Hygge på CampOne Grenen Strand med en øl fra Skagens Bryghus

Denne forsommer tog vi på tur til Skagen. Det blev en lidt anderledes tur end vi havde regnet med, men med garanti en ferie, vi vil huske tilbage på med glæde.

Annonce:

Alle i Danmark kender til Skagen. Om det er for Grenen, skagensmalerne, havnen, de flotte strande eller den hyggelige by med de karakteristiske gule huse er sådan set lige meget. Alle kender til byen og egnen, og rigtig mange har også besøgt stedet.

Vi har også før været på Skagen, men kun som ’dagsgæster’, hvor vi er gået gennem byen og taget den obligatoriske tur med Sandormen ud til Grenen.

Man kan sagtens gå ud til Grenen fra parkeringspladsen, men det er noget nemmere at tage SandormenMan kan sagtens gå ud til Grenen fra parkeringspladsen, men det er noget nemmere at tage Sandormen

Men i år skulle det være anderledes. I år ville vi tage campingvognen med, bo der i en uges tid og opleve alle de ting, som Skagen har at byde på.

Annonce:

Skagens historie går helt tilbage til 1100 tallet. Gl. Skagen, der i dag hedder Højen udgør Skagens vestlige bydel. Den ligger ned til Tannis Bugt. Bydelen udgjorde det oprindelige fiskerleje, der af tilnavnet Gammel Skagen. I dag er det Skagens mere mondæne bydel, og flertallet af husene ejes og benyttes af velhavere, som benytter dem som ferieboliger.

Udsigt ud over Skagen by med de idylliske gule huseUdsigt ud over Skagen by med de idylliske gule huse

Den barske natur og skagensmalerne

Livet i Skagen har bestemt ikke altid være et sorgløst feriemål for turister. Den barske natur og havene omkring Skagen har skabt mange katestrofer, både til vands, bl.a. 1568, hvor ca. 350 fiskebåde og handelsskibe forliste ved Skagen, og til lands bl.a. i 1595, hvor 25 gårde, på grund af stormflod blev overløbet med sand. Også koleraepidemien 1853 var hård ved byen. I 1858 opførte man Det grå Fyr. Det medførte færre strandinger, og 1869 fik Gl. Skagen sin egen redningsstation.

Skagens RedningsstationSkagens Redningsstation

I 1870’erne begynder Skagensmalerne at strømme til byen for at male i det specielle og stærke lys. De dannede en kunstnergruppe, malede dagliglivet og naturen, og det gjorde Skagen internationalt kendt.

De meste kendte af Skagensmalerne er nok P.S. Krøyer samt Michael og Anna Ancher. Også Holger Drachmann var et kendt ansigt i gruppen, og H.C. Andersen har da også haft et ophold i byen.

I dag er det fantastiske lys som tiltrak skagensmalerne blevet svagere. For 120 år siden, da Skagensmalerne malede deres malerier, var der meget mere fritliggende kvartssand på Skagen Odde. Solen er blevet reflekteret i sandet, og det har haft indvirkning på lyset. Siden er odden gradvist blevet plantet til, og derfor er effekten fra sandet blevet mindre. Men… der er nu stadig et fantastisk lys på Skagen. Det er klart og diffust på samme tid. Selvom solen står højt, er det ligesom at skyggerne blødes op, hvilket giver et meget behageligt lys.

Anchers Hus. Huset står i dag fuldstændig som da Anna Ancher døde i 1935.Anchers Hus. Huset står i dag fuldstændig som da Anna Ancher døde i 1935.

Der er stadig mange spor efter skagensmalerne. Krøyers Hus er i dag administrationen for Naturstyrelsen Vendsyssel, men man kan godt få en rundvisning i huset af en medarbejder fra naturstyrelsen. Det er også muligt at komme ind og se Anchers Hus. Huset står i dag fuldstændig som da Anna Ancher døde i 1935.

P.S. Krøyers HusP.S. Krøyers HusDet er også tilfældet med Drachmanns hus. Det fremstår i dag stort set som da han boede der. På væggene hænger omkring 150 tegninger og malerier, hovedsageligt af Drachmann selv, ligesom møbler, andet inventar og personlige genstande alt sammen er bevaret.

