Piani Di Clodia, Del 2

Vi har nu været på campingpladsen Piani Di Clodia ved Gardasøen i et par dage. Og vores første indtryk af campingpladsen er kun blevet bekræftet. Det er en super campingplads med et væld af tilbud og en fantastisk service.

Der er flere servicebygninger på campingpladsen, og de er alle velholdte, rene og pæne. Man betaler ikke ekstra for det varme vand i badene, og der er toiletbræt på alle toiletter. Især pigerne er rigtig glade for dette.

Piani Di Clodia, Del 2
En af de mange servicebygninger på campingpladsen

Piani Di Clodia, Del 2
Et kig ind i et bruserum. Der er håndbruser og knager til tøj og håndklæde

Piani Di Clodia, Del 2
Man kan vaske op både ude og inde. Her er det udendørs opvaskested

Piani Di Clodia, Del 2
Der er rum til håndvask

Piani Di Clodia, Del 2
Og hvis man ikke gider at vaske tøj i hånden, så er der også vaskemaskiner

Der er også både supermarked og basar på campingpladsen. Basaren handler med alt lige fra campingmøbler, badedyr og friske grønsager. Udvalget er stort, men priserne er højere end i butikkerne nede i byen.

Piani Di Clodia, Del 2
Campingpladsens store supermarked

Piani Di Clodia, Del 2
I basaren kan man købe alt mellem himmel og jord – også danske aviser

Også på denne campingplads er der masser af aktiviteter for børn, teenagers og voksne. Hele dagen igennem er der et omfattende animations-program med aktiviteter både for børn og voksne. Der bliver afholdt sportsturneringer, forboldkampe og der bliver afholdt f.eks. cirkus- og musicalskole.

Piani Di Clodia, Del 2
Programmet over aktiviteterne på campingpladsen er ganske omfattende

Piani Di Clodia, Del 2
Teltet hvor aktiviteterne for de mindste bliver afholdt

Piani Di Clodia, Del 2
Her males der på sodavandsflasker

Piani Di Clodia, Del 2
Børnene får hjælp og gode råd, og der arbejdes koncentreret

Piani Di Clodia, Del 2
Her undervises nogle børn i dans oppe på den store scene

Piani Di Clodia, Del 2
Der er også aktiviteter for voksne og teenagers. Bl.a ved forskellige underholdende indslag på scenen

Piani Di Clodia, Del 2
Og hvis man skal dømme efter mængden af de mange tilskuere, så er der ret populært.

Der er mange smukke steder og spændende seværdigheder omkring Gardasøen, så selvom vi sagtens kunne dase hele ugen her på campingpladsen, så har vi nu alligevel besluttet os for at tage ud os se på egnen omkring campingpladsen og søen.

Nu da pigerne er med, ændrer vi lidt fokus fra det historiske til oplevelser, der passer bedre til børn og teenagers.

Sissel elsker farver og bevægelse, så derfor valgte vi at tage hende med i det SeaLife akvariet. Det er et forholdsvis nyt og indgår i den store forlystelsespark Gardaland. Man kan købe kombibiletter til både SeaLife og Gardaland, og køber man billetterne i receptionen på campingpladsen sparer man ca. 5 euro pr. billet.

Akvariet er et af de flotteste vi har set. Der er forskellige tematiserede bassin med fisk både fra Adriaterhavet og fra Gardasøen. Der er lagt vægt på udsmykning, farver og lyde, og helhedsindtrykket er både flot og spændende.

Man går rundt i mellem de mange bassiner og akvarier. Men man skal være opmærksom på at det ikke er tilladt at medtage barne- og klapvogne. Kørestole kan dog medtages.

Piani Di Clodia, Del 2
SeaLife akvariet

Piani Di Clodia, Del 2
Udsmykningen inde i bygningen er meget gennemført og flot

Piani Di Clodia, Del 2
Der er lige flot over som under vandet

Piani Di Clodia, Del 2
Sissel nød akvariet i fulde drag :)

Piani Di Clodia, Del 2
Ikke alle akvarierne var virkelighedstro – og tak for det. Det er sjovt og spændende at se detaljerne i de mange bassiner

Piani Di Clodia, Del 2
Der var meget at se på og filme i akvariet. Helt igennem en stor oplevelse

Der er stadig mange ting og steder, som vi skal se. Det kan I læse mere om i de næste artikler her fra Gardasøen.

 

Links:
Relevante Link(s) : Piani De Clodia
Gå til del: 1 - 2 - 3 - 4

 

 

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information