Active Image
Vores første campingtur var i sommeren 2003, hvor vi lejede et mobilhome på campingpladsen Ca’savio nær Jesollo i Italien. Vi blev så glade for Italien, at allerede den gang besluttede at tage tilbage til område, når vi havde fået vores egen campingvogn. 

I foråret 2005 så vi en reklame i Camping & Fritid for Campingpladsen Tahiti Bungalows & Camping . Denne skiltede med standpladser med eget bad, toilet og køkken. Hertil kom så trådløst internet og gratis adgang til campingpladsens egen strand og Therme Oasis (et kurbad på campingpladsen). Vi besluttede os for at prøve denne uhørte luksus, og reserverede en plads i to uger på campingpladsen. En anden grund til, vi valgte at bo på Camping Tahiti var dens beliggenhed. Den ligger ca. 110 km. syd for Venedig, og vi ville gerne opleve noget andet end det meget turistprægede område omkring Lido Di Jesollo. Her blev vi nu lidt skuffede. Camping Tahiti ligger i byen Lido Di Nazione – en lille badeby der udelukkende lever af turisme. Det samme gælder for de øvrige byer i området.

Image 

Vi ankom til Camping Tahiti om lørdagen en time før siestaen ophører. Det var lidt dumt af os. Der er nemlig ingen skygge at finde uden for campingpladsen. Så vi måtte vente en halv time i bagende sol, inden vi kunne køre ind. Der er siesta på campingpladsen mellem 13.30 og 15.30, og den tages meget alvorligt. Indskrivningen foregik uden problemer. Man skal dog indstille sig på, at italienere går tingene lidt anderledes og lidt mere omstændigt end man er vant til hjemmefra. Da vi var blevet indskrevet og havde fået vores adgangspas til campingpladsen, kunne vi kører igennem porten til pladsen. Vi var dårlig nok kommet gennem porten, før vi blev vinket ind til siden og bedt om at vente igen. Denne gang fordi vi skulle vente på en medarbejder, der skulle vise os vej til vores plads. Han kom efter ca. 15 min. og cyklede så foran bilen og viste os vej gennem campingpladsen.

Image 

Vores plads lå i den fjerneste ende af campingpladsen. Vi havde som sagt bestilt en plads med eget køkken og bad/toilet, og sandelig – på pladsen lå et lille hus med et udekøkken og et bade- toiletrum. Faciliteterne var meget nye og meget rene. Selve pladsen var velholdt med græs og afgrænset af blomstrende buske. Huset med køkken og bad tager en del plads, så vi var lidt bekymret for, om vores campingvogn med en totallængde på 7,4 m overhovedet kunne være på pladsen. Hertil kom så, at pladsen var meget skrånende. Men med hjælp fra to af campingpladsens medarbejdere fik vi skubbet campingvognen på plads. Den kunne lige akkurat være der. Pga. af den meget skrånende plads måtte vi lægge klodser under campingvognens bagerste støtteben for at de kunne nå jorden. Det var også kun lige plads til vores fortelt på pladsen, men vi fik da plads til campingvogn, fortelt, bil og en lille plads med bord og stole i det fri.

Image 

Det er vild luksus at have sit eget køkken og bad/toilet på standpladsen. Køkkenet er udstyret med to gasblus, stort køleskab, plads til tallerkener m.m. og vask med varmt og koldt vand. Badeværelset er af rimelig størrelse med vask, toilet og brusekabine. Der var plads nok til at vi kunne bade Sissel i hendes badestol.

Image 

Selve campingpladsen er fantastisk. Den er stor uden at være for stor. Den er frodig og med megen skygge. Den vedligeholdes og rengøres konstant dagen igennem. Der er flere servicebygninger fordelt over campingpladsen. Der er en Spar købmand, restaurant, pizzeria, isbar, kiosk, bar, pool-bar, grillområde og et kurbad på selve pladsen. Der er god sikkerhed på campingpladsen og der er en læge på pladsen.