I 1890 blev jernbanen fra Frederikshavn til Skagen indviet, og turen til Skagen blev både nemmere og mere behagelig. Havnens blev indviet i 1907, og i 1928 blev Skagens Museum bygget, og der blev mere og mere at se og opleve i Skagen.

Skagen er stadig meget populær

Skagen er stadig et meget populært mål for turister. Vi var der lige i starten af sæsonen, men alligevel var der et væld af tilbud i byen. En ting, der virkelig overraskede os, var det store udbud af levende musik i byen. Mange restauranter og caféer har levende musik på programmet flere gange om ugen, og vi oplevede noget virkelig godt og underholdende musik, mens vi var der.

Mange restauranter og caféer har levende musik på programmet flere gange om ugen. Her er det på den Irske Pub på HavnevejMange restauranter og caféer har levende musik på programmet flere gange om ugen. Her er det på den Irske Pub på Havnevej

Et kig ned af Havnevej tidligt på aftenen – så’n lidt uden for sæsonenEt kig ned af Havnevej tidligt på aftenen – så’n lidt uden for sæsonen

De fleste caféer og spillesteder ligger på Havnevej. Her ligger de side om side, og der er sikkert fest og farver der, når sæsonen er på sit højeste. Skagen Bryghus på Kirkevej 10 er også et besøg værd. Her er der også musik, mad og selvfølgelig masser af godt øl.

Bodilles KroBodilles Kro

På Bodilles Kro fik vi en lækker frokostanretning. Meget velsmagende og til en rimelig prisPå Bodilles Kro fik vi en lækker frokostanretning. Meget velsmagende og til en rimelig pris

En eftermiddag spiste vi frokost på Bodilles Kro på Østre Strandvej. Vi fik en frokostplatte, og den var virkelig lækker. Vi spiste også aftensmad på en af fiskerestauranter i de røde huse nede på havnen. Det var ok, men rimelig dyrt.

Der er flere restauranter på havnen. Maden er ok, men priserne er i den høje endeDer er flere restauranter på havnen. Maden er ok, men priserne er i den høje ende

Hvidvin på havnen i aftensolen. Det er altså hyggeligt :)Hvidvin på havnen i aftensolen. Det er altså hyggeligt :)

Havnen er også hyggelig at gå rundt på. Der er mange restauranter og butikker, og det er ret spændende at se på de mange både og skibe der. Også den tilsandede kirke og Grenen er oplagte udflugtsmål.

Havnen er hyggelig og spændende at gå en tur påHavnen er hyggelig og spændende at gå en tur på

Spidsen af Danmark – Grenen – hvor man kan stå med en ben i to haveSpidsen af Danmark – Grenen – hvor man kan stå med en ben i to have

Den tilsandede kirkeDen tilsandede kirke

Er man til god og spændende mad, så er slagter Munch på Sankt Laurentii Vej 1 bestemt også et besøg værd. Her kan man få alskens pølser og andre slagterivarer. Det er godt og velsmagende, men prisen er også derefter.

Det er svært ikke at købe for meget, når man besøger slagter MunchDet er svært ikke at købe for meget, når man besøger slagter Munch

En pudsig ting er, at uge 29 har fået tilnavnet Hellerup-ugen. Det er nemlig i denne uge at de kendte, dem der gerne vil være kendte eller dem der bare gerne omgås kendte besøger byen ;)

En fantastisk campingplads i gåafstand til byen

Vi havde valgt at bo på CampOne Grenen Strand. Den ligger ca. 1 km. uden for Skagen by på Oddevejen, der fører fra Skagen by ud til Grenen. Den ligger derfor fantastisk centralt, idet man kan gå både ind til byen og ud til Grenen.

CampOne Grenen StrandCampOne Grenen Strand

CampOne Grenen Strand ligger direkte ned til stranden, og der er en helt fantastisk badestrand der. Det var nu ikke så aktuelt for os, da vejret (og især vandet) var alt for koldt til at bade. Men stranden er meget fin, og lidt spændende også. Der ligger en nemlig en masse bunkers tilbage fra krigen, og selvom de bestemt ikke er kønne, så giver de fin læ både for vind og sol.

