sundorf camping mitte 01

Karin, der er bruger her på AltOmCamping.dk var en af de heldige vindere af et ophold på en campingplads - i Karins tilfælde Camping Mitte i Tyskland. Her er hendes beretning fra deres tur.

 Karin fortæller:

Da jeg var så heldig, at vinde konkurrencen om 7 gratis overnatninger på Camping Mitte, vil jeg her fortælle lidt om vores tur dertil.

Efter at have været på ferie rundt i Tyskland, ankom vi fredag den 23 Juli, til Camping Mitte, hvor vi inden havde reserveret en plads, så vi var sikre på ikke at køre forgæves.

Vi blev i receptionen modtaget af Anette,(skønt at man kunne snakke dansk igen ;) ) som syntes vi lige skulle gå ned og se om pladsen var blevet ledig, da folk må blive på pladsen til kl. 14, og vi allerede var ankommet kl. 12.30, men de forrige lejere var kørt, det meddelte vi så, og kunne derefter køre til vores parcel, vi havde bedt om at ligge tæt ved toilettet, da vi ikke sådan "rigtigt" har toilet i vores lille Safari 280 (godt nok en porta potti, til nødstilfælde) og det kom vi også til.

 

Vores plads lå i den bagerste ende af pladsen, ved den anden service bygning, som indeholder køkken, bad, toiletter, vaskemaskine/tørretumbler. Foruden at vi lå tæt på toilettet, så var vi også tæt på vand, da der imellem rækkerne af parceller står vandposter, så lettere kunne det ikke blive.

Camping Mitte
Vores Safari 280 med solsejl

Vejret var rigtigt fint da vi ankom, så det hele var bare perfekt, vi havde som tidligere skrevet, ligget på et par andre campingpladser i Tyskland, og da vejret var nogenlunde med os, så brugte vi kun vores shadow 3m, og så et læsejl når det blæste, vi havde godt nok taget vores fortelt med, men det blev slet ikke brugt på hele turen, og så er det jo dejligt nemt at rejse rundt, når man kun skal sætte solsejl.

Jeg havde som sagt vundet 7 overnatninger, men da vi havde været af sted i et stykke tid, inden vi ankom til Camping Mitte, så ville vi ikke bruge alle dagene, så vi blev der i 5 overnatninger, og brugte så de sidste to dage, til AOC træffet.

Camping Mitte ligger i byen Medelby, og da det jo ikke er ret langt fra den danske grænse, så ligger der i byen en dansk skole, og ved siden af skolen er der en skov, som kaldes Vikingeskoven, det er de danske (og måske også tyske børn) som laver ting og sager derover, der er mange små stier, og hver sti, har sin egen lille farve viking, så man ligesom kan følge en rute, rigtigt fint sted at gå tur med sin hund/e, (men husk posen).

Camping Mitte

Camping Mitte

Camping Mitte

I Medelby ligger der også et par spisesteder, det ene hedder Kreta, og som navnet antyder, er det græsk, kan kun anbefale at tage en tur der til, man spiser billigt, men man skal være sulten, for hold da op, nogle portioner de serverer, man går i hvert fald ikke sulten derfra. Der ligger også en kro, den har vi ikke prøvet, men har hørt at der også er godt.

Camping Mitte
Restaurent Kreta i Medelby

Den dag vi ankom, skulle der være sommerfest på pladsen, med ballon Ole og fællesspisning om aftenen, men desværre var vejrguderne ikke venlige, men så er det jo godt at pladsen har nogle indendørs faciliteter, nemlig en multihal. Senere på aftenen, kunne man i denne multihal opleve selveste Elvis optræde, vi var ikke selv med til festen, da vi var lidt trætte efter en lang køretur, men Elvis skulle vi da lige høre.

Camping Mitte

I dagene vi var på Mitte, kørte vi lidt rundt i området, vi var bl.a. ude ved digerne, hvor vi kunne se over til Sylt, på turen derud, måtte vi stoppe et par gange for autotoget, det er et tog, hvorpå biler holder, og som så bliver transporteret over til Sylt via en dæmning, som er den eneste vej dertil.

Camping Mitte
Biltoget til Sylt

Det så jo lidt spændende ud, men vi vidste ikke hvor man kørte ombord på toget, så den eneste mulighed var at følge sporet, sporet endte i Westerland, vi undersøgte så hvad det kostede, og prisen var lidt over 91 euro for en dag, det var tur/retur + vi så også kunne komme ind i badeland og akvarium for 2 personer, men det droppede vi, mest på grund af det var sent på dagen. Ellers kørte vi bare lidt rundt, og så hvad vi mødte på vores vej.

Handle muligheder er der også mange af, der er selvfølgelig Flensborg, som er en utrolig hyggelig og flot by, som vi også brugte et par timer på en dag. Ellers er der Süderlügum, hvor der tillige er grænsehandel, men når vi skulle handle kød og grønsager, så kørte vi til Leck, som ligger ca. 14 km væk, hvor der var en pæn stor by, og flere indkøbs muligheder, vi handlede meget i "Family" som er noget i retning af brugsen, men ikke så dyr. Men ellers så hyggede vi og slappede af på campingpladsen, svømmede i den indendørs pool, og gik ture. Alt i alt, havde vi nogle rigtig gode dag, på Camping Mitte, og glæder os til at bruge de sidste overnatninger dernede. Og det er da bestemt ikke sidste gang vi tager dertil.

På vores egen hjemmeside http://www.sundorf.dk/ har vi også skrevet om vores tur, og der er i velkommen til at kikke.

Camping Mitte
En af servicebygninger på Camping Mitte

På Camping Mitte, er der nogle rigtig gode og flotte faciliteter + meget mere, men dem kan i selv læse om på deres hjemmeside.

Links:
Relevante Link(s) : Camping Mitte

 

 

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information