Det langt fra vi er ude at køre hver dag. Det fleste dage tilbringer vi på campingpladsen og campingpladsens faciliteter. Især poolen er vi ofte at finde i, når det er så varmt som tilfældet er her i Toscana. Mere nøjagtigt befinder vi os ved byen San Vincenzo mellem Piombino og Livorno. 

Camping Park Albatros er umiddelbart en ret stor campingplads. Areal mæsigt dækker campingpladsen et ret stort område - 31 hektar for at være helt nøjagtigt - men det er kun ganske få dele af dette store område, der er afsat til det vi forstår ved en campingplads. På campingpladsens hjemmeside fremgår det, at pladsen har 1400 enheder. Det kan jeg vi så bekræfte, i den grad er en sandhed med store modifikationer. Umiddelbart er vores gæt, der er under 100 enheder til campingvogne, i det vi forstår ved en campingplads. Nemlig en enhed man kan booke/reservere og komme og stille sin egen campingvogn op på.

Hovedparten af området - eller enhederne - består nemlig af hytter, mobilehomes og bungalows til udlejning. Dem er der til gengæld rigtig mange af. Rejsebureauet Vacansoleil har alene knap 500 hytter af forskellig standard og størrelse til udlejning. Derudover har bureauet Albatrosreisen ca. 200 hytter og derudover igen er der en række mindre bureauer der også råder over nogle hytter på campingpladsen.

Udover hytterne har rejsebureauerne også opsat en række villatelte til udlejning. Ligger du alle disse bureau administrerede "enheder" sammen, med den lille håndfuld campingpladser der reelt er plads til, så kommer vi måske op på 1400 enheder. Men det er under 100 af dem, der reelt er afsat til campingvogne udefra.

Campingpladsen har en officiel reception, derudover har både Vacansoleil og AlbatrosReisen deres helt eget kontor på pladsen. Fra disse kontorer kan man tilmelde sig udflugter til områdets seværdigheder som består af byerne Siena, Firenze og Pisa, samt øen Elba hvor den store attraktion er huset Napoleon boede i, da han blev tvunget i eksil på øen. Vi har valgt at prioritere et besøg i Siena og Pisa - dog på egen hånd - hvilket vi skriver om i et senere afsnit. Selvom man er "campist med egen campingvogn", er det ikke noget problem at tilmelde sig fælles turene igennem Vacansoleil. Pudsigt nok er receptionen, bureaukontorerne og "info-point" med netcafé de eneste faciliteter der falder udenfor campingpladsen generelle "Mambo Jambo Jamaica Tema". Alle øvrige bygninger og faciliteter er bygget op af kraftige bambusgrene og dekoreret med palmer, for at skabe den rette Jamaica stemning.

Campingpladsen har et meget stort poolområde, som består af to kæmpe børnepools, og en mindre pool med lidt dybde til boldspil og leg. Selvom de store pools ikke er særlig dybe, er de utrolig rare at dase rundt i. Vi har tilbragt mange timer ved at ligge i vandet, med hovedet liggende op af de øer midt i poolen. Det er bare så lækkert. I forgrunden ses den ene af de to kæmpe børnepools. Bagved snackbaren i baggrunden, findes en tilsvarende pool af samme størrelse.


I det ene hjørne af det store poolområde, finder man en mindre pool med dybde til lidt leg og svømning. Poolen har oven i købet mulighed for overdækning, hvis der skulle være behov for det. Personligt synes vi de har prioriteret den lille pool med dybde lidt for lavt, i forhold til de to kæmpe børnepools. Det trækker desværre ned, for et ellers super lækkert og meget stort pool miljø.

Når tørsten eller sulten melder sig i løbet af dagen, kan man nøjes med at trække hen til poolens snackbar, hvor man kan få en lille forfriskning til at klare resten af dagen.

Salsa er åbenbart på mode her i Italien, for også her på denne campingplads, var Salsa undervisningen en del af aktiviteterne. Bemærk pigen til højre i billedet, ved ikke om det er noget "Michael Jackson" hun forsøger at danse i stedet for salsaen.

