fam jensen vinter 2014 2015 juleferie 01

Efter at have tilbragt et par dejlige og rolige Juledage, hvor vejret har været lidt bedre end de sidste 14 dage, kører vi ned til Medelby for at ønske vores "vun" God Jul. Det blæsevejr vi har haft de sidste 14 dage - med regn, hagl og stride vindstød - er heldigvis stilnet af.

Vi har ingen sne i Lunderskov, men da vi nærmer os Medelby ligger der et lillebitte hvidt lag sne, som pynter gevaldigt i disse ellers ret mørke dage. Tænk, at vores vogn skulle være så heldig at opleve sne under fusserne :-P Selvom regn og lidt blæst ikke kyser os, så er det jo DET her hvide underlag med tilhørende sol og stille vejr, der virkelig gør vintercamping til noget specielt. Fie er helt pjattet med sne og det er altså sjovt at kigge på en hund, der så tydeligt nyder at få sne under poterne :-)

fam jensen vinter 2014 2015 juleferie 02

Smukt vinterpyntet plads - SÅ er det JUL :)Smukt vinterpyntet plads - SÅ er det JUL :)

Gitte bedyrede at hun fandt denne sne engel - jeg mistænker dog, at hun selv har været igang ... :DGitte bedyrede at hun fandt denne sne engel - jeg mistænker dog, at hun selv har været igang ... :D

Ligesom der er ting, man skal huske, når man forlader CV'en i vinterhalvåret, så er der naturligvis også ting, der skal gøres, når man ankommer;

 1. Hvis der er åbnet for vandtanken (der er 2 "plast møtrikker", der skal drejes) skal der lukkes, så vandet ikke bare suser ud igen.
 2. Tænd for gassen på gasflasken.
 3. Tænd for strømmen
 4. Tænd for blæsevarmen.
 5. Lidt blå desinficeringsvæske hældes i toiletkassettten sammen med lidt vand.
 6. Der hældes vand på vognen 2 steder.

Herudover tjekker vi lige om bardunerne stadig er stramme og kigger forteltet efter for evt. skader.

Vi konstaterer, at der er pænt vådt i den yderste del af gulvet og finder ud af, at det skyldes kondens fra termoloftet; det samler sig simpelthen og når der ligger en pæn sjat, giver dugen efter og ned kommer der vand :-( Det forklarer også de mugpletter, der er kommet på vore fine campingstole .. *hmm Nå, men vi bliver jo hele tiden klogere og nu ved vi, at vi skal ha' sat nogle skåle dér, hvor vi har registreret de små vandfald og stolene stiller vi også et andet sted.

På campingvognen er der desværre et af "skørterne" nederst langs siden af vognen, der hænger og ligner noget, der kan finde på at falde af -- umiddelbart er det ikke til at se, hvad der holder sammen på disse; der er ingen skruer at se og lim synes en smule utilstrækkelig, så det skal undersøges - forhåbentlig er det noget vi selv kan klare på campingpladsen.

Vores nye uundværlige ven - en USB lader med 4 stik :) Lige omme fra HongKong land til 60kr inkl porto. 5 tlf, et par tablets og et kamera ... jo - laderen har nok at se til.Vores nye uundværlige ven - en USB lader med 4 stik :) Lige omme fra HongKong land til 60kr inkl porto. 5 tlf, et par tablets og et kamera ... jo - laderen har nok at se til.

Nå - nu skal vi jo ikke glemme hvad vi er kommet for; nemlig at hygge ;-P Jeg har lavet en god portion frikadellefars derhjemmefra, som jeg går igang med at forme og stege, mens ungerne ser en tegnefilm og Bryan står og danser ude i forteltet; jo jo den er skam go' nok -- vældig festligt at kigge ud på :-))) (og han har altså nok kun fået en enkelt øl *heheh ) Frikadellerne bliver helt perfekte, dog er kartoflerne byttet ud med en pastaret og salat :-)

Caroline alias Mulle har vi sendt med Farmor hjem til Horsens, så der er faktisk lidt stille i forhold til normalen :-P

Konen kunne ikke vente på, at vi fik snøvlet os færdige .Konen kunne ikke vente på, at vi fik snøvlet os færdige ...

... så må man jo afsted, på ens dertil indrettede flade konvolutter ! Sidegevinsten er jo dog ikke til at tage fejl af - skønt vinter landskab !... så må man jo afsted, på ens dertil indrettede flade konvolutter ! Sidegevinsten er jo dog ikke til at tage fejl af - skønt vinter landskab !

