piaogpeter berlin2009 del6 001

Vi er nået til vores sidste dag i Berlin. I dag står der blot nedpakning og hjemkørsel på programmet. Bagagen er blevet fyldt med så mange indtryk og oplevelser, at storbycamping i Berlin absolut kan anbefales. 

Campingpladsen vi boede på under vores ophold - DCC Campingplatz Gatow - har levet 100 procent op til vores forventninger og lidt til. Der er virkelig ikke en finger at sætte nogen steder, på denne campingplads. Det skulle da lige være, at det er for dårligt receptionen ikke tager i mod internationale kreditkort - det er måske lidt for ringe, når man driver forretning indenfor turistbranchen, men det var bare for at nævne en enkelt "minus ting". I praksis har det ingen betydning, der er rigelig med kontant automater alle vegne til at hæve kontanter i.
 
Der er virkelig orden alle vegne og lejrchefen holder pladsen og deres gæster i kort snor. Ved ankomst bliver du ikke alene anvist hvilken enhed du skal holde på, lejrchefen vil også have indflydelse på hvordan du placerer campingvognen på din enhed. Strømskabene er aflåste, "naturligvis" fordi det kun er lejrchefen (og pladsens personale) der må tilslutte og frakoble strømkabler i strømtavlen.

Der skal være ro på pladsen mellem 22:00 - 07:00. Her skal alt støjende udendørs aktiviteter ophøre og pladsen lukkes af med en stor gitterport, hvor man dog får udleveret en nøgle til, at kunne passere en lille dør til fods kun. Kommer man med bil efter kl. 22:00, må man pænt vente udenfor til næste morgen kl. 07:00 med at få bilen ind på pladsen.

Pladsen har en del fastliggere. Når man snakker om fastliggere på tyske campingpladser, tænker man ofte frygtelige storm-p konstruktioner med skure og overdækkede terrasser osv. Sådan er det ikke her. Selv fastliggere bliver holdt i kort snor. Der er ingen hjemmebyggede storm-p konstruktioner, der er ingen tilplantede kolonihaver, til gengæld er der pinlig rydeligt og ordentligt også hos pladsens fastliggere.


Pladsens "hovedvej".

Overfor receptionen finder man en mindre café restaurant med ganske almindeligt mad fra det tyske køkken som bratwurst, bochwurst, hamburgere, wienerschnitzel, saurkraut og gemüse. Mod at lægge 2 euro pr. tallerken i depositum, kan man tage maden med ned til sin campingvogn. Depositum bliver betalt tilbage når man afleverer udleveret service igen. Kokken var en frisk fyr på min egen alder. Mens jeg ventede på vores mad, fik vi en rigtig god og hyggelig sludder om gamle dage. Han er selv opvokset og levet som barn i det tidligere Vestberlin og huskede tydeligt livet med muren.


Restauranten.

Pladsens ene af to servicebygninger. Vores enhed lå lige overfor bygningen, faktisk lige til højre for billedet. Der blev gjort ren en gang dagligt og faciliteterne var flotte, rene og altid tip-top iorden.


Servicebygningen.

Forbindelsen til Internet kan vi ikke undvære, uanset om vi er hjemme, på arbejde eller på campingtur. Vi er altid selvforsynende med netforbindelsen og er derfor ikke afhængige af lokale netværk og muligheder på de campingpladser vi besøger. Vi kan forbinde os til Internettet enten via en mobil bredbåndsløsning fra TDC baseret på en lille USB-stick, eller via Peters mobiltelefon. Fra enhver lokation hvor der er dækning af mobiltelefonnettet, kan vi opnå forbindelse til Internet. Spørgsmålet er blot med hvilken teknologi og dermed med hvilken hastighed vi bliver forbundet. Her på DCC Campingplatz Gatow, var det bestemt ikke noget problem at få forbindelse til Internet, tværtimod det blev oven i købet med en rigtig god hastighed.


Vi havde en rigtig flot hastighed på vores Internet forbindelse.

