Image 

Der er nok at tage sig til på Marina di Venezia – især for børn og unge. Hver dag byder på et afvekslende program med en masse aktiviteter fra tidlig morgen til sen aften.

De fleste trækker nok ned til den dejlige strand. Dels for at bade – både i vandet og i solen – og dels fordi, det lufter mere der. Stranden er – i sagens natur – heller ikke lukket under Siestaen. Vandet er dejligt varmt, så badning der, er ikke forbundet med et koldt gys. Til gengæld kan det være svært at blive kølet af.

Image
Stranden er meget børnvenlig

Vandet er lavt langt ud, så det er absolut en meget børnevenlig strand. Der må ikke sejle både eller windsurfes der, hvor der bades. Dette bliver håndhævet af de mange livreddere, der overvåger stranden. Undtaget er dog de mange vandcykler og kajakker, man kan leje på stranden. Disse sejler på kryds og tværs mellem de badende.

Image
Der kan lejes vandcykler flere steder på stranden

Selve stranden er meget bred og består af det fineste sand. Husk strandsko, for i middagsheden er det også det varmeste sand, og vi så tit folk, der med smerte i øjnene spurtede hen over stranden for at komme ned til det kølige sand ved vandkanten.

Image
Der er god plads på stranden, så man ligger ikke så tæt som andre steder

Der er flere veje ned til stranden fra campingpladsen, og de fleste af disse er flisebelagt næsten ned til vandkanten. Det er stor hjælp for kørestolsbrugere og familier med barnevogne o.l.

Image
Det er let at få kørestole, barnevogne o.l. ned på stranden

Image
Der er flere rullende boder på stranden. Her sælges der billige håndklæder

Image
Der er også en del sælgere, der faldbyder varer. Husk at prutte om prisen.

Marina di Venezia har netop i 2008 indviet deres nye store pool område – AquaMarina Park 2008.

Image
AquaMarina Park 2008

Det er et fantastisk vandland. Her er et svømmebassin med olympiske dimensioner, et bassin i tre niveauer med spa effekt. 3 store vandrutschebaner med forskellig hældningsgrad, er stort bølgebassin, et soppebassin med springvand, et børnebassin med små rutschebaner og delfiner, der sprøjter med vand.

Image
Bølgebassinet er meget populært

Image
Stort bassin med olympiske mål

Image
Børnene har det pragtfuldt i de skønne børnebassiner

Og endelig et børnebassin med en legeborg midt ude i bassinet. Legeborgen er helt fantastisk. Her er klatrestativer, løbegange og rutschebaner, og der pumpes hele tiden vand ud over borgen. Enten som vedvarende brusebade, eller i kaskader fra store spande og baljer, der tømmes ud over de badende fra tid til anden.

Image
Vandborgen

Omkring de mange bassiner, er der liggestole og parasoller. Men man skal nærmest stå i kø inden pool-området åbnes for at kunne tilegne sig en skyggefuld plads i en liggestol. Mange breder derfor bare et håndklæde ud og lægger sig der. Det er ikke tilladt at medbringe badedyr, luftmadrasser m.m. i pool-området.

Image
Vandaerobic

Hver dag er der vandaerobic i det store bassin, og tre gange om ugen er der spinning – i vand. Det virker fuldstændigt skørt, men man sidder altså på motionscykler ude i bassinet. Cyklerne står under vand, så det er rimeligt hårdt at træde i pedalerne.

Image
Vand-spinning - cyklerne står under vand. Man kan lige ane styret

Pool-området er lukket mellem 13.00 og 15.00 – dog ikke for dykkerskolen. I Siestaen underviser instruktørerne fra dykkerskolen nemlig i det store bassin. Her skal man dog være tilmeldt (og have betalt) for at kunne deltage.

Lige ved siden af pool-området ligger Piazza Marina med den store scene. Her er der dagen igennem aktiviteter som f.eks. undervisning i klassisk ballet, hip hop og musical. Endvidere afholdes der her konkurrencer m.m. for alle.