Efter den sædvanlige kondens aftørrrings gymnastik og lidt morgenmad, begynder jeg at gå i retning af Flensborg med kameraet. Der er stadig hvidt og fint, så mens jeg får lidt frisk luft og motion, finder jeg lidt vintermotiver. Lige før Osterby bliver jeg samlet op af familien og vi kører ind til Flensborg, hvor der er dejligt mennesketomt pga at forretningerne jo har lukket om søndagen. Det er fuldstændig oplagt at gå ind i "Rote Strasse" og få os en kop gløgg (punsch) i den mest fantastisk, hyggelige gård, hvor der er pyntet godt op med julelys og - kugler; Brasch Rum, hvor man også finder et museum, der fortæller om rommens historie.

fam jensen vinter 2014 2015 juleferie 08

Rote strasse og dens små gyder, er altid flot julepyntet på denne årstid.Rote strasse og dens små gyder, er altid flot julepyntet på denne årstid.

fam jensen vinter 2014 2015 juleferie 10

Her i kulden, varmer det godt med en Punsch :)Her i kulden, varmer det godt med en Punsch :)

Herfra går vi ned på strøget og finder de små hyggelige træhytter, som huser både flere caféer, garnboder, pølseboder osv. - det skaber en utrolig stemning og folk kommer hinanden meget mere ved end hvis de gik ind på en café. Jeg er viiild med det :-))

Børn er jo nogle sjove størrelser; man vil så gerne kunne smitte dem med dét, man selv synes er det mest fantastiske i verden, men det er altså sjældent at de er så modtagelige, som man synes de bør være. Måske skyldes det til dels den distræthed, der efter min mening er fulgt med mobilerne, der jo skal tjekkes HVER gang, der kommer et lille bib fra en facebook notifikation, som ikke kan vente. Ungerne er ikke modne nok til bevidst at vælge at være tilstede i nuet og dermed mener jeg også, at de går glip af meget i forhold til os andre, som ikke konstant blev forstyrret i vore tanker og midt i nye oplevelser; det er synd og skam ... Med andre ord, så går jeg nok lidt overbord mht verbale lovord for at få de børn til at registrere bare lidt af min begejstring for dét, der sker omkring os (lige nu er det så julehyggestemningen i Flensborg) , at de nok bare bliver pinligt berørte og det dermed får en negativ effekt --- det er altså ikke nemt.

Bryan er mere visuel; på ham kan man se, om han hygger sig eller ej og det med at dvæle ved ting er ikke lige på hans to-do liste ;-P Måske er der også derfor, at han befinder sig så godt i New York, hvor ALT foregår i et hæsblæsende tempo, hvor jeg er mere til Frankrig og Italiens tilbagelænede livsfilosofi; kunsten at lave ingenting !! Hvis man kunne opnå en balance mellem de 2 ting, tror jeg man vil få mest ud af tilværelsen.

Juleboderne på strøget i Flensburg er stadig på pladsJuleboderne på strøget i Flensburg er stadig på plads

Tilbage på campingpladsen får vi vasket op og i skumringen tager vejret pludselig en drejning; vi har haft minus 1-2 grader og hen på eftermiddagen dalede den yderligere til 4-5 minusgrader, men sidst på eftermiddagen stiger temperaturen og det giver sig til at regne - mystisk. Det bliver helt sikkert møgglat senere :-/

Aftensmaden bliver lavet og indtaget, hvorefter Maria har bestemt, at vi skal se May Day; et program fra National Geographic, hvor de skildrer forskellige flykatastofer og hvordan de finder frem til årsagen af disse. Det er dokumentar udsendelser, som er meget fængslende og interessante; dog har Bryan rimelig godt styr på, hvilke jeg må få lov at se; helst dem, hvor alle overlever - tak ;-)

Julens alliersidste solstråle nydes i fulde drag !Julens alliersidste solstråle nydes i fulde drag !

Dagen efter får Bryan handlet en smule Nytårsfyrværkeri (mest heksehyl og knaldperler :D ) og den obligatoriske flaske champagne - det er kun til vort eget forbrug, så vi er kun små "fisk" hvad angår ulovligheden i at tage det med over grænsen - faktisk små gubbi'er -- men undskyld alligevel !! ;-D

Tjeklisten gennemføres med omvendt fortegn og inden vi damper af hjem mod Lunderskov, ønsker vi vores campingvogn, samt alle vore medcampister, Camping Mitte og ikke mindst Altomcamping.dk et rigtig Godt, Helsebringende og Fremgangsrigt Nytår :-)))

Læs også:

Besøg også fam. Jensens egen hjemmeside

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

 • I byerne er hastigheden = 50 km/t
 • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
 • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
 • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
 • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
 • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
 • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
 • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
 • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information