Uniolido bryan artikel 140716 01

Camping Union Lido i Cavallino er én af de rigtig store campingpladser her ved Adriaterhavets nordligste kyst; beliggende ca. 25 km. fra Venedig og er Italiens første 5 stjernede campingplads. Her har vi nu tilbragt en uges tid og er blevet noget klogere på det lille hjørne af Italien:

Vi har reserveret en dejlig stor plads på Dog Camp, som er et relativt nyt koncept på Union Lido. Det første indtryk, da vi ankommer lige over middag fredag d. 1. juli, er at her ser velplejet og indbydende ud. Alle campingpladser i Italien (ihvertfald dem vi kender) holder middagslukket og her gælder tidspunktet fra kl. 13 til kl. 15 som siesta. Vi bliver derfor nødt til at gå lidt rundt indtil vi om en time må få vores bil og vore pakkenelliker med ind.

Naturligvis mener vi, at vi efter indchekning er berettiget til at gå ind ad hovedindgangen, men det bliver vi venligt men bestemt stoppet i; hunde må nemlig ikke være andre steder end i nederste del af pladsen, som netop er Dog Camp, og der er ingen andre muligheder end at gå ud på hovedvejen uden for pladsen for at gå ind via en port længere nede. Der er ingen fortov på den venstre side af vejen, så vi går i græsset og føler os egentlig ikke så velkomne. Da vi så kommer ind med vores kort, som vi fik ved receptionen (stregkode scanner ved porten), bliver vi igen mødt med blomster og velplejede hække, som vi går langs indtil vi når til indgangen af Dog Camp.

Uniolido bryan artikel 140716 02Fie er mere end tilfreds med at komme ind, og møde denne skål med dejligt rent vand.

Uniolido bryan artikel 140716 03Dog Wellness salon - her kan købes diverse sæbe/shampoo til hunde, samt alt muligt andet fra godbidder til kødben.

Vi bliver vejledt og hjulpet af en effektiv servicemedhjælper og finder en plads, der ser acceptabel ud; den første er meget sandet og vi vil gerne ha' lidt mere græs til vores store telt; Kampa Croyde 6 air classic.

Oprindeligt er det en strand, som er blevet omdannet til campingplads, så det er svært at få græsset til at gro. Vi er glade for at se mange høje træer overalt, så der er mulighed for at finde en plads med god skygge - alt efter om det er aften eller morgen skyggen helst skal dække pladsen. Der er primært 3 typer træer, der dominerer; 2 slags løvtræer og pinjetræer. Speciel pinjetræerne kigger vi lidt bekymrede på; de er jo kendte for at huse myg og specielt Maria har været så utroligt angrebet af myggestik, så det ville kunne ødelægge en ferie for hende og os. Jeg har dog købt Tea Tree Oil sæbe, som skulle kunne afskrække dem lidt og diverse myggemidler. De sprøjter hækkene og den nederste del af træerne for myg mandag aften og det er et middel, der er harmløst for mennesker (baseret på naturprodukter).

Uniolido bryan artikel 140716 04Der er masser af frie pladser at vælge imellem på Dog Camp. Her er det nogen af dem med rigtig meget græs, men til gengæld mindre skygge - pest eller kolera når man er i telt.

Uniolido bryan artikel 140716 05Den 1. myg blev hurtigt spottet, men efter der blev sprayet for myg, var det ikke slemt.

Lige efter ankomsten får vi registreret Fie hos en sød dyrlægedame, som også administrerer en velassorteret butik med alskens legetøj og tilbehør til de firbenede. Fie's chip bliver bippet og diverse oplysninger bliver noteret. Vi bliver informeret grundigt om den parasit, der er forekommende i Norditalien; parasitten, der overføres via myg, kaldes hjertorm. Ubehandlet kan hjertormen forårsage skade på hundens hjerte og derfor anbefales, at man giver hunden en slags tablet, når man har forladt norditalien; dog senest 30 dage efter at være ankommet hertil. Tabletten koster eur. 10,- og den køber vi naturligvis og vi får et rødt hjerte til Fie's blå hundepas, hvor datoen for indtagelsen noteres.

