Sunlight C 52 K

Vi har været på tur i en Sunlight C 55 K, og denne familievogn med køjer har absolut overrasket positivt. Vognen er af høj kvalitet og er fyld med gode detaljer. Og netop denne vogn sælges lige nu for kun 115.000, - inkl. DWT fortelt, Fraster tæppe, Ergopur topmadrasser m.m.

Du kan dels læse vores test i denne artikel, og dels kan du se en video, hvor Ann Karina fortæller om campingvognen. Klik i billedet lige herunder for at starte videoen.

Soveafdeling
Forrest i campingvognen er der en fransk dobbeltseng med et madrasmål på 144 x 200 cm.. Sengen har lamelbund og springmadras som standard.

Sunlight C 52 K
Stor dobbeltseng forrest i campingvognen. Der er læsespots og en god aflægningshylde ved hovedgærdet

Den campingvogn, som vi var på tur i, var desuden blevet udstyret med en topmadrasser fra Ergopur, så sovekomforten var absolut i top.

Sunlight C 52 K
Netop den model, vi testede, var udstyret med topmadrasser fra Ergopur

Under dobbeltsengen er der et stort magasin. Magasinet er rimeligt højt, så sengen har en god indstigningshøjde. Det er derfor let at komme ind og ud af sengen.

Der er adgang til magasinet under sengen enten gennem en serviceluge eller ved at løfte sengens lamelbund og madras. Der er monteret en gas fjeder, der gør der legende let at løfte madrassen.

Sunlight C 52 K
Det store magasin under dobbeltsengen. Bemærk at varmeslangerne er ført op under sengen

Der er vindue på to sider af sengen, så der er lyst og luftigt. Desuden er der aflægningshylde med sengens hovedgærde og to læsespots.

Vi er meget imponeret over hvor god aflægnings- og skabsplads der er i Sunlight C 52 K. Og også i de voksnes soveafdeling er der god skabsplads. Der er i alt fem store, dybe og reelle overskabe over dobbeltsengen, og der var mere end rigelig plads til Ann Karinas og mine tøj, ting og sager.

Soveafdelingen kan adskilles fra den øvrige del af campingvognen med en foldedør.

Børneafdeling
Men det ikke ikke kun de voksne, der skal sove godt. Bagerst i campingvognen er der to tværstillede køjer. Begge køjer har et madrasmål på 185 x 68, og begge køjer er som standard udstyret med springmadrasser. At der er springmadrasser i køjesengene er ikke noget man oplever særlig tit. Men som om det ikke er nok, så var begge køjer endvidere udstyret med topmadrasser fra Ergopur. Det er rigtig dejligt at se at også børnenes sovekomfort er prioriteret højt i denne Sunlight.

Sunlight C 52 K
Køjesengene i Sunlight C 52 K

Man kommer let op i den øverste køje via den integrerede stige. Sengehesten er også integreret i overkøjen og yder beskyttelse i hele sengens længde. Der er en hylde i hele overkøjens længde, så der er plads til bøger, iPod m.m.

Den nederste køje kan slås op med et snuptag, og derved bliver der ekstra gulvplads til leg. Både lamelbund og madras står sikkert i en brønd, så der er ikke fare for at de vælter ned over legende børn.

Sunlight C 52 K
Den nederste køje kan slås op så der bliver gulvplads ledig til f.eks. leg. Bemærk at netop den model, vi testede, var udstyret med gulvtæppe fra Fraster

Der er læsespots i begge køjer. To højskabe giver god plads til børnenes tøj, ting og sager. Også børneafdelingen kan adskilles fra den øvrige del af campingvognen med en foldedør.

Køkken
Køkkenet i Sunlight C 52 K er ikke det største, vi har set. Men det er så godt indrettet, at man på trods af den kompakte størrelse, har rigelig plads til madlavning o.l.

Sunlight C 52 K
Kompakt - men meget velindrettet køkken

Og det er i køkkenet man for alvor lægger mærke til Sunlights høje kvalitet. Blandingsbatteri af stål, kraftig emhætte med lys, massive skabslåger, kraftige skabshængsler, stålvask m. smudssamler i afløbet, synlige gashaner under bordpladen, lysbaldakin m.m. Sådant udstyr ser man sjældent i en campingvogn i dette prisleje.

Sunlight C 52 K
Sunlight C 52 K er udstyret med emhætte m. indbygget lys

Komfuret har tre blus, og der er reelt plads til tre gryder e.l. under madlavning. Ydermere er både komfur og vask anbragt bagerst i den dybe køkkenbordplade, så der er arbejdsplads foran både komfur og vask.

Sunlight C 52 K
På komfuret er der plads til tre gryder på samme tid

Vi kunne godt have ønsket os en form for afdækning over vasken, da det ville have givet endnu mere arbejdsplads på køkkenbordet. Men det kan man selv lave - f.eks. med et rundt skærebræt e.l.

I køkkenet er der to overskabe. Begge er indrettet med et stort rum til service og kolonialvarer, samt et mindre rum til f.eks. bordskånere, skærebræt m.m.. Det er en rigtig god detalje, da det udnytter skabspladsen optimalt, og samtidig hjælper til at holde orden i skabene.

