italien2008 del6 09

I dette sidste afsnit fra vores ferie på Marina di Venezia, kan du læse om de mange markeder i området, om opera i det fri, vores dramatiske hjemtur og se video fra en kæmpe festforestilling på stranden.

Show og fyrværkeri på stranden

Den sidste aften, vi var på Marina di Venezia, var der et stort festarrangement på stranden. Først var der et ’Disney Show’, var der var optræden med dans og musik. Det var flot og spændende. Dernæst blev aftenen sluttet af med fyrværkeri. Og lad os bare sige det, som det er. Det var det flotteste fyrværkeri, vi nogensinde har set.

Det var helt specielt og ufattelig smukt at se det farvestrålende og glitrende fyrværkeri i himlen over stranden og havet.

Opera
Italien er, som mange bekendt, berømt for sine dygtige operasangere og sine flotte opsætninger af forskellige operaer.

Jeg havde for et stykke tid siden, lovet min mor, at på denne tur til Italien, skulle hun og jeg ind og opleve en opera sammen. Sådan en rigtig mor/datter aften.

Vi var så heldige at falde over et lokalt arrangement, som Marina di Venezia endda var sponsor på. Det var dog ikke en hel opera, men to opera sangere der skulle optræde med forskellige sange. Der var henholdsvis en sopran, Katia Ricciarelli, samt en tenor, Francesco Zingariello. Billetterne kunne købes i informationen på campingpladsen, til den nette sum af € 15.

Da det var et lokalt arrangement og samtidigt et reklame fremstød for lokale produkter, var vi lidt spændte på arrangementets udformning. Tirsdag aften oprandt og vi kørte af sted mod Lio Piccolo hvor arrangementet skulle afholdes. På den uddelte flyer, var der information om, at der var fælles bustransport ud til Lio Piccolo fra en parkeringsplads i Treporti. Vi var dog fast besluttede på, at vi i hvert fald IKKE skulle med de her busser, men køre hele vejen i vores egen bil. Da vi kom til afkørslen til Lio Piccolo, måtte vi sande at det ikke var muligt. Der stod politiet, der venligt men bestemt sendte os tilbage til Treporti med besked om, at vi, ligesom alle de andre, skulle med bussen. Vi vendte bilen og fandt hurtigt busholdepladsen. Her stod ca. 10 luksus busser klar til at fragte os til Lio Piccolo.

Image
Vi blev fragtet med bus ud til arrangementet

Da vi ankom til Lio Piccolo, så vi hurtigt at et lokalt arrangement i Italien ikke nødvendigvis foregår på et lille bibliotek eller forsamlingshus. Lio Piccolo er en gammel italiensk landsby med bygninger helt tilbage fra 1700-tallet. På torvet i denne gamle by, er der blevet opsat en stor scene samt hundredvis af stole.

Image

Det er også meget forståeligt at de ikke ville have at folk kørte dertil i egen bil. Jeg vil tro at der var over 1000 mennesker til dette arrangement og skulle vi alle have kørt i egne biler, ville der mildt sagt have været trafikkaos. Lio Piccolo er en MEGET lille by og der var absolut ingen parkeringspladser.

Efter et par timers ventetid går arrangementet endeligt i gang. De to sangere underholdt os i en times tid med flotte sange fra diverse operaer.

Image

Selvfølgelig blev der sunget O solo Mio! De var begge fantastisk dygtige og blev smukt akkompagneret af kapelmester Alessandro Lanini.

Image 

Efter selve showet, var der uddeling af forskellige priser og guldplader til de medvirkende. Alt dette foregik på Italiensk, og da mine Italienskkundskaber ikke er specielt gode, kan jeg desværre ikke informere nærmere om hvilke priser det var der blev uddelt.

Image
Og så var det hjem igen med bussen

Efter at arrangementet var slut, blev vi alle transporteret tilbage til den parkeringsplads hvor vores biler holdt parkeret.

Det var et utroligt vellykket arrangement, der overgik alle vores forventninger. Det eneste minus, var alle myggene, men det kunne arrangørerne jo ikke gøre noget ved. Heldigvis havde vi husket myggebalsam, så vi blev ikke helt ædt op af myg. 

