piaogpeter_camping09_dag1_001

Bella Center i København åbnede fredag dørene, for årets første store camping udstilling. Traditionen tro afvikles Camping'09 udstillingen over de næste to weekender, hvordet24-25. januar også vil være muligt, at opleve Ferie'09 messen.

Med godt 250 udstillere af campingvogne, autocampere, teltvogne, telte, udstyr og tilbehør, er der igen i år lagt i ovnen til et brag af en campingfest, i hele tre store haller og et udstillingsareal på ikke mindre end 25.000m2.

Præcis kl. 13:00 blev dørene åbnet for de mange besøgende. Allerede før udstillingen åbnede, stod de første klar ved billetlugerne.Entréen til udstillingen den første weekend er blot kr. 55,- for voksne og kr. 30 for børn. Den anden weekend vil entréen være hhv. kr. 85,- og kr. 40,-, til gengæld er det også med adgang tilrejseudstillingen Ferie'09. Hos landets campingforhandlere kan der hentes 10% rabat kuponer.

Her hos DCT og Tripple Track er man parate til, at tage imod de mange gæster. Firmaet Tripple Track beskæftiger sig med alt indenfor GPS Tracking, personsikring, trygedsalarm, flådestyring, kørebøger og gasalarmer.

Hos Altomcamping.dk venter man ikke. Her riddes samme dag som hesten sadles. Knapt nok var udstillingen åbnet, før Ann-Karina og Bjarne var trukket i arbejdstøjet, for at sikre et interview med Mr. Shadow, alias Tommy Boisen.

I centerhallen kan du opleve den største "campingvogn" i Danmark, nemlig den tidligere verdensmester i speedway, Jan O. Pedersens amerikanske Toyhauler på 12,5 meter. Sat sammen med den amerikanske trækker - med 550 HK - er hele trækket på ikke mindre end 17 meter! Jeg ville gerne se en dansk lejrchefs ansigtsudtryk, når Jan O. Pedersen kører op foran bommen på en dansk campingplads, og trækker hornet som signal på han gerne vil ind og campere over en god weekend.

Autocamperen er indrettet med værksted, toilet/bad, køkken med spisestue, tv-stue samt en seng næsten helt oppe under loftet, hvor Jan O. kan sove og hvile.

Sidernekan trækkes ud til 4 meters bredde - det giver noget af en flot stue.

Bemærk de rigtige spisestuemøbler, vi kender fra boligen. Trappen bag døren, fører op til den forholdsvise lille seng, næsten helt oppe under loftet. Lidt interessant, sovepladsen prioriteres så lavt, i forhold til den overdådelige tv-stue og køkken/spisestue afdeling.

Som den stærke kontrast til Jan O. Pedersen store sættevogn, finder man denne lille campingvogn, beregnet til at spænde efter en motorcykel eller en af de mindste biler på markedet. Campingvognen har fået navnet "Little Guy".Little Guy er en klassiker i USA og er produceret siden 1930'erne.

Den er lige nøjagtig stor nok til, atto gennemsnits personer kan sove i den. Udefra kan tilgås et mindre køkken arrangement. Campingvognen tilhører den såkaldte Teardrop kategori - en lille praktisk campingvogn, med et par sovepladser og et lille køkken. Betegnelsen Teardropkommer af dens aerodynamiske form. Mere end 70 år senere er princippet stadig den samme.

Sidste år stillede Kabe op med en prototype campingvogn i to etager.I år har Kabe valgt at vise deres serieproducerede flagskib Kabe Royal Hacienda 1000 TDL KingSize, frem til gæsterne i Centerhallen.

Bemærk de to døre. Vognen er indrettet med en stor rundsiddegruppe i fronten, et stort køkken, dinette, 2 dobbeltsenge i forlængelse af hinanden, samt et toilet/baderum bagerst i hele vognens bredde.

Igen i år tager Caravan Ringen "titlen" som udstillingens største stand. Se de store og flotte nyheder fra Kabe, Wilk og Bürstner. Men pas på, her er løverne sluppet fri, tilgengæld har de sat deres mange undulat fugle i bur. Lad os se at komme videre, inden vi bliver opdaget af de fritgående vilddyr på CaravanRingens stand.

Al snak om krise i branchen er i den grad gjort til skamme på Camping'09. Her kiggesfremad og alt krise snakken er lagt væk. Selv Knaus fabrikken, som har om nogenmærket lavkonjunkturen på egen krop, har trodsetbetalingsstandsningen og perioden med produktionsstop. Det er i sidste øjeblik lykkedes koncernen alligevel at have et par brandvarme nyheder klar til dette års Camping'09 udstilling.

Eiffeland Lifestyle er kommet med en større vogn og ny indretning. En indretning med børneværelse, men hvor Lifestyles seriens nytænkende og moderne design er bibeholdt. En flot nyhed fra Knaus, der ikke bare viser at Knaus er tilbage i kampen, men også viser at Knaus kigger fremad, hvad angår design, teknik og kvalitet. Bemærk barstolene. Det er nytænkning.

