På tur i en Adria Super Sonic

På vores tur i Sydeuropa er vi stadig på campingpladsen Mare Pineta lidt nord for Trieste. Campingpladsen ligger på en klippe højt over bugten ved Trieste – deraf navnet 'Mare'. Campingpladsens andet navn 'Pineta' refererer til de mange Pinjetræer, der skaber skygge på pladsen.

 De mange Pinjetræer smider desuden en masse kogler – og det netop i den periode hvor vi er på pladsen. Pinjetræerne er 20-30 meter høje så der er fart på, når koglerne falder ned og rammer jorden. Vi kan høre koglerne ramme jorden, men heldigvis bliver hverken vi eller vores camper ramt.

På tur i en Adria Super Sonic

Vi er omgivet af høje Pinjetræer. De kaster både skygge og kogler.

De sidste fire dage har vi kørt rigtig mange kilometer. Først fra Danmark til Slovenien for at hente vores Adria Super Sonic, og dernæst har vi været på farten i to dage med camperen. Vi kan mærke på Sissel, at hun ikke rigtig orker at køre mere bil. Og – hånden på hjertet – det gør vi voksne heller ikke. Så vi bestemte os for at blive en dag mere på Mare Pineta. Sissel havde brug for at slappe af og det havde vi også.

På tur i en Adria Super Sonic

Afslapning i skyggen bag autocamperen

Både Bjarne og jeg holder meget af Italien, men har aldrig før været ved kysten ved Trieste. Vi er positivt overrasket over, hvor anderledes egnen er i forhold til f.eks. Lido'en ved Venedig. Her er der ikke lige så turistpræget, og pladsen minder meget om de campingpladser, vi har besøgt i Syditalien – både hvad udseende og stemning angår. Her hersker en dejlig afslappet stemning. Der er en del italienske fastliggere på pladsen, og der er absolut med til at skabe den sydlandske stemning.

På tur i en Adria Super Sonic

Indkørsel og receptionen på Mare Pineta

Mare Pineta er er 4-stjernet campingplads, og forholdene er derefter. Alt er super rent og velholdt. Der fleste toiletter er indrettet med toilet (med bræt), vask og bruser. Man betaler ikke ekstra for det varme vand, og der er masser af det. Man skal være opmærksom på, at man selv skal have toiletpapir med ved toiletbesøg, men det lærer man hurtigt at huske på ;)

Ellers er der masser af aktiviteter for børn og unge på pladsen. Der er både pool-område og en helt fantastisk legeplads. Der er også et animations-team, men det er endnu for tidligt på sæsonen til at de skaber aktivitet. Udover pool-området er der fitness-center, boldbane, tennisbane og et lokale med computerspil, automater m.m.

På tur i en Adria Super Sonic

Pool-området

På tur i en Adria Super Sonic

Legepladsen er ny og ser fantastisk spændende ud

På tur i en Adria Super Sonic

Boldbanen

Men - som sagt - så brugte vi dagen sammen med Sissel ved autocamperen. Og det nød vi alle. Det er fint nok at køre rundt og opleve en masse ting, men det er også på sin plads at stoppe en gang imellem og bare slappe af og hygge sammen.

På tur i en Adria Super Sonic

Vandmelon er både billig og dejlig at spise når det er varmt. Bjarne er helt vild med det :)

Da jeg gennemgik autocamperens køkken i gårsdagens artikel, glemte jeg en vigtig ting. I køkkenbordet er der indbygget en lille skraldespand. Der er ikke nogen ny opfindelse, og den er at finde i flere campingvogne og autocampere. Men det er første gang at jeg er på tur i en vogn, der har skraldespand i bordpladen. Det er er simpelthen noget af det mest praktiske, jeg længe har oplevet.

På tur i en Adria Super Sonic

Smart! Skraldespand i køkkenbordet

På tur i en Adria Super Sonic

Op med låget og væk med skraldet. Simpelthen genialt :)

Er der skrald eller madrester på køkkenbordet, så er det bare at løfte låget og fejre skidtet i skraldespanden. Super smart! Sådan en, vil jeg have i min egen campingvogn :)

En anden ting, vi er rigtig glade for ved autocamperen, det er den store garage. Der er indgang fra begge sider, og her har vi plads til drikkevarer, badestol til Sissel, campingmøbler, al Sissel udstyr og ikke mindst: Stellet til Sissel kørestol.

