Kaernten Woerthersee Bootshaus

I Kärnten indbyder over 200 søer til at tilbringe årets vigtigste uger på smukkeste vis. I Østrigs sydligste delstat finder campingvenner ikke blot de smukkeste og mest komfortable pladser, men også et utal af specielle tilbud, som kan gøre vennerne af den moderne mobilitet helt igennem lykkelige.

I eget hjem og alligevel langt hjemmefra tilbydes individuelle fitnessprogrammer, er breddeidrætten omfattet af det komplette tilbud og indbyder Kärntens søer til fornøjelse og aktiviteter rundt om vandet. Camping i Kärnten er ferie med masser af sol, rigtig mange søer i et vidunderligt landskab hos gode venner, som stadig tager sig intensivt af deres gæster. 

I den sidste test gennemført af DCU opnåede Kärnten atter fremragende resultater med sine campingpladser tæt på naturen. Pladserne ligger ikke blot i det landskab i Alperne med flest søer, men også anlæggenes komfort fik en fremragende vurdering. Pladser med saunaer, dampbade, swimmingpools, supermarkeder og satellit-tv-anlæg findes overalt i Kärnten. Sanitære faciliteter i luksusudgaven af fineste marmor, mange steder med Internetopkobling, direkte adgang til søer eller skiftende underholdningstilbud for store og små - camping i Kärnten er ensbetydende med et stykke individuel frihed for enhver.

God plads med det hele
På Kärntens campingpladser er der god plads og alle har mulighed for at udfolde sig frit. Hvad enten man ønsker en stor plads, egen badekabine, omfattende sanitære faciliteter med megen albuerum eller den reserverede plads ved søen, så giver camping i Kärnten individua­lister, som campister er flest, den nødvendige plads og de nødvendige rammer til at føle sig virkelig godt tilpas. Men det er ikke kun "hardwaren", der er i orden i Kärnten, også "softwaren" tilbyder individuelle muligheder for enhver. Tillægsprogrammer så som ledsagede ture, golf-begynderkurser, underholdning, massager, daglig fitness eller individuelt tilpassede tilbud så som fluefiskeri, triatlon-forberedelser og -konkurrencer, guidede vandreture eller rundvisninger sørger for, at alle føler sig underholdt på bedste vis. De fleste campingpladser i Kärnten har egne restauranter, hvor man lige fra delikatesser, "Schmankerl", over små lækkerbiskener "Gusto-Stückerl" til den store gedigne festmiddag kan få alt, hvad der smager godt.

Kaernten 

Camping på prøve?
Hvis man endnu ikke har besluttet sig for en egen campingvogn, eller hvis man synes, at det er for langt at køre med campingvognen, tilbyder Kärnten en helt ny måde at være mobil på. På diverse campingpladser i Kärnten findes der udlejningscampingvogne. Komplet udstyret med fortelt er der plads til 4 personer med enhver komfort, som man forventer af en moderne campingvogn. Campingferie på prøve på den helt lette måde eller af hensyn til ens egen bekvemmelighed i forbindelse med rejsen er retningsgivende og måske vejen ind i den fremtid, som Kärnten allerede er på vej ind i.

Kaernten 

Ferie fra dag 1 med det aktuelle campingkatalog
Det nye campingkatalog gør det lettere at vælge blandt de utallige tilbud for campister. Kataloget indeholder mange billeder og fremragende beskrivelser og giver mulighed for at vælge mellem forskellige kriterier, som man selv synes er vigtige: søer, bjerge, oplevelser, familie, vinter, autocamper og naturisme. Desuden indeholder det en masse udflugtsforslag og specielle "campingtips" så som trafikradiosendere, vægtbegrænsninger eller tilkørselsanbefalinger.

