Forårstur til Dresden 2010

I foråret 2010 tog fam. Lund til Dresden. Det er der kommet en dejlig rejseberetning ud af, og her kan du læse første del.

Fam. Lund fortæller:

Vi har tit talt om derhjemme at vi gerne ville til Dresden. Mange har nævnt byen og området som et besøg værd, så da vi skulle beslutte forårstur for 2010, så blev det med 100 % enighed besluttet at forårsturen i år går til Dresden.

Vi kørte hjemmefra tirsdag d.20/4. Solen skinner, men der er kun 3 grader varmt. Det er tilsyneladende et koldt forår, og da vi nåede ned til Åbenrå, begyndte det så også at regne. Efter Padborg begyndte det nu også at sne, og temperaturen faldt til under 2 grader. Så vi mente at det måtte være vinterferie vi var på.

Nå - men vi jyder er ikke sådan at slå ud, så vi fortsatte ufortrødent. Skulle der komme meget sne - ja, så kunne vi bare købe nogle ski, og lege at vi er på vinterferie. Altså ikke nogen grund til panik endnu.

Da vi kom til Hamborg, kunne vi se at det begynder at blive mere frodigt. Mange træer og buske var sprunget ud, og der er hvide blomster på nogle af dem. Altså det bliver ikke nødvendigt at købe ski denne gang. Der var nu også 7 grader varmt, så det går den rigtige vej.

Der var lidt kø ved Elbtunnelen, da der var lukket en bane. Men det gik alligevel rimelig hurtigt, så vi kunne snart fortsætte turen.

Vi gjorde holdt ved Seveltal rast, og fik lidt frokost. Da var klokken blevet 13,20. Mens vi holdt der kom der en mand og sagde på tysk, at der hang noget under campingvognen. Jeg tænkte straks, havde vi mon kørt en over uden at opdage det :), men heldigvis nej. Det var en sort plasticsæk, der hang fast i nogle rør under campingvognen, så ingen fare der.

Vi fortsatte turen nedover, og det blev efterhånden varmere. Så Marianne blev enig med sig selv om at når vi når frem til vores overnatningsplads, ville der være 16 grader varmt. Den hoppede jeg nu ikke på, men det fik vi jo at se, når vi nåede frem. Det var dejligt at se alt det grønne. Det trænger vi til efter den lange kolde vinter, vi har haft. Så vi nyder turen i fulde drag.

Forårstur til Dresden 2010

Ifølge vores udmærkede Navigator Wilma, så skulle vi være fremme ved campingpladsen kl. ca., 17,30. Der var lidt vejarbejde, så vi ankom kl. 18,05 på ferienpark Plötsky. Det viste sig at være en dejlig plads, og vi fik en standplads med både strøm afløb og vand. Det var luksus, og så til en pris af 15 euro, for alt, bad og strøm. Det er en ACSI plads, og den kan anbefales - også for rejsende med børn. Der er nogle gode badesøer, og forskellige dyr, endda et par lamaer og geder, samt en dejlig restaurant. Pladsen ligger ca. 10 km fra Magdeburg, så der er også by at besøge. Der var for øvrigt 17 grader da vi ankom til pladsen, så Marianne fik ret.

Forårstur til Dresden 2010

Efter en god nats søvn og morgenmad gik vi en tur på pladsen. Der blæste en kold vind, men vi trængte til at røre stængerne efter al den sidden i bilen dagen i forvejen. Vi havde ikke så langt at køre i dag, og som skrevet, så er denne plads virkelig værd at besøge. Der er rigtig hyggeligt, og den er også god som overnatningsplads, når man er på vej. Hvis man har ACSI kort, er den samtidig rørende billig i forhold til danske priser.

Vi kørte fra pladsen kl. 10,20, mod Dresden. Det begyndte det at regne, så øv - var det nu vinterferie alligevel! Vi kom gennem nogle små hyggelige byer, hvor man stadig kunne se spor af det tidligere østtyskland med forfaldne huse og gamle fabriksbygninger. Men ellers er der både rent og det meste er pænt og velholdt. Da vi kommer ud på motorvejen, er der temmelig meget vind, og pludselig kommer der en haglbyge så voldsom, at det hele står ud i et. Temperaturen falder til 3 grader.... Gys nu bliver det da vist vinter.

Efter en god frokost fortsætter vi kl. 14,00 . Der er skyet og bygevejr, men da vi nærmer os Dresden, begynder det sørme at blive helt varmt. Solen kommer frem, og de sidste kilometer til camping Mockritz i Dresden er snart kørt. Da vi kommer frem, er receptionen lukket, men vi finder bare selv en plads,. Så kan vi tjekke ind, når de åbner igen kl, 16,00. Vi måtte prøve til 3 steder for at finde en god plads. Der var jo lidt blødt efter al den regn, men til sidst fandt vi en fin plads og fik os installeret.

Forårstur til Dresden 2010

Efter at vi havde fået os installeret fik vi os en god kop kaffe. Bagefter fik vi tjekket ind, jeg fik internet, og så gik vi en runde på pladsen. Det er en god plads med orden i sagerne. Der var gode servicefaciliteter, og man kan se, at der er orden i sagerne. Man er også ved at lave svømmepøl, så der bliver også fornyet.

Næste dag sov vi længe. Det trængte vi nok til efter den megen bilkørsel i skiftende vejr. Vi købte frisk morgenbrød oppe i receptionen. Der er en lille butik med de mest nødvendige ting. Vejret var dejligt med sol og rimelig varmt.

Efter morgenmaden skulle vi sætte vores nye rejsetelt op. Det er et af de nye Ventura Large. Vi havde set på Alt Om Campings gode hjemmeside, at det var nemt at sætte op, så jeg var meget fortrøstningsfuld. Det skulle nok gå (jeg hader at sætte fortelt op), men ifølge ham Tommy Boysen, så var det bare lige vupti, og så er det telt oppe.

Det gik også fint indtil det skulle pløkkes. Hold da helt op, hvor skal det pløkkes. Undergrunden var fuld af sten, så jeg bøjede en masse pløkker, før jeg var færdig. Men da teltet stod, og det var tid til at indtage boligen, ja så var det besværet værd. Ikke mindst da Marianne bød på en lille skarp til formiddagskaffen for at påskønne min store indsats. Der var nemlig dejligt inde i teltet, så det bliver vi garanteret glade for.

Efter frokost tog vi bussen ind til Dresden. Den kører nemlig lige udenfor pladsen, og ind til banegården. Derfra kan man så vælge sporvogn rundt i byen - nemt og hurtigt. Det glæder vi os ti, da det jo er for at se den spændende by, vi er kørt herned. Men den beretning kommer i til at vente lidt på, den kommer senere, så har i også noget at glæde jer til :)

Links:
Relevante Link(s) : Fam. Lund / Rullevognen.dk
Gå til del: 1 - 2

 

 

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information