Markeder
I NordItalien er der dagligt markeder i forskellige byer. Disse markeder tilbyder alt fra frugt og grønt og diverse madvarer til tøj, sko, smykker og tasker i varieret kvalitet. Priserne er lave og er du god til at ”prutte” om prisen, kan de blive endnu lavere. Markedet er bygget op af traditionelle boder, med meget ivrige sælgere der ihærdigt prøver at sælge dig en masse ting du helt sikkert ikke har brug for. Der er også strategisk placeret mad og drikke boder ca. midt på markedet.

Image
Så er vi på marked i Treporti

Som turist på Lidoen, er det næsten et ”must” at besøge et af disse markeder. Og her i familien er det, i hvert fald for den kvindelige del af familien, en stor fornøjelse at besøge disse.

Image
Der undersøges og vælges ud
 

Så med vores medfødte shopping-gen drog Line, Mormor og undertegnede en formiddag af sted til marked i Treporti. Vi havde ladet Bjarne og Sissel blive hjemme og hygge sig på campingpladsen. Vi brugte et par timer på at shoppe lidt tøj, solbriller og takser.

Image
Line med dagens indkøb
 

Line fik brugt de sidste af sine ferielommepenge og mor og mormor fik gjort sig nogle impulskøb. Vi kom glade og shoppingmættede tilbage til campingpladsen og viste stolt vores indkøb frem.

Markederne er følgende dage i følgende byer. 

Mandag
San Doná de Piave
Palmanova
Lignano

Tirsdag
Cavallino
Bibione
Eraclea

Onsdag
Pordenone
Monfalcone
Latisana
Rimini

Torsdag
Treporti
Cortellazzo
Portogruaro

Fredag
Treporti
Cortellazzo
Portogruaro

Lørdag
Caorle
Treviso
Grado  

De forskellige markeder er åbne dagligt fra 8 – 13. Det er en god idé at komme tidligt på dagen. For det første, tager det hurtigt et par timer at gå det igennem og for det andet begynder de at pakke ned allerede en times tid før de lukker.

Der er dagligt markeder i Venedig, Trieste og Udine.

Hjemtur
Alting har en ende – også vores ophold på Marina di Venezia. Vi havde bestemt os for at køre fra campingpladsen tidligt lørdag morgen, så vi pakkede fortelt ned om fredagen.

Lørdag morgen hægtede vi så campingvognen på krogen og startede vores tur hjemad. Vi ville køre hjem via Villach, Salzburg og Berlin for at prøve denne rute også. Det viste sig at være en langt bedre rute end over Brenner. Der var ikke de store stigninger (men mange tunneller), og vejen var for det meste rigtig god.

Image
På vej gennem en af de mange tunneller

Man er ved at forbedre vejen i Østrig, så der var en del vejarbejde og nogen kø.

Image
Lidt kø undgik vi kke

Vi overnattede lige efter Ingolstadt, og kørte videre mod hjemmet tidligt søndag morgen. Da vi skulle krydse Elben syd for Berlin, skete det utænkelige – et af campingvognens dæk eksploderede igen. Og igen var vi mere end heldige – vi fik campingvognen under kontrol og kunne køre ind i nødsporet uden skader. Vi havde fået skiftet vores reservehjul i Italien, men havde stadig ingen donkraft. Så igen måtte vi vente på hjælp - denne gang fra ADAC. Hjælpen kom dog hurtigt frem, og snart var vi videre igen.

Begge dæk på campingvognen var altså eksploderet på samme tur. Der var tale om samme type dæk, begge dæk havde korrekt dæktryk, og begge dæk var 5 år gamle. Jeg tror, at konklusionen er, at disse dæk (MATADOR) ikke har en levetid på mere end 4 år. Begge dæk er begge skiftet nu, og fremover vil vi skifte dæk hvert 4. år - så’n - bare for en sikkerheds skyld.

Vi nåede hjem uden yderligere uheld, og kunne kigge tilbage på en dejlig ferie i Italien. Vejret havde absolut været med os, og vi havde nydt opholdet på Marina di Venezia.

Links:
Hjemmeside: Marina di Venezia
Gå til del: 1 -  2 -  3 -  4 -  5 -  6

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information