julemarked flensborg frigaard 01

I Nordtyskland er der rigtigt mange julemarkeder og det er et yndet besøgsmål for danskere. Det er også den perfekte måde at komme i julestemning på, og så kan man samtidigt juleshoppe til noget lavere priser end herhjemme. Når man så oven i købet kan kombinere det med en god campingoplevelse er det helt perfekt.

I Tyskland er julemarkederne en tilbagevendende tradition, som rigtig mange tyskere glæder sig til. Men også mange danskere har opdaget hyggen ved disse julemarkeder.

En hver tysk by med respekt for sig selv har et julemarked.  Her er byens gader pyntet op med lyskæder og anden julepynt, og mange boder tilbyder ’Glühwein’, honningkager og brændte mandler til lyden af julemusik.

julemarked flensborg frigaard 02Man kan købe masser af lækkerier

julemarked flensborg frigaard 03Overalt er der boder hvor man kan købe lidt Glühwein eller varm kakao at varme sig på

Man kan mene hvad man vil om disse julemarkeder, men de er altså hyggelige. Og så er ofte en del penge at spare ved at foretage nogle af sine juleindkøb i Tyskland. Varer som f.eks. slik, gløgg, fødevarer o.l. er som regel billigere i Tyskland. Også på elektronikprodukter er der penge at spare.

julemarked flensborg frigaard 06Selv om der ikke ligge sne, kommer man stadigvæk i julestemning

 

Julen er hjerternes tid - og det ses tydeligt med de mange på Flensborg julemarkedJulen er hjerternes tid - og det ses tydeligt med de mange på Flensborg julemarked

 

Det er hyggeligt at være på julemarked i Flensborg, og man møder mange menneskerDet er hyggeligt at være på julemarked i Flensborg, og man møder mange mennesker

Der er flere udmærkede vinteråbne campingpladser i Sønderjylland, se der er rig mulighed for at benytte lejligheden til en weekendtur til grænselandet. Og skulle man ikke have lyst til at slæbe sin campingvogn med, kan man altid forhøre sig om muligheden for at leje en hytte på en af campingpladserne. F.eks. Frigård Camping i Kollund.

julemarked flensborg frigaard 07Frigård Camping tilbyder mange forskellige typer enheder

Frigård Camping ligger meget tæt på den dansk/tyske grænse. Så uanset om man vil handle billigt i grænsebutikkerne, nyde den smukke omgivende natur ved Flensborg Fjord eller besøge nogle af de historiske seværdigheder som Dybbøl, Gråsten Slot eller Sønderborg, så er Frigård Camping et godt udgangspunkt. Og her op til jul kan du også bruge Frigård Camping som udgangspunkt hvis du vil besøge julemarkederne i Flensborg, Lübeck og Hamborg eller andre af de mindre julemarkeder i Nordtyskland.

julemarked flensborg frigaard 08Der er altid ordnede forhold og meget pænt og rent

Frigård Camping ligger smukt i Kollund ved Flensborg Fjord. Campingpladsen har rigtig gode faciliteter for vintercampister. Alle servicebygninger er åbne og opvarmede, og der er ingen problemer med at få et varmt bad, lave mad, vaske op eller tømme spildevand eller toilettank. Rengøringen er også helt i top.

julemarked flensborg frigaard 09Store baderum med varme i gulvet

Hvis man ikke har mod på, eller ønsker at bruge sin egen campingvogn, kan man stadigvæk bo på Frigård Camping. De tilbyder nemlig hytter i flere forskellige størrelser og indretninger. Man kan booke hytter med helt op til seks sovepladser. Ønsker man at medbringe sin hund eller kat, er dette også muligt, da der er hytter hvor det er tilladt med husdyr.

julemarked flensborg frigaard 10Rigtigt flotte hytter der er i brug hele året

Frigård Camping er en stor campingplads, så der er enheder i mange forskellige størrelser. Der er også komfortpladser, samt helt plane enheder der er meget velegnet til autocampere. Skulle der ligge sne, er vejene ryddet og fremkommelige.

Frigård Camping er en oplagt base for et besøg på de nordtyske julemarkederFrigård Camping er en oplagt base for et besøg på de nordtyske julemarkeder

Læg julestresset bag jer et par dage og nyd den gode stemning ved vintercamping kombineret med juleshopping og hygge på julemarkederne.

Klik her og læs mere om Frigård Camping

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information