Slottet Glücksburg – absolut et besøg værd

Det er ved at være længe siden at vi havde sommerferie, så da vi rammer fredag i uge 41 har vi kridtet skoene; tøjet er pakket, sandsækkene er fyldt og feriehumøret er fundet frem. Fredagen, som jo er skolernes motionsdag, er godt nok noget broget … der kommer VAND !!

Vi får lidt ondt af ungerne; specielt Anders, der er ude at cykle 42 km. med sin klasse. Han ville jo ikke høre på, at det ville være en god idé, at tage et regnslag med. Maria er heldigere, da de skulle motionere på skolen og derfor kunne gå indenfor. Caroline var kommet til skade om torsdagen og hendes ankel hævede op og måtte derfor blive hjemme. Dog skulle vi så liiige nå et smut forbi skadestuen fredag eftermiddag og fik konstateret at det igen var en forstuvning. Så nu går der endnu en rum tid før end hun kan tackle en modspiller på fodboldbanen.

MEN vi får samlet tropperne og kommer afsted ved 17 tiden. Jeg havde lige haft fødselsdag dagen inden (9.10.) og var så heldig at få en fin kamera linse (hmm...) - dog intet kamera, den kunne passe på!

I Flensborg kørte Bryan lige ind forbi Mediamarkt og kom så ud med et Samsung Smart Kamera :-))) Vi har nok heller ikke været så godt kørende i betragtning af, at vi rigtig godt kan li' at ta' billeder og publicere dem sammen med beretninger fra ferier m.v., men nu kan vi være med igen ;-)

Så er vi lidt bedre med - et lækkert Samsung NX300 - System kamera - altså en mellemting mellem point & shoot og spejlrefleks. Spejlet's gode egenskaber og lommekameraets vægt/størrelse. Her dog med den store linse - så er den alligevel lidt af en krabat :)Så er vi lidt bedre med - et lækkert Samsung NX300 - System kamera - altså en mellemting mellem point & shoot og spejlrefleks. Spejlet's gode egenskaber og lommekameraets vægt/størrelse. Her dog med den store linse - så er den alligevel lidt af en krabat :)

Ankomst på campingpladsen ca. kl. 19:30 og straks man træder ind i forteltet breder der sig en følelse af, at man har lagt stress, problemer og bekymringer bag sig; nu kan hyggen begynde :-)) Nu er jeg jo en entusiastisk Vild med Dans seer, men selv Vild med Dans kan altså ikke konkurrere med camping -- sådan er det.

Ind i teltet - noget i skrutten - så kører det :)Ind i teltet - noget i skrutten - så kører det :)

Vi pakker ud og får lavet lidt mad i en ruf. Bliver enige om lige at dele en øl på Café Mittendrin og falder hurtigt i snak; vi har jo en stærk fællesinteresse, så det er ikke svært at finde noget at snakke om ;-) Det har dog været en lang dag, så snart venter dynerne. Anders er naturligvis blevet meget forkølet efter sin våde cykeltur, men det er ved at blive kutyme, at én af os er lidt underdrejet i efterårsferien pga. forkølelse og han har derfor undtagelsesvist fået lov at tage sin PS3'er med; det er han rimelig tilfreds med.

Når ikke lige fjernsynet var optaget af en PS3, kunne vi andre nådigst, få lov at snuppe en aftenhygge film - Her en gammel klassiker.Når ikke lige fjernsynet var optaget af en PS3, kunne vi andre nådigst, få lov at snuppe en aftenhygge film - Her en gammel klassiker.

