piaogpeter camping09 dag2 001

Traditionen tro kåres Årets Campingvogn 2009 på udstillingen i Bella Center. I år er kåringen fremrykket til lørdag. Læs dagens reportage, for at finde ud af, hvem der løb af med sejren. 

 

Det er blevet en fast tradition, at et udvalgt dommerpanel blandt BT's læsere, kårer Årets Campingvogn på udstillingen i Bella Center. Det er en begivenhed mange forhandlere og producenter har stor fokus på. Sidste år blev det Bürstner Averso 480 TK Fifty, der fik den ærefulde titel.

Inden det blev muligt at udnævne en vinder for 2009, skulle BT's dommerpanel på hårdt arbejde. Der blev startet med briefing og morgenmad lørdag formiddag kl. 10:00, i et hemmeligt lydisoleret lokale - et hemmeligt sted i Bella Centeret. :-).

Altomcamping.dk vil på et senere tidspunkt bringe en historie, der går bag om den store begivenhed - og vise dommerpanelets arbejde frem mod en vinder. I det følgende vil vi kort præsentere vinderne for 2009 og de øvrige 8 nominerede campingvogne.

Årets Campingvogn 2009 blev Fendt 510 Safir Style med 251 point. Fendt'en vandt på den gennemførte finish og solide kvalitet, samt en fair pris på 149.900,-. Praktisk og funktionelt indrettet kvalitetsvogn, til en fornuftig pris.

Nr. 2 blev den nye Adria Adora 613 HT med 229 point. En lækker stor vogn, med kæmpe køkken i hele forenden og store sofaer. Det var et stort minus at Adria'en manglede et garderobekab til overtøj. Det manglende gardarobeskab blev vægtet højt hos mange af dommerne, og trak derfor meget ned desværre.

Tredje pladsen gik til Bürstner Belcanto 465 TS med 228 point. Kendetegnet ved et højt udstyrsniveau inkluderet i prisen, samt et flot og moderne design indvendigt som udvendigt. Dermed blev top-3 for 2009, en gentagelse af resultatet fra 2008, blot med andre placeringer.

På fjerde pladsen kom Hobby La Vita Blonde 495 med 170 point. En flot og lys indretning. Pris og finish var de afgørende faktorer der trak ned på denne nye "blondine" fra Hobby.

På en femte plads og dermed den sidste campingvogn der kom med i finalen blev Hymer Sporting med 103 point. Hymer campingvognen "faldt" på den alt for lille sidegruppe. Da der er tale om en køjevogn, antog dommerpanelet målgruppen for denne vogn er en børnefamilie. Det var et enigt dommerpanel der vurderede, at to voksne og to børn ikke var i stand til at indtage siddegruppen samtidigt. Det var årsagen til den ellers ganske udmærkede vogn - oven i købet til en fornuftigt pris - indtog en sidste plads i finale runden. Det duer jo ikke at familien skal spise aftensmad på skift :-).

 

Dethleffs Danmarkspræmiere Dethleffs Areo Style 520 TK kom desværre ikke i finalen. Personligt kunne jeg rigtig godt lide den nye aerodynamiske front, og det smarte lyse interiør. Måske har designet været for våget til dommernes smag. Dethleffs har udviklet serien udfra en analyse af kundernes ønsker og behov til en campingvogn. Jeg mener den som minimum burde have haft en finale plads.

Dommerpanelet gav ikke Knaus særbehandling eller andre fordele, som kompensation for det økonomiske uvejr koncernen netop har været igennem. Selvom der er tale om en helt ny model i Azur serien, så var dommerpanels opfattelse, at der intet nyt var under solen. En klassisk og helt traditionel campingvogn uden noget særligt der trækker ned, men altså heller ikke noget der trækker op.  

Kabe Royal 560 XL KS kom desværre heller ikke i finalen. De fleste dommere var enige om, at Kabe'en var de øvrige campingvogne klart overlegen på de fleste punkter. Men kåringen skulle ske udfra "Best-Value-For-Money" princippet, og derfor falder Kabe'en med en pris på hele kr. 287.000,- helt udenfor for dette felt. I det hele taget er det svært at forestille sig en campingvogn i den prisklasse få titlen som Årets Campingvogn.

Wilk 490 Silverstart kom heller ikke i finalen.

Eifelland Deseo Lifestyle's nytænkning indenfor design og indretning af campingvogne, var ikke nok til nå finalen desværre. Den helt lodrette front og den kasseformede gaskasse (som de var i gamle dage) trak meget ned. Selv om det er smag og behag, så var det ikke alle dommere der var vilde med den nytænkende indretning. Personligt tror jeg, at det var svært at se mulighederne, der lå gemt i det nye design.

Den sidste vogn i feltet, LMC Münsterland Maestro 570E kom heller ikke i finalen. Den høje pris på over 200.000,- samt den store garage faldt ikke i dommernes smag. Garagen var begrænset af en last på 50 kg, samt en bekymring for LMC'ens køreegenskaber ved at have så stor mulighed for last i bagenden af campingvognen. Man forventede LMC's vandbårne gulvvarme var standard til prisen. Det viste sig ikke at være inkluderet. Men der var ingen tvivl om, at LMC er en gennemført campingvogn af høj kvalitet.