CampOne Grenen Strand ligger i første række til strandenCampOne Grenen Strand ligger i første række til stranden

Stranden er bred og fin, og så lidt anderledes med de mange bunkersStranden er bred og fin, og så lidt anderledes med de mange bunkers

På en bunker er der lavet et fint udsigtspunktPå en bunker er der lavet et fint udsigtspunkt

Campingpladsen er ikke overvældende stor, og bestemt ikke en luksusplads som CampOnes plads i Bøjden på Fyn. Men der er, hvad der skal være, og alt er pænt og vedligeholdt. Det er en rigtig hyggelig campingplads med ordnede forhold og et højt serviceniveau.

CampOne Grenen Strand er en fin campingplads med fine forholdCampOne Grenen Strand er en fin campingplads med fine forhold

Mens vi var på campingpladsen, blev der arbejdet på højtryk for at få en ny servicebygning færdig inden højsæsonen for alvor begyndte. Den blev færdig ugen efter at vi besøgte campingpladsen, og ud fra billederne at dømme er den blevet rigtig flot.

Den ny servicebygningDen ny servicebygning

Køkkenet i den ny bygningKøkkenet i den ny bygning

Børnene har også fået deres egen afdeling i den ny servicebygningBørnene har også fået deres egen afdeling i den ny servicebygning

Foran den nye servicebygning er der anlagt terrasse og en stor legeplads, så der er plads både til børn og voksne der.

Der er Wi-Fi på hele campingpladsen. Er man CampOne VIP kunde er det gratis at bruge det.

Alle enhederne er plane, og der er ikke langt til hverken vand eller affaldscontainer. Men det bedste ved CampOne Grenen Strand er nu beliggenheden. Man er i første række til en fantastisk strand, og tæt på alle Skagens tilbud og seværdigheder.

Hygge foran campingvognenHygge foran campingvognen

Opholdsstuen er selvfølgelig møbleret med SkagensbænkeOpholdsstuen er selvfølgelig møbleret med Skagensbænke

Udsigt ud over campingpladsenUdsigt ud over campingpladsen

En campingvogn med god plads

Vi har lånt en LMC Style 450D denne sæson, og vores tur til Skagen er vores anden rejse med den flotte campingvogn. LMC laver fine campingvogne med gode køreegenskaber, og denne er ingen undtagelse. Den følger pænt med bag vores bil – end ikke i hård sidevind, mærker vi særlig meget til den.

Vores lånte LMC Style 450DVores lånte LMC Style 450D

LMC Style 450D er indrettet med fritstående dobbeltseng og siddegruppe. Vi voksne sover i den store dobbeltseng, og siddegruppen er blevet redt op til Sissel. Her har hun sit domæne med sit lys og legetøj, og hun hygger sig virkelig der. Det er hun sover i siddegruppen gør også, at hun kan følge med i hvad vi voksne laver ude i forteltet.

At rejse med et handicappet barn, giver normalt en del udfordringer hvad opbevaringsplads angår. Bleer, mad, medicin, hjælpemidler, tøj, osv. fylder virkelig meget, og det og ofte en kamp at få plads til det hele i en campingvogn. Vel at mærke når man også let skal kunne komme til både vores egne og Sissels ting.

Men sådan er det ikke i vores lånte LMC Style 450 D. Der er overraskende meget opbevaringsplads.

Der er virkelig meget plads til opbevaring i magasinet under dobbeltsengenDer er virkelig meget plads til opbevaring i magasinet under dobbeltsengen

I soveafdelingen er der først og fremmest en kæmpe magasin under den store dobbelt seng. Sengen kan let løftes op, da man får hjælp af en gasfjeder. Herved kan man let komme til alle de ting som magasinet under sengen rummer. Der er også en serviceluge ind til rummet under dobbeltsengen, så man kan også komme til tingene udefra.

Men der er meget mere opbevaringsplads end det i soveafdelingen. Over sengen er der to dybe skabe, og på hver side af sengen er de klædeskabe med bøjlestang. Disse skabe er så dybe, at der er plads til ting inde bag tøjet også.

