aoc logo 246

 

Efterrsferie mac christina artikel 031115 01

Efter mange overvejelser, valgte vi at henlægge årets efterårsferie til CampOne Bøjden Strand, dels fordi vi gerne ville prøve en anden type plads, end dem vi plejer og dels fordi der var indendørs badeland, hvilket vores piger på 7 og 10 år synes var helt fantastisk.

Glade og forventningsfulde drog vi af sted lørdag d. 10. oktober. Vi bor på Lolland, og derfor var det nemmest at tage Langelandsfærgen. I sidste øjeblik fredag aften havde vi reserveret en plads til kl. 11.15. Det blev vi pludselig meget glade for, for hold da op med biler, der kørte af og på færgen.

Overfarten gik fint, selvom der var mange mennesker, og vi måtte stå længe i kø i cafeteriet. Da vi var kørt af færgen startede den smukkeste del af turen. Først op til Svendborg, og så ned over Sydfyn mod Fåborg.

En virkelig smuk tur med flot restaurerede lader, møller og små hyggelige byer. En del steder kører man helt ned til det sydfynske øhav, så vi opfordrede pigerne til at lægge tablets væk, og nyde turen.

Ankomst til CampOne Bøjden Strand

Vi ankom til pladsen kl. 13.15, og under normale omstændigheder, ville vi have forventet middagslukket. Men i anledning af efterårsferien, var der åbent. Det var virkelig luksus, at vi bare kunne tage af sted uden at skulle tage hensyn til det.

I reception blev vi mødt af Henrik, og efter lidt snak frem og tilbage, fik vi anvist 3 steder på pladsen, der måske kunne være noget for os. Efter en gåtur valgte vi plads 107, der var perfekt for både voksne og børn.

Udover en helt utrolig udsigt, så lå den centralt placeret i forhold til servicebygninger, reception, legepladser og badeland.

Efterrsferie mac christina artikel 031115 02Udsigten fra vores vogn var helt fantastisk, også selv vi ikke lå i vandkanten.

Nu kom dagens første udfordring – at få vognen ind på plads, på trods af at der er e lille terrasse/plateau som den ligger på. Men med kombinationen af hestekræfter og en mover gik det som en leg.

Pigerne havde som sædvanligt allerede fundet den nærmeste hoppepude, så vi voksne havde arbejdsro. Vi har på denne tur valgt at tage vinterfortelt med, men det er et par år siden, det er blevet luftet sidst, så de små grå måtte i sving.

Efterrsferie mac christina artikel 031115 03Vinterteltet havde godt af at blive luftet, og det gjorde sig godt som træskogang og afsætningsplads hele ugen.

Da først stængerne var lagt til rette, gik det stille og roligt fremad, og i løbet af et par timer var lejren færdig etableret. Det blev fejret i vognen med kakao og hjemmebagte pizzasnegle.

Efter en gåtur rundt på pladsen endte vi ved badeland, og efter en kort tur hjem efter badetøj, var vi klar til at hoppe i.

Altså lige indtil vi kom ind i omklædningen, og opdagede at man skulle bruge en 10´er til skabene. Nu var gode råd dyre, for jeg havde ikke lyst til at bruge et ekstra klip til indgangen. Heldigvis fandt jeg en 10´er nederst i tasken, mens Mac inde på den anden side måtte klare sig uden.

Det var lidt ærgerligt, at der ikke lige var et lille skilt ved indgangen til badeland, men vi fik hurtigt samlet et par 10 kroner, som blev fast inventar i tasken.

Efter en dejlig svømmetur, hvor Cathrine lærte Caroline at køre vandrutsjebane, er der bare ikke noget hyggeligere end at komme tilbage til en dejlig varm campingvogn, aftensmad og afslapning.

Efterrsferie mac christina artikel 031115 04Ugens program for børn og barnlige sjæle var spændende og omfattende.

Aftenen blev brugt til at nærlæse, det meget omfattende aktivitetsprogram. Udover legepladser, badeland og minigolf, var der mulighed for kreativt værksted, film aften og banko.

Mac og jeg kiggede lidt på hinanden, for vi var da taget på ferie for at slappe af… De næste dage skulle det vise sig, at vi skulle blive meget klogere….