Alt i mens dommerne arbejdede med Årets Campingvogn kåring, vrimlede det med besøgende på udstillingsarealerne. Alle udstillere havde næsten konstant besøgende gæster.

Polar standen helt i blåt. Det var næsten så man mærkede den nordiske kulde på standen. Polar er et solidt svensk vintervogns mærke, der tåler frostgrader ned til minus 30-40 grader.

Polar standens store trækplaster, var denne Polar 950, med en invendig længde på 9,5m. Polar forhandles bl.a. af Safari Caravan i Struer.

Ann-Karina igang med et interview af Peer Neslein fra Campingferie.dk. Peer fortæller om guidede campingrejser til spændende destinationer.

Så snart kameraet er slukket, bliver stemningen straks lidt mere løssluppen. Mon Peer fortæller om dengang han i en Tv-udsendelse fortalte seerne,  at lyset i den nye LMC kunne styres ved at knipse med fingrene. :-).

DCU - Dansk Camping Union - er campisterne egen forening. Et medlemskab af DCU giver betydelige rabatter på forsikringer, færgeoverfarter, samt på overnatninger på DCU's egne campingpladser. 10 gange om året udgiver DCU et flot camping magasin med test, nyheder og rejseberetninger fra andre medlemmer og campister.

På DCUs egen stand sker der rigtig mange aktiviteter, der involverer gæsterne. Børn og barnlige sjæle kan forlyste sig med fodboldspil, elektroniske spil og score mål, som gir teddybjørne til de dygtige.

 

Frede Betjent er også at finde på DCU standen. Faktisk har Frede Betjent sin helt egen "Spørg-om-kørekort-reglerne-stand", hvor gæster kan komme og spørge om alt indenfor camping og trafik.

DCU's Camping-Fritid magasin udstiller for første gang separat i Bella Centeret. Det sker i form af en bladkiosk i den store Centerhal, hvor man vil markere, at bladet 1. marts går i løssalg og vil ligge i samtlige bladkiosker, supermarkeder og tankstationer i Danmark. Bladet kan dog allerede nu købes med 50% rabat under udstillingen, og der vil desuden være mulighed for at tegne abonnement med gevinstchancer. Medlemmer af Dansk Camping Union får bladet gratis ind ad brevsprækken sammen med aktivitetskataloget DCU-Live. Kiosken vil blive stående i næste weekend, hvor den store feriemesse løber af stabelen. Her vil kioskpersonalet gøre deres til, at overbevise charterfolket om, at de i stedet skal prøve camping og derigennem blive inspireret af de mange rejseartikler i Camping-Fritid.

Det er ikke helt ufarligt at være fotograf på udstillingen i Bella Center. Lige som jeg var ved at fotografere den nye Bürstner Belcanto, dukkede det brølende uhyre fra igår op igen. Denne gang med blik og kurs direkte mod mig.

Senere i et nyt forsøg på at fotografere Bürstneren, dukkede en gås op af sivene lige pludselig. Jeg nåede dog at trække kameraet til mig, inden den fik sat et hak med sit næb.

Her et fejlskud fra Hobby standen. Jeg forsøgte at tage et oversigst billede af Hobbys stand, men blev forstyrret af denne nysgerrige ged, som stille havde sneget sig ind foran linsen lige pludselig.

Der er mange aktiviteter til børn i alles aldersgrupper. I centerhallen er der opsat en Sling-Shoot, som er vældigt populært blandt børnene.

 Udstillingens klovn går rundt og lærer de mindste børn at lave ballonfingurer.

Madam Grøn alias skuespiller & eventyrfortæller Abelone Bregninge, optræder som historiefortæller og eventyrlig budbringer for både børn og voksne, på FDM's stand i hal B4. Valget af Madam Grøn til underholdning, skyldes FDM vil sætte fokus på  campinglivets grønne profil. Skovkvinden Madam Grøn fortæller eventyret om Bymusen & Skovmusen. Sammen forsøges skabt en stemning af den gamle tradition med at fortælle historier i det fri under træernes kroner.

 

 En god dansk Steff Houlberg pølsevogn, det fostår man hvad er. Dog blev det kun til et foto, ingen prøvesmagning - denne gang.  

Kender du det, at du har lyst til noget grønt, men orker ikke at skulle hakke og snitte det først.  Måske skulle man tage ved lære af  "Jan Hurtig-på-Jernet-Jan". Under udstillingen demonstrerer han i bedste TV-shop stil, et smart og praktisk køkkenredskab til hakning og snitning af grøntsager.

 Af banen af banen ....Ann-Karina på banen.... ding-ding.

Så er tempoet mere afslappende hos Bjarne, som her fortæller om familiens tur til Nordkapp i en Camp-Let. Det første foredrag blev overværet af rigtig mange interesserede gæster. Du kan stadig nå at høre om familiens oplevelser, søndag kl. 15:00 i foredragsrummet B2, hvor Bjarne vil køre foredraget en gang til. Husk at møde op i god tid, for at få sidepladser.

Her ser vi de to Altomcamping.dk frækkerter sammen. Er de ikke søde ? :-).

På gensyn i morgen.

Peter Müller.
www.altomcamping.dk
Copyright (C) 2009

 

Links:
Gå til del: 1 -  2 -  3

 

 

 

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information