Vask af campingvogn

Skrevet af Bjarne til .

Active Image Vores campingvogn overvintrer i vores indkørsel. Snavs og nedfald fra træer sætter sine tydelige spor på campingvognen. Hvert forår er den møgbeskidt og grøn af alger. Så en vask er absolut påkrævet. 

Image 

Der findes mange produkter til vask af campingvogn, og det kan være lidt svært at gennemskue hvilke produkter, der er de bedste.

Image 

Sidste år brugte vi Ren Fritid vask og voks fra Dansk teltimport. Vi havde hørt meget godt om produktet, så det skulle prøves. Det skulle eftersigende fjerne alle de sorte striber og voksbehandle campingvognen i en og samme proces. Det var let at have med at gøre, men vi kunne nu stadig se svage spor efter sorte striber efter vasken. Men det var let at have med at gøre, så vi var egentlig godt tilfredse.

Image 

I år har vi så prøvet at vaske campingvognen med hhv. Camp Clean og Voksshampoo fra Camp System. Og lad os sige det med det samme – vi er imponeret over så godt det virker. Vores campingvogn står nu helt ren og skinnende blank efter et par timers arbejde.

Image 

Camp Clean er udviklet specielt til det danske campingfolk i tæt samarbejde mellem forhandlere, campister og producenten, Nordkemi Danmark ApS.

Serien omfatter en lang række effektive og gennemtestede produkter til brug for rengøring og vedligeholdelse af campingvogne og fortelte.

Alle produkterne i Camp System serien er super effektive, men indeholder ikke skadelige tilsætningsstoffer eller miljøbelastende ingredienser. Virkemidlerne er naturlige, og de er biologisk nedbrydelige, så man kan anvende dem med god samvittighed.

Image

Camp Clean – som har brugt i år – er et alkalisk rensemiddel, der fjerner det snavs, som andre rensemidler ikke kan, bl.a. olie, sorte streger, sod, fedt, salt, alger, kraftig snavs m.m. Det skader ikke vinduer, gummi eller vindueslister. Efter vask beskyttes campingvognen med Camp Voksshampoo. Denne shampoo kan også med fordel bruges til almindelig pleje af vognens overflade sæsonen igennem. Den indeholder naturvoks og giver hurtig vandafspænding og efterlader en pæn blank og effektivt beskyttet overflade.

Image 

Som altid startede vi med at spule campingvognen med vand for at fjerne nedfaldne blade o.l. og det værste snavs. Dernæst gik vi i gang med at vaske campingvognen. Camp Clean skal fortyndes med vand i forholdet 1:10 – 1:100. Vi valgte at fortynde 1:25. Camp Clean kan påføres med børste, svamp, klud eller sprøjte. Vi valgte at sprøjte det på med en forstøver, og vaske med en blød svamp.

Image

Proceduren er simpel. Sprøjt Camp Clean ud på et passende område på campingvognen. Brug herefter en blød svamp til at bearbejde campingvognens sider med. Det er let og opløser snavs og sorte striber effektivt. Skyl dernæst efter med vand.

Til at skylle efter med, bruger vi en havebørste fra Gardena. Den har en blød børste, der ikke riser, og kan tilsluttes haveslangen. Lettere kan det ikke blive.

Image 

På denne måde arbejder vi os rundt om campingvognens sider og tag. Også fælge bliver rengjort med Camp Clean.

Når hele campingvognen er rengjort med Camp Clean, gentager vi hele processen med Voks Shampoo.  Denne fortyndes i forholdet 1:50 – 1:100. Vi valgte at fortynde 1:50.

Vi har måske brugt nogle kraftige opløsninger af både Camp Clean og Voks Shampoo. Mildere opløsninger ville sikkert også have givet et rigtig godt resultat.

Lad os sige det igen. Det er utroligt let.  Al snavs og striber forsvandt med et minimum forbrug af knofedt. Hele processen tog ca. 2 timer, og campingvognen står nu ren og skinnende blank.

Image 

Camp Clean og Voks Shampoo kommer i flaske på 1 liter. Vi brugte en kvart flaske Camp Clean og en halv flaske Voks Shampoo.  Så vi har nok til at kunne vaske campingvognen et par gang mere.

Image 

Til sidst blev alle gummilister omkring vinduer og døre smurt med silikone, så listerne ikke tørrer ud.

Annonce

Sidste nyt om Campingvogne

60 år med Dethleffs Nomad, se den nyeste hos PJ Caravan i Roskilde

60 år med Dethleffs Nomad, se den nyeste hos PJ Caravan i Roskilde

Da Dethleffs introducerede Nomad serien i 1954, var ideen at skabe en kvalitetscampingvogn med et sm...

Læs mere

Pas på kugletrykket i campingvogne med endekøkken

Pas på kugletrykket i campingvogne med endekøkken

Et stigende antal producenter tilbyder campingvogne med store køkkener forrest i vognen. Det giver m...

Læs mere

Sådan monterer du nye gummilister på campingvognens vinduer

Sådan monterer du nye gummilister på campingvognens vinduer

Er gummilisterne rundt om campingvognens vinduer blevet møre eller utætte, så kan du selv udskifte d...

Læs mere

Sådan vinteroptimerer du din campingvogn

Sådan vinteroptimerer du din campingvogn

Er du blandt dem, der gerne vil bruge din campingvogn året rundt? Så er der mange muligheder for at ...

Læs mere

Widepathcamper – Ny dansk produceret cykelcamper

Widepathcamper – Ny dansk produceret cykelcamper

For første gang i mange år, kan vi nu prale med at der igen produceres 'campingvogne' i Danmark.

Læs mere

Hvad gør man når toilettet i campingvognen ikke vil skylle ud?

Hvad gør man når toilettet i campingvognen ikke vil skylle ud?

Normalt så er toilettet noget vi bare bruger, og ikke tænker så meget over det. Men hvad så, når det...

Læs mere

RSS Feed

RSS Feed