Mange vil nok undre sig, hvorfor vi alverden ikke kan undvære Internettet, selv når vi er på ferie. Først og fremmest så kan vi godt lide at sende små hilsner hjem til vores omgangskreds på Campingpostkort.dk, dernæst så driver vi en virksomhed hvor der skal besvares e-mails selvom vi har ferie. Tanken om at have mistet en god ordre eller opgave, blot fordi vi ikke har besvaret en tilbuds forespørgsel gør, at vi altid har en notebook og Internet  med som fast udrustning når vi er på tur. Når vi er på tur med campingvognen, er det oftest sådan at, Pia går i seng ved 21-22 tiden, hvorefter Peter bruger et par timer i rundsidegruppen på at besvare e-mails, redigere billederne fra dagens oplevelser, planlægge de næste dages aktiviteter eller opdatere Altomcamping.dk / Campingpostkort.dk hvis det er en tur vi skriver om "live".


Peter har netop opdateret sin blog på Altomcamping, med en lille hilsen fra storbyen.

For at det ikke skal være løgn, har vi også et TV i campingvognen. Men det bruger vi faktisk ikke så tit. Det blev slet ikke benyttet her i Berlin, det var vi ganske enkelt for trætte til. Men alene til ære for denne rejseberetning, lavede jeg en kanalsøgning for at se hvilke stationer vores Tv-antenne kunne fange.


Stort udvalg af digitale Tv-kanaler på campingpladsen.

Lidt over middag har vi fået pakket alt ned og afregnet godt 125 euro for vores ophold. Nu går det atter nordpå via Rostock til vores hjemby Ølstykke. En super dejlig påskeferie nærmer sig sin afslutning. Vi havde bestilt tid til færgen med afgang fra Rostock kl. 17:00 og var derfor i rigtig god tid. Derfor gjorde vi et lille ophold undervejs, selvom strækningen fra Berlin til Rostock uden problemer kan køres i et stræk.


Vi holder en lille pause på en rasteplads, inden vi fortsætter mod Rostock.

Vi var i så god tid at vi øjnede en chance for at komme med en færge tidligere, dvs. kl. 15:00. Fra at have god tid, havde vi pludselig fået travlt med at komme til Rostock.


Færgeterminalen i Rostock.

Vi ankom til færgeterminalen i Rostock godt 15 min. før afgang. Der var en del som holdt i kø i forvejen, men dog ikke flere end vi alle kunne være med på færgen allesammen. Efter et klassisk "bistro måltid" på færgen, gik vi op på soldækket for at nyde det gode vejr.


Flot solskin på soldækket.

Scandlines færgen i sollysets skær på vej i modsat retning.


Scandlines færge på vej til Rostock.

Resten af turen hjem herfra, er vist det man betegner som ikke noget særligt at skrive hjem om. Vi takker alle som har fulgt os med rundt på turen til Berlin, igennem denne rejsebeskrivelse og håber vi har givet lidt inspiration til hvordan storbycamping kunne opleves i en by som Berlin.

Pia og Peter

 Gå til del: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

 

 

 

Fakta om camping i Tyskland

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant. Det er en rigtig god ide, at medbringe sikkerhedsveste til alle, nødhjælpstaske og ildslukker. Det er tillige også obligatorisk at bruge sikkerhedssele både for og bag. Børn skal bruge godkendte autostole/selepuder, børn under 12 år eller under 150 cm skal side i en autostol/selepude der passer til barnets alder.

Det er obligatorisk at køretøjer op til 3500 kg skal kører med vinterdæk/helårsdæk når der er sne/is på vejene. Dækkene skal være mærket med enten M+S eller snefnugsymbolet eller begge dele. Og der skal som minimum være 1,6 mm mønster. Det er ikke et krav at anhængeren skal have vinterdæk, men det anbefales.

Det er ikke tilladt at kører med pigdæk i Tyskland. Der kan dog benyttes snekæder, men så er fartgrænsen på 50 km/t. I bjergområderne vil der være skiltet med at snekæder er påkrævet.