Lørdag er vejret herligt lige fra morgenstunden -- nå ja så fra midten af formiddagen da (man har vel ferie ;) ). Så skal der tages fat på morgenmotionen; aftørring af ruder for kondens; det har ellers været én af mine aversioner, men det skal gøres og så kan man ligeså godt glæde sig over motionen det giver. Bare der er køkkenrulle nok, for 5 mennesker og en hund, der ligger og snorksover kan godt nok producere noget vand ;-)

Det kræver grundighed og dermed skal skabene og væggene, der vender ud mod kulden også gå's efter. Vi havde også kondens i Wilk'en, men der er altså liiige lidt mere i Beyerland'en. Vognens konstruktion gjorde det umuligt for Lunderskov Camping at få blæsevarmen ført hele vejen rundt. Derudover er isoleringen ikke helt på højde med Wilk'en. Vi har dog en kondens "opsamler", som vi engang vandt i en AOC konkurrence. Der skal blot indkøbes nogle "tabletter" og så stilles opsamleren et lokalt sted i campingvognen og man kan så se, hvor meget vand, den har haft held med at lokke til. Det hjælper alt sammen :-)

UHA det giver noget kondens i vinterhalvåret ... Suk ... Vejen frem er køkkenrulle i RIGELIGE mængder - så går det :)UHA det giver noget kondens i vinterhalvåret ... Suk ... Vejen frem er køkkenrulle i RIGELIGE mængder - så går det :)

Vores kondens "opsamler"Vores kondens "opsamler"

Det bliver lidt overskyet og vi kommer i tvivl om at det nu også skal være i dag, at vi skal tage på udflugt til Glücksburg for at teste vort nye kamera, men da det klarer lidt op, tager vi alligevel afsted. Dog bliver Anders og Caroline hjemme i campingvognen pga. deres "handicaps" ;-)

Glücksburg SlotGlücksburg Slot

Det er simpelthen så smukt ved slottet & søenDet er simpelthen så smukt ved slottet & søen

Fotografen er VIRKELIG klar med sit nye legetøjFotografen er VIRKELIG klar med sit nye legetøj

Og fanger da også efterårets flotte farver.Og fanger da også efterårets flotte farver.

Om stien går hele vejen rundt om søen, fandt vi aldrig ud af ... Efter 1/4 drejede vi fra, og gik op gennem byen tilbage til bilen.Om stien går hele vejen rundt om søen, fandt vi aldrig ud af ... Efter 1/4 drejede vi fra, og gik op gennem byen tilbage til bilen.

Der er virkelig smukt i Glücksburg og jeg ærgrer mig hurtig over, at jeg ikke fik cyklen med, da der er mange dejlige cykelstier i de mange skove omkring byen/slottet. Slottet er et middelalderslot fra 1587 og er tysklands største vandslot, der har huset flere danske konger og har haft stor betydning for de fleste europæiske kongehuse og deres relationer. Derudover er det absolut et besøg værd; bedst dog i solskin, som vi denne dag har været så heldige at få. Vi må skatte alle de skønne, sene solskinsdage vi kan få inden efteråret får fat og oveni får vi 19-2o grader med.

Vi føler os meget heldige og får taget en masse billeder. Selvfølgelig skal vi lige gøre os endnu mere bekendt med kameraets finesser og evner før end vi kan få det optimale udbytte, men vi er nu o.k. tilfredse. På vej hjem får vi handlet lidt -- man skal jo altid huske, at supermarkederne her i Tyskland har lukket om søndagen ;-)

Noget af en terrasse - lige ned til søen – mumsNoget af en terrasse - lige ned til søen – mums

Da vi kommer hjem bliver sandsækkene placeret rundt om på græskanten for yderligere at forebygge at det blæse ind under teltet og dermed øge riskikoen for stormskader. Og så hjælper det vel også barduner og pløkker til at holde teltet fast i blæsevejr. Jeg har også registreret, at taglugens gummilister er en smule mørnede, så de skal nok snart udskiftes, så der ikke kommer fugt ind derfra.

Det er altså rigtig skønt, at se hende bestille noget! Jeg kunne jo desværre ikke hjælpe, da jeg var nød til at dokumentere det :DDet er altså rigtig skønt, at se hende bestille noget! Jeg kunne jo desværre ikke hjælpe, da jeg var nød til at dokumentere det :D

Om aftenen er der Halloween tema i pladsens indendørs pool og det må vi selvfølgelig ind og opleve; hyggeligt med dæmpet belysning og lidt "uhyggelige" indslag ;-)

