bogense konkurrence 01

Efterårsferie er lig med mange ting. Vi glæder os alle til at holde fri og få en pause fra hverdagen, men også til at kunne nyde tiden sammen med familien. Her er camping er rigtig god mulighed for at være sammen.

Efteråret er én af de smukkeste årstider, for selvom det ofte regner og er gråt udenfor, så er der intet smukkere, end når sollyset endelig rammer de gule, røde og brune blade, og laver smukke solstråler mellem træerne. Når solen endelig får kæmpet sig igennem skyerne, og du kan se at varmen får fugten til at fordampe. Så ved vi, at det er tid til efterårsferie!

Fyn har rigtigt meget at byde på. Både kultur, natur og storbyerFyn har rigtigt meget at byde på. Både kultur, natur og storbyer
Efterårsferien er ofte tiden, hvor en gåtur i skoven bliver til familietradition. Man kan samle svampe, kastanjer og kogler, til at bruge inden døre når regnen igen kommer på besøg. På en regnvejrsdag kan man lave kastanjedyr. Man kan tilberede svampe og lave en lækker suppe. Man kan gemme kogler og nødder til den kommende juls juledekorationer, og så er man forberedt når det bliver tid til at pynte op.

Efterårsferien er perfekt til hygge i forteltet eller campingvognenEfterårsferien er perfekt til hygge i forteltet eller campingvognen

Hold efterårsferie på smukke Fyn

I Bogense har man rig mulighed for at komme i skoven og samle naturmaterialer, da der ligger Fredskov, Fællesskov, Jerstrup Skov og Langø Plantage. Derudover er der den smukkeste natur omkring Gyldensteen Strand og i retning mod Skåstrup Strand ligger der også skovene Nyhave og Fogense. Når man har fået nok af den friske luft, og skal ind i varmen, står den på indendørshygge med tæpper og kakao.

Bogense Strand Camping har indendørs badeland med tropiske temperaturerBogense Strand Camping har indendørs badeland med tropiske temperaturer

Vandruchebanen er populærVandruchebanen er populær

Der er mange muligheder for oplevelser i og omkring Bogense, da der både er det gamle byliv og de mange slotte og herregårde der ligger i nærheden. Desuden er der kun en halv times kørsel til Odense, og under en times kørsel til de andre byer på Fyn. Derfor er alt inden for overskuelig afstand.

Denne herre er født i Odense og det er en oplevelse at besøge ”hans” museum (H.C. Andersen).Denne herre er født i Odense og det er en oplevelse at besøge ”hans” museum (H.C. Andersen).
Odense er spændede byOdense er spændende by

Tid til nærvær

I efterårsferien har vi mere tid til hinanden. Vi har tid til at forkæle hinanden og os selv. Det kan være det er her man genoptager en gammel hobby, eller finder en ny. Det er her man kan bage kager sammen, og spille brætspil. Eller man kan skabe sjove historier med fantasidyr og andre kreative ideer. Det er også muligheden for at få læst den der bog, som du længe har haft liggende på hylden, men som du aldrig lige nåede at komme i gang med.

Hyggelige aktiviteter, eller afslapning i vognen eller teltet

På Bogense Strand Camping tager de fat i alle de gode ideer til efterårsaktiviteter, og laver et aktivitetsprogram hvor det handler om at være sammen. Det giver rig mulighed for at hygge sammen med familien, men også at lære de andre campister at kende, og måske få nye venner for livet. Hverken børn eller voksne behøver at kede sig.

På de regnfulde dage kan man let bruge timer i campingvognen og lytter til regnen der trommer mod taget af vognen eller teltdugen. Der er noget afstressende ved lyden, og det gør at man kommer helt ned i tempo. Hvis I på et tidspunkt skulle få nok af denne lyd, og trænger til at blive varmet igennem, så er der heldigvis håb forude. Ved siden af campingpladsen ligger nemlig Bogense Svømmehal, som er campingpladsens helt eget badeland. Her er der temperaturer der får dig til at tænke på sydens sol og varme. Badelandet har masser af faciliteter, så man kan let få nogle timer til at gå. Der er både 25 meters bassin med vippe og sving-reb, og der er varmtvandsbassin, sauna, fitnesscenter og rutchebane.

Efterårsferien ligger jo som bekendt altid i oktober måned. Og dermed ligger det også meget tæt på Halloween som er d. 31. oktober. Det giver mulighed for at lave nogle af de aktiviteter der er forbundet med Halloween – bl.a. at skære græskar. Ofte laver man fine græskarlygter, som kan stå og lyse op i mørket resten af måneden. Det giver en hyggelig uhyggelig stemning på campingpladsen, som samtidig skræmmer de onde ånder væk.


Der bliver rig mulighed for at forberede sig til HalloweenDer bliver rig mulighed for at forberede sig til Halloween

Så uanset hvad man har af interesser, er der altid noget man kan lave når det bliver efterår. Og på Bogense Strand Camping giver de mulighed for aktiviteter der med denne smukke årstid at gøre.

Godt tilbud – uanset om du er to eller ti

Bogense Strand Camping har nogle gode tilbud i forbindelse med efterårsferien.

Du får 5-dages ophold på camping i egen vogn/telt til kun kr. 995,-. Det er på valgfri plads, og I kan være lige så mange det skal være i jeres vogn eller telt – det koster ikke ekstra. Det eneste ekstra der skal betales for, er strømforbrug og visse aktiviteter.