Søndagens første gøremål blev en gåtur. Det var egentlig meningen, at vi ville gå ud på den tange, vi kunne se ude i vandet, men det lykkedes os ikke at finde vejen. Til gengæld fik vi set hele pladsen - den er jo gigantisk stor!

Det er efterhånden gået op for os, at vi ikke helt vidste, hvad der var, vi sagde ja til, da vi henlagde efterårsferien til Bøjden.

Det er ikke negativt ment, slet ikke. Vi er bare ikke vant til at komme på "de store pladser", så for os, er det en anden måde at campere på. Det virker dog til, at det passer, specielt pigerne, rigtig godt.

Her er et utal af muligheder og det er nærmere et spørgsmål om at vælge lidt fra ind imellem, hvis man også gerne vil have tid til andre ting. Vi besluttede os for, at denne gang, ville vi have det maksimale ud af pladsen og dens muligheder. Det må man sige, at vi fik.

Efterrsferie mac christina artikel 031115 05Præmiebordet til banko var flot, og der var præmier til både børn og voksne.

Efter frokost stod den på banko. En fast tilbagevende begivenhed her på pladsen. Benny Banko startede med at bede børnene om at hjælpe de voksne med at være stille og opføre sig ordentligt.

Så var stilen lagt, og selvom vi måtte gå tomhændet hjem, havde vi en rigtig hyggelig eftermiddag.

Caroline indtog derefter det indendørs legeland, til stor ærgrelse for Cathrine (hun er for stor). Inden længe havde hun fået flere nye venner, og havde næsten ikke tid til at tage med i det kreative værksted.

Det indendørs legeland var et meget stort hit blandt de mindre børn. Det er placeret ved siden af restauranten, og blev flittigt brugt, ikke mindst når far og mor sad i restauranten. Caroline endte med at bruge en hel del timer dér hen over ugen, og det var virkelig et samlingspunkt, hvor børnene kunne lege og hygge sig.

Efterrsferie mac christina artikel 031115 06I det indendørs legeland var det både hoppeborg, legekloder og et par spillemaskiner.

En anden ting som skulle vise sig at være et hit, var det kreative værksted. Det havde åbent dagligt, og der laves forskellige ting. F.eks. den ene dag kunne man købe mulepose/mobiltaske/penalhus, og så selv tegne/dekorere dem.

Der var masser af børn, og det tog da det meste af 1 time, inden pigerne blev færdige med at hygge sig dér.

Efterrsferie mac christina artikel 031115 07Hver dag hele ugen samledes børnene i det kreative værksted, hvor der bl.a. blev lavet t-shirts, lysestager og tasker.

Efter hygge i det kreative værksted, måtte moderen simpelthen beordre pause! Øv, hvor var jeg bare en irriterende mor, men der var ingen vej udenom.

Efter et par timers hygge i vognen og en let aftensmad i form af toast på grill (mums), blev det tid til det, som pigerne har glædet sig allermest til, nemlig Børnedisko i badelandet!

Efterrsferie mac christina artikel 031115 08 Badelandet blev for en stund omdannet til diskotek, fint pyntet med oppustelige palmer og en rigtig dj.

Pladsen havde til formået booket en dj, der nok spillede op til dans, men han var vist ikke helt fulgt med tiden. Der blev i hvert fald hverken spillet Rasmus Seebach, Medina og hvad de ellers hedder. Det gjorde nu ikke så meget, for hold da op, hvor børnene hyggede sig.

Der blev svømmet, leget, hoppet og fjollet. Danset stopdans, men undertegnede som dommer, og limbo. Der var fine præmier og slush ice til alle. Alt i alt var det et rigtig fint arrangement, med god tilslutning. og for vores normadepiger havde det den helt store bonus, at de lærte nogle andre børn at kende.

Således rendte Cathrine ind i en pige, der viste sig at bo på samme vej som os, og Caroline udvidede sine bekendtskaber fra legelandet i eftermiddags. Hun måtte dog kapitulere efter 1 time, men så var det jo godt, at hun kunne komme over i vognen til Mac og råhygge, mens Cathrine boltrede sig i bølgerne.

Lidt proviantering skal der til

Mandag formiddag kørte vi en tur til Fåborg. Vi var nødt til at proviantere en smule og på vejen kørte vi forbi Kaleko Mølle. Det er den vandmølle, hvor nissebanden er optaget. Den er desværre kun åben i sommerferien, men vi gik lige tur rundt om den.

