Sommerferie ved Mosel

Mona og Kai (der begge er brugere her på AltOmCamping.dk) er netop vendt hjem fra deres sommerferie, og har sendt os denne dejlige beretning fra deres tur til Mosel. Her kommer første del af deres beretning.

Sommerferie ved Mosel
Treis Karden

Mona fortæller:

Vi kørte hjemmefra Randers, fredag d. 30/7 kl. 7.00 i øsende regnvejr. Det var med lidt betænkelige miner at vi tog afsted, for det ville være så ærgerligt, hvis hele ferien skulle drukne i regn.

Første stop var ved Fleggaard i Harrislee ved Flensburg, hvor vi hurtigt fik handlet en smule - ikke meget, for vi ville ikke slæbe alt for meget ned gennem Tyskland. Drikkevarer og slik ville det jo også være muligt at købe, når vi kom frem.

Sommerferie ved Mosel
Bremen

Sommerferie ved Mosel
Bremen

Der var rigtig meget kødannelse ved Elben. Det kostede os 5 kvarter i kørselsregnskabet, men vi kom ud på A1 efter Hamburg med kurs mod Bremen, hvor første overnatning skulle være. Første campingplads på turen valgte vi lidt tilfældigt. Vi fik adgang til internettet, da vi lagde vejen forbi Asta's (Monas og Kais hund, red) for at få lidt hundemad. På nettet fandt vi Camping Stadtwaldsee i Bremen bymidte, hvor vi bookede plads. Det var en effektiv plads uden nogen for "tysk hygge og gemütlichkeit".

Sommerferie ved Mosel
Bremen

Vi var lige ved ikke at kunne komme ind på pladsen, for vi havde jo Asta med os på ferien. Campingpladsen har en regel om hvor mange hunde, der må være på pladsen, og da der var i samme weekend stor International hundeudstilling i Bremen, var der i forvejen mange hunde på pladsen. I receptionen forbarmede de sig over os, da vi kun lige skulle have et sted at sove og så videre næste dag.

Vi tog kun lige de mest nødvendige ting frem, vejret var superdejligt og vi kunne sidde udenfor uden markise. Vi boede et et område med stellpladser, hvilket indebar at underlaget var spækket med småsten, som vi alt for let fik slæbt med ind i campingvognen. Det var nu ok, for det var jo kun lige for en overnatning. Toiletter og bad var helt i top, og der var en restaurant på pladsen med rig mulighed for at sidde og kigge ud over søen. Men da campingpladsen ligger lige i hjertet af Bremen, kan man sikkert forestille sig støjniveauet fra den omkringkørende trafik.

Sommerferie ved Mosel

På Stadtwaldsee Camping fik vi en gratis bog; Campingplätze in Deutchland 2010. Den viste sig at være til meget god hjælp for os, da vi ikke på forhånd havde bestilt noget overnatninger nogen steder. Vi ville ikke være 'slaver' at bestemte tider eller deadlines, så på intet tidspunkt havde vi bestilt nogen pladser. Som vores motto på vores hjemmeside lyder, så camperer vi efter devisen 'campingliv - det frie liv med det frie valg'. Bogen indeholder omtale og adresser på henved 1000 campingpladser i Tyskland, så vi mente nok det skulle være muligt at hitte noget undervejs. Bogen blev studeret i forhold til områder og kilometer, da vi havde Kai's to niecer, Sarah og Anne-Sofie med os på turen og valget faldt på Mosel Island Camping i Treis Karden - små 40 km. syd for Koblenz. Der ankom vi lørdag eftermiddag.

På vej mod campingpladsen fik Kai afprøvet sine færdigheder med campingvognen på slæb. Turen fik ofte gennem meget små byer med fald og stigninger på mellem 12 og 15 % og det på ganske smalle og snoede veje. Så hatten af for ham. Han fik os alle sikkert og roligt igennem :). Da vi ankom til pladsen, var det i strålende smukt solskin og varme, og det var et ganske betagende syn der mødte os . Pladsen ligger, som navnet henviser til, på en lille ø ude i Mosel floden, så min hang til at kigge på flodtrafikken af store og små både, blev til fulde opfyldt.

Sommerferie ved Mosel
Treis Karden

Sommerferie ved Mosel
Treis Karden

Sommerferie ved Mosel
Treis Karden

Sommerferie ved Mosel
Treis Karden

Det var egentligt meningen, at vi kun skulle have været for et par nætter, men vi blev alle sammen så glade for at være der, at vi forlængede vores ophold til afrejse torsdag. Så det blev ikke til Luxembourg i denne omgang, men vi kørte ud på ture fra pladsen og fik set både Koblenz, Burg Eltz og fik endda en sejltur på Mosel til og fra Cochem. Så oplevelser var der i rigt mål og afslapning i smukke omgivelser i super dejligt sommervejr.

Sommerferie ved Mosel
Burg Eltz

Sommerferie ved Mosel
Burg Eltz

Sommerferie ved Mosel
Burg Eltz

Søndag gik turen til Burg Eltz. Det er en gammel middelalderborg, som vi så meget frem til at skulle se. Desværre var borgen skæmmet af at en større restaurering var i gang, så der var en del stilladser og kraner. Men selve den smukke beliggenhed blev vi ikke snydt for. Vi tog den lille tur bus dertil. 6 EURO for os fire. Der gik vi så rundt på borgen og nød det betagende syn. Da vi skulle tilbage, valgte vi at gå. Det var en hård tur i omkring 30 graders varme med stillestående luft, men alternativet var at skulle vente på bussen i ca. en time i bagende sol uden nogen mulighed for skygge. Så den dag fik vi rendt nogle gram af sidebenene. Vi var vældigt glade for at Asta var hjemme i campingvognen i ro og mag, for det havde ikke været sjovt for hende i den varme.

Links:
Relevante Link(s) : Mona's og Kai's hjemmeside
Gå til del: 1 - 2

 

 

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information