Image

Stegt flæsk med persille sovs er godt hele året – og så kan det endda laves på grillen.Det er et være svineri at lave stegt flæsk. Komfuret samt vægge og gulv omkring det får hurtig en klam hinde af fedt og stegeos. Der søger derfor at tilberede flæsket på alternative måder – f.eks. i ovnen, i stegeposer, i mikroovnen osv. osv. Men faktum er, at stegt flæsk skal steges for at det bliver rigtig godt. Og det helst i store mængder fedt (vi ved godt det er politisk ukorrekt at skrive det, men sådan er det altså).

Annonce:

For nogle år siden købte vi en såkaldt Paella pande til vores Cadac Grill. Vi har endnu ikke brugt den til Paella, men har i stedet brugt den som alm. stegepande - blot til grill. Det har vist sig at denne pande er suveræn til stegt flæsk. Alle i vores familie elsker alle denne ret for guder, så vi spiser den ofte både på camping og hjemme – og vi bruger altid grillen. Så slipper vi for at svine hele køkkenet til, og vores hjem lugter ikke i dagene efter.

Image
Det syder lystigt

Image
Og osen kommer aldrig ind i køkkenet

Når vi er på camping, ser vi da også tit misundelige blikke fra forbipasserende (mænd), når vi steger flæsk. Vi er åbenbart langt fra de eneste, der holder af denne ret.  

Annonce:

Og så er det jo en god ret at lave. Den kræver tid og omsorg. Bjarne går meget op i at sidde nær grill’en med en håndbajer, og holde øje med at alt går rigtigt til

Image
Det kræver omhu og tålmod

Spøg til side det er let at lave stegt flæsk med persillesovs. Steg flæsket på en stegepande indtil det er gyldent og sprødt på begge sider. Læg flæsket til afdrypning på en tallerken med køkkenrulle efterhånden, som det bliver færdigt. Så bliver det rigtig sprødt. Alle kan finde ud af at koge kartofler (nå ja – næsten alle), og persillesovsen laves let efter nedenstående opskrift.

Persillesovs:
Pisk mel og 1 dl mælk til jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning, og lad den småkoge ca. 5 min. Tilsæt fedtstoffet, og smag til med salt og peber. Tilsæt skyllet, hakket persille.

Image 

God appetit.

 

 

Annonce

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information