Sunlight C 52 K
Bestikskuffe og synlige gashane
r

Under køkkenbordet er der et køleskab m. frostboks på 104 liter, en bestikskuffe m. indsats og et stort skabe med hylde og affaldsspand.

Sunlight C 52 K
Stort skab med affaldsspand

Siddegruppe
Siddegruppen har plads til to voksne og to børn, og der er plads nok til både spisning og hygge med spil o.l.

Sunlight C 52 K
Lys og komfortabel siddegruppe med plads til to voksne og to børn

Hynderne er rimelig faste og giver ganske god siddekomfort. Der er et stort vindue lige over bordet, så man kan sidde og se ud på verdenen, mens man spiser. Skulle udsigten være kedelig eller mørk, så er der både læsespots og indirekte lys i siddegruppen. Begge fungerer rigtig godt. Der er rigelig lys til at læse i, og hvis man nøjes med at have det indirekte lys tændt, så opnår man et rigtig hyggeligt lys i siddegruppen.

Sunlight C 52 K
Læsespots og indirekte lys ved siddegruppen

Det at siddegruppen er anbragt lige overfor køkkenet medfører desuden at man kan hygge sig sammen under madlavning og at siddegruppens bord om nødvendigt kan anvendes til fralægningsplads i forbindelse med madlavning.

Over siddegruppen er der tre dybe og reelle overskabe, og endelig skal det nævnes at man kan lave en ekstra opredning i siddegruppen. Madrasmålet er 189 x 92.

Plads til TV og overtøj
Mellem forældrenes soveafdeling og siddegruppe/køkken er der blevet plads til tv-møbel og højskab.

Sunlight C 52 K
Tv-møbel mellem siddegruppe og soveafdeling

Tv-møblet består af et stort skab med jalousilåge øverst og et dybt skab nederst. Der et plads til et 14" fjernsyn med crt-skærm i tv-skabet. De fleste vil nok vælge at have en fladskærm med på tur, og i så fald er der plads til en fladskærm på ca. 19" + lidt ekstra udstyr. Der er stik til 230V og antenne i skabet. Vi havde ikke tv med på vores tur, så vi brugte skabet til batteri-ladestation for kamera, computer og mobiltelefoner. Dejligt med et stort skab, hvor vi kunne skjule ladere og dertil hørende kabel-kaos.

Sunlight C 52 K
Skabet under tv-møblet. Praktisk til de lidt større ting, man let skal kunne få fat i

Under tv-skabet er der blevet plads til et smalt, men meget dybt skab. Vi brugte skabet til sko og tasker - ting som det er dejligt at få gemt af vejen, men som alligevel skal være lette at få fat i.

Modsat tv-møblet, er der et højskab. Der er ikke så meget at sige om dette ud over det er med bøjlestang, og der er god plads til overtøj, skjorter o.l. De helt lange aftenkjoler er der ikke plads til, da varmeovnen er monteret i bunden af skabet.

Toilet
Toilettet er placeret forrest i vognen - lige ved siden af dobbeltsengen. Toiletrummet udført simpelt men funktionelt - der er præcis hvad man kan forvente af et sådant rum.

Sunlight C 52 K
Toiletrummet i Sunlight C 52 K

Toilettet fra Thetford er med drej-bar kumme, og har elektronisk skyl. Det har ikke egen vandtank, og bruger vand fra campingvognens øvrige vandsystem. To halogenspots i loftet sørger for et udmærket lys i rummet. Der er brusebund med afløb, men ingen bruser.

På døren til toiletrummet er der monteret holdere til håndklæder. Holderne er store og kraftige, så selv store håndklæder kan hænges til tørre her. En super detalje, som andre vognproducenter kunne tage ved lære af.

Sunlight C 52 K
Rigtig god detalje. Holder til selv store håndklæder på indersiden af toiletdøren

Foran toilettet er en der håndvask, skabe, hylder og spejl. Der er masse af opbevaringsplads til toiletsager m.m. Også her er der halogenbeslysning.

Sunlight C 52 K
Håndvasken er placeret uden for toiletrummet. Bemærk det flotte armatur i metal

Teknik og komfort
Sunlight C 52 K er udstyret med blæsevarme. Ovnen er en Truma S 3002 med tændautomatik, og ovnen har ingen problemer med at varme campingvognen op. Vi var på tur med vognen midt i Juni måned, hvor det stadig kan være køligt om natten. Vi måtte da også tænde for varmen om natten, og oplevede kun at varmen fordelte sig rimeligt jævnt i vognen.

De fleste steder er varmeslangerne løftet op fra gulvet og anbragt lige under ryglæn til sæder o.l.. Da der samtidig er klimaryglæn alle steder i campingvognen, kan den varme luft frit langs væggene, hvilket giver en rigtig god varmefordeling i campingvognen og minimerer dannelse af kondens på kølige dage.

Sunlight C 52 K er udstyret med anlæg til varmt vand, og det fungerer upåklageligt. Dog skal der være tilsluttet 230 V for at vandvarmeren fungerer.

