Image

Uanset om man vil sidde og hygge sig med et glas vin på en fortovscafé eller ud og danse til tidens musik, så har Amsterdam et væld af tilbud.

Der er et utal af restauranter, caféer, barer og klubber i Amsterdam. Stort set på alle gadehjørner ligger der en bar eller en café. Og i områderne omkring Rembrandtplein og Leidseplein er der stort set ikke andet end caféer og restauranter. De fleste caféer har også borde og stole på fortovet, så man kan selv vælge om man vil sidde ude eller inde.

Image
Idylliske kanaler om aftenen

Det er rimeligt sikkert at bevæge sig rundt i Amsterdam om aftenen/natten – så længe man bliver i centrum (området indenfor Singelgracht). Selv i de berømte/berygtede Red Light District, kan man færdes sikkert – området er nemlig spækket med civilt politi. Så der er ingen grund til ikke at gå ud om aftenen i Amsterdam.

Image
Udstilling i en souvenirbutik i Red Light District

Hver gang vi er i Amsterdam, finder vi nye og spændende barer og restauranter. Der er så mange, at vi umuligt kunne beskrive dem alle her. I stedet har vi valgt at skrive om de tre steder, vi altid besøger, når vi er i Amsterdam.

Restaurant Come Back
Denne lille italienske restaurant ligger i Red Light District. Vi opdagede den ved et tilfælde, for nogle år siden, og er kommet der lige siden. Personalet er fra Italien, og maden er helt fantastisk. Især deres lasagne kan varmt anbefales.

Image
Restaurant Come Back

Det er en meget lille restaurant. Faktisk har vi altid svært ved at finde den. Udefra ligner den en billig grillbar, og når man er kommet indenfor, syner den heller ikke af særlig meget. Der er plads til ca. 40 gæster ved små borde. Men der er rent og pænt – også på toiletterne. Betjeningen er rigtig god – stille, rolig men effektiv. Gæsterne er for det meste turister, så man hører mange forskellige sprog, når man er der.

Så hvis man alligevel er nede og snuse i Red Light District, så kan vi kun anbefale Come Back. Der er dejlig mad til rimelige priser og en helt igennem dejlig og hyggelig stemning.

Adressen er:
Restaurant Come Back
Lange Niezel 22 G
1012GT Amsterdam
Tlf. +31 20 330 30 40 

Whisky Café L&B
Hvis man - som os - godt kan lide whisky, så er L&B et sandt mekka. Det er som nævnt en whisky café, og udvalget er enormt. Stedet har eksisteret i 35 år, og har gennem tiderne indsamlet rigtig mange whiskyer. Da vi var der i april 2008, fik Bjarne lov at smage deres flaske nr. 1001. Dvs. at der nu er 1001 forskellige flasker whisky i caféen. Der er whiskyflasker overalt – på hylder i loftet, over baren og i skabe langs væggene.

Image
På L&B er der flasker med whisky overalt - bemærk loftet over baren

På den ene væg er der en kæmpe tavle, hvor alle husets whiskyer er anført. Hvis man ikke rigtig kan overskue tavlen, kan man få udleveret listen på papir. Så kan man i ro og mag udvælge netop den whisky, man vil smage.

Image
Tavlen med alle huset whiskyer

Er man i tvivl om, hvilken whisky man har lyst at smage (og det bliver man let der), så kan man prøve en af husets whisky-menuer. Disse består alle af tre forskellige whiskyer fra en bestemt region. Bartenderne er meget kyndige, og forstår at rådgive. De taler udmærket engelsk, så spørg bare løs.

Image
Whisky smages gerne med et par dråber vand - man er vel kender :)

Priserne varierer meget – alt efter hvor sjælden whiskyen er. Priserne starter ved ca. 5 euro pr. glas, og slutter ved 260 euro for de dyreste. De fleste whiskyer koster ca. 6 – 8 euro pr. glas.