Uniolido bryan artikel 140716 06I samme område ligger Dog Bar - her er det dog fadbamser og andet mundgodt der severes, så den burde nok hedde "Dog's Best Friend Bar" :)

Lige ved siden af dyrlægehuset og tilbehørsforretningen ligger en tiltalende bar; "Dog Bar", hvor man må tage sin hund med, mens man får noget at drikke eller spise. Fie får dog øje på en foruroligende ting; de har også en hundepool!! Vantro kigger hun på, at en labrador boltrer sig i vandet og faktisk ser ud til at more sig, mens ejerne kigger på fra poolen til mennesker lige ved siden af. Hvis ens hund ikke er overbevist om at svømning er en mulighed, kan man henvende sig til personalet, så hunden kan få svømmeundervisning ;-P

Uniolido bryan artikel 140716 07Fie er ikke helt sikker på, at det der våde element er beregnet til vuffere ...

Uniolido bryan artikel 140716 08Fie bliver dog hurtigt klogere :) Det viser sig da også at Fie er en ganske habil svømmer!

Om aftenen (tiden har vi ikke lige tjekket) går vi ned på den strand, som er tilknyttet Dog Camp og det er den eneste del af stranden, hvor hundene må være. Her solsenge, som kan lejes for et mindre beløb, samt en lille bitte legeplads (ikke til hunde ;-) ). Fie synes at en strand til hunde er helt unødvendig, men må dog konstatere, at andre hunde er helt pjattede med at få dyppet poterne og lege i sandet. Så hun tjekker da lige og kan lige gå med til at gå i vandkanten :-D Vandet er dejlig lunt, så man kan vel ikke just kalde det afkølende .. men nemt at komme i.

Da vi vil tilbage på pladsen igennem stien i skoven, er porten låst. Klokken har åbenbart passeret 21; her låses portene ned til stranden nemlig. Der kommer dog hurtigt en hjælpsom portner og lukker os ind.

Uniolido bryan artikel 140716 09Der skal nifles inden vi går ud på stranden ...

Uniolido bryan artikel 140716 10Og der var det så - det der kæmpestore våde element ... På trods af forsikringer om skønt og varmt vand, lader Fie sig ikke lokke. Fødderne var grænsen!!

Næste dag kigger vi os omkring på pladsen og vi konstaterer, at Dog Camp kun omfatter ca. 10 % af hele campingpladsen. Der ligger 16 sanitære bygninger fordelt jævnt på hele pladsen, som består af ca. 2000 pladser, samt hytter/telte/mobile homes osv; det er i sandhed en ferieby. For at lette transporten rundt på pladsen kører der en shuttle bus / tog rundt på pladsen, dog er ingen af stoppestederne placeret i Dog Camp, men lige udenfor så der er ikke langt uanset. Den nærmeste sanitetsbygning ligger også lige udenfor hegnet af Dog Camp, men afstanden er ikke større end alle andre steder.

Uniolido bryan artikel 140716 11Det lille tog der fragter folk rundt på den store plads. 3 toglinjer er der. Der er sgi mere end vi har hjemme i Lunderskov :D

Til Dog Camp er også tilknyttet en Wellness bygning til hunde, hvor man meget professionelt kan vaske sin hund under sikre vilkår og iøvrigt nusse lidt ekstra om sin firbenede ven, så den bliver klar til at komme med op i sengen efter en hel dag i sand og saltvand osv :-D Derudover er der 2 timers gratis hundesitting, hvor man kan få passet sin hund, mens man hygger sig på restaurant, stranden eller badeland m.m.. Vi indlogerede Fie i 1,5 time, mens vi var i badeland med nogle venner; hun fik sin hundekurv med og hun fik en skål vand med ind i aflukket. Bygningen er meget skyggefuld og dermed kølig, hvilket er et must i den italienske varme. Da vi hentede hende var hun naturligvis glad for at vi ikke havde bortadopteret hende; hun bliver ikke passet ret tit (læs; aldrig), men hun havde ikke lidt afsavn i den forstand. Det kan ihvertfald anbefales at benytte denne ekstra facilitet og skulle det vare lidt længere end 2 timer, koster det eur. 5,00 pr. time.

