På tur i en Adria Super Sonic

Vi er landet på Caravan Park Sexten. Campingpladsen er med i Leading Campings, og det er en af de flotteste og mest luksuriøse campingpladser vi har besøgt. Vi har overnattet i lidt over 1500 m. højde, og vejret har været pragtfuldt. Her kunne vi godt have tænkt os at være lidt længere, men det tillader vores tidsplan desværre ikke.

 

Formålet med vores besøg på campingpladsen højt oppe i Dolomitterne, er at prøve autocamperens varmesystem. Godt nok er der ikke frostgrader om natten midt i maj måned, men med temperaturer ned til 2-3 grader om natten, er det nødvendigt at tænde for varmen.

At teste et ALDE varmeanlæg er lidt af et antiklimaks. Der sker nemlig ikke stort andet, at der kommer en behagelig varme inde i autocamperen. Der høres ikke nogen støj fra en blæser eller ventilator. Bortset fra en svag summen når varmeanlæggets cirkulationspumpe kører, så høres der ingen støj. Rummet varmes op af radiatorer langs alle væggene indvendigt i autocamperen, og varmen fordeles jævnt i hele autocamperen.

Også den vandbåren gulvvarme fungerede upåklageligt. Vi kunne tydeligt mærke varmen i hele gulvarealet inde i camperen.

På tur i en Adria Super Sonic
På trods af temperaturen ned til 2-3 grader om natten havde vi det lunt og godt inden i camperen

Det var ikke koldt nok til at vi kunne vurdere om det var kuldebroer eller lignende omkring vinduerne i førerkabinen. Men vi oplevede hverken træk eller kulde inde i vores Super Sonic den nat.

Camping Park Sexten er som nævnt en af de flotteste campingpladser, vi har besøgt. Den ligger et kilometer uden for Sexten i et skovområde højt oppe i Dolomitterne. Ligesom f.eks. Klim Strand Camping i Nordjylland er også Caravan Park Sexten bygget i respekt for den omgivende natur. Alle bygninger er arkitektonisk udformet som i overensstemmelse med egnens byggestil. Alt træværk  virker frønnet, og bygningerne ser ud som om de har ligget der i en evighed. Men udseendet bedrager. Alt er nyt, fantastisk indrettet og meget moderne og funktionelt.

På tur i en Adria Super Sonic
Indgangen til Receptionen

På tur i en Adria Super Sonic
Hyggelig reception.

På tur i en Adria Super Sonic
Alle bygninger er bygget i stil med egnens huse

På tur i en Adria Super Sonic
Selv legepladsen virker gammel og skæv

På tur i en Adria Super Sonic
Campingpladsen er virkelig flot anlagt i respekt for den omgivende natur

Udover campingplads er der hotel, ferielejligheder og hytter på campingpladsen. Vi fik anvist plads på en af de nyere enheder på campingpladsen. Den var stor – ca. 200 m2 – og der var tilslutning til både strøm og vand på enheden. Desuden var der afløb til spildevand, og rør til tømning af toilettanken direkte på enheden.

På tur i en Adria Super Sonic
Stander med strøm, vand, afløb og rør til tømning af toilettank

Underlaget på mange af enhederne er små sten. Det kan virke lidt underligt. Det er afgjort ikke behageligt som underlagt i et fortelt. Hvorfor man har valgt det underlag, det ved vi ikke, men der er sikkert en god grund til det.

På tur i en Adria Super Sonic
Enhederne er store og anlagt i terrasser

På tur i en Adria Super Sonic
Det undrede os lidt at underlaget på enhederne er et lag af små sten

Der er flere servicebygninger på Caravan Park Sexten. Der er alle flot indrettet og med en masse dekorative detaljer. Der er virkelig gjort meget for at skabe en helt speciel atmosfære overalt på campingpladsen – og i vores øjne er det lykkedes ret godt. Den ene servicebygning er f.eks. bygget ind i en gammel hule. Det er både spøjst og originalt.