Restauranten er god og priserne er rimelige. Spar købmanden har et stort udvalg af varer, men det kan betale sig at køre ca. 3 km. uden for byen. Der ligger 3 store supermarkeder med et langt større udvalg og lavere priser.

Image 

Der er gjort meget for børn på Tahiti Camping. Campingpladsen har ansat et team af unge mennesker fra hele Europa udelukkende til at skabe aktiviteter for børn og voksne. De fleste aktiviteter er for børn. Fodboldskole, musicalskole, alle mulige sportsaktiviteter og en meget aktiv børnehave for de mindste for blot at nævne nogle af disse aktiviteter.

Image 

Desuden er der 3 svømmebassiner, område med spilleautomater, baner til volleyball og fodbold, klatrebane, hoppeborg og stor legeplads. Hver aften var der børnedisco og underholdning for voksne.

Image 

Gæsterne på camping Tahiti kommer primært fra Italien, Holland, Schweiz, Tyskland og Danmark. Der var mange danske familier mens vi var der, så Line fandt hurtigt gode legekammerater.

Campingpladsen ligger 700 m. fra stranden i udkanten af Lido Di Nazione. Der er gratis transport med campingpladsen lille blå ’tog’ til stranden dagen igennem. Der er som sagt gratis adgang til stranden for campingpladsens gæster. Man skal dog betale for leje af parasol og strandstole.

I vores område af campingpladsen, var der adgang til trådløst internet. Det er vigtigt for os at have adgang til internet under vores ferier. Karina kan nemlig passe sit arbejde, når hun har adgang til Internettet. Det betyder, at vi kan tage på længere ferier end de normale 3 uger. Adgang til internet var inkluderet i prisen for vores plads. Men adgangen var kun gyldig i 3 timer af gangen. Herefter måtte vi gå op til receptionen for at få fornyet vores adgang til endnu 3 timer.

Image 

I pladslejen var der også inkluderet fri adgang til Thermalbadet på campingpladsen. Vi prøvede det en gang. Men afvaskninger i skiftevis koldt og varmt vand er ikke lige os. Det er dog et flot og afslappende sted, så det er et besøg værd.

 Lido Di Nazione er som nævnt en typisk turistby med restauranter, caféer, butikker med souvenirs af tvivlsom kvalitet og en masse barer og diskoteker langs stranden. Egentlig en ret kedelig by, men to gange om ugen er der marked i byen. De er et besøg værd.  Nærområdet byder ikke på mange udflugtsmål. Er man interesseret i natur og fugle, er Po deltaets naturpark et besøg værd. Interesserede i kultur bør besøge Ferrara. Venedig ligger ca. 100 km. fra campingpladsen.

Men Camping Tahiti er så velfungerende, at man egentlig ikke behøver at tage på udflugter. Vi valgte at blive på pladsen det meste af tiden – især af hensyn til Line, der nød tiden der med sine nye venner. Vi tog kun på en enkelt udflugt i de to uger, vi var på pladsen. Byen Maranello ligger ca. 2 timers kørsel fra campingpladsen. Denne by er hjemsted for Ferrari fabrikken. Vi brugte en dag på at se disse fantastiske biler og se dem køre på fabrikkens testbane. Det var en stor oplevelse for os alle.

Image 

Forholdene for handicappede er rigtig gode på Tahiti Camping. Alle veje på campingpladsen er belagt med enten sten eller asfalt. Der er gode ramper ved alle niveauforskelle, og der er god plads til en kørestol overalt. Men vigtigst af alt – personalet på campingpladsen er meget positivt indstillet overfor de specielle behov man har, med et barn i kørestol.

Image 

Kort og godt – vi havde en rigtig god ferie på Tahiti Camping. Vi talte med flere gæster, der havde besøgt campingpladsen gennem flere år. De havde altid haft gode oplevelser med og på campingpladsen, så derfor kom de tilbage år efter år. Vi kommer nok ikke tilbage der til, men det er ikke fordi, vi er utilfredse med campingpladsen. Vi vil blot opleve nye steder.

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information