Uniolido bryan artikel 140716 12Hundebad - ved siden af wellness salonen. Her kan vuffer bades under sikre forhold.

På den anden side af hovedvejen ligger Cavallino Sport Center, hvor man kan træne agility med sin hund, MEN desværre har de lukket når ens hund er ved at være klar til leg efter en varm dag, hvor skygge og vand er det primære. Efter vores mening burde agilitybanen være åben lidt længere om aftenen, da vores hund ihvertfald ikke har tænkt sig at være aktiv i 30 graders varme og fuld sol, for der er ikke megen skygge på banen. Udover agility er der mulighed for både ridning, bueskydning, fodbold osv osv.

Uniolido bryan artikel 140716 13

Uniolido bryan artikel 140716 14Agilitybanen - så meget fin ud - desværre var her lukket de 3 gange vi var forbi.

Og så vil jeg ikke undlade at bemærke, at vi nu en del gange har oplevet, at porten ind til Dog Camp ude fra hovedvejen, ikke vil åbne ved hjælp af scanningskoden på kortet. Idag blev det dog Bryan for meget efter en cykeltur med Maria, hvor de måtte vente ca. 15 minutter og til sidst måtte cykle op til receptionen for at komme ind; det må kunne gøres bedre når nu det er langt den korteste og eneste vej, når man skal ud og ind på pladsen med sin hund.

Uniolido bryan artikel 140716 15Bazaren - alt hvad man kan ønske sig i badedyr, håndklæder, skateboards, trækvogne osv osv osv

Omend man pga. sin hund er blevet tildelt en af de bagerste pladser og man ikke kan gå lige så frit omkring på hele pladsen, som man kan på de fleste andre pladser, er Union Lido alligevel noget specielt. Hvis man vil, kan man uden problemer holde 14 dage - 3 ugers ferie på denne plads uden overhovedet at skulle bevæge sig udenfor pladsen; priserne i supermarkederne, div. andre butikker samt restauranter er meget rimelige og ligger ikke mærkbart over priserne udenfor pladsen; måske lige undtagen vand på flasker. Der er mange restauranter og caféer. På stranden er der et par barer, hvor man også kan få lette anretninger og her kan man opleve live musik mindst en gang ugentligt. Der er vinbar, forlystelsespark, frisør, minigolf, spillehal, diverse forretninger (sko/bøger/foto osv osv.)

Uniolido bryan artikel 140716 16En af restauranterne - rigtig rigtig hyggeligt.
Uniolido bryan artikel 140716 17Og en vinbar lige i nærheden - her kunne vi dog heller ikke komme med hund.

Hvis man gerne vil ud at se noget, kan vi varmt anbefale cykelture ud fra pladsen; gerne Lio Piccolo som kan sammenlignes med vadehavet; et utroligt smukt naturområde med masser af fugle og fisk, som kan lave foruroligende store bølger ;-P

Uniolido bryan artikel 140716 18

Uniolido bryan artikel 140716 19Og en vinbar lige i nærheden - her kunne vi dog heller ikke komme med hund.

Uniolido bryan artikel 140716 20


Uniolido bryan artikel 140716 21Hjemad snuppede vi omvejen over Punta Sabbione, så vi lige kunne få et glimt af færgerne til Venedig. At man så blev fristet over evne, af nogle utroligt kolde og velvoksne fadbamser .... ja, det ved enhver der cykler nok, at det er en lidt dum idé. Puuhh man får tunge ben.

Uniolido bryan artikel 140716 22Når benene endelig fungere igen, finder vi selvfølgelig lige en vejside bix, hvor de sælger "Wein vom Fass" .... Pyh det godt vi snart er hjemme på Unionen igen :D

Man kan også sagtens cykle ud til Punta Sabbione, hvorfra færgerne til Venedig sejler for meget rimelige priser; det billigste vi så var eur. 5,00, men det har nok også kun været for turen dertil. Vi nåede ikke så meget mere, men fandt dog også en fin grønthandler som også solgte olier og Wein vom Fass; det kan godt anbefales, selvom det nok er bedst mens man er på ferie her - egner sig ikke til at gemme. Det er absolut dejlig vin til utrolig rimelige priser.

