aoc logo 246

 

Slottet Glücksburg – absolut et besøg værd

Det er ved at være længe siden at vi havde sommerferie, så da vi rammer fredag i uge 41 har vi kridtet skoene; tøjet er pakket, sandsækkene er fyldt og feriehumøret er fundet frem. Fredagen, som jo er skolernes motionsdag, er godt nok noget broget … der kommer VAND !!

Vi får lidt ondt af ungerne; specielt Anders, der er ude at cykle 42 km. med sin klasse. Han ville jo ikke høre på, at det ville være en god idé, at tage et regnslag med. Maria er heldigere, da de skulle motionere på skolen og derfor kunne gå indenfor. Caroline var kommet til skade om torsdagen og hendes ankel hævede op og måtte derfor blive hjemme. Dog skulle vi så liiige nå et smut forbi skadestuen fredag eftermiddag og fik konstateret at det igen var en forstuvning. Så nu går der endnu en rum tid før end hun kan tackle en modspiller på fodboldbanen.

MEN vi får samlet tropperne og kommer afsted ved 17 tiden. Jeg havde lige haft fødselsdag dagen inden (9.10.) og var så heldig at få en fin kamera linse (hmm...) - dog intet kamera, den kunne passe på!

I Flensborg kørte Bryan lige ind forbi Mediamarkt og kom så ud med et Samsung Smart Kamera :-))) Vi har nok heller ikke været så godt kørende i betragtning af, at vi rigtig godt kan li' at ta' billeder og publicere dem sammen med beretninger fra ferier m.v., men nu kan vi være med igen ;-)

Så er vi lidt bedre med - et lækkert Samsung NX300 - System kamera - altså en mellemting mellem point & shoot og spejlrefleks. Spejlet's gode egenskaber og lommekameraets vægt/størrelse. Her dog med den store linse - så er den alligevel lidt af en krabat :)Så er vi lidt bedre med - et lækkert Samsung NX300 - System kamera - altså en mellemting mellem point & shoot og spejlrefleks. Spejlet's gode egenskaber og lommekameraets vægt/størrelse. Her dog med den store linse - så er den alligevel lidt af en krabat :)

Ankomst på campingpladsen ca. kl. 19:30 og straks man træder ind i forteltet breder der sig en følelse af, at man har lagt stress, problemer og bekymringer bag sig; nu kan hyggen begynde :-)) Nu er jeg jo en entusiastisk Vild med Dans seer, men selv Vild med Dans kan altså ikke konkurrere med camping -- sådan er det.

Ind i teltet - noget i skrutten - så kører det :)Ind i teltet - noget i skrutten - så kører det :)

Vi pakker ud og får lavet lidt mad i en ruf. Bliver enige om lige at dele en øl på Café Mittendrin og falder hurtigt i snak; vi har jo en stærk fællesinteresse, så det er ikke svært at finde noget at snakke om ;-) Det har dog været en lang dag, så snart venter dynerne. Anders er naturligvis blevet meget forkølet efter sin våde cykeltur, men det er ved at blive kutyme, at én af os er lidt underdrejet i efterårsferien pga. forkølelse og han har derfor undtagelsesvist fået lov at tage sin PS3'er med; det er han rimelig tilfreds med.

Når ikke lige fjernsynet var optaget af en PS3, kunne vi andre nådigst, få lov at snuppe en aftenhygge film - Her en gammel klassiker.Når ikke lige fjernsynet var optaget af en PS3, kunne vi andre nådigst, få lov at snuppe en aftenhygge film - Her en gammel klassiker.

