Også i Rüdesheim ligger vi i første række til Rhinen

Vi er i Rüdesheim, og det er dejligt at gense byen. Ikke meget har forandret sig i selve byen, men der er sket meget på Rüdesheim camping siden vi besøgte campingpladsen sidst.

Rüdesheim Camping

Vi besøgte Rüdesheim Camping i 2007, og den gang var vi bestemt ikke imponeret over campingpladsens standard. Men det er vi nu. Alle servicebygninger er ny-renoverede og er super flotte. Også rengøringen er helt i top, og hele pladsen er pæn, velholdt og meget indbydende. Og så er den ikke særlig dyr. Vi betalte 97 euro for 3 nætter for campingvogn, 3 personer og strøm.

Den flotte og imponerende port ind til campingpladsenDen flotte og imponerende port ind til campingpladsen

ReceptionenReceptionen

Den nye servicebygningDen nye servicebygning

Flot og rent overalt i bade og toiletterFlot og rent overalt i bade og toiletter

Lejrchefen taler rimeligt dansk, hvilket gør det lettere for os danskere, der ikke er så gode til tysk. Ved ankomsten bliver man anvist en plads, og lejrchefen følger en hen til den anviste plads og tilslutter strøm (hvis man altså ønsker tilslutning til 230V).

Campingpladsens store servicebygningCampingpladsens store servicebygning

Der er fine adgangsforhold for gangbesværedeDer er fine adgangsforhold for gangbesværede

Campingpladsen ligger direkte ved Rhinen, og man kan være heldig at få tildelt en plads i første række til Rhinen. Heldigvis er der ikke så mange campister endnu på campingpladsen, så vi fik en enhed i første parket til floden. Vi elsker den udsigt, så det var vi glade for.

Ud over de flotte servicebygninger, så er der en legeplads på pladsen. Der er også en lille butik og en Bier Garten.

Campingpladsens lille butik. Det er også indgangen til den hyggelige BiergartenCampingpladsens lille butik. Det er også indgangen til den hyggelige Biergarten

Den lille legepladsDen lille legeplads

Rüdesheim Camping er en meget grøn campingplads med mange buske, blomster og store træerRüdesheim Camping er en meget grøn campingplads med mange buske, blomster og store træer

Aftenstemning ved RhinenAftenstemning ved Rhinen

Men campingpladsens største fordel er nok at den ligger i gå-afstand i Rüdesheim by. Det tager ca. 10 minutter at gå ind til byen. Mere centralt kan det næsten ikke blive.

Turistbyen Rüdesheim

Rüdesheim am Rhein (eller blot Rüdesheim, som de fleste kalder den) har en omfattende turistindustri, og mange skandinaviske turister.

Drosselgasse i dagtimerneDrosselgasse i dagtimerne

Mest kendt er nok turistgaden, Drosselgasse, som er en 3 meter bred og 144 meter lang gade fyldt med restauranter, ølstuer og souvenirbutikker.

Samme gade om aftenenSamme gade om aftenen

Drosselgasse er stedet, hvis man have en god aften i byen. Flere steder er der levende musik og der er masser af liv og stemning. Her har man virkelig forstået at give turisterne indbegrebet af ’ægte’ tysk gemütlichkeit, musik og dans. Og vi labber det i os. Det er jo det vi er kommet for at opleve, og man kan næsten ikke undgå at komme i godt humør der.

Her lærer orkesteret en samling amerikanske turister at spille Edelweis på ko-klokker. Det lød ad H…. til, men amerikanerne morede sig og var glade for at opleve ’ægte’ tysk stemning ;)Her lærer orkesteret en samling amerikanske turister at spille Edelweis på ko-klokker. Det lød ad H…. til, men amerikanerne morede sig og var glade for at opleve ’ægte’ tysk stemning ;)

Hornmusik mellem bordene på restaurantenHornmusik mellem bordene på restauranten

Det er nogle rigtig gode restauranter i Drosselgasse. Vi spiste der en aften, og det var dejlig mad og god betjening. Priserne er i den højere ende, men det kan man vel kun forvente i en gade som denne.