Det synes de voksne i hvert fald var lidt sjovt, og pigerne synes, det var spændende at se en anden type mølle (Vi besøgte Dybbøl Mølle i sommers).

Efterrsferie mac christina artikel 031115 09Kaleko Mølle er i dag en del af Faaborg museum, men kun åbent i sommerferien.

Vel hjemme igen stod programmet på maling af græskarlysestager for pigerne i det kreative værksted og afslapning for de voksne.

Aftensmaden stod på spagetti med kødsovs, men da vi havde planer om at hoppe en tur i badelandet, lavede Caroline kødsovsen allerede om eftermiddagen. Det var bare så hyggeligt, og noget der ikke rigtig er tid til hjemme i en hektisk hverdag.

Derefter hoppede vi i bølgerne, og vi må bare konstatere, at det er noget vi elsker. Selve badelandet er ikke så stort, men det gør ikke noget. Der er masser af muligheder for leg og hygge.

Udover et almindeligt svømmebassin men en sliske, var der et børnebassin med en fin borg, hvor man udmærket kunne lege fangeleg i mange timer.

Efterrsferie mac christina artikel 031115 10Den lille borg i børnebassinet, der var genstand for meget hygge og leg. Bagved kan man se saunaen, hvor forældre kan sidde og holde øje med børnene.

Der var også et boblebad og en lille sauna, der var bygget oppe under taget, således at man kunne sidde og holde øje med børnene deroppe fra.

Der var generelt meget fin skiltning i badelandet i forhold til baderegler osv. Der er ikke livredder, så brugen er på eget ansvar og børn under 8 år skulle være ifølge med en voksen. Desuden må man ikke kravle op af / hoppe ned fra slisken / boblebadet.

Efterhånden som vi tilbragte mere og mere tid derovre, gik det op for os at reglen, om at man ikke måtte hoppe fra sliske mv. i flere tilfælde ikke blev holdt.

Flere gange har vi måttet vente med at bruge slisken, fordi nogen kravlede op af den i stedet for at gå rundt om. Selvjustits er bare svært, når man er ”sendt i byen selv” og har det sjovt.

Vel oppe igen, gik Caroline direkte i legelandet, mens Cathrine måtte hjem og samle kræfter.

Om aftenen var der nemlig filmaften kl. 19.30, og det ville hun rigtig gerne. Den oprindelige plan var, at Caroline skulle holde filmaften hjemme, da jeg simpelthen mente, at tidlig sengetid ville være på sin plads.

Jeg havde derfor sagt, at man skulle være 10 år - det hævnede sig! Caroline kom hjem fra legelandet og fortalte at alle de andre børn skulle med. Så var der jo ikke andet at gøre, end at krybe til korset. Ups!

Det endte med, at hun selv fik valget, og det måtte hun jo så tænke over, imens vi spiste hendes fantastiske kødsovs - det smagte bare så godt, og hvor var det bare hyggeligt at sidde der i sin campingvogn med et hjemmelavet måltid mad.

For os slog det i lange baner, den i øvrigt meget velduftende, men dyrere buffet, de servere i restauranten hver aften.

Efterrsferie mac christina artikel 031115 11Aftensmads hygge i vognen. Carolines kødsovs smagte dejligt.

Kl. 19.30 var begge piger klar med slikposer og sodavand. Afsted det gik til det kreative værksted, der for en stund blev opdannet til biograf. Der var vel 20-25 børn, og der blev hygget med Far til Fire - tilbage til naturen.

Normalt er denne aktivitet for de lidt større børn, men i anledning af efterårsferien, kunne alle deltage. Pladsen havde stillet popcorn frem og børnene kunne fint sidde der selv.

Da pigerne var faldet i søvn snakkede vi igen om, fordele / ulemper ved denne type campingplads, for os har de første dage været meget hektiske, måske endda en smule stressede. Vi er bare ikke vant til, at der er så mange muligheder, og har lige skulle finde os selv i det.

Læs her for at besøge CampOne Bøjden Strand camping.

Læs Efterårsferie på Bøjden Strand del 1  - Efterårsferie på Bøjden Strand del 2

 

 

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information