I forbindelse med efterårsferien, afholder AltOmCamping.dk i samarbejde med Bogense Strand Camping en konkurrence om et ophold i efterårsferien. Du skal bare svare på dette simple spørgsmål:

I hvilken periode gælder efterårsferietilbuddet:

 1. 01/10 – 31/10
 2. 13/10 – 22/10
 3. 01/01 – 31/12

Klik her for at finde svaret

Send dit svar på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Svaret skal være os i hænde inden d. Lørdag d. 30. september, 2017. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. Husk at hvis du ikke vinder, er der et knald godt tilbud på efterårsferie på Bogense Strand Camping.

Klik her for at besøge Bogense Strand Campings hjemmeside

Læs også:

Artikler:

Bogense Strand Camping - luksusbycamping

Bogense - Havnemiljø og historie

 

 

 

Fakta om camping i Slovenien

Biludstyr og sikkerhed

Advarselstrekanten er obligatorisk og 2 stk. hvis man kører med campingvogn/trailer. Sikkerhedsves skal forefindes til alle i bilen. Ligeså er brugen af selen påbudt både for og bag. Børn skal sidde i godkendt sikkerhedsudstyr.
Brug af vinterdæk er påbudt i perioden 15/11 til 15/3, samt hvis føret gør det nødvendigt. Sommerdæk med snekæder er dog tilladt (hastighed 50 km/t), dækdybden skal dog for begge typer være min. 3 mm.

Færdselsregler

Lygteføring er obligatorisk. Promillegrænse: Bilister der har haft kørekort under 2 år, eller er under 21 = promillegrænse på 0,0. Tale i håndholdt mobil under kørsel er de samme regler som i Danmark. Bøder kan opkræves på stedet, den halveres hvis den betales med det samme. Udenlandske bilister der nægter at betale på stedet, kan få inddraget pas og andre rejsedokumenter. I rundkørsler skal biler holde tilbage for alle, der kommer fra højre, hvis ikke andet er skiltet. Og der gives tegn, når man forlader rundkørslen. Katastrofeblinket benyttes når man bakker.

Parkering i byerne er der flere steder parkeringsautomater med begrænset tidsrum. For handicapparkering gælder europæiske regler, men i områder med parkeringsgebyrer er der dog ingen særlig rettigheder for handicappede bilister, som der skal betale normale gebyr og overholde tidsrummet.

Hastigheder

 • I byen er hastigheden max. 50 km/t
 • Landevejen må bil, motorcykel og autocamper under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevejen må bil med campingvogn/trailer under 3500 kg = 90 km/t
 • Motortrafikvej må bil, motorcykel og autocamper under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej må bil med campingvogn/trailer under 3500 kg = 100 km/t
 • Motorvej må bil, motorcykel og autocamper under 3500 kg = 130 km/t
 • Motorvej må bil med campingvogn/trailer under 3500 kg = 100 km/t
 • Biler med anhænger og andre køretøjer mellem 3500 og 7,5 t på Landevej – Motortrafikvej og Motorvej = 80 km/t
 • I dårlig sigtbarhed under 50m må man max kører 50 km/t og min. hastigheden på motortrafikvej/motorvej er 60 km/t.

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Slovenien betales der vejafgifter via motorvejsmærkater, for at kører på motorvejene. Køretøjer med en vægt op til 3,5 tons som kører med en campingvogn, kræves der ikke yderligere afgift, selv om vogntoget overstiger 3,5 tons. Vignette på selve køretøjet er tilstrækkeligt.

I Slovenien er der flere bjergpas med stejle stigninger, hvor det enten er forbudt eller frarådes at køre med campingvogn/trailer. Hvis man kommer fra Østrig må man ikke kører over disse pas med campingvogn/trailer:

 • Koren
 • Ljubelj
 • Jezerskopas
 • Passene Kranjska Gora og Bovec

I tunnellen Karawanken mellem Østrig og Slovenien, og på strækningen mellem St. Jakob og Jesenice skal der betales vejafgift.

Camping

Er forbudt på offentlige områder. Når man som udenlandsk besøgende kommer til en campingplads, skal man udfylde en tilmeldingsblanket.

Valuta

Euro og der kan benyttes kreditkort som VISA og Mastercard

Nationalsproget

Slovensk, kroatisk, serbisk og der tales ungarsk og Italiensk i nogle regioner.

Toldregler

EU toldregler er gældende

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

Neosvincen bencin 95 – 98, Dizel

Vigtige dokumenter

Pas, Alm. dansk Kørekort, Gult og blåt sygesikringsbevis, Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden pillepas, rejseforsikring, kæledyrspas (kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Politi: 113/112. Ambulance og Brandvæsen: 112

Lægehjælp: EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte den slovenske bilklub AMZS på 1987 eller 00389 1-530 53 53, der betales et assistancegebyr.

Trafikinformation 24 timer i døgnet på DARS traffic informations center + 386 1 518 8 518 eller på www.promet.si

Links til at finde Campingpladser i Slovenien

Nyttige links

Regler for kørsel med Campingvogn/trailer i udlandet kan være skærpet, brud på disse kan medfører bøde eller endog forbud mod videre kørsel. Læs mere om reglerne her

Handiccapparkering: http://www.fdm.dk/biler/love-regler/parkering/regler-handicapparkering

Find serværdigheder

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information