en lukket stålport, hmmm god råd er dyrer, heldigvis kom der en bil som skulle ind, hun låste op for os. Pladsen har ikke nogen lejrchef, men er en ren og skær foreningsplads. Hele pladsen emmer af ro, orden og et fællesskab som man skal lede længe efter.

På pladsen er der et fælleshus, og en sanitetsbygning, som rummer både bad, toiletter og sauna.

Store dele af pladsen er opdelt i små lommer og terrasser. Men her ser man ikke de traditionelle tyske parceller med kilometer vise af læsejl, men derimod små yderst velholdte parceller.

Små hyggelige lommer danner rammen om de skønne parcellerSmå hyggelige lommer danner rammen om de skønne parceller

På pladsen er der ligeledes en swimmingpool, og ikke mindst mulighed for mange forskellige former for sport, herunder også beachvolly selv om den ligger inde midt i landet, også uden en sø. Fælles for det hele er at det hele er meget velholdt og velordnet.

Det skal også nævnes at foreningens medlemmer som var på pladsen var meget gæstfrie.

Swimmingpoolen som er til fri afbenyttelse.Swimmingpoolen som er til fri afbenyttelse.

En fin legeplads til børnene og mange sportsaktiviteter for alle.En fin legeplads til børnene og mange sportsaktiviteter for alle.

Alt her på pladsen er bare tiptop, der er ikke noget der er overladt til tilfældighederne, selv denne gamle traktor kører stadig perfekt, og blev holdt pinlig ren.

Stelnummeret på denne gamle traktor er 000047 – hvor gammel mon den er?Stelnummeret på denne gamle traktor er 000047 – hvor gammel mon den er?

 

Fælleshuset hvor der i vinklen er bad, toiletter og saunaFælleshuset hvor der i vinklen er bad, toiletter og sauna

Baderummet som var virkelig flotBaderummet som var virkelig flot

Som sagt er der ikke nogen lejrchef på pladsen, så derfor får man selvfølgelig en nøgle så man kan lukke sig ind og ud som man nu lyster. Det er lidt specielt. Men det fungere perfekt.

Det faktum at der ikke er en egentlig lejrchef gør også at man bør ringe eller maile til pladsen inden ankomst, så man er sikker på at der er nogen til stede der.

Her er ingen bom, men derimod en ret så kraftig jernportHer er ingen bom, men derimod en ret så kraftig jernport

Selve pladsen er delvis omkranset af træer, og har også en del træer inde på selve pladsen, men har stadig masser af åbne områder med skønne pletter. Pladsen ligger godt ude på landet ved landsbyen Salzgitter Bad, som ligger i delstaten Niedersachsen. Salzgitter Bad ligger ca. 55 km sydøst for Hannover.

Det er absolut en plads der kan anbefales, især hvis man er til total fred og ro. Hvis man har hund med, kommer man dog til at ligge i et lille afsnit, som ligger adskilt fra den øvrige del af pladsen, adskilt af sportsfaciliteterne.

Vi var de eneste gæster som havde hund med, og havde derfor rigtig meget plads.Vi var de eneste gæster som havde hund med, og havde derfor rigtig meget plads.

På pladsen så vi en træktøjsafdækning som vi eller nogen andre for den sags skyld, nok aldrig har set før.

En meget dekorativ og speciel træktøjsafdækning.En meget dekorativ og speciel træktøjsafdækning.

Pladsens hjemmeside: www.fsb-salzgitter.de

Insel Camping Werder – Alt Schwerin

Insel Camping ligger smukt langs med den store sø Plauer See ved byen Karow. Karow ligger i delstaten Mecklenburg Vorpommern. Pladsen ligger utrolig naturskønt på halvøen Plauer Werder.

Da pladsen samtidig ligger midt i et større skov/naturreservat er der rig lejlighed til både at studere dyreliv og natur. Pladsen er både til tekstil og naturistcampister.

Pladsen ligger smukt ned til Plauer SeePladsen ligger smukt ned til Plauer See

Søen og vindmøllerne giver et smukt og flot skue ved aftenstid.Søen og vindmøllerne giver et smukt og flot skue ved aftenstid.

Pladsen ligger langs med søen, og er en delt plads. Man kommer først til tektilafsnittet, hvor også autocamper stellplatze ligger. Pladsen er indrettet så næsten uanset hvor man ligger, så er der vandkig.

Der er tilknyttet bad, toilet og køkken, til hvert afsnit, så er man på naturistafsnittet, behøver man ikke tage tøj på for at gå i bad eller på toilet.

Midt på pladsen ligger ”Klejne Knejpe”, som både fungere som reception, en lille butik og ”skillelinje” for tekstilområdet og naturistområdet. Der er ligeledes skiltet med at dette er naturistområde, så hvis man bevæger sig ind på området er man ”advaret”.

Klejne KnejpeKlejne Knejpe

Skillelinjen mellem tekstil og naturistområde.Skillelinjen mellem tekstil og naturistområde.

Pladsen er stor, både på tekstil og naturistområdet, men på trods af dette – også med de mange børn, er der en utrolig ro på pladsen. Vi lå meget tæt på legepladsen, hvor børn fra både tekstil- og naturistafsnittet mødes, høres det ikke.

Legepladsen ligger centralt mellem de to områder, og er flittigt brugt.Legepladsen ligger centralt mellem de to områder, og er flittigt brugt.

Som sagt så ligger pladsen i et skov- og naturreservat, hvilket giver mulighed for vandreture, mountainbike ture osv. I hele området er der ligeledes mange cykel og vandreruter som man kan benytte af vidt forskellige længder.

De fleste vandre- og cykelruter er tydeligt markeret.De fleste vandre- og cykelruter er tydeligt markeret.

Byen Karow, er en typisk turistby, den kan ligeledes sagtens nås på cykel, og indeholder hvad man har behov for, herunder også ”havnemiljø” i form af søens havn.

Er man mere til ren afslapning, eller måske en dukkert efter en gåtur, så er der fin bademulighed i søen, der er delvis sandbund, og direkte adgang fra selve pladsen af.

På naturistafsnittet er der ligeledes en sauna, som kan benyttes, den er samtidig også lavet utrolig hyggeligt, med både udendørs bruser og stole til afslapning.

 

Sauna med udendørs bruser og stole til afslapning, ligger centralt i naturistafsnittet.Sauna med udendørs bruser og stole til afslapning, ligger centralt i naturistafsnittet.Det er en rigtig dejlig plads, med en god stemning, og selv om nogle fra tekstilafsnittet benytter bruserum og toiletter i naturistafsnittet, giver det ikke anledning til nogen former for problemer.

En sidste ting som skal nævnes her om denne plads er renligheden – på trods af så mange mennesker samlet, så er her pænt og rent, det er virkelig en fornøjelse og opleve dette.

Dette er helt sikkert også en plads som vi kan anbefale.

Pladsens hjemmeside: http://www.insel.camping-alt-schwerin.de/desktopinsel.html

Læs flere campingartikler på Karin & Lars egen hjemmeside: http://sundorf.dk/

 

TAGS:

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information