Den varme linje til en vellykket campingferie.
Direkte oplysninger og det aktuelle danske campingkatalog fås gratis hos Kärnten-Information, Casinoplatz 1, A- 9220 Velden, Tlf.: +43 463 3000, Fax: +43 4274 52100-50, E-Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., http://www.camping.at/

Foto: Kärnten-Information

 

Fakta om camping i Østrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er lovpligtigt at medbringe nødhjælpskasse, advarselstrekant og sikkerhedsvest (gul, orange el. rød) til føreren af bilen i tilfælde af uheld. Sele på både for og bagsæde er selvfølgelig påbudt og børn under 14 eller under 150 cm, skal bruge en autostol/barnesæde.

Vinterdæk skal monteres fra 1. november til 15. april, når veje er dækket af is, sne og slud, og skal være mærket M+S eller M&S og min. 4 mm. Sommerdæk kan dog accepteres, men der skal der være montere snekæder på de trækkende hjul. På køretøjer op til 3500 kg er pigdæk tilladt fra 1. oktober til 31. maj på alle 4 hjul og på anhænger, hvis man har en sådanne hægtet på. Kører man med pigdæk, skal der på bilen påsættes et pigdæksmærkat, som kan købes hos FDM eller tankstationer og lign.

For køretøjer over 3500 kg, skal der fra den 15. nov. til 15. marts, mindst være en af akslerne der har vinterdæk og man skal medbringe snekæder. Og der skal køres med snekæder når der skiltes med dette.

Færdselsregler

Vedr. håndhold mobil, er reglerne som i Danmark. Promillegrænsen er på 0,49, og har man haft kørekort under 2 år, er den 0,39. Radar/laserdetektor er absolut forbudt at bruge. Kamera der kan filme ud af foruden er ligeledes ikke tilladt. GPS der viser politiets faste fartfælder er tilladt. Der er ingen forkørselsret for opadkørende trafik, alle køretøjer skal være indstillet på at bakke hvis situationen kræver dette.

Ved sporskifte bruges der blinklys, og hornet skal bruges ved fare, dog er det forbudt at bruge i Wien og i nærheden af hospitaler. Vognbaner med 2 kørebaner, skal man i tilfælde af kø, og der kommer udrykning holde til højre hvis man ligger i det højre spor, og kører ud til venstre hvis man ligger i det venstre spor.

I de fleste østrigske byer er der betalingsparkering, i de blå parkeringszoner er der ingen parkometre, der skal man købe parkeringsbilletter og de kan købes hos tobakshandlere, metro stationer og i banker. I Wien er der ikke mange p-pladser men der findes en del underjordiske parkeringshuse. Handicapparkering gælder EU-retningslinjer.

Hastigheder

  • Kørsel i byerne = 50 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg. På landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer under 750 kg på landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer over 750 kg på landevej = 80 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg på motorvej = 130 km/t eller som der skiltes med
  • Personbil med campingvogn/trailer både over/under 750 kg på motorvej = 100 km/t

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Østrig betales der for at kører på motor/motortrafikveje og tunneler. Man køber en mærkat til det trækkende køretøj, anhænger/campingvogn kræver ingen ekstra mærkat. Mærkaten skal købes inden afrejse eller på en tankstation inden man når grænsen, da de ikke kan købes ved grænseovergangene. Mærkaten skal placeres i forruden øverst i venstre side, eller tæt på bakspejlet. Og man køber for 10 dg eller 2 måneder og klippes med en indrejsedato.
Nogle bjergpas er lukke om vinteren. 

Camping

Det er ikke lilladt at efterlade campingvognen på offentlige parkeringspladser/rastepladser uden det trækkende køretøj. Brug de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Det officielle sprog er tysk, men for de fleste østrigere tales der bairisk, lokalt slovensk, kroatisk og ungarsk. Engelsk forstås af de flest, og tales flydende på turiststederne.

Toldregler

EU toldregler er gældende.

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

EuroSuper(95), SuperPlus(98) Blyfri benzin hedder Unverbleit. Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land) .

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: Fælles 112, Politi 133, Ambulance 144, Brand 122

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. Har man ikke kasko/europadækning kan tilkalde vejhjælp via ÖAMTC på tlf. 120 døgnet rundt mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Østrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information