Lørdag er vejret herligt lige fra morgenstunden -- nå ja så fra midten af formiddagen da (man har vel ferie ;) ). Så skal der tages fat på morgenmotionen; aftørring af ruder for kondens; det har ellers været én af mine aversioner, men det skal gøres og så kan man ligeså godt glæde sig over motionen det giver. Bare der er køkkenrulle nok, for 5 mennesker og en hund, der ligger og snorksover kan godt nok producere noget vand ;-)

Det kræver grundighed og dermed skal skabene og væggene, der vender ud mod kulden også gå's efter. Vi havde også kondens i Wilk'en, men der er altså liiige lidt mere i Beyerland'en. Vognens konstruktion gjorde det umuligt for Lunderskov Camping at få blæsevarmen ført hele vejen rundt. Derudover er isoleringen ikke helt på højde med Wilk'en. Vi har dog en kondens "opsamler", som vi engang vandt i en AOC konkurrence. Der skal blot indkøbes nogle "tabletter" og så stilles opsamleren et lokalt sted i campingvognen og man kan så se, hvor meget vand, den har haft held med at lokke til. Det hjælper alt sammen :-)

UHA det giver noget kondens i vinterhalvåret ... Suk ... Vejen frem er køkkenrulle i RIGELIGE mængder - så går det :)UHA det giver noget kondens i vinterhalvåret ... Suk ... Vejen frem er køkkenrulle i RIGELIGE mængder - så går det :)

Vores kondens "opsamler"Vores kondens "opsamler"

Det bliver lidt overskyet og vi kommer i tvivl om at det nu også skal være i dag, at vi skal tage på udflugt til Glücksburg for at teste vort nye kamera, men da det klarer lidt op, tager vi alligevel afsted. Dog bliver Anders og Caroline hjemme i campingvognen pga. deres "handicaps" ;-)

Glücksburg SlotGlücksburg Slot

Det er simpelthen så smukt ved slottet & søenDet er simpelthen så smukt ved slottet & søen

Fotografen er VIRKELIG klar med sit nye legetøjFotografen er VIRKELIG klar med sit nye legetøj

Og fanger da også efterårets flotte farver.Og fanger da også efterårets flotte farver.

Om stien går hele vejen rundt om søen, fandt vi aldrig ud af ... Efter 1/4 drejede vi fra, og gik op gennem byen tilbage til bilen.Om stien går hele vejen rundt om søen, fandt vi aldrig ud af ... Efter 1/4 drejede vi fra, og gik op gennem byen tilbage til bilen.

Der er virkelig smukt i Glücksburg og jeg ærgrer mig hurtig over, at jeg ikke fik cyklen med, da der er mange dejlige cykelstier i de mange skove omkring byen/slottet. Slottet er et middelalderslot fra 1587 og er tysklands største vandslot, der har huset flere danske konger og har haft stor betydning for de fleste europæiske kongehuse og deres relationer. Derudover er det absolut et besøg værd; bedst dog i solskin, som vi denne dag har været så heldige at få. Vi må skatte alle de skønne, sene solskinsdage vi kan få inden efteråret får fat og oveni får vi 19-2o grader med.

Vi føler os meget heldige og får taget en masse billeder. Selvfølgelig skal vi lige gøre os endnu mere bekendt med kameraets finesser og evner før end vi kan få det optimale udbytte, men vi er nu o.k. tilfredse. På vej hjem får vi handlet lidt -- man skal jo altid huske, at supermarkederne her i Tyskland har lukket om søndagen ;-)

Noget af en terrasse - lige ned til søen – mumsNoget af en terrasse - lige ned til søen – mums

Da vi kommer hjem bliver sandsækkene placeret rundt om på græskanten for yderligere at forebygge at det blæse ind under teltet og dermed øge riskikoen for stormskader. Og så hjælper det vel også barduner og pløkker til at holde teltet fast i blæsevejr. Jeg har også registreret, at taglugens gummilister er en smule mørnede, så de skal nok snart udskiftes, så der ikke kommer fugt ind derfra.

Det er altså rigtig skønt, at se hende bestille noget! Jeg kunne jo desværre ikke hjælpe, da jeg var nød til at dokumentere det :DDet er altså rigtig skønt, at se hende bestille noget! Jeg kunne jo desværre ikke hjælpe, da jeg var nød til at dokumentere det :D

Om aftenen er der Halloween tema i pladsens indendørs pool og det må vi selvfølgelig ind og opleve; hyggeligt med dæmpet belysning og lidt "uhyggelige" indslag ;-)