Maden var rigtig god på den restaurant hvor vi spisteMaden var rigtig god på den restaurant hvor vi spiste

Vi havde i hvert fald en god aften der, og Sissel syntes af lyset og musikken var meget spændende.

Byens beliggenhed ved Rhinen præger livet i byen. Der er anlagt promenade langs floden, ligesom mange af byens hoteller og restauranter er opførte med udsigt over floden. Turistbåde har hyppige anløb og afgange fra Rüdesheim med faste sejlplaner, både til byen Bingen am Rhein på modsatte side af floden og til ture op og ned ad Rhinen.

Rüdesheim er meget mere end Drosselgasse. Bl.a. er der et museum for mekanisk musikRüdesheim er meget mere end Drosselgasse. Bl.a. er der et museum for mekanisk musik

Imellem alle souvenirbutikkerne er der også nogle rigtig fine butikker med spændende ting – f.eks. denne butik med spilledåser. Den syntes Sissel var meget spændendeImellem alle souvenirbutikkerne er der også nogle rigtig fine butikker med spændende ting – f.eks. denne butik med spilledåser. Den syntes Sissel var meget spændende

Rüdesheim er en hyggelig lille by at gå på opdagelse iRüdesheim er en hyggelig lille by at gå på opdagelse i

I centrum af byen ligger en svævebane-station, hvorfra svævebanen Seilbahn Rüdesheim fører passagererne over vinmarkerne og op til udsigtspunktet og mindesmærket Niederwalddenkmal. Der tog vi nu ikke op. Vi ville i stedet besøge klosteret Sankt Hildegard. Det ligger på skråningerne over Rüdesheim, og skulle efter sigende være et besøg værd.

Kloster Sankt Hildegard

Abbediet Sankt Hildegard går tilbage til det kloster, som Hildegard grundlagde i 1165 som et anneks til det store kloster på Rupertsberg ved Bingen, som hun havde grundlagt 15 år tidligere.

Abbediet Sankt HildegardAbbediet Sankt Hildegard

Resten af sit liv – fra 1165 til 1179 sejlede hun to gange om ugen over Rhinen for også at lede dette kloster, der lå i landsbyen Eibingen oven for Rüdesheim. Dette kloster eksisterede helt til 1802, da det blev offer for sekulariseringen og blev nedlagt af staten. Det meste blev revet ned, men de tiloversblevne bygninger samt kirken blev i 1830 overgivet til sognemenigheden i Eibingen. Men hundrede år senere, i 1932, brændte kirken ved en storbrand. Den blev genopbygget samme sted og fungerer nu som sognekirke. Den hellige Hildegards jordiske rester hviler her i et smukt, gyldent relikvieskrin.

Selve Hildegard må have været noget af en fantastisk kvinde. Hun var en tysk abbedisse, mystiker, forfatter, læge og komponist. Hun er blevet kaldt "middelalderens største kvinde" og omtales ofte som "den hellige Hildegard", selv om hun ikke er blevet officielt kåret som helgen. Hun korresponderede med mange mænd i magtfulde stillinger, bl.a. både paven og kejseren.

Hildegard blev født som det tiende og sidste barn i en adelig familie og straks fra fødslen bestemt til et kirkeligt liv. Dette var skik og brug i den tyske højadel, hvis en familie fik et tiende barn.

Hun begyndte at få visioner som treårig, men indså hurtigt, at andre mennesker i hendes nære omgivelser ikke så dem, så hun skjulte disse oplevelser i årevis. Først i 1141 blev hendes visioner kendt af en videre kreds. Med pavens godkendelse begyndte hun at skrive om dem.