Uniolido bryan artikel 140716 23

Uniolido bryan artikel 140716 24


Uniolido bryan artikel 140716 25Union Lido har udlejningshytter i mange mange forskellige modeller.

Slutteligt er der et hav af tilbud, som pladsen arrangerer;

Der går bus til Venedig ca. en gang i timen -1/2 dags udflugt til Murano-Torcello-Burano - opera ture til Verona - Venedig by night - udflugt til Treviso med vinsmagnin - udflugt til Burchiello - forestilling i Veronas arena - udflugt til Dolomitterne og Cortina - Prosecco vinsmagningstur osv osv .... --- med andre ord, så er der mulighed for at glemme alt om sin bil, men istedet lade sig fragte rundt til sine foretrukne udflugtsmål i forskellige prisklasser.

Uniolido bryan artikel 140716 26Der er endda fundet plads til en skildpadde Ø :)

Vi mødte et par fra Kolding, som jeg kender fra mit arbejde og de har holdt deres sommerferie på Union Lido hvert år siden ´73 og de er ikke de eneste, der kommer igen og igen. Netop danskere møder vi helt utroligt mange af; faktisk føles det lidt som om vi fylder 2/3 del af pladsen, så Union Lido må jo ramme noget, som vi efterspørger i forbindelse med ferie.

Uniolido bryan artikel 140716 27

Uniolido bryan artikel 140716 28Diverse badelande og pools rundt omkring på pladsen.
For os, der var på Union Lido's Dog Camp og lido'en for første gang, var følelsen lidt delt; Maria på 14 og Caroline på 11 år var vilde med pladsen og i særdeleshed deres vandland; Aqua Park Laguna, som er den største af de 2 vandland på pladsen. Anders på 15 (som allerhelst ville være blevet hjemme) syntes, at pladsen var for stor og for larmende; lidt overraskende faktisk. 

Bryan og jeg, som nok er mere til bjerge og natur, blev mere positive hen over ugen; vi var ret glade for at finde ud af, at der faktisk var fine naturoplevelser når man bevægede sig lidt væk fra de store veje. Efter vores mening fungerede Dog Camp dog ikke optimalt på trods af de specifikke tilbud til hundene; vi følte os lidt afsondrede - der var meget larm pga det koncentrerede antal hunde og der mangler i den grad en separat indgang til denne nederste del af pladsen.

Union Lido Vacanze er dog hele tiden i gang med at forbedre pladsen og er jo heller ikke blevet tildelt 5 stjerner for at hvile på laurbærene, så vi er sikre på, at de også nok skal få styr på de ting på Dog Camp, som mangler lidt opmærksomhed; det fortjener helhedsindtrykket, for det er virkelig en flot plads, som oser af en stræben efter det perfekte ferieparadis.

Uniolido bryan artikel 140716 29

Uniolido bryan artikel 140716 30

Uniolido bryan artikel 140716 31Lige på den anden side af vejen, ligger pladsens Camping butik. Den må siges at være virkelig velassorteret i både diverse udstyr, og reservedele til både campingvogne og telte af alle mærker! Og det endda til ret rimelige priser.

Www.altomcamping.dk har tidligere lavet en video reportage om pladsen, som stadig kan findes på portalen og det er også gennem Ann Karina og Bjarne Søby at kontakten mellem os og Union Lido er blevet formidlet - tak for det :-)

Tak også til Union Lido for en dejlig uge og vi ser frem til at komme tilbage om et par år eller 3 til en endnu bedre oplevelse på Dog Camp :-)

Uniolido bryan artikel 140716 32Indgangen til "The Wild" - et indhegnet område på Dog Camp, hvor vufferne kan løbe frit rundt uden snor.

Tekst: Birgitte Jensen
Billedtekst: Bryan Jensen

Læs flere spændende artikler på Birgitte og Bryans blog

 

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information