Baia Domizia, Del 3

Baia Domizia er som tidligere nævnt en stor campingplads, og den har rigtig meget at tilbyde både børn, unge og voksne.

Pool-området er selvsagt populært. Der er er flere pools med forskellig vanddybde og udformninger, så både børn og voksne tilgodeses.

Man kan lege, spille bold o.l. i de store runde bassiner, eller man kan svømme baner i det rektangulære bassin.

Baia Domizia, Del 3
Her er plads både til tage sol, leg og selvfølgelig at bade

Også denne campingplads har sit eget animations-team, der søger for aktiviteter både om dagen og om aftenen. Om dagen arrangeres der vand-aerobics og 'aqua-dance' i poolen.

For os danskere kan det virke lidt underligt, at badehætte er påkrævet ved badning i poolen. Men det er normal praksis på disse kanter, og alle overholder denne regel. Det er dog kun når man er i vandet, at man skal have badehætte på.

Baia Domizia, Del 3
En af de flotte servicebygninger på Baia Domizia

En anden pudsig ting for os danskere er, at der ikke er toiletbræt på toiletterne i servicebygningerne. Det skyldes hverken at de er ødelagt eller fjernet. Man bruger bare ikke toiletbræt på offentlige toiletter. Så enten må man dække pænt af med papir, eller også får man trænet sine lårmuskler. Det skal også nævnes, at man selv skal medbringe toiletpapir ved toiletbesøg.

Baia Domizia, Del 3
Plads til at bade små børn

Baia Domizia, Del 3
Men vi savner et toiletbræt :)

Ellers er servicebygningerne her på Baia Domizia pæne og rene. Der er servicebygninger fordelt over hele campingpladsen, så næsten uanset hvor man ligger på campingpladsen, så er der en servicebygning i nærheden.

Ved alle servicebygninger er der desuden baderum for handicappede.

Campingpladsens animationsteam arrangererer aktiviteter for alle gæster dagen igennem. Det er frivilligt om man vil deltage, og tilmelding er ikke nødvendigt. Man møder bare op. Hver dag annonceres dagens program via campingpladsens højtalereanlæg, ligesom at programmet kan ses ved receptionen, butikken o.l. steder.

Baia Domizia, Del 3
Basket-turnering ved stranden

Baia Domizia, Del 3
Og selvfølgelig spilles der også Beach-volley

Der arrangeres beachvolley, vandpolo, dart, fodbold, m.m. og børnene har deres egen klub: Mini Club. Denne klub er for de mindste, og der tegnes, leges og underholdes.

Om aftenen er der også aktivitet og musik. Først på aftenen er der mini-disco for de mindre børn, og senere på aftenen er der underholdning og dans for de større børn.

Baia Domizia, Del 3
Der er borde og stole samt en bar ved sceneområdet, så både børn og voksne kan sidde og se på underholdningen oog få en kop kaffe eller en sodavand :)

Baia Domizia, Del 3
Mini-disco hvor børnene lære sjove danse m.m.

Baia Domizia, Del 3
Underholdning for de større børn og teenagers

Baia Domizia, Del 3
Og her er man ved at kåre Mr. og Mrs. Baia Domizia

Kl. ca. 23.00 trækker man indendørs og fester videre på campingpladsen discotek. Det ligger ved pool-området oppe ved indgangen til campingpladsen. Selvom discoteket er delvist indendørs, kan man nu godt høre musikken derfra ude på campingpladsen. Men os generer det nu ikke.

Baia Domizia har desuden sit eget fitness-rum, sin egen biograf, tennisbaner, spillehal med automater, boldbaner, legepladser, 2 butikker, en kiosk og en bod med friske grøntsager, cykeludlejning, udlejning windsurfere, vandcykler m.m.

Baia Domizia, Del 3
Fitness-rummet på campingpladsen

Baia Domizia, Del 3
Det store supermarked har et kæmpe udvalg af mad m.m. og priser er rimelige i forhold til butikkerne nede i byen

Baia Domizia, Del 3
Boden med frugt og grøntsager

Baia Domizia, Del 3
Bag ved boden har bodens indehaver et lille område, hvor han dyrker peber og basilikum

Der er WiFi-zoner omkring pladsens isbar og restaurant. Det koster 20 euro for en uge, og virker rimeligt godt. Dog oplevede vi til tider også store problemer med at 'komme på' nettet.

Baia Domizia, Del 3
WiFi området ved isbaren

Campingpladsens restaurant tilbyder både take-away og a la carte. Deres pizzaer er super gode, og det er maden i restauranten også. Vi hentede pizzaer der flere aftener, og en enkelt aften valgte vi at spise i restauranten. Maden var god, og priserne er rimelige. Vi betalte ca. 70 euro for middag med forret, hovedret og vin.

Baia Domizia, Del 3
Take-away pizzaerne er nogle af de bedste, vi har smagt

Baia Domizia, Del 3
Pizzaerne laves i stenovn ved levende ild

Baia Domizia, Del 3
'Self-service' restauranten – dvs. ingen bordservering

Baia Domizia, Del 3
Den store restaurant med servering og rigtig god service

Baia Domizia, Del 3
Maden er meget god. Husk at bestille tilbehør til maden. Bestiller man f.eks. en bøf, får man kun en bøf. Grøntsager, Pommes frittes o.l. skal bestilles seperat.

Vinen var fra et lokalt vinhus, som vi efterfølgende tog ud for at besøge. Det kan I læse mere om i næste artikel her fra Baia Domizia.

Baia Domizia, Del 3
Vinen Cecubo (udtales Tjékubo) fra det lokale vinhus Villa Matilde

Links:
Relevante Link(s) : Baia Domizia
Gå til del: 1 - 2 - 3 - 4

 

 

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information