Piani di Clodia, Del 4

Her er virkelig varmt her ved Gardasøen. 40 grader i telt og campingvogn er normalt. Caravelair'en køler vi i dagtimerne med vores aircon... hvis vi da ikke lige er ved en af de mange pools på campingpladsen.

Der er to store pool-områder på Piani di Clodia. Begge områder har mange forskellige bassiner af forskellig form og med varierende vanddybde. Her er bassiner for de helt små, legebassiner til både børn, unge og voksne, bassiner til banesvømning, og selvfølgelig et væld af rutsjebaner, springvand, vandfald m.m.

Piani di Clodia, Del 4
Pool-områderne er flotte og moderne. Og de er gratis at benytte for campingpladsens gæster

Piani di Clodia, Del 4
Der er mange forskellige typer bassiner. Her er det et af børnebassinerne

Piani di Clodia, Del 4
Der er både store og små rutsjebaner. Her er det bassinet med to af de helt store rutsjebaner

Piani di Clodia, Del 4
Nogle af bassinerne er udsmykket med både vandfald og grotter

Piani di Clodia, Del 4
Og så er der selvfølgelig store solterrasser i forbindelse med begge poolområder

Piani di Clodia er en stor campingplads, og man ser ting der som man ikke ser på andre campingplads. En aften så vi denne mobile slikbod, der solgte 'bland-selv' slik til pladsens gæster. Udvalget var stort, men bilens markise var noget af det største, som vi har set. Tænk hvis man monterede en sådan markise på sin camping vogn :)

Piani di Clodia, Del 4
Tænk hvis men satte en sådan markise på sin campingvogn :)

Vi havde en nyt stykke tilbehør til vores fortelt med på tur. Isabella er netop kommet med en ny Myggenet-gavl, som kan monteres i forteltes gavlåbning.

Myggenetgavlen har nederst en græskant og en plastbelagt bane til at tage det værste stænk i tilfælde af en regnbyge. Resten af gavlen er så et stort myggenet.

Piani di Clodia, Del 4
Vi har den nye Myggenetgavl fra Isabella med på tur. Når den monteres, bliver hele teltets gavl til et stort myggenet.

Ved at sætte Myggenetgavlen op, omdanner man hele teltets gavl til et stort myggenet. Der kommer luft og lys igennem, men insekter holdes ude. Selvom der ikke var mange insekter på Piani di Clodia, satte vi den op alligevel (den skulle jo prøves af :) ), og derved opdagede vi en anden praktisk funktion ved Myggenetgavlen. Den holder nemlig også nedfaldne blade og andet skidt ude af forteltet, men den stadig tillader at lys og luft slipper ind i forteltet.

Myggenetgavlen kan sættes og pløkkes som en 'stand-alone' gavl, eller den kan sættes bagved teltets egen gavlstykke. Det er alsidigt og praktisk.

Piani di Clodia, Del 4
Myggenetgavlen monteres på teltets stangsæt med klik-beslag

Piani di Clodia, Del 4
Højden tilpasses let med at rulle nettet om den øverste stang i gavlen

Piani di Clodia, Del 4
Gavlen har hel normal græskant

Piani di Clodia, Del 4
Gavlen kan pløkkes som en almindelig teltside

Piani di Clodia, Del 4
Gavlen sidder i åbningen til højre i billedet, og man kan næsten ikke se den. Der kommer meget lys og luft igennem.

Piani di Gardia ligger som nævnt lige ned til Gardasøen, og da der lufter mere der end på campingpladsen, er det naturlig at opholde sig ved eller på søen når solen virkelig tager fat.

Pigerne har købt sig en gummibåd, og bruger den som badebro, solseng og til at sejle små ture i.

Piani di Clodia, Del 4
Pigerne bruger også deres gummibåd til 'aftenture' på søen med nogle drenge, de har mødt

Hvis man vil opleve Gardasøen fra vandet af, så kan man leje en båd. Der er mange bådudlejere ved Gardasøen, og campingpladsen samarbejder med to forskellige firmaer. Det ene af disse har opstillet deres 'kontor' på stranden foran campingpladsen, og de taler italiensk, engelsk, tysk og hollandsk.

Man kan leje speedbåde hvor motorkraften er maks 40 HK uden at have et Speedbådskørekort. Sådan en både lejede vi. Prisen inkl. benzin er ca. 50 euro i timen. Vi lejede en båd i to timer. Det var tid nok til at vi kunne sejle en tur over til Sirmione og bade lidt.

Piani di Clodia, Del 4
Det var en båd som denne, vi lejede i to timer

Piani di Clodia, Del 4
'Skipper Bjarne'

Piani di Clodia, Del 4
Pigerne nød også sejlturen

Tiden nærmer sig, hvor vi igen skal køre tilbage til Danmark. Traditionen tro spiser vi på campingpladsens restaurant den sidste aften, vi er på campingpladsen. Piani di Clodia har to store restauranter og flere steder med fastfood og pizza.

Vi nød maden. Den var god, og priserne var rimelige. Ikke dyrt, men heller ikke billigt. Men sådan er det vel på et stort turiststed. Tjenere var ret dygtige. Ann Karina bestilte grilled Ørred, og den filleterede tjeneren ved bordet inden servering. Flot arbejde :)

Piani di Clodia, Del 4
Den ene af campingpladsens to store restauranter

Piani di Clodia, Del 4
Mætte og tilfredse efter måltidet

Det er altid lidt trist, når man skal rejse fra en campingplads. Ferie er slut og man skal sige farvel de mennesker, man har mødt på campingpladsen.

Piani di Clodia, Del 4
Vores naboer på Piani di Clodia – søde og rare mennesker fra Greve

Men sådan er det med camping. Man oplever hele tiden nyt og møder nye mennesker på sine rejser. Nu skal vi køre de små 1600 km tilbage til Danmark. VI er mange oplevelser rigere, og til efteråret kommer der en række TV-programmer fra denne tur i vores Web TV.

Piani di Clodia, Del 4
Turen tilbage til Danmark bød på både regnvejr og en fantastisk solnedgang med Magdeburg

 

Links:
Relevante Link(s) : Piani De Clodia
Gå til del: 1 - 2 - 3 - 4

 

 

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information