På tur i en Adria Super Sonic
En af servicebygningerne

På tur i en Adria Super Sonic
Døren virker som indgangen til en gammel staldbygning

På tur i en Adria Super Sonic
Men indenfor er alt nyt, lækkert og meget indbydende

På tur i en Adria Super Sonic
Børnenes badeværelse

På tur i en Adria Super Sonic
Der er små hyggelige detaljer overalt

På tur i en Adria Super Sonic
Denne servicebygning er bygget ind i en hule

Der er et lille supermarked på campingpladsen. Det kan være lidt svært at finde, hvor man ikke lige ved hvor det er. Facaden er nemlig udformet som en klatrevæg, hvor der undervises i at klatre af erfarne instruktører.

På tur i en Adria Super Sonic
Indgangen til campingpladsens supermarked

På tur i en Adria Super Sonic
Der undervises i klatring

På tur i en Adria Super Sonic
Bemærk lige 'gederne' på klatrevæggen

Der er ikke særligt mange seværdigheder i nærheden af campingpladsen. Til gengæld er et væld af udfoldelsesmuligheder når det gælder vandreture, mountainbiking, klatring o.l. Også campingpladsen wellness afdeling og badeland er helt uden sidestykke. Vi ville gerne have været på ture i området og nydt livet i wellness-området. Men hverken naturen omkring campingpladsen og wellness-området er de bedste steder at tage Sissel med i hendes kørestol. Så det må vi have til gode.

På tur i en Adria Super Sonic
Det flotte wellness-center

På tur i en Adria Super Sonic
'Svømme-hallen'

På tur i en Adria Super Sonic
Der er en masse forskellige saunaer m.m. i welness-centret

Om aftenen spiste vi i campingpladsens restaurant. Også her blev vi overrasket over den utrolig lækre mad og de dygtige tjenere. Især vinen var helt fantastisk, og vi fotograferede etiketterne for at prøve at finde et sted hvor vi kan købe de samme vine, når vi kommer hjem.

På tur i en Adria Super Sonic
Maden afrettes flot lige ved bordet af meget dygtige tjenere

På tur i en Adria Super Sonic
Det er altså super lækker mad, der serveres i restauranten

Det var ikke helt billigt at spise i restauranten. Vi gav 135 euro for forret, hovedret og vin til 2 personer. Men vi vi syntes, at det var helt i orden. Maden, vinen og betjeningen var 1. klasses og lidt luksus må man da have lov at forkæle sig selv med en gang i mellem :)

Vi er lidt kede af, at vi ikke kan blive et par dage mere på Caravan Park Sexten. Men vi har allerede nu bestemt, at vi kommer tilbage en anden gang. Vi har mange oplevelser tilgode der, og selvforkælelse er jo altid velkommen :)

Efter en enkelt nat på Caravan Park Sexten kørte vi igen tilbage til Slovenien. Turen fra campingpladsen skete af lidt mere 'blide' veje. Der var godt nok et par skrappe stigninger på 14%, men vejen mod Østrig var bedre end vejen fra Italien.

På tur i en Adria Super Sonic
På vej mod Østrig kommer der nogle rimelige stigninger

Vi har en dag tilbage inden vi igen skal aflevere autocamperen på Adria-fabrikken, og den havde vi bestemt os for at bruge i Bled i Slovenien. Det skulle efter sigende været et utroligt smukt sted. Da vi kom frem efter 200 km. kørsel gennem Italien, Østrig og Slovenien, må vi erkende at rygtet taler sandt. Bled-søen er utrolig smuk. Den er ikke særlig stor, er omkranset af bjerge, og midt ude i søen er Sloveniens eneste ø.

På tur i en Adria Super Sonic
Bled-søen i Slovenien. Som taget ud af et postkort

Men alt det kan I læse mere om i den næste artikel fra vores tur i autocamperen.

 

Links:
Relevante Link(s) : Adria | AutoCamp DanmarkCaravan Park Sexten
Gå til del: : 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7


 

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information