Adria Nyheder 2010

I år kan Adria fejre 45 års jubilæum, og Adria fejrer deres jubilæum ved endnu engang at komme med nogle store nyheder.

Tilbage i 1965 blev den første Adria prototype produceret af en håndfuld visionære personer i Novo Mesto, Slovenien. Adria 375 blev præsenteret på Stockholms varemesse samme år og blev modtaget med begejstring. På grund af den meget positive modtagelse, blev produktionen straks sat i gang, og de første vogne blev solgt til Sverige.

Adria har i mange år bygget campingvogne, der egnede sig til helårsbrug, til konkurrencedygtige priser. Nu kommer de med to deciderede vintervogne, der passer rigtigt godt ind på det skandinaviske marked - nemlig Alpina 563 UL og Alpina 743 UK.

Adria Alpina
Alpina vognene har en række features der gør dem meget egnet til helårsbrug i alt slags vejr.

Adria Nyheder 2010
Alpina er, som navnet siger, en vinteroptimeret campingvogn fra Adria (pressebillede)

Alpina modellerne kommer som standard med Alde varme. Her er der ikke kun tale om centralvarmeanlæg, men nu også med vandbåren gulvvarme.

I bunden af vognen er der anvendt ekstra isolerende Styrofoam i 34 mm tykkelse. I Isoleringen er der lagt vandrør med aluminiumsplader der gør at varmen bliver endnu bedre fordelt i hele vognen. Totaltykkelsen af bunden er på hele 46 mm.

Isoleringen i tag og sider er 35 mm og i tests foretaget af Alde, ligger den nye Adria Alpina helt på højde med de skandinaviske vogne mht. varme og isolering. Adria har også sørget for at vandsystemet i vognen er blevet forbedret. Dette for at undgå tilfrysning af vandsystemet i frostvejr.

En anden rigtig god ting ved Alpina-serien er, at hele karossen er i glasfiber. Dette er ikke et ukendt fænomen for Adria, der jo også har Adiva-serien i glasfiber. Men en decideret vintervogn med 100 % glasfiber karosseri er vist ikke set før.

Adria Nyheder 2010
Både tag og sider er i glasfiber

Et glasfiberkarosseri har rigtig mange fordele. En er de velkendte haglskader, som mange vogne desværre får. I kraft af at hele vognen er lavet af glasfiber, er sandsynligheden for at få disse skader minimeret. Skulle du dog alligevel være uheldig at få en skade, hagl eller andet, er glasfiber nemmere at reparere end f.eks. aluminiumsplader. Ofte kan man nøjes med at reparere det område der er skadet, uden at skulle skifte en hel tagplade eller en side på vognen.

De to vogne i Alpina serien kommer med Seitz vinduer og en helt ny Hartal sikkerhedsdør med en 3-punkts sikkerhedslås. Låsen har metalpaler, der ved låsning af døren går ind i selve rammen. Døren er ligeledes blevet både bredere og højere.

Adria Nyheder 2010
Nye Seitz vinduer. Bemærk vinduesramme hele vejen rundt

Nu er det ikke kun på det ydre at denne Alpina skiller sig ud. Indvendig i vognen er der også en masse nyheder.

Interiøret i vognen er i højglans-finer, der sammen med det flotte hyndestof Lavagna giver en rigtig god atmosfære i vognen. Her kan man mod merpris vælge ægte, lyst læder, der absolut ikke gør atmosfæren i vognen dårligere.

Adria Nyheder 2010
To glade tyskere der straks gjorde sig det behagelig i den store rundsiddegruppe

I køkkenet er det nye interiør ført videre - dog her med elegante cremefarvede låger, der gør at køkkenet udskiller sig fra resten af vognen, samtidigt med at helhedsindtrykket bevares.

