amsterdam april08 del1 03

Camping Zeeburg er en anderledes campingplads meget tæt på centrum. Her mødes backpack’ere og de store autocampere.

Da vi for snart mange år siden besøgte Camping Zeeburg for første gang, følte vi os sat tilbage til ’68 og blandt hippier igen. Overalt på pladsen var der liv. Unge mennesker (også kaldet backpack’ere pga. deres rygsække), havde ophold på pladsen – enten i små telte eller i de små hytter. Der var musik fra guitarer og bongotrommer, og snakken gik på mange forskellige sprog.

I starten følte vi som sagt hensat til en anden tid og lidt udenfor. Her stod vi med vores moderne campingvogn med alskens komfort blandt unge i små telte og en ganske anden indstilling til camping end os. Men det gik hurtigt op for os, at der var mange andre som os med campingvogne og autocampere på campingpladsen.

Image
Der er nogle få mobilhomes som disse på campingpladsen. De giver en hel ny betydning til begrebet 'fastligger'

Camping Zeeburg ligger i udkanten af Amsterdams centrum. Der er ca. 5 minutters gang til den nærmeste sporvogn, og det tager kun 15 minutter at komme ind til bymidten med denne. Glem alt om at køre bil i Amsterdam. Det er helt umuligt at finde en parkeringsplads og trafikken er forfærdelig. Tag hellere sporvognen. På Camping Zeeburg kan man købe dagsbilletter. Et kort der gælder til både busser, natbusser, metro og sporvogne i 3 dage koster kun 14,50 euro.

Eller gør som os – tag cyklen med. Indbyggerne i Amsterdam bruger cyklen meget, så der er gode forhold for cyklister. Men tag en kraftig kædelås med og lås cyklen grundigt fast, når den forlades. Ellers bliver ens cykel stjålet på stedet. Det tager ca. 15 minutter at cykle ind til centrum fra campingpladsen. Hvis man ikke har sin egen cykel med, kan man leje en på campingpladsen.

Image
Butik og reception

På campingpladsen er der reception (alle taler engelsk), en butik, internetcafé og en café/restaurant/bar. Der er fortræffelig service overalt, og alt er rent og pænt. Isæt er vi overrasket over servicebygningerne. De er simpelthen så pæne og rene, at flere danske pladser godt kunne lære noget der. Camping Zeeburg har alle de faciliteter man forvente på en moderne campingplads.

Image
Moderne servicebygninger. Bemærk de udvendige vaske til opvask m.m.

Image
Området foran restauranten.

Campingpladsen er inddelt i områder. Der er 5 områder for lette campister med telte, og 6 mindre områder beregnet for campingvogne/autocampere. Enhederne er ikke særlig store, og er nok mest beregnet til autocampere. Vi kan med nød og næppe få vores Adria Adora 560 ind på de fleste enheder, men har man en vogn større end vores, gør man klogt i at reservere plads i forvejen. Der er strøm (6 amp.) på alle enheder, og alle enheder er med græs og rimelig plane. Der er ikke plads til at man kan slå sit fortelt op. Det går lige med en markise, men så heller ikke mere.

Image
Gederne på campingpladsen er bag indhegning

Alle de gange, vi har været på Camping Zeeburg, har der været fred og ro – også om aftenen. Der er en legeplads og geder, kaniner, ænder og høns på campingpladsen – til stor glæde for pladsen børn.

Image
Men det er hverken ænder eller høns. Her er en hane på besøg under vores Shadow-markise

Der er kun gederne, der går bag en indhegning, så man må indstille sig på at få besøg af både ænder og høns, mens man gæster pladsen. Lad være med at give dem mad – ellers slipper man aldrig af med dem igen.

Der er nogle hytter på pladsen og nogle såkaldte ’cabins’. Hytterne ser ud til at være ok, men de der ’cabins’ det er nærmest små skabe med køje, og er kun beregnet for backpackers.

Image
Såkaldte cabins. De er mere en skab med hylder til at sove på. I denne bygning er der 8 cabins - hver med 2 køjer.