Søndag vågner Maria tidligt og det gør vi andre så også - dog kan man jo godt ligge og gasse sig lidt inden man vælger at stå op, ik !? ;-) Bryan, Maria og Caroline har besluttet sig for at køre en tur til Hamborg; nu skal kameraet stå sin prøve i forbindelse med flyspotting ;-) Anders og jeg bliver hjemme og går en lang tur med Fie, får vasket op, rydder lidt op og nyder det utroligt gode vejr igen; 18-20 grader i oktober er da lige til at blive forfalden til. Mange andre har fundet vej herned til pladsen her i efterårsferien; den er godt fyldt op og man hygger sig :-)))

Mens Gitte igen arbejder (det kunne man blive helt forfalden til :) ) ....Mens Gitte igen arbejder (det kunne man blive helt forfalden til :) ) ....

... hygger vi andre os i Hamburg - 4 timer skal spenderes inden den store maskine kommer forbi ...... hygger vi andre os i Hamburg - 4 timer skal spenderes inden den store maskine kommer forbi ...

Ventetiden gik dog hurtigt, med alle de afg/ank der er i Hamburg! Desværre brød solen først igennem 1-2 sekunder efter dette billede :(Ventetiden gik dog hurtigt, med alle de afg/ank der er i Hamburg! Desværre brød solen først igennem 1-2 sekunder efter dette billede :(

Mon ikke chaufføren burde holde blikket på "vejen" ??Mon ikke chaufføren burde holde blikket på "vejen" ??

Desværre bliver vores fælles efterårsferie ikke så lang pga. at Bryan skal arbejde og Anders for den sags skyld også. Derfor må vi allerede vende snuden hjem igen tirsdag. Vejret er så også vendt til det lidt mere triste, men vi kunne nu sagtens ha' hygget lidt længere på campingpladsen. Bryan og Anders skal til New York i slutningen af januar, så bl.a. derfor forsøger Bryan at økonomisere lidt med feriedagene. Jeg kunne godt være taget med til NY, men det er ikke lige dén årstid jeg ville vælge at tager derover i. Resten af ferien går med hverdagsgøremål og afslapning; så snart man er herhjemme forsvinder ungerne jo ind på hvert deres værelse eller suser ud og møder kammerater osv. Familiehyggen er begrænset og faktisk keder jeg mig en smule til sidst. Ja ja - i det mindste er vejret stadig lunt og stormene, som ellers har raseret de andre år ved denne tid holder sig på afstand og DET er bar' dejle :-P

fam jensen vinter 2014 2015 efteraarsferie 17

Vi når dog lige at suge solens sidste stråler :)Vi når dog lige at suge solens sidste stråler :)

Men alt godt, får jo som bekendt en ende :/Men alt godt, får jo som bekendt en ende :/

Dog får jeg gået lidt ture med Fie i nærområdet; Lunderskov ligger jo meget naturskønt og er det, man kalder en bosættterby; det betyder, at man flytter hertil fordi det er en tryg og vel-fungerende by med skole, børnehaver, sportsaktiviteter og natur - dog tæt på handelsbyerne; Kolding, Vejen og til dels Vamdrup. Uden at genere nogen groft, så er byen dog blevet lidt overset siden sammenlægningen af kommunerne; dvs. vi hører nu til Kolding Kommune i stedet for at administrere byen selv. Bl.a. derfor valgte jeg at gå med i en gren af lokalrådet her i byen; sti udvalget.

Stierne er i mine øjne essentielle i en by og er endog endnu vigtigere når byen er så tæt forbundet med naturen, som den er i Lunderskov. Desuden er jeg overbevist om, at eventuelle tilflyttere gør sig meget bekendt med aktiverne før overvejelserne fører til huskøb. Stier er i hvert fald også noget, der gør vore campingoplevelser endnu bedre og jo flere biler, der kommer på vejene, jo mere attraktivt bliver det med mange, smukke, trygge stier - overalt :-)

Gitte & tøserne nåede dog lige ned i vognen inden jul. Men når vejret ser sådan ud ...Gitte & tøserne nåede dog lige ned i vognen inden jul. Men når vejret ser sådan ud ...

... ser Gitte sådan ud :D... ser Gitte sådan ud :D

Læs også:

Besøg også fam. Jensens egen hjemmeside

 

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information