Standby eller goodbye ? Ja, meningerne hos de mange campister er mange - og delte. På Camping'09 udstillingen kan du på nærmeste hold se og opleve et af tidens mest debatterede fortelte til campingvogne. Kom ud og se teltet i virkligheden, og få dannet din egen holdning i debatten på Internettet. Bemærk bl.a. det faste hårde tag, og de lodrette sider.

Man kunne tro det var et par Standby Telt ejere der pakker sammen. Men det er blot en Camp-Let der demonstrerer hvor let og enkelt en teltvogn kan stilles op og pakkes ned.

Trekroner Forsikringog Isabellasstande, er der ophængt uroer med bogstaver. Kan du danne det rigtige ord, lægger du konkurrencesedlen i postkassen hos Trekroner Forsikring. Der vil blive trukket lodblandt de rigtige besvarelser, om ikke mindre end et rejsegavekort på kr. 10.000. Isabella og Trekroner Forsikring har, yderligere sat en række andre flotte og spændende gevinster på højkant. Måske er du en af de heldige.

Signe Neslein- formand for rygeklubben Bella - på vej til møde. Klubbens mødelokale befinder sig naturligvis udendørs. Undervejs forsøger formandinden naturligvis at hverve et par ekstra medlemmer til de hyggelige møder i det fri :-).

Hele den nye hal i Bella Center, er igen i år afsat til autocampere i alle størrelser, og til enhver pengepung. Få en snak med de mange forhandlere om udlejning eller mulighederne for handel igennem tyskland med store besparelser på afgiften.

Engang i mellem går vi alle og drømmer om det store og det eksklusive. På Camping'09 udstillingen har du muligheden for at komme endnu nærmere dine drømme. Drømmer du omet af de mest luksuriøse autocampermærker overhovedet for det danske camperfolk, kan du opleve Concorde på Autocamp Danmark's stand. Concorde er i en klasse helt for sig selv -ikke mindst pga. det overdådelige design, der oser af luksus og kvalitet straks du træder ind i den.

Her er virkelig tale om en elegance ogudstråling, der har gjort Concorde til en af de absolut førende producenter af luksuscampere i verden. Concorde du kan opleve på Camping'09 udstillingen, koster på danske nummerplader godtKr. 2,3 mio.

I områdeaf udstillingen er afsat til handelsplads. Her findes alt tænkeligt camping tilbehør og udstyr til ekstra nedsatte messepriser.

Eller kan et samisk slagterudsalg friste ?. Der gives flittige smagsprøver af varene.

Børnelegetøj i alle farver og udformninger.

"Er den ikke smart?" spørger hun sinmand, der kigger i baggrunden. Hvortil den flinke mand svarede "Du har godt af at gå lillemor" Hmm. :-).

Camping'09 udstillingens største begivenhed er traditionen tro dagbladet BT's kåring af årets campingvogn. Kåringen af årets campingvogn er en tilbagevendende BT begivenhed, som nyder stor opmærksomhed og respekt i campingbranchen. Det skyldes ikke mindst, at det er de rigtige eksperter - nemlig campisterne -der er dommere. Dommerpanelet består afudvalgte BT-læsere. Deltagerne mødes i Bella Center lørdag formiddag, for at modtage enorienterende briefing. Umiddelbart efter skal dommerne rundt på udstillingen og bedømme de nominerede campingvogne. Senere på dagen mødes dommerne igen, for at afgive deres stemmer til hvilke campingvogne der skal gå videre til finalen.Herefter skal de fem finalister vurderes endnu engang af dommerpanelet. Efter vognene er vurderet for anden gang, afgiver dommerne herefter deres endelige stemme, på den vogn den enkelte dommer mener, opfylder kravene til at blive Årets Campingvogn 2009. De 10 nomineredecampingvogne er udvalgt af Henning Klibo fra DCU, Per Neslein fra Ccampingferie.dk, Anne-Vibeke Isaksen fra CampingDanmark.dk, og camping og motorjournalist Steen Nielsen fra dagbladet BT. Dehar gennemgået årets høst af nyheder, og har udvalgt den buket af 10 campingvogne, som BT's dommerpanel igennem lørdagen skal finde en vinder iblandt.

Det er lidt med stolthed vi kan meddele, at det er lykkedes en af Altomcamping.dk's skribenter - nemlig Peter Müller- at blive udvalgt til BT's dommerpanel.Vi er sikre på, atPeter vil fortælle os meget mere omarbejdet som dommer omkring denne begivenhed i de kommende reportager fra udstillingen.

Allerede på åbningsdagen, blev udstillingen besøgt af rigtig mange gæster. Altomcamping.dk kan kun opfordre alle til at samle familien, og komme til campingfest i Bella Centeret en af de to kommende weekender. Ann-Karina, Bjarne og datteren Line håber at få lejligheden til at hilse på de mange nye brugere på Danmarks eneste Camping Community.

Er det helt umuligt at aflægge udstillingen et besøg, så kan i selvfølgelig også følge med hjemmefra, igennem vores daglige reportager og billeder fra Camping'09.

På gensyn i morgen.

Peter Müller.
www.altomcamping.dk
Copyright (C) 2009.

Links:
Gå til del: 1 -  2 -  3 

 

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information