Dette er såmænd toiletbygningen i bedste Mambo Jambo stil. Flot og anderledes måde at bygge en toiletbygningen på. Bare rolig, der er tænkt på "Lurer Anders", det er nemlig ikke muligt at se noget som helst mellem bambus pindene.

Man skal ikke være bange for at komme sulten i seng, når man bor på pladsen. Der er op til flere restauranter med interessante menukort, eller man kan benytte sig af pladsens take-away muligheder. Især take-away er en populær løsning, har vi bemærket. Som nævnt i tidligere afsnit bor vi ret centralt på campingpladsen og lige ud til hovedgaden. Derfor kan vi meget nøje følge med i hvem der kommer og går, og deres gøren og laden under opholdet. I den forbindelse passerer rigtig mange med pizzabakker i armene i tidsrummet 18-21:00.

Vi er blevet rigtig gode til at lave vores mad selv, på denne tur. Det har været et af vores mål vi skulle "øve os på", at vi skulle reducere antal gange vi ville spise ud. Det har vi i den grad haft succes med. Nogle dage har vi selvfølgelig indfundet os i campingpladsen kulinariske faciliteter, som i dette tilfælde, hvor Pia fik en af de bedste pizza hun længe har smagt. (og til Zanni, ja det er også Ananas på denne pizza). Pizzaen på billedet - som var så stor den ikke kunne være på tallerkenen - kostede det samme som en liter postevand i Venedig. He He

Så finder man også denne "alt-mulig-butik". Virkelig en butik med høj grad af alsidighed. I butikken finder du alt lige fra ægte soft-guns over Diddle ting og andet mærkeligt legetøj, til sko, toitletvarer og badeudstyr.

Udenfor har denne "special-price-for-you-sælger" slået sig ned med en lille bod. Alle varer var selvfølgelig ægte læder, guld og perler. Vi fik bl.a. tilbudt at købe et flot perlearmkæde, lavet af ægte perler for flot 10 Euro. Synd han ikke solgte Rolex. He He.

Skulle selvtilliden få et knæk eller man bare får lyst til et lille shape-up, så står campingpladens beautysalon klar med manicure, pedicure, ansigtspeeling og massage af forskellig art.

Det alt for store poolområde til børn, er underholdning nok i sig selv i dagtimerne. Efter poolens lukketid mangler der heller ikke underholdning til børnene. De efterhånden obligatoriske hoppepuder har også fundet vej til denne campingplads, derudover er der rutsjebaner, boldspil og dette lille futtog til de helt små. Endelig findes der bordfodbold borde og bordtennis.

Aften underholdningen for de voksne er ikke noget man bliver imponeret af. Vel og mærke de aftener der i det hele taget er noget underholdning. Det er nemlig ikke hver aften. Men de dage der er underholdning, stiller en musiker sig op på scenen og synger kendte cronnere og pophits til kl. midnat, hvor der skal være ro på pladsen. Sceneshowet vi kender fra Marina Di Venezia er der slet ikke noget af her på Park Albatros.

Foran scenen er opstillet en række stole og borde, hvor folk sidder og hygger og sludrer over en kop kaffe eller glas øl.

Det var en lille tur rundt på Camping Park Albatros. I forrige afsnit gav vi udtryk for vores førstehåndsindtryk ikke var særlig positiv. En super campingplads vi ubetinget vil anbefale, det bliver det aldrig. Men nu hvor vi har ligget her et par dage, så er her faktisk rigtig hyggeligt og godt. Der er god rengøring og vedligeholdelse af de grønne arealer. Men pladsen er domineret af hytter og telte udlejet igennem rejsebureauer.

På gensyn om et par dage, hvor vi skal besøge middelalderbyen Siena, og Pisa hvor noget ingeniørarbejde engang gik galt, i forbindelse med bygningen af et tårn. .

Hilsen

Pia og Peter.

 

Links:
Øvrige afsnit: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
   
Send til Facebook

 

   

Tekst & Foto © Altomcamping.dk
Peter Müller. 2009

 

 

 

 

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information