Image

Marina di Venezia er større end nogen dansk campingplads. Derfor må procedurer og regler udformes lidt anderledes, end man er vant til fra danske campingpladser. Det kan virke omstændigt og besværligt, men der er (som regel) en grund til alt.

På en dansk campingplads er Receptionen centrum for al kommunikation mellem gæster og lejrledelsen. Sådan er det ikke på Marina di Venezia. Receptionen er stedet hvor man modtager og indskriver gæster og behandler spørgsmål om ens tildelte plads, parkering o.l. – og ikke andet.

Image
Receptionen og indgangen med det store og hjælpsomme personale
 

Ved ankomsten til Receptionen får man udleveret et plastisk armbånd. Dette armbånd giver adgang til pool m.m. og identificerer én over for personale og vagter.

Image
Man kommer ikke ind på pool-området uden et gyldigt armbånd
 

Er man kørende i bil, får man også et mærkat, der skal klistres i bilens forrude. Uden armbånd kommer man ikke ind på campingpladsen, og hvis der ikke er et gyldigt mærkat i bilens forrude, får man ikke bilen med ind – og der er ingen undtagelser.

Image
Alle biler skal have et mærkat i forruden for at kunne køre ind på campingladsen

Skulle man ankomme uden for Marina di Venezias åbningstid, er der udmærkede parkeringsmuligheder. På vejen op til campingpladsen er sat en vognbane af til ventende campister. Her kan man så holde og vente på at portene åbner – enten ved Siestaens afslutning, eller om morgenen, hvis man ankommer om natten.

Image
Ventesporet uden foran campingpladsen
 

Det er muligt at overnatte i ventebanen, men man skal være klar til at køre ind på campingpladsen kl. 07.00.

Medmindre andet udtrykkeligt er angivet, skal ens bil parkeres på sammen enhed som ens campingvogn. Det skabte lidt problemer for os, da vores bil og campingvogn ikke samtidigt kunne være på den plads, vi havde fået tildelt. De tog tre dage med utallige forklaringer, før vi fik tildelt en anden parkeringsplads. Det var lidt frustrerende, men igen – der er nødt til at faste regler også på dette område. Ellers ville campingpladsen hurtig blive til et kaos af tilfældigt parkerede biler.

Ved indkørslen ligger også et billetkontor. Her kan man købe billetter til den lokale bus og til div. udflugter. Lige ved siden af Receptionen ligger Informationslugen.

Image
Informationen

Her kan man henvende sig med alle ens spørgsmål, og de er så rigtig gode til at henvise en til netop det sted på campingpladsen, hvor man så kan stille sit spørgsmål igen.

På Marina di Venezia holdes der Siesta alle dage mellem 13.00 og 15.00. I dette tidsrum er Receptionen lukket, der lukkes der for ind- og udkørsel for biler, og al bilkørsel på campingpladsen er forbudt. Siestaen annonceres hver dag via campingpladsens højtaleranlæg. Det er ikke bare Receptionen, der holder Siesta. Det meste af campingpladsen ligger stille midt på dagen – men desværre ikke på samme tid.

Image
Næsten alt ligger stille i Siestaen
 

Image
Det fleste kontoret og butikker overholder Siestaen

Det ville have været så let, hvis alle butikker, aktiviteter og kontorer holdt lukket sammen med Receptionen mellem 13.00 og 15.00, men sådan er det desværre ikke. Siestaen ligger i perioden 12.00 til 17.00, så man må holde sig orienteret om åbningstiderne på de faciliteter, man ønsker at bruge. Ellers risikerer man at komme til at gå forgæves en masse gange (det gjorde vi) :o)

Image
Animation Office - det er her man tilmelder sig mange af pladsen aktiviteter
 

Tæt på Receptionen ligger Animation Office. Det er her man tilmelder sig (eller sine børn) til de mange aktiviteter på Marina di Venezia (mere om disse i næste artikel). Der er aktiviteter gennem hele dagen på børn og unge i alle aldre, men man skal tilmelde sig disse. Tilmelding sker typisk søndag eller mandag – alt efter hvilken aktivitet, der er tale om. Opdager man f.eks. at der holdes kursus i showdans, kan man ikke bare møde op og deltage. Man skal være tilmeldt på forhånd. Det er dog ikke alle aktiviteter, der kræver tilmelding. Men det kan man få mere at vide om i Animation Office.

Image
Kassen - her betales for ens ophold

Campingpladsen kassererkontor (Cassa) ligger i starten af Hovedgaden på samme torv som Animation Office. Det er her man betaler for opholdet, og det er også her, at ens pas opbevares. Hvis man insisterer får man sit pas udleveret efter man har checket ind. Så tages der i stedet en fotokopi af ens pas. Ved siden af Cassa ligger Marina di Venezias internetcafé. Her kan man købe adgang til internetnettet (€ 1 for 10 minutter) enten på campingpladsens computere eller på sin egen bærbare via WiFi.

Image
Internetcaféen

Jeg skal da også lige nævne at de fleste butikker og restauranter tager imod de mest almindelige kreditkort. Og det gør Marina di Venezia selvfølgelig også. Skulle man få brug for kontanter, er der 4 hæveautomater på campingpladsen.

Image
Lægekonsultationen

Marina di Venezia har egen lægekonsultation. Konsultationen har åbent nogle timer hver dag, og der er en læge der i åbningstiden. Det er ikke gratis at konsultere lægen – der skal afregnes efter hver konsultation. Jeg kender ikke til priserne, da jeg ikke fik brug for lægehjælp under vores ophold på Marina di Venezia. Læge kan også tilkaldes uden for konsultationens åbningstider, men så koster det ekstra.

Det kan virke irriterende og besværligt, at man ikke bare kan klare alt vedr. ens ophold på campingpladsen i Receptionen. Det virker jo fint i Danmark, så hvorfor ikke her? Årsagen er, at der er så mange gæster på Marina di Venezia, at hvis alt skulle klares i Receptionen, ville der hurtigt opstå lange køer. Og det ville være endnu mere irriterende end det nuværende system. Derfor er det bedre at sprede administrationen ud på flere kontorer og bygninger.

Links:
Hjemmeside: Marina di Venezia
Gå til del: 1 -  2 -  3 -  4 -  5 -  6

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information