Campingpladsen er åbent hele året, og priserne er rimelige. For en campingvogn med to personer og el-tilslutning betales 21 euro pr. døgn i mellem sæsonen. Prisen for det samme i højsæsonen er 26 euro, og kun 15 euro i lavsæsonen. En polet til brusebadet koster 0,80 euro, og én polet er rigeligt til et varmt bad (ca.. 6-7 minutter).

Image
Jorden er hård som sten. Denne stormpløk af stål kunne ikke slås i jorden - den bøjede i stedet

Der er mange besøgende hele året. Da vi var der sidst, lå vi som eneste campingvogn midt imellem en gruppe svenske autocampere. Det viste sig at de alle kom fra den samme klub i Nordsverige, og de var 15 vogne på tur til Amsterdam.

Image
Vores ensomme campingvogne blandt svenske autocampere.

 

Vi har altid været glade for Camping Zeeburg – dels pga. af beliggenheden, dels pga. den gode stemning og dels pga. de gode faciliteter.

Adressen er:
Camping Zeeburg
Zuider Ijdik 20
1095KN Amsterdam
Tlf. +31 20 694 44 30
www.campingzeeburg.nl

 

Gå til del: 1  2  3 

 

Fakta om camping i Holland

Biludstyr og sikkerhed

Det ikke er obligatorisk at medbringe en advarselstrekant når man kører i Holland, dog skal du huske at hvis du parkere i mørke, hvor gader og veje ikke er tilstrækkeligt oplyst, skal der bruges en advarselstrekant. Brug af selen for og bag er lige som i Danmark lovpligtig, og for autostole gælder her også de samme regler som i Danmark.

Hastigheder

  • Hastighedsgrænsen i byerne er 50 km/t som i Danmark
  • Personbil/motorcykel på Landevej = 80 km/t
  • Personbil el. motorcykel med anhænger under 3500 kg på Landeveje = 80 km/t
  • Personbil og motorcykel på motortrafikveje = 100 km/t
  • Personbil og motorcykel på motorveje = 130 km/t
  • Personbil el. motorcykel med anhænger under 3500 kg på motorveje/motortrafikveje = 90 km/t
  • Autocampere/personbiler med anhænger over 3500 kg på motorveje/motortrafikveje og landeveje = 80 km/t

Færdselsregler

Reglerne for at tale i mobiltelefon under kørsel er som i Danmark, og ligeså promillegrænsen, dog er promillegrænsen 0,2 hvis man har haft kørekort mindre end 5 år. Bøder kan udstedes på stedet og kan opkræves med det samme.
Lygteføring er der ingen regler om, så ikke nødvendigt at kører med lys om dagen.Højrevigepligt er udbredt i Holand, så pas på de små sideveje hvor både cykler og biler (dem er der mange af i Holland) kommer fra. Sporvogne i bevægelse overhales normalt højre om, men det er tilladt at overhale dem venstre om, hvis der ikke er plads nok på højre side, og hvis det er sikkert. Sporvogne har tillige forkørselsret i kryds med jævnbyrdige veje.

Miljø og Vejafgift

Der er ingen vejafgifter i Holland, men man skal betale afgifter for at kører igennem nogle tunneller, så som Kil- og Westerschelde og når man skal over broen ved Nieuwerburg.

Camping

Det er forbudt at campere eller overnatte udenfor officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort. Visa kortet er dog ikke så udbredt som f.eks. Mastercard.

Nationalsproget

Hollansk

Toldregler

Her gælder EU's toldregler. Og man skal huske at medbringe sit pas, selv om Holland er et Schengen-land, så betyder det kun, at der ingen paskontrol er ved grænserne. Men man skal kunne vise sit pas hvis myndighederne spørger.

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

I Holland hedder benzin Ongelood (95/98) Euro 95 og Super 98, Blue One 95 (Kun til benzinmotor der er egnet til brug af E10) og så er der Diesel.

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Har man ikke tegnet en kaskoforsikring, eller har vejhjælp med europæisk dækning, kan man igennem den hollandske bilklub ANWBs Wegenwacht tilkalde vejhjælp på tlf. +31 88 269 28 88 mod at betale et assistancegebyr.

Links til at finde Campingpladser i Holland

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information