Campingvognen har indbygget vandtank på 45 liter og der medfølger spildevandstank m. hjul på 22 liter. Vandtanken er placeret korrekt lige ved siden af hjulakslen, og der fyldes vand på fra campingvognens bagside.

Al belysning inde i Sunlight C 52 K er 12 V. Der er monteret 230 V stikdåser tre steder i campingvognen - en ved toiletrummet, en i køkkenet og en i tv-skabet. Vi synes at tre stikdåser er lige i underkanten. Der kunne godt have været et par stykker mere. Men det kan jo få eftermonteret, hvis behovet skulle opstå.

Sunlight C 52 K
Dometic tagluge med håndsving

Der er to tagluger i campingvognen. En lille over dobbeltsengen og en stor Dometic luge i midten af vognen. Dometic lugen åbnes med integreret håndsving.

Alle vinduer er oplukkelige og alle har combi-rollos (mørklægning og myggenet) - dog ikke vinduet på toilettet - her er vinduet matteret. Også taglugerne har myggenet og mørklægningsgardin.

Indgangsdøren er todelt, og har myggenet for den øverste del af døren. Myggenettet sidder monteret i en metalramme - igen et tegn på Sunlights høje kvalitet. De fleste andre producenter i denne prisklasse, ville have valgt en billigere ramme af plast.

Sunlight C 52 K
Myggenettet ved indgangsdøren er monteret i metalramme

Gaskassen har metalbund og har holdere til to gasflasker og reservehjul. Der er god plads til udstyr m.m. i gaskassen og lugen holdes oppe med en gasfjeder. Vi kunne måske godt have ønsket os at luge kunne åbens lidt højere, men det er i sidste ende kun et spørgsmål om tilvending.

Ellers er Sunlight C 52 K opbygget i en sandwich-konstruktion med en sidetykkelse på 34 mm og en bundtykkelse på 42 mm. Udvendigt er Sunlight beklædt med hammerslået aluminium på siderne, og for- og bagende er i glat aluminium.

Sunlight C 52 K er opbygget på er BPW chassis, har kraftige støtteben og stabilisator-kobling. Campingvognen kan godkendes til Tempo 100.

Sunlight C 52 K's væg i køreklar stand er på 1170 kg. Med en teknisk tilladt totalvægt på 1600 kg. giver dette en lasteevne på 440 kg. til bagage og udstyr, hvilket er ret meget i forhold til andre campingvogne i denne klasse.

Du kan se alle tekniske specifikationer på Sunlights hjemmeside (link i bunden af siden).

Vores vurdering
Vores egen campingvogn har en kasselængde på 743 cm, og har oceaner af indvendig plads. Så vi var lidt spændte på, hvordan det ville være at tage på tur i en mindre campingvogn. Men vi fandt hurtig ud af, at vi havde været spændte uden grund.

Sunlight C 52 K føles større end den er. Der er masser af luft og plads til at bevæge sig rundt i campingvognen. Faktisk er det mere plads i området mellem dobbeltsengen og håndvasken end i vores egen store campingvogn. Kun i passagen mellem køkkenet og siddegruppen skal man lige 'trække maven ind', hvis man skal passere hinanden.

Sunlight C 52 K
I Sunlight C 52 K er der plads til samvær og hygge. Også i køkkenet er der rigelig arbejdsplads

Vi blev også positivt overrasket over den megen skabsplads i campingvognen. Da vi havde pakket al tøj, køkkengrej, service, udstyr ud, havde vi stadig ledig skabsplads. Det har vi ikke oplevet før.

Sovekomforten er som tidligere nævnt helt i top - både for børn og voksne.

Sunlight C 52 K
Sissel nød at ligge i den gode køjeseng

Vi havde nogle gode dage i denne Sunlight. Vi fungerede godt som familie og blev gentagne gange overraskede over den gode indretning og vognens høje kvalitet. Efter vores mening er Sunlight C 52 K er rigtigt godt bud på en familievogn - og så endda til en meget gunstig pris.

Sunlight C 52 K
Sunlight C 52 K er en flot og funktionel campingvogn i en høj kvalitet

Et super tilbud
Den Sunlight C 52 K, som vi var på tur i, har nu fået status som 'Demo-vogn'. Dvs. den har været brugt til udstilling og vi har været på tur i vognen i 5 dage. Den sælges nu til en uhørt lav pris - se bare her:

Sunlight C 52 K

113.800,00

Leveringsomkostninger

3.480,00

DWT Fiesta 300 fortelt

8.250,00

Bolon tæppe til fortelt

1.183,00

Pressenning til underlag under tæppe

128,00

Pløkhammer

29,00

El-kabel (25 m.) og adapter

550,00

Gasflaske

1.027,00

Ergopur topmadrasser

8.000,00

Fraster tæpper

3.500,00

I alt

139.947,00

- rabat

24.947,00

Samlet pris for campingvogn og udstyr

115.000,00

Det må siges at være et super tilbud. Campingvognen sælges af Møllegårdens Camping, så kontakt dem for yderligere oplysninger.

Links:
Hjemmeside: Møllegårdens Camping | Sunlight
Send til Facebook  

 

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information