barco reale 01

Camping Barco Reale ligger midt I Toscana i Italien. Den er perfekt – uanset om man vil udforske Toscana, eller blot nyde ferien på en luksus campingplads.

Se denne video vi lavede mens vi var på campingpladsen: 

Fra Camping Barco Reale er der til alle sider er frit udsyn ud over det smukke landskab i Toscana. Oprindeligt var området ejet af Medici familien og blev brug til jagt. Men den tid er forbi, og nu kan vi alle glædes over den smukke egn.

Vejen op til campingpladsen er fin. Stigningen er til at overkomme, og der er en del sving. Især den sidste strækning til campingpladsen er snørklet - især hvis man har et langt vogntog.

Enhederne på Camping Barco Reale er fra 40 m2 op til 180 m2. Du kan ved bestilling angive hvilken størrelse enhed, man gerne vil have. Der er strømstik med 10 ampere på alle enheder. De største enheder har strømstik med 15 ampere. Der er drikkevand tæt på alle enheder.

Det er – som næsten alle andre steder i Italien – muligt at leje mobilhomes og bungalows. De er findes i forskellige kategorier, og campingpladsens hjemmeside giver er fint overblik over disse. Noget vi syntes er spændende er, at Camping Barco Reale også tilbyder store glamping-telte. Her kan man opleve at være på teltcamping i ren luksus. Det kunne vi godt tænke os at prøve en gang J

Vi besøgte Camping Barco Reale lidt uden for sæsonen, så ikke alle faciliteter var åbne, men alt fungerede og vi følte ikke at vi manglede noget.

Der er tre servicebygninger på campingpladsen. Alle er fuldt udstyret med alle faciliter – både til børn og voksne. Der er også fine bade- og toilet rum til handicappede.

Som på så mange andre italienske campingpladser er køkken og opvask udendørs under et halvtag. Desuden er der mulighed for tøjvask m.m.

Der er to pool-områder på campingpladsen, og der er pools både til børn og voksne. Unden for sæsonen er den ene pool opvarmet, og omkring begge pools er er plads til at solbade eller slappe af.

Men det bedste ved pool-områderne er næsten udsigten. I den ene pool føler man nærmest at man svømmer direkte ud over klippekanten. Det er meget unikt og meget betagende.

Om sommeren er der masser af aktiviteter på campingpladsen. Pladsen har sit eget animationsteam, der sørger for aktiviteter for børn og unge gennem hele dagen. Om aftenen er der hygge med musik og underholdning på campingpladsens amfibiescene.

Der er masser mulighed for sport på campingpladsen. Der en stor boldbane, og der er en fitnesssti rundt om campingpladsen. Den prøvede vi, og de mange øvelser i det kuperede terræn får hurtigt pulsen op.

Og skulle det ikke være nok, så har campingpladsen et samarbejde med Tuscany Adventures Team, der arrangerer kajakturer, hulevandring, klatring, mountainbiketure m.m.

Der er en lille butik ved siden af receptionen med de mest nødvendige varer. Udvalget er ikke stort med det gør ikke noget. Der er et fint supermarked i byen kun få minutters gang fra campingpladsen.

Der er også en isbod, et pizzeria og en restaurant på Camping Barco Reale. Og især restauranten imponerede med en fantastisk menu.

Camping Barco Reale er med i Leading Campings samarbejdet og er derfor i sagens natur en campingplads i luksusklassen. Campingpladsen har da også alt hvad man kan forvente af en moderne campingplads i høj klasse.

Beliggenheden er perfekt hvis man vil opleve Toscana. Firenze, Pisa, Lucca, Sienna, Vinci m.fl. – alt ligger I køreafstand fra campingpladsen.

Priserne er i den højere ende, men man får hvad man betaler for. Nemlig et ophold på en campingplads med ordnede og luksuriøse forhold beliggende midt i et meget spændende område med masser at se og opleve.

Se mere her: Camping Barco RealeLeading Campings

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information