Adria Nyheder 2010
Det flotte køkken med de cremefarvede låger og Spinflo komfur

I køkkenet er der indbygget komfur. Ja, det er et rigtigt komfur. Adria leverer Alpina modellerne med Spinflo komfur med gas-bageovn og 4 gasblus. Udover komfuret, er der også indbygget mikroovn. Køleskabet er på 190 liter med frostboks.

Adria Nyheder 2010
Stort 190 liters køleskab med frostboks. Bemærk at mikroovnen er bygget ind over køleskabet

Udover det gode optiske indtryk man får, når man kommer ind i vognen, er der også rigtigt mange smarte detaljer.

Smarte opbevaringsløsninger er noget jeg sætter meget stor pris på i en campingvogn. Det er der på ingen måde mangel på i denne nye Alpina-serie. Her er alt fra smarte vitrine løsninger, udtræksskab til gode køkkenskabe. Udvendigt er der fra begge sider adgang til et langt opbevaringsrum, der passende kunne bruges til ski.

Adria Nyheder 2010

Smart skab med holder til fladskærm. Skabet er placeret så man kan se TV fra både siddegruppen og sengen

På den rent tekniske side er der også smarte indvendige detaljer.

Der er kommet central styring af lyset, der forøvrigt er LED lys. LED lys bruger langt mindre strøm end det traditionelle 12 Volts lys, der anvendes i de fleste campingvogne. Alt fra tænd/sluk til dæmpning af lyset kan styres fra dette panel.

Adria Nyheder 2010
Lysstyringspanelet med lysdæmper. Herfra kan du styre alt lyset i campingvognen

Alpina modellerne har også et teknisk panel, hvor du bl.a. kan se hvor meget strøm du har tilbage på dit batteri, om hvorvidt du kører på 12 V. eller 230 V. og hvor meget ferskvand du har tilbage.

Panelet til styring af centralvarmen, er Aldes helt nye. Et lille smart panel med fingertouch system.

Adria Nyheder 2010
Aldes nye smarte styringspanel er placeret hensigtsmæssigt over døren.

Adria Alpina virker som en gennemført campingvogn med rigtigt mange gode detaljer. Det at vognen er vinteroptimeret gør, at den er meget egnet til vores breddegrader. Det eneste jeg dog kunne savne for at vinteroptimeringen var helt perfekt, er en integreret spildevandstank. Men med en startpris på knapt 197,980,- for Alpina 563 UL og 225.980,- for Alpina 743 UK kan man jo nok selv finde en løsning på det.

Adria Nyheder 2010
Et kig ned mod børneværelset i Adria Alpina 743 UK

Adria Nyheder 2010
Siddearrangementet i børneværelset i 743 UK. Der kan også laves en ekstra opredning

Adria Nyheder 2010
743 UK. Børneværelset med masser af skabsplads. Bemærk de tre køjer

Nu er Alpina-serien jo ikke de eneste nyheder der er i år fra Adria. Flere af de andre serier er blevet optimeret og fornyet.

Adria Action, som er Adrias lille kompakte rejsevogn med den karakteristiske form, har igen i år gennemgået forbedringer.

Adria Nyheder 2010
Den lille smarte Action. Nu i tre forskellige modeller

For det første er der kommet en helt ny model, 361 PT, som har næsten fast dobbeltseng. Når jeg nu kalder det næsten, er det fordi at sengen om dagen kan bruges som en del af siddegruppen. Det fungerer på samme måde som i en teltvogn, hvor man med et snuptag kan omdanne den ene ende af sengen til en sofa. Desværre har jeg ingen billeder af vognen, da den først forventes til levering til December.

De allerede eksisterende Action modeller har da også fået et par nye features.

Vognens polyestersider får nu samme farve som Adiva 2010 modeller. Der er kommet ny indgangsdør med myggenet, nye spotlights og ny gulv og bordbelægning. Vinduet på toilettet er blevet tonet, der er ny farve på hynder og gardiner, og mod merpris kan Action modellerne nu leveres med et stort panoramavindue i taget.

