Camping trækker stadig i danskerne

Skrevet af Ann Karina til .

Antallet af overnatninger på de danske campingpladser forventes at vokse med 2 % i 2010 fra 11,8 mio. til 12,0 mio. overnatninger. Det viser det nye CampingBarometer, som Bojesen Consult har udarbejdet for Campingrådet.

 

 

hundige_strand_familiecamping_01

Væksten i overnatninger vil ske over næsten hele landet. Den største stigning forventes på Sjælland med 3 %, efterfulgt af Hovedstaden, Fyn, Sydjylland, og Østjylland med 2 %. I Vestjylland forventes en tilbagegang på 1 %.

Det er antallet af danske overnatninger, der er baggrunden for den forventede stigning i antallet af overnatninger. Antallet af danske overnatninger ventes at stige med 3 %.

Der forventes en tilbagegang på 1 % i antallet af svenske og hollandske overnatninger samt et uændret antal tyske og norske overnatninger

Fremgangen og tilbagegangen er ganske spredt i forhold til tidligere år. Der er ingen landsdele, der kun har fremgang eller tilbagegang. Dog forventes antallet af overnatninger i Vestjylland ikke at stige.

I en kommentar til CampingBarometeret siger direktør i Campingrådet Poul Fejer Christiansen:

  • CampingBarometeret viser i år et ganske "broget" billede. Der forventes både fremgang og tilbage. Og det nok meget kendetegnende for den situation, som vi står i her i andet år af finanskrisen. Nogen er begyndt at bruge penge igen, mens andre stadig er afventende.

  • Campingbarometeret forventer færre svenskere og et uændret antal nordmænd. Dette kan dog meget nemt blive anderledes, da den svenske og norske kronekurs er steget ganske meget i den senere tid, som følge af uroen i bl.a. den græske økonomi. Det betyder, at det på nuværende tidspunkt er 10 - 15 % billigere for svenske og nordmænd at holde ferie i Danmark i forhold til sidste år.

  • Det er glædeligt, at danskerne stadig ønsker at holde mere campingferie i Danmark. Det skyldes helt klart den høje komfort og kvalitet, som kendetegner de danske campingpladser, der ligger i toppen af den europæiske "campingsuperliga"

Fakta om dansk camping: Campingerhvervet omsætter for ca. 4,8 mia. kr. og skaber godt 7.000 fuldtidsarbejdspladser. Antallet af indregistrerede campingvogne er vokset fra knapt 107.000 i år 2000 til godt 142.000 i år 2010.

Pressemeddelelse, Campingrådet

 

 

Annonce

RSS Feed

RSS Feed