Færdselsregler

Promillegrænsen er som i Danmark, dog er grænsen på 0 for bilister som har haft kørekort under 2 år eller er under 21 år. Tale i håndholdt mobiltelefon er også forbudt, også hvis kørslen foregår på cykel. Navigationsanlæg/GPS med informationer om politiets fartkontroller er ulovlige at bruge i Tyskland.

Nærlyses skal tændes ved mørkes frembrud, i tåge, sne eller stærk regn. I Tyskland er der højrevigepligt med mindre andet er skilte. Ligeledes er lygtebom og ekstra nummerplade påkrævet, hvis man hægter noget bagpå bilen.
Er man uheldig at være involveret i en ulykke i Tyskland og man har haft løstsiddende fodtøj på, og det kan være årsagen til ulykken, kan det have indflydelse på ansvarsfordelingen. Ved kødannelser tænd straks havariblinket for at advarer bagfrakommende køretøjer.

Hastigheder

  • I byerne er hastigheden = 50 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på landevej = 100 km/t
  • Personbiler/andre køretøjer op til 3500 kg på motorvej = 130 km/t (På nogle tyske motorveje er der ingen hastighedsbegrænsning, det anbefales dog kun at kører 130 km/t. Er man uheldig at blive involveret i et uheld, skal man kunne bevise at det ikke er ens høje hastighed der er skyld i ulykken, hvis man har kørt stærkere end 130 km/t)
  • Personbiler med anhænger på landeveje = 80 km/t
  • Personbiler med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t og 100 km/t hvis man har Tempi 100 godkendt sit vogntog
  • Autocamper op til 3500 kg med anhænger gælder samme hastigheder som personbil med anhænger.
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på landevej = 60 km/t
  • Køretøjer over 3500 kg med anhænger på motorvej/motortrafikvej = 80 km/t (60 km/t i bebyggede områder)
  • Motorcykel med trailer = 60 km/t både på landevej og motorvej/motortrafikvej

Ved busstoppesteder må man først passere bussen i langsom fart (4-7 km/t) når den holder stille med advarselsblink tændt.

Parkering i Tyskland

Danske P-skiver er IKKE lovlige i Tyskland, en tysk p-skive bliver tidspunktet angivet med en pil og man bruger kun halve timer, ikke kvarter som i Danmark. Har man en elektronisk p-skive, skal den være godkendt af de tyske myndigheder og kunne stilles til halve timer. 

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Mange tyske byer har miljøzoner, nærmere betegnet 69 byer fordelt over hele Tyskland. I disse byer skal man have et miljømærke i forruden. Miljømærket findes i 3 farver, rød, gul og grøn alt afhængig af hvor stort forureningsniveauet er på den pågældende bil, og om den kører på benzin eller diesel. Når mærket er købt, holder det bilens levetid, eller hvis ruden skal udskiftes, så må man købe et nyt.Kan købes på alle TÜV-stationer og DEKRA-værksteder i Tyskland. HUSK bilens originale registreringsattest.

Skal man ikke til en af de nævnte byer, behøves man ikke mærket, men kører man ind i en miljøzone og bliver opdaget, får man en bøde.

Camping

Det er forbudt at campere i skove og naturreservater, der opfordres til at bruge de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort som Visa, Mastercard, Diners og American Express de fleste steder.

Nationalsproget

Tysk er hovedsproget, men der tales også lidt engelsk og fransk. Derudover er der en del regionale dialekter, der adskiller sig meget fra hinanden i udtale. Officielle mindretalssprog er der bl.a. dansk, sorbisk og frisisk.

Toldregler

Toldregler gældende for EU

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

95 Blyfri = Bleifrei Super, 98 Blyfri = Bleifrei Super Plus

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen ringes 112 og politi: 110 eller 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.
Har man ikke kaskoforsikring eller europadækning kan man tilkalde vejhælp hos ADAC på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på 22 22 22 mod betaling. Benytter man nødtelefonerne langs Autobahn (2 km mellem hver) skal man insistere på at få hjælp fra ADAC.

Links til at finde Campingpladser i Tyskland

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information