aoc logo 246

 

Ja OK – jeg ved det godt, det lyder voldsomt at lave hele to flæskestege samme aften på camping, men galskaben havde et formål. Nemlig at teste om hvorvidt, vores nyindkøbte AirFry, Som jeg (AK) er meget begejstret for er bedst til flæskesteg, eller vores Outdoor Chef gasgrill der aldrig har fejlet os, var bedst til flæskesteg.

Og vinderen var…….

Det må I læse længere nede.

Jeg har en periode fulgt med i en AirFry gruppe på Facebook, og har været fascineret af alt den mad der kan laves sådan en maskine. Jeg har set de lækreste billeder af alle typer retter, også flæskesteg med sprød svær. Så jeg tænkte, hvorfor ikke at prøve selv? Og da vi havde vores grill på camping og havde taget vores airfryer med, kunne vi jo teste hvilken en der var bedst.

campingjulemad 2020 flaeskesteg 1The battle is on...

Som sagt som gjort!

De er begge stort set samme størrelse og bliver forberedt på præcis samme måde. De får begge 20 minutter med sværen nedad i vand. Den ene i en foliebakke på grillen, og den anden i bunden af airfryeren. Derefter bliver de begge vendt om og får en times tid (alt efter vægt).

Den til grillen placeres i en foliebakke med vandDen til grillen placeres i en foliebakke med vand

Og den til airfryeren lægges i airfryeren med vand i bundenOg den til airfryeren lægges i airfryeren med vand i bunden

Salat og sauce laves imens der stegesSalat og sauce laves imens der steges

Jeg kiggede løbende til begge og begge så rigtigt godt ud. På et tidspunkt løber tiden lidt fra mig, og begge flæskestege får lidt for meget på sværene. Men der er 100 % sprøde svær på begge. Da jeg løbede også lavede sovs, kartofler og rødkålssalat, måtte vi jo leve med det.

campingjulemad 2020 flaeskesteg 5

Og saucen lavesOg saucen laves

ingredienser tilsættes...ingredienser tilsættes...

Og så kommer vinderen.....

Begge flæskestege blev meget vellykket. Begge var saftige med sprøde svær over det hele. Dog må jeg indrømme, at sværene på den der var lavet på grillen, var mere den måde som vi kan lide dem på. De blev lidt mere luftige. Så det blev aftenens vinder når det drejede sig om klassisk flæskesteg.

campingjulemad 2020 flaeskesteg 9VINDEREN!!! (selv om den blev lidt brændt :() 

 campingjulemad 2020 flaeskesteg 10Selv om det er svært at se forskel, var der alligevel forskel på sværene. Disse var mere hårde og ikke så luftige

Det skal dog siges, at dagen efter brugte vi den anden flæskesteg til flæskestegssandwich. Der imponerede stegen fra airfryeren. Til forskel fra sværene på stegen fra aftenen inden (den fra grillen), var sværene på denne stadigvæk sprøde dagen efter. På den rest vi havde fra grill flæskestegen, var sværene gået hen og blevet bløde.

Opskrifter

Flæskesteg

  • Stegen klargøres ved at sørge for at sværene er skåret jævnt og langt ned mod stegen, dog ikke helt ned i stegen, da der så trænger fugt op i sværene.
  • Gnub den godt med salt
  • Læg stegen i en bradepande/airfryer/foliebakke med sværene nedad og lad dem koge i ca. 20 minutter.
  • Vend stegen og tilføj evt. laurbærblade efter lyst og behov
  • Læg stegen på en rist, eller direkte i foliebakken. Lad saften fra stegen dryppe ned i vandet. Tiføj evt. mere vand hvis det fordamper.
  • Giv stegen den tid den skal have ifølge anvisningen på pakken, eller brug et stegetermometer.
  • Tag stegen af, og lad den gerne hvile imens du laver saucen færdig. Læg evt. et viskestykke over

Klassisk Sauce

  • 500 ml. Rødvin koges ned til ca. halvdelen
  • 250 ml. Valgfri fløde tilsættes. Vi brugte en fedtfattig version fra Netto
  • 1 spsk. Ribsgelé
  • Fedtet og vandet fra stegen tilsættes
  • 4 tsk. Hvidvinseddike (eller efter smag) for at kompensere lidt for det søde.
  • Kulør efter behov og lyst
  • Evt. jævning hvis man mener saucen er for tynd

Rødkålssalat med valnødder, granatæblekerner og appelsin

  • ¼ rødkålshoved snittes fint
  • Appelsin skrælles - gerne med kniv for at få alt det hvide væk. Skæres herefter i passende tern.
  • Tilsæt ca. en håndfuld granatæblekerner
  • Hak eller knus valnødderne til mindre stykker
  • Bland det hele sammen og drys de knuste valnødder hen over salaten.

Det hele anrettes og serveres med kartofler.

Og vupti – en variation af en juleklassiker er serveret .

campingjulemad 2020 flaeskesteg 11

Gem gerne resterne til dagen efter. Stegen og salaten gør sig rigtigt godt i en flæskestegssandwich.

campingjulemad 2020 flaeskesteg 12

 

 

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information