Baia Domizia, Del 1

Vores sommertur i år går til Italien. Tidligere har vi som så mange andre danskere, besøgt Lido'en ved Venedig, men i år har vi bestemt os for at køre længere mod syd for at opleve nye steder og egne i dette meget store og meget smukke land.

Vi skal besøge to campingpladser i to forskellige egne i Italien, og vi er netop ankommet til den første – Baia Domizia.

Køreturen hertil har været lang. Baia Domizia ligger ca. 200 km. syd for Rom og 100 km nord for Napoli. Afstanden fra København er ca. 2.300 km. Normalt ville vi have kørt hertil på to dage med en enkelt overnatning undervejs. Men den går ikke, når vi har vores yngste datter Sissel med. Hun kan ikke sidde så mange timer i en bil uden hvile, så derfor har vi valgt at bruge tre dage på at køre hertil.

Baia Domizia, Del 1
Der skulle naturligvis 'provianteres' da vi krydsede grænsen til Tyskland

Rejsen hertil skete uden de store begivenheder. Vi oplevede kø ved Hamborg, regn over Kassel, flot sol på vej over Brenner passet og masser af sol og varme på vores vej gennem Italien.

Selv om turen hertil er lang, så hygger vi os alligevel. Vi får talt en masse sammen, ser pudsige ting undervejs, sludrer med andre rejsende på rastepladserne, hørt musik osv. osv. For os er selve rejsen en ligeså vigtig del af ferien som opholdet på campingpladsen.

Baia Domizia, Del 1
Så holder vi i kø ved tunellen under Elben

Baia Domizia, Del 1
En flok teenagers fik absolut det bedste ud af ventetiden. De morede sig stortartet

Baia Domizia, Del 1
Ca. hver 3. timer skal Sissel ind i sin seng for at strække ryggen. Så længe vi lytter til hende, kan hun klare meget lange bilture – og det endda i højt humør. Sissels seng er forrest i Caravelair'en. Egentlig er det en siddegruppe, men når hun er med, laver vi en opredning der, og så er det hendes domæne :)

Baia Domizia, Del 1Undervejs fik jeg en sludder med langturschauffør. Sjov fætter – han havde helt klart brug for at snakke. Han var undervejs ned 22 tons lim til spåndplader. Tænk et svineri, hvis der gik hul på den tank :)

Baia Domizia, Del 1
Klar til natten lidt syd for Kassel.

Baia Domizia, Del 1
Aftensmaden undervejs laver vi i Caravelair'en. Denne aften står menuen på Ravioli. Men Ann Karina havde glemt tomatsauce derhjemme, men en portion Gullaschsuppe fra rastepladsens restaurant var nu udmærket tilbehør :)

Faktisk havde vi kun en enkelt uforudset hændelse på vej hertil. Bremselyset på campingvognen holdt op med at fungere. Årsagen var en løs forbindelse i vores 13-polede stik ved anhængertrækket. Det blev nødtørtigt repareret på en rasteplads, og så kunne vi køre videre.

Baia Domizia, Del 1
Her er jeg i færd med en midlertidig rep. af anhængertrækkets stik

Baia Domizia, Del 1
Betalingsanlægget ved Brennerpasset

Baia Domizia, Del 1
Det er ikke noget problem at trække en campingvogn over Brennerpasset. Stigningerne er moderate, og der er masser af raste- og parkeringpladser på ruten. Her er vi på vej ned af bjergene mod Italien

Baia Domizia, Del 1
På vej ned gennem Toscana

Baia Domizia, Del 1
Vi så mange marker med solsikker. De var helt utroligt smukke at se på

Baia Domizia, Del 1
En sidste pause, inden vi kører de sidste 200 km. til campingpladsen

Baia Domizia, Del 1
Vejen ned til campingpladsen er lidt smal, men heldigvis mødte vi ingen modkørende biler

Baia Domizia, Del 1
Indkørslen til Baia Domizia

Baia Domizia er en stor campingplads. Her er plads til ca.1.000 enheder. Hertil kommer så en masse mobilhomes og hytter. Pudsigt nok er de fleste mobilhomes her fremstillet af Bürstner, så lidt camping er der at spore i det store område med mobilhomes :)

Baia Domizia, Del 1
En af de mange mobilhomes fra Bürstner

Vi har ikke set så meget til selve campingpladsen endnu, så en mere detaljeret beskrivelse af pladsen kommer i de senere artikler.

Baia Domizia ligger direkte ned til Middelhavet, og vi har fået tildelt en stor enhed i første række til vandet. Vi kan desværre ikke se vandet, da campingpladsen er omgivet af et højt levende hegn. Men vi kan høre bølgerne mod stranden, og det er som altid en fasinerende lyd at falde i søvn til.

Baia Domizia, Del 1
Den flotte strand som campingpladsen ligger direkte ned til

Baia Domizia, Del 1
Sissel nød at komme ud af bilen og ud og få noget luft.

Der er strøm og vand på enheden, og enhederne er pænt afskærmet mod vind og sol.

Baia Domizia, Del 1
Der er standere med strøm og vand på vores enhed. Alt er moderne og velholdt

Vi ankom til pladsen midt i Siesta-tiden, og her oplevet vi noget uvant. Receptionen lukker nemlig ikke under siestaen, og det er også tilladt at køre med bil i stilleperioden. Man skal undgå unødig støj under Siestaen, men der skal ikke være absolut ro (som der f.eks. skal på Marina de Venezia på Lideo'en). De mange pools forbliver også åbne under Siestaen, hvilket vi synes er super dejligt.

Baia Domizia, Del 1
Vores 'setup' i Italien. Caravelair Venicia 480. Ventura Pacific 300 fortelt og Isabella Eclipse Solsejl. Så er vi klar til en ferie i ren luksus :)

Vi fik anvist vores enhed og resten af dagen gik med at komme på plads. Normalt ville vi blot have sat en markise på campingvognen. Men når Sissel er med sætter vi altid fortelt på for at have plads til alle hendes hjælpemidler og kørestol. Heldigvis er vores enhed her stor nok til at vi også har plads til vores Eclipse frontsolsejl fra Isabella. Dejligt – for så kan vi sidde ude og have skygge hele dagen.

Men nu er vi kommet på plads med campingvogn, fortelt, solsejl, stole, borde solsenge, samt hvad man nu ellers har slæbt med hjemmefra. Nu er der så bare tilbage at nye vores ophold her i på campingpladsen. Og det vil vi begynde på lige nu.... :)

 

Links:
Relevante Link(s) : Baia Domizia
Gå til del: 1 - 2 - 3 - 4

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information