Image
Her optræder de yngste 'elever' med det, der har lært i campingpladsens balletskole

Image
Også eleverne fra musicalskolen viser hvad de har lært
 

Om aftenen er der først børne-disco for de helt små, og derefter en eller anden form for underholdning – primært for de voksne. Den kan være konkurrencer, talentshows, musicals, dans e.l.. Det meste af det, vi så på den store scene om aftenen, var ret morsomt og underholdende.

Børnedisco’et var meget populært og et stort tilløbsstykke.

Der afholdes mange nationale fester gennem sæsonen – f.eks. dansk-fest, hollandsk fest o.l. De fleste nationale fester bliver afholdt i de perioder, hvor der er flest gæster fra det pågældende land på campingpladsen. Men den Schweiziske fest er helt speciel. Den bliver nemlig afholdt d. 01. august, som er Nationaldag i Schweiz.

For de mindre børn er Leo Park et paradis. I bund og grund er det en legeplads med gynger, vipper klatrestativer, karruseller m.m. Den ligger rimeligt skyggefuldt, og har god plads til at børn kan udfolde sig. Man skal selv hold sine børn under opsyn, men det kan ske fra caféen lige ved siden af (det er nok ikke er tilfælde, at men har lagt en café netop der).

Der er også mulighed for tennis, basketball, bordtennis og bueskydning på campingpladsens egne baner. På stranden er der desuden net til Beachvolley og Strandfodbold.

Image
Der spilles som regel beachvolley hver dag på stranden

Og skulle det ikke være nok, så er der en sportsplads ca. 200 meter fra campingpladsen. Netop sportspladsen er hjemsted for to meget vigtige begivenheder på Marina di Venezia – nemlig campingpladsens fodboldskole og ’landskampene’

Image
Holdbillede fra Fodboldskolen

Image
Pigernes 'Landshold'

Næsten hver uge i højsæsonen bliver der spillet landskampe mellem de forskellige nationaliteter blandt campingpladsens gæster. Vi nåede at opleve Italien/Danmark og Holland/Danmark. Det virker som om, at der stilles flest danske hold, men det har nok noget at gøre med, at der er rigtig mange danske gæster på Marina di Venezia. Hvis der er deltagere nok, spilles der landskamp både for kvinder og mænd. Man skal være 14 år for at kunne deltage på et landshold.

Image
Pigernes landskamp vi ligeså spændende som drengenes

Image
Ingen skal sige, at piger ikke kan spille fodbold

Image
Der undervises i både teknik og sampil, og træningen overvåges af flere instruktører

Der bliver også gjort meget ud af fodboldskolen. Her kan piger og drenge få både teknisk- og kamptræning gennem hele ugen. Børnene inddeles efter alder, og der er træning hver dag. Trænerne kommer fra forskellige lande i Europa – også Danmark. Faktisk er næsten halvdelen af deltagerne fra Danmark. Og træningen tages meget seriøst - det lades hverken børnene eller deres forældre i tvivl om. Fodboldskolen afsluttes om torsdagen med overrækkelse af medaljer til alle deltagere, samt pokaler til de spillere, der har levet mest op til begrebet ’Fair Play’.

Jeg nævnte før, at der gøres meget ud af fodboldskolen – og det er med god grund. Spillet er populært i hele verdenen, og det kan binde mennesker sammen i en fæles passion for spillet. Så ud over den ren sportslige side af fodboldskolen, har skolen også et socialt formål. Børnene der deltager i skolen, danner hurtigt venskaber – også på tværs af nationaliteter. Dette gælder også de voksne. Mange forældre sidder og overværer træningen, sludrer sammen, så også her dannes venskaber.

Image
Super flot minigolfanlæg

Endelig skal vi nævne Marina di Venezia helt fantastiske minigolfbane. Den er så flot anlagt og banerne er krævende og sjove. Mange af banerne har en svær og en let rute, så både børn og voksne kan spille med forskellig sværhedsgrad i samme spil.

Image
Her kan man dyste mod hinanden med forskellige sværhedsgrader

Links:
Hjemmeside: Marina di Venezia
Gå til del: 1 -  2 -  3 -  4 -  5 -  6

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information