Selvom der er en whiskybar, så kan man nu også få meget andet at drikke – også øl, kaffe vand m.m.

Adressen er:
Whisky Café L&B
Korte Leidsedwarsstraat 82
1017RD Amsterdam
whiskyproeverijen.nl/index-gb.htm

Teasers – Babes & Beer
Denne bar er et paradoks i sig selv, og den er ret svær at beskrive. For hvordan beskriver man en stemning i ord?

Image
Teasers - med undertitlen 'Babes and Beer'

Teasers er en rimelig stor bar. Der er plads til ca. 300 mennesker. Interiøret er vel nærmest som på en irsk pub med tv-skærme på alle vægge. Men det er ikke en irsk pub – langt fra. Den minder mest om baren fra filmen Coyote Ugly, og stemningen er tit derefter.

Image
Fuld knald på hele natten igennem

Det der gør baren meget speciel, er personalet. Udover et par dørmænd og en manager, er resten af personalet piger. Og de har kun to opgaver – nemlig at servere for folk, og få baren til at koge på højeste blus hele aftenen. Og der er de rigtig gode til

Alle pigerne iført en lille top, miniskørt, gamacher og gummisko. Men det er ikke en sexklub af den grund. Pigerne er ganske ærbare klædt, og de smider ikke tøjet på noget tidspunkt, ligesom det er øjeblikkelig udsmidningsgrund hvis man behandler dem som strippere e.l.

Image
Værtinderne stiller gerne op til fotografering og er generelt gode til at snakke med gæsterne

De fester igennem sammen med gæsterne, og søger for der hele tiden er ’gang i den’. Øl og tequila flyder i stride strømme, og folk morer sig og danser. Stedet besøges af både piger og mænd, og er en underlig blanding af en bar og et diskotek. Musikken er høj, moderne og dansevenlig. Der er intet dansegulv, så folk danser bare hvor der er plads.

Image
Der danses hele natten overalt hvor der er plads

Man skal ikke tage på Teasers, hvis man gerne vil sidde og nyde en øl i fred og ro. Men skal der festes igennem, så er det stedet. Gennemsnitsalderen blandt gæsterne der er nok 30-35 år. Vi har flere gange festet til den lyse morgen på Teasers, og vi har altid mødt sjove mennesker at snakke med der.

Adressen er:
Teasers
Damrak 36
1012 LK Amsterdam

Der er som sagt mange andre steder at gå i byen i Amsterdam, og der er noget for enhver smag. Kender også du til gode barer og restauranter i Amsterdam, så skriv endelig en kommentar her – gerne med en beskrivelse og en adresse.

 

Gå til del: 1  2  3 

 

Fakta om camping i Holland

Biludstyr og sikkerhed

Det ikke er obligatorisk at medbringe en advarselstrekant når man kører i Holland, dog skal du huske at hvis du parkere i mørke, hvor gader og veje ikke er tilstrækkeligt oplyst, skal der bruges en advarselstrekant. Brug af selen for og bag er lige som i Danmark lovpligtig, og for autostole gælder her også de samme regler som i Danmark.

Hastigheder

  • Hastighedsgrænsen i byerne er 50 km/t som i Danmark
  • Personbil/motorcykel på Landevej = 80 km/t
  • Personbil el. motorcykel med anhænger under 3500 kg på Landeveje = 80 km/t
  • Personbil og motorcykel på motortrafikveje = 100 km/t
  • Personbil og motorcykel på motorveje = 130 km/t
  • Personbil el. motorcykel med anhænger under 3500 kg på motorveje/motortrafikveje = 90 km/t
  • Autocampere/personbiler med anhænger over 3500 kg på motorveje/motortrafikveje og landeveje = 80 km/t

Færdselsregler

Reglerne for at tale i mobiltelefon under kørsel er som i Danmark, og ligeså promillegrænsen, dog er promillegrænsen 0,2 hvis man har haft kørekort mindre end 5 år. Bøