Der var en rigtig flot udsigt fra broen til øen Rügen

Rügen ligger i det nordligste Tyskland. Her er smuk natur i Nationalparken, og så er det her at Hitler opførte 5 km. lange ferieboliger

Fra grænsen er der ca. 600 km. til Rügen. Med færgen fra Sjælland noget mindre.

Turen kan sagtens deles op over flere dage. Der er flere små campingpladser på vejen, der er et besøg værd.

Der er også flere valgmuligheder med veje til målet.

Vi tog den sikre og hurtigste (måske) vej, så vi kunne nå at være fremme inden lukke tid om aftenen på campingpladsen.

Til Kolding, E45 (7) over grænsen indtil Neumünster, ad 205 mod Bad Segeberg, via vej 21 mod Lübeck på vej 20. Ind på E 22 (1) mod Rostock videre til Süderholz hvor E22 også bliver E251 og 96 mod Stralsund.

Vores tur gik videre ad E 22 mod Jasmund, gennem Glowe, en lille by med masser af brosten, så tingene i vognen holdt lidt flyttedag.

jan clara rugen 2015 02

Videre til, lige før Alteenkirchen hvor campingpladsen ligger ind til venstre.

Selvom det er en remse af vejnumre, var der rigtig meget at se i den skønne natur, der skifter fra bakketopper med fantastiske udsigter til masser af skov og vådområder. Storken mødte vi flere gange, både i søgning efter mad, på de mange enge områder, og på vingerne.

jan clara rugen 2015 03

Vi boede på campingplads Freizeitcamp am Wasser der ligger i den nordlige del af Øen Rügen. (Wittower vej 1-2, 18556 Ostseebad Juliusruh)

Ved ankomst en lidt kedelig plads, men det er lige før starten på den store sæson, så der var gang i klargøringen. Meget positiv overrasket når man kommer ind i den lidt kedelige service bygning, her er alt tip top. Billederne på deres hjemmeside er ikke overdrevet.

Selve pladsen ligger i rigtig godt læ fra alle verdenshjørner, og det er rart, da der jo er kyst på næsten alle sider. Få hundrede meter til flot sand badestrand ved Østersøen. www.freizeitcampamwasser.de

Første oplevelse på vores tur var Nationalpark-center Kônigsstuhl. Tysklands mindste nationalpark på 30 km2. Et landskab der har udviklet sig på og med kridtet              

Det var en helt særlig naturoplevelse i Verdenskulturarv-Nationalparken Jasmund med den berømte kridtklippe Kreidefelsen Königsstuhl (kongens stol)

jan clara rugen 2015 04

jan clara rugen 2015 05

jan clara rugen 2015 06

Nationalpark-centret byder på oplevelser hver dag, uanset vejret. Her kan de besøgende udforske en hel verden fuld af hemmeligheder på et 2.ooo m2 stort udstillingsareal og et 28.ooo m2 udendørsarela for derigennem at opdage nationalparkens budskab: Lad naturen forbliver natur.

En oplevelses og informative udstilling.

Vi fik høretelefoner på og hver gang vi gik til et nyt område, på den fantastiske tidsrejse gennem øen Rüggens opståen, fik vi en rigtig god information, på engelsk, tysk eller svensk efter eget valg. Det var svært at forstå, Rüggen og Stevns klint har været sammen. Men efter turen i oplevelsescentret, forstod vi det meget bedre dette, samt en masse andre ting i forhistorien. Der var også en film på ca. 20 min. Som vi desværre ikke nåede at se. Men så er der noget til gode til næste gang vi kommer.

Da vi ikke kunne køre til Königsstuhl, Tog vi en bus fra parkeringspladsen og op til nationalparken centret. Men der også muligt at gå gennem skoven ca. 3 km. på fin vej.

jan clara rugen 2015 07

(Grosspakrplatz Hagen, Stubbekammer 18546 Sassnitz (N 54.56228 Ø 013.62442))

http://www.nationalpark-jasmund.de/

Vi ville gerne nå at se så meget som muligt i vores Kr. Himmelfarts ferie, så allerede næste dag gik turen til Kap Arkona, Tysklands NordKap.