Der er dybe overskabe over dobbeltsengenDer er dybe overskabe over dobbeltsengen

Smart detalje. Den lille hylde under overskabene er som skabt til telefoner og andre småtingSmart detalje. Den lille hylde under overskabene er som skabt til telefoner og andre småting

Der er et dybt skab med bøjlestang på begge sider af dobbeltsengenDer er et dybt skab med bøjlestang på begge sider af dobbeltsengen

I midten af vognen er der blevet plads til et skab under køleskabet, og ved siden af toiletrummet er der et lavt møbel. Det har fin plads til et fjernsyn, men vi bruger det mest til Sissels ting. Under skabet er der et rum, som man kan komme til enten gennem lugen i bordpladen eller via lågen i fronten.

Skabet under køleskabetSkabet under køleskabet

Møbel med praktisk opbevaringMøbel med praktisk opbevaring

Der er adgang til rummet under pladen enten ved at løfte pladen eller åbne lågen i skabets frontDer er adgang til rummet under pladen enten ved at løfte pladen eller åbne lågen i skabets front

I køkkenet mangler der heller ikke plads. Der er tre store og brede skuffer under køkkenbordet og i overskabene over køkkenbordet er der fin plads til madvarer og køkkengrej.

De store skuffer i køkkenet rummer virkelig meget køkkengrejDe store skuffer i køkkenet rummer virkelig meget køkkengrej

Den nederste skuffe er ikke helt så dyb som de to andre pga. hjulkassen, men der er alligevel fin plads til gryder og panderDen nederste skuffe er ikke helt så dyb som de to andre pga. hjulkassen, men der er alligevel fin plads til gryder og pander

Endelig er der overskabe hele vejen rundt over siddegruppen. Her er ligeledes masser af plads til tøj, ting og sager.

Der er overskabe hele vejen rundt i siddegruppenDer er overskabe hele vejen rundt i siddegruppen

Pladsen i magasinerne under siddegruppen er brugt til vandtank, batteri og elinstallationer, så her er der kun plads til nogle få småting. Men det gør intet. Vi kan alligevel ikke komme til de magasiner, når siddegruppen er redt op til Sissel.

Vi hygger os meget i vores LMC. Det er dejligt at være at tur i campingvogn hvor alting bare fungererVi hygger os meget i vores LMC. Det er dejligt at være at tur i campingvogn hvor alting bare fungerer

Vi er positivt overrasket over hvor meget opbevaringsplads, der er i vores LMC Style 450D. Der er ikke mange andre campingvogne med så fin opbevaringsplads.

Skagen har tilbud til alle

Uanset om man er til badeferie, kulturelle oplevelser eller fest og farver, så har Skagen en masse tilbud.

Skagen er et dejligt feriemål med en masse tilbud. Vi har haft en god ferie, og kommer sikkert igen på et senere tidspunktSkagen er et dejligt feriemål med en masse tilbud. Vi har haft en god ferie, og kommer sikkert igen på et senere tidspunkt

Vejret var ikke det bedste mens vi besøgte Skagen, men vi havde nu alligevel en super ferie der. Så mon ikke vi kommer igen en anden gang. Vi har i hvert fald kun positive og glade minder med hjem fra den tur – og det både fra Skagen, naturen, vores campingvogn og CampOne Grenen Strand.

Se også:

 

Annonce

Fakta om Camping i Danmark

Farten i Danmark

50 km i byer (hvis ikke andet er skiltet)

80 km uden for byer, dog kun 70 km med påhængskørertøj (hvis ikke andet er skiltet)

90 km på motortrafikvej, dog kun 70 km med påhængskørertøj

110 – 130 på motorvej, dog kun 80 km med påhængskørertøj

HUSK i Danmark skal man ALTID have lys på køretøjet og sikkerhedsseler på. Det er tillige obligatorisk at der forefindes en Advarsels-trekant i køretøjet, samt det anbefales at man har en brandslukker, forbindingskasse, samt sikkerhedsveste i bilen.

Valuta

DKK 1 krone = 100 øre.

Dokumenter

Dokumenter du skal have med: Almindeligt dansk kørekort.

Forsikringer

Når man kører bil i Danmark, skal bilen som minimum have en almindelig ansvarsforsikring. Campingvognen behøves ingen forsikring, det er op til en selv.

Vigtige telefonnumre

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi ring 112

Vejhjælp: Falck 7010 2030 – Autohjælp(SOS) 7010 8090

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information