Adria Nyheder 2010
Stort panoramavindue. Så kan man ligge i sengen og tælle stjerner eller drømme sig hen til fjerne galaxer

Adria Nyheder 2010
Her er siddegruppen i Action 361 LH. Bemærk hvor stort panoramavinduet er

Adria Altea
I Altea-serien er der kommet et nyt grundris, Altea 512 PU. 512 PU har stor fritstående dobbeltseng og rundsiddegruppe. Med en totalvægt på 1.300 kg., er det en campingvogn, der kan trækkes af de fleste biler. Hvis man ønsker større lasteevne end de 216 kg., denne vægt levner, kan vognen vejes op til 1.500 kg.

Ud over en helt ny model, har Altea-serien også gennemgået et par ændringer.

Indgangsdøren er blevet højere og bredere, toiletrumsvinduet er blevet tonet, lågerne i overskabene har fået nye metalholdere, og der er ny belysning i form af ny lampe og nye spots. Der er kommet ny gulvbelægning og vognene har fået nye hynder og gardiner. Hvis man bedre kan lide stoffet i 2009 modellerne, kan dette stadig bestilles.

Adria Adora
Den meget populære Adora serien er endnu engang blevet optimeret.

Alle Adora modeller har fået ny dør, der er højere og bredere. Der er nu myggenet i hele dørens højde.

Belægningen på bordplader og i køkkenet er blevet ændret og køkkenerne har fået mere afrundede hjørner. I Adora 613 HT er der nu som standard et mini Spinflo komfur med 3 blus og bageovn.

Vægfineren i Adora er blevet lysere. Vognene har fået ny gulvbelægning og nye hynder og gardiner. Her er det muligt at bestille alternative stoffer. Ønsker man ægte læder kan dette bestilles mod merpris.

Adora vognene har også fået nye lamper og toiletrumsvinduet er blevet matteret.

Adria Classica
I Classica 2010 modellerne kan man finde et nyt forstærket Al-ko chassis. Døren i alle Classica modellerne er blevet bredere og højere og de har fået ny 3-punkts lås.

Vognene er blevet frisket op med ny gulvbelægning og nye lamper. Toiletrumsvinduet er nu blevet matteret.

Sidste år introducerede Adria Spinflo komfuret i alle deres Classica modeller på over 6 m.. Fra 2010 er Spinflo komfuret blevet standard i alle Classica modeller. Spinflo komfuret er et rigtigt komfur med fire blus, indbygget gril og gasbageovn.

613 PU og 743 UL (lænestolsmodeller) har fået nye læderstole. I 743 UL er der blevet monteret en smart TV-arm.

Hyndestoffet er stadigvæk "Klub Beige" der kom sidste år. Mod merpris kan man bestille ægte lyst læder.

Adria Adiva
Adiva-serien har gennemgået store udvendige designmæssige ændringer. Vognen er stadig 100 % glasfiber, men glasfiberen har fået ny elegant grå farve. Den har også fået både nye rangeringsgreb, nye skørter og nye skærmkanter.

Adria Nyheder 2010
Adivaens nye ydre

Døren i Adiva-serien, er som i Adora- og Classica-serien blevet bredere og højere.

Indvendigt i Adivaen er der sket nogle optiske ændringer. Fineren har fået en varmere glød, der er kommet ny gulvbelægning og nye bordplader. Nye lamper og nye hynder og gardiner skaber en rigtigt hyggelig stemning. Også i Adiva-serien kan man mod merpris bestille ægte lyst læder.

Adria Nyheder 2010
Siddegruppen i Adiva 553 PH. Speciel men flot indretning

Som noget specielt til det danske marked, leveres 553 PH med et mini Spinflo komfur med gasbageovn.

Adria Nyheder 2010
Adiva 553 PH. Super flot stort køkken. Til Danmark leveres den med mini Spinflo komfur.

Links:
Hjemmeside: Adria Danmark
Artikel: Video Update: Adria Alpina 743 UK

 

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information