På tur i en Adria Super Sonic

Bagerst i Adria Super Sonic er der en stor gennemgående garage

På tur i en Adria Super Sonic

Her er plads til masser af bagage

Det er så dejligt, at vi ikke opbevare de store ting der. Ellers ville der hersker et sandt kaos af rod inden i autocamperen.

På tur i en Adria Super Sonic

Campingpladsens lille købmand

På campingpladsen er der en lille Spar-købmand. Udvalget af varer er lidt begrænset – dog ikke når det gælder egnens skinke, ost, olie, eddike og vin. Og priserne er meget rimelige, så der købte vi mad. Det var dejligt ikke være nødt til at køre ned til byen i autocamperen for at købe ind. Vi købte bl.a. en flaske af den lokale hvidvin. Den var ok – ikke overvældende god, men heller ikke dårlig.

På tur i en Adria Super Sonic

Vinen var ok – ikke dårlig og ikke fantastisk

Til gengæld fik vi noget lufttørret skinke, der var helt fantastisk. Ked af, at vi ikke købte noget mere til at tage med hjem.

På tur i en Adria Super Sonic

Stort (og lækkert) udvalg af især skinke og ost

Det var som sagt en 'dovne-dag' på campingpladsen, så vi gad ikke at lave mad. Vi ville prøve maden på campingpladsens restaurant. At dømme efter menukortet, så skulle vi nok ikke forvente nogle større kulinarisk oplevelse. Der var de sædvanlige standardretter som man finder i hele Norditalien. Men der blev vi overrasket.

På tur i en Adria Super Sonic

Campingpladsens hyggelige restaurant

Vi bestilte begge tomatsalat og grillet oksekøb med rucola og parmesan. Begge retter var super flot anrettet og det smagte helt fantastisk. Vi bemærkede at kokkene hentede friske krydderurter i et bed bag restauranten, og maden var så lækker og så veltilberedt, at selv de fine og dyre restauranter i København kunne lære noget der. Det mest pudsige var nok vores overraskelse over at få serveret så lækker mad på en campingplads. Pris... 62 euro for to personer inkl. drikkevarer. Det kan vist ikke siges at være dyrt.

På tur i en Adria Super Sonic

Tomatsalat

På tur i en Adria Super Sonic

Grillet Oksekød med Rucola og Parmasan

På tur i en Adria Super Sonic

Sissel var selvfølgelig også med på restaurant, og Bjarne lod hende smage på maden ;)

Vi nød vores mad i den lune italienske aften mens vi kiggede ud over Adriaterhavet.

På tur i en Adria Super Sonic

Udsigt fra restauranten over Adriaterhavet

Da vi kom tilbage til vores lånte Adria Super Sonic, var det på tide at komme i seng. Vi har en lang dag foran os dagen efter, så vi måtte hellere se at få noget søvn.

På tur i en Adria Super Sonic

Sissel sover i den store dobbeltseng bagerst i camperen.

Sissel sover som sagt i den store dobbeltseng bagerst i camperen. Vi voksne sover så i den sænkbare seng forrest i camperen. Man sover rigtig godt der, og det er smadder hyggeligt. Der er læselys, og der er plads nok til at man kan sidde op i sengen uden at slå hovedet i loftet. Og så har vi bemærket, at der ikke bliver ligeså varmt som der kan blive i alkoven på de autocampere, der er udstyret med en sådan. Kort sagt... vi sover rigtig godt, og sengen er ikke højere oppe, en at vi hurtigt kan komme ud af sengen og ned til Sissel, hvis hun skulle få brug for hjælp.

På tur i en Adria Super Sonic

Vi voksne sover i den sænkbare seng forrest i camperen. Den er overraskende god at sove i, og vi er ikke længere misundelige på Sissel

Men nu er det tid til at sove. I morgen skal vi køre til det nordligste Italien og besøge en stor campingplads dybt inden i Dolomitterne.

Links:
Relevante Link(s) : Adria | AutoCamp DanmarkCamping Mare e Pineta
Gå til del: : 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information