Vinmarkerne ved klosteret, og udsigten derfra er fantastiskVinmarkerne ved klosteret, og udsigten derfra er fantastisk

I årene 1904 til 1908 genrejstes hele klostret et par hundrede meter oven for det sted, hvor det oprindelige lå. I dag lever der mellem 50 og 60 søstre i dette store kloster. De lever efter samme retningslinjer som Hildegard, nemlig Benedikts klosterregel, som han nedskrev omkring 529 i forbindelse med grundlæggelsen af Klostret Montecassino, og som har været med til at præge Europas kultur.

KlosterkirkenKlosterkirken

Klosteret ligger ca. 3 km. fra Rüdesheim centrum, og der er både udmærkede veje og fin skiltning dertil. VI burde nok have undersøgt åbningstiderne inden vi kørte dertil, for alt var middagslukket på klosteret. Både kirken, klosteret og butikkerne var lukket, så vi fik kun klosteret at se ude fra. Men det så spændende ud, og udsigten der fra var helt fantastisk.

Indgangen til klosterets butikIndgangen til klosterets butik

Vi ventede ikke på at klosteret åbnede igen. Sissel var ret utålmodig, så vi kørte ned til vores lånte Hobby campingvogn igen.

Hobby De Luxe – en meget positiv overraskelse

Det er første gang, vi prøver at tage på camping på i en Hobby campingvogn. Vi ved det – det er er ikke ok at have en campingportal, og så ikke have prøvet at campere i Danmarks største mærke, hvad campingvogne gælder. Men vi har ikke haft muligheden før nu, så vi var naturligvis spændte på at prøve at tage på tur med en Hobby.

L-siddegruppen er rigelig stor til 2 personer på turL-siddegruppen er rigelig stor til 2 personer på tur

Vores lånte Hobby De Luxe 560 FFE har været en meget positiv oplevelse. Den var rummelig, havde masser af skabsplads, og indretningen fungerede rigtig godt til os. Køkkenet var ikke det største, men vi savnende ikke plads – heller ikke til service og køkkengrej.

Farvesammensætningen mellem gardiner, hynder og trædekor er naturligvis en smagssag, men vi synes at campingvognen er hyggelig og rar at opholde sig i.

Køkkenet med de store og meget rummelige skufferKøkkenet med de store og meget rummelige skuffer

Vi har været på tur med Hobby’en i 14 dage, og det er ikke længe nok til at vi kan sige noget om kvalitet på den lange bane. Men alt i denne Hobby virker gedigent og godt skruet sammen. Vi fandt ingen ’hovsa-løsninger’ eller dårlige samlinger. Alle skabslåger åbnede fint og præcist, og alle skuffer gled fint ud og ind.

Man sidder godt i siddegruppen. Hynderne er faste og siddekomforten er rigtig god. L-siddegruppen er stor nok til at to personer kan ’flyde’ med udstrakte ben.

Mht. lyset, så er det også helt i orden. Der er LED over alt, og lyset i lampen over siddegruppen og i siddegruppens læsespots kan dæmpes. Soveafdelingen er lidt mørk, og vi savnede en lampe i loftet der. De mange vinduer gør campingvognen lys og luftig.

Køreegenskaberne er helt i top, og Hobby’en ligger helt stabil bag vores bil.

Det er været en 100% positiv oplevelse at være på tur i denne Hobby De LuxeDet er været en 100% positiv oplevelse at være på tur i denne Hobby De Luxe

Så jo – det har været en god oplevelse at være på camping i vores lånte Hobby De Luxe 560 FFE. Alting i vognen fungerer bare, og vi blev gentagne overrasket over hvor smart og gennemtænkt indretningen i campingvognen er. Vores tur langs Rhinen har været en rigtig god tur, og det skyldes ikke mindst at campingvognen har fungeret så godt, som den gjorde. Vi vil ikke betænke på os at tage på campingtur i en Hobby campingvogn igen. 

Se mere her: Rüdesheim Camping - Drosselgasse - Hobby

Læs også:

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information