Fra p-pladsen er der fin vej, gennem den lille hyggelige by, på 2 km., hvor der mange muligheder for spændende souviniers. Fin vej for kørestole/elscooter. Men vi betalte 7 euro for at komme med Kap Arkona Expressen op til toppen.

jan clara rugen 2015 08

Her var vi oppe i det ”nye” fyr fra 1902 på 35 m.

jan clara rugen 2015 09

Det gamle fyrtårn nøjedes vi med at se neden fra.

jan clara rugen 2015 10

Der var marine bunker og museum, som vi også ”sprang” over.

jan clara rugen 2015 11

I stedet blev det turen ud til udsigtspunktet. Vi var ikke helt enige om hvor langt der var at gå men fra ½ - 1½ km. ca. deromkring. Turen gik gennem skoven, hvilket var dejligt i den stærke sol. Helt ude ved udsigtspunktet var en rigtig flot træskulptur med motivet ørnen.

jan clara rugen 2015 12

I det flotte klare vejr var der en fantastisk udsigt mod nord. Kan godt forstå de kalder det Tysklands Nordkap.

jan clara rugen 2015 13

(Arkona 18, 556 Potgarden) http://www.kap-arkona.de/

Rüggen har også sin miniby, Rügen Park i Gingst.

Her var der, i flotte omgivelser miniature, modeller af 100 kendte bygninger og skibe.

jan clara rugen 2015 15

jan clara rugen 2015 16

jan clara rugen 2015 17

jan clara rugen 2015 18

Hele øen Rügen var også opført i miniformat med dens berømte kirker og huse. På et bestemt punkt kunne man se miniaturemodellen af Gingst kirke og lige bag ved den rigtige.

jan clara rugen 2015 19

(Mülenstrasse 22B 18569 Gingst.) http://www.ruegenpark.de/

På vej til Minibyen benyttede vi en lille færge fra Wittower Fähre. Vi kunne være kørt denne vej, da vi skulle til campingpladsen og kunne nu se, at der ikke ville være nogen problemer med at få campingvognen med.

jan clara rugen 2015 20

Heller ikke på de små veje, der i sig selv er en seværdighed for Ryggen.

jan clara rugen 2015 21

En sejltur langs kysten fra Sassnitz og til ud for Königsstuhl. (Hafenstrasse 12, 18 546 Saxxinitz). (til 13 euro) blev til en rigtig flot tur. Rügens berømte kridt kyst set fra vand siden blev en oplevelse for sig. Sikke en natur, vi skal tage vare på.

jan clara rugen 2015 22

jan clara rugen 2015 23

Hitlers 5 km. lange ferieboliger Prora, i det syd østlige af Rüggen, var specielt at se.

jan clara rugen 2015 24

Noget af bygningen benyttes til et stort museum med rigtig meget fra krigen bl.a. en 18 m. lang model af Prora.

jan clara rugen 2015 25

Meget fra eftertiden, hvor bl.a. Sverige var med til genopbygningen af stedet og omegnen.

jan clara rugen 2015 26

Ind i mellem udstillingen var der 70 restaurerede motorcykler, cykler, en samling af kameraer, symaskiner og 370 sølv mønter og medaljer. Et sted hvor der hurtig går en hel dag. http://www.dokumentationszentrum-prora.de/

Når vi kørte rundt kunne vi stadig se en del bygninger fra DDR tiden, en del stod tomme andre er blevet benyttet i fin sammenhæng med nutiden.

jan clara rugen 2015 27

jan clara rugen 2015 28

jan clara rugen 2015 29

Men vi fik absolut ikke tid til at se alle Rüggens seværdigheder, for her er rigtig meget. http://www.ruegen.de/dk/start.html

Rügen er et sted der virkelig kan anbefales til en forlænget weekend eller helst længere tid.

 

TAGS:

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information