Piani Di Clodia, Del 1

Vi er nu kommet til Gardasøen – nærmere bestemt på den 4-stjernede campingplads Piani Di Clodia. Vi har fået hentet vores ældste datter Line i Teramo, og det er dejligt at være samlet som familie igen.

Også denne campingplads har plads til ca. 1000 enheder. Hertil kommer så et stort antal hytter, bungalows og mobilhomes.

Lad det være sagt med det samme – personalet her er noget af det mest servicemindede personale, som vi har mødt på en udenlandsk campingplads. De taler stort set alle italiensk, tysk og engelsk. En del taler desuden også hollandsk. Alle henvendelser bliver modtaget med et smil, og vi har kun oplevet en hjælpsomhed, vi ikke tidligere har set syd for Alperne.

Indcheckning skete hurtigt og effektivt. Først kom en service medarbejder over til os ved bilen og bad os køre en tur med ham rundt på campingpladsen. Han ville vise os forskellige udvalgte pladser, som vi så kunne vælge imellem.

Piani Di Clodia, Del 1
Servicemedarbejderne foran deres el-biler. Det var i en sådan, at vi blev kørt rundt for at udvælge os en enhed

Da vi havde bestemt os for en enhed, blev vi kørt tilbage til receptionen, hvor vi så blev checket ind. Det skete hurtigt, og vi fik udleveret et hæfte med alle nødvendige informationer.

Piani Di Clodia, Del 1
Receptionen

Piani Di Clodia, Del 1
Smart bomsystem. Når man checker ind, bliver ens nummerplade på bilen registreret. Så er det var at køre hen til den hvide stribe foran bommen. Her aflæser et kamera ens nummerplade, og bommen åbnes automatisk (hvis man altså er gæst på pladsen)

Piani Di Clodia, Del 1
Vejene på Piani Di Clodia er lid smalle. Her er en af de bredere veje. Men til gengæld er hældningsgraden på 20%

Så var det bare at køre ned til vores enhed, og gå i gang med at stille op.

Vores opstilling er lidt speciel hvad fortelt angår. Vi har fået udvidet vores familie med en person mere. Line har nemlig taget Mathilde – en af hendes håndboldveninder – med hertil.

Enhederne er for små til at der er plads til både campingvogn, fortelt, bil og et telt til Line og Mathilde. Det var vi næsten klar over på forhånd, så vi har taget et anneks med sovekabine med til forteltet. Men det er ikke det hele. Vi har også taget en rumdeler med, og opdelt forteltet i to dele. En åben del uden sider til os, og en lukket del til pigerne. Vi kan så bruge den åbne del af teltet som et solsejl, og pigerne har deres eget domæne (læs: kaotisk rod) i deres del. Pigerne har desuden deres helt egen indgang.

Piani Di Clodia, Del 1
Enhederne er på 90 m2, så der er ikke meget plads til naboerne. Men vi kan være her, og vi har endda en meget skyggefuld plads.

Piani Di Clodia, Del 1
Vi har sat et anneks på vores Ventura Pacific 300 fortelt. Der sover Line og Mathilde

Piani Di Clodia, Del 1
Her er den skillevæg, vi har sat op i forteltet. Skillevæggen kan tilpasses i højden, og passer perfekt i bredden. Den har desuden græskant og kan pløkkes som en helt normalt teltside. Det har vi nu ikke gjort, da vi ikke vil have huller i tæppet. Sidder skillevæggen inden i forteltet er der heller ingen grund til at pløkken den i bunden.

Piani Di Clodia, Del 1
Bag skillevæggen bor Line og Mathilde. Her sover de og her har de alle deres ting.

Piani Di Clodia ligger direkte ned til Gardasøen. Vi har ikke før oplevet en så stor en sø. Når man går ned til vandet får man umiddelbart indtryk af at være ved havet. Der er både og havne, og man føler nærmest at man kigger ud over en stor bugt. Men så ser man sivene langs bredden, og så er man klar over at der er tale om en sø.

Piani Di Clodia, Del 1
Gardasøen. Det ligner næsten havet

Farven på Gardasøen er nærmest tyrkisblå. Det er så flot. Og man kan sagtens både i søen. Line og Mathilde havde været til håndboldstævne i en hel uge i en varm by. Så noget af det første de ville, var at bade i søen. Vi lejede en vandcykel (9 euro for en time) og så sejlede vi ud og badede fra den.

Piani Di Clodia, Del 1
Vi lejede en vandcykel med rutsjebane. Det var sjovt, og det var vist første gang at jeg prøvede at bade i ferskvand

Piani Di Clodia, Del 1
Vandet var varmt og det var sjovt at lade sig trække gennem vandet bag vandcyklen

Piani Di Clodia, Del 1
Mathilde fandt hurtigt ud af at bruge redningskransen som badering

Piani Di Clodia ligger et par kilometer uden for den lille idylliske havneby Lazise. Det er en middelalderby, hvor byens borg og en stor del af de gamle bymure stadig står omkring byen. Hver onsdag er der markedsdag, og det skulle vi selvfølgelig ind og se.

Det var selvfølgelig spændende, men det var også meget varmt. Temperaturen var pænt over 30 grader, og byens små maleriske gader var tæt pakket med mennesker. Men vi fik da set en masse ting og sager, og vi købte da også et par ting. Men pas på... selvom det er marked, er priserne bestemt ikke billigere end i butikkerne.

Piani Di Clodia, Del 1
På vej ind til Lazise

Piani Di Clodia, Del 1
Byens borg knejser stadig over byen

Piani Di Clodia, Del 1
Byens maleriske lille havn – omkranset af resauranter og butikker

Piani Di Clodia, Del 1
Et af byens torve med byens gamle kirke

Piani Di Clodia, Del 1
Inde i kirken kan man se fragmenter af de oprindelig kalkmalerier på kirkens vægge

Piani Di Clodia, Del 1
Markedsdag = masse af mennesker i de smalle gader

Piani Di Clodia, Del 1
Der var mange flotte ting at se på. Ann Karina syntes især af mange af taskerne var flotte

Piani Di Clodia, Del 1
"Er den her pæn til mig?"

Piani Di Clodia, Del 1
I de mange isboder kan man få en masse forskelligt (og rigtig god) italiensk is

Piani Di Clodia, Del 1
Der reklameres med "special price", men i virkeligheden er det ikke billigere end i butikkerne

Det var som sagt sjovt at være på marked, men det var også dejligt at komme tilbage til campingpladsen. Det var blevet tid til aftensmad – Pasta Carbonara

Piani Di Clodia, Del 1
Så steges der bacon til aftensmaden på grillen

 

Links:
Relevante Link(s) : Piani Di Clodia
Gå til del: 1 - 2 - 3 - 4

 

 

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information