Søndag vågner Maria tidligt og det gør vi andre så også - dog kan man jo godt ligge og gasse sig lidt inden man vælger at stå op, ik !? ;-) Bryan, Maria og Caroline har besluttet sig for at køre en tur til Hamborg; nu skal kameraet stå sin prøve i forbindelse med flyspotting ;-) Anders og jeg bliver hjemme og går en lang tur med Fie, får vasket op, rydder lidt op og nyder det utroligt gode vejr igen; 18-20 grader i oktober er da lige til at blive forfalden til. Mange andre har fundet vej herned til pladsen her i efterårsferien; den er godt fyldt op og man hygger sig :-)))

Mens Gitte igen arbejder (det kunne man blive helt forfalden til :) ) ....Mens Gitte igen arbejder (det kunne man blive helt forfalden til :) ) ....

... hygger vi andre os i Hamburg - 4 timer skal spenderes inden den store maskine kommer forbi ...... hygger vi andre os i Hamburg - 4 timer skal spenderes inden den store maskine kommer forbi ...

Ventetiden gik dog hurtigt, med alle de afg/ank der er i Hamburg! Desværre brød solen først igennem 1-2 sekunder efter dette billede :(Ventetiden gik dog hurtigt, med alle de afg/ank der er i Hamburg! Desværre brød solen først igennem 1-2 sekunder efter dette billede :(

Mon ikke chaufføren burde holde blikket på "vejen" ??Mon ikke chaufføren burde holde blikket på "vejen" ??

Desværre bliver vores fælles efterårsferie ikke så lang pga. at Bryan skal arbejde og Anders for den sags skyld også. Derfor må vi allerede vende snuden hjem igen tirsdag. Vejret er så også vendt til det lidt mere triste, men vi kunne nu sagtens ha' hygget lidt længere på campingpladsen. Bryan og Anders skal til New York i slutningen af januar, så bl.a. derfor forsøger Bryan at økonomisere lidt med feriedagene. Jeg kunne godt være taget med til NY, men det er ikke lige dén årstid jeg ville vælge at tager derover i. Resten af ferien går med hverdagsgøremål og afslapning; så snart man er herhjemme forsvinder ungerne jo ind på hvert deres værelse eller suser ud og møder kammerater osv. Familiehyggen er begrænset og faktisk keder jeg mig en smule til sidst. Ja ja - i det mindste er vejret stadig lunt og stormene, som ellers har raseret de andre år ved denne tid holder sig på afstand og DET er bar' dejle :-P

fam jensen vinter 2014 2015 efteraarsferie 17

Vi når dog lige at suge solens sidste stråler :)Vi når dog lige at suge solens sidste stråler :)

Men alt godt, får jo som bekendt en ende :/Men alt godt, får jo som bekendt en ende :/

Dog får jeg gået lidt ture med Fie i nærområdet; Lunderskov ligger jo meget naturskønt og er det, man kalder en bosættterby; det betyder, at man flytter hertil fordi det er en tryg og vel-fungerende by med skole, børnehaver, sportsaktiviteter og natur - dog tæt på handelsbyerne; Kolding, Vejen og til dels Vamdrup. Uden at genere nogen groft, så er byen dog blevet lidt overset siden sammenlægningen af kommunerne; dvs. vi hører nu til Kolding Kommune i stedet for at administrere byen selv. Bl.a. derfor valgte jeg at gå med i en gren af lokalrådet her i byen; sti udvalget.

Stierne er i mine øjne essentielle i en by og er endog endnu vigtigere når byen er så tæt forbundet med naturen, som den er i Lunderskov. Desuden er jeg overbevist om, at eventuelle tilflyttere gør sig meget bekendt med aktiverne før overvejelserne fører til huskøb. Stier er i hvert fald også noget, der gør vore campingoplevelser endnu bedre og jo flere biler, der kommer på vejene, jo mere attraktivt bliver det med mange, smukke, trygge stier - overalt :-)

Gitte & tøserne nåede dog lige ned i vognen inden jul. Men når vejret ser sådan ud ...Gitte & tøserne nåede dog lige ned i vognen inden jul. Men når vejret ser sådan ud ...

... ser Gitte sådan ud :D... ser Gitte sådan ud :D

Læs også:

Besøg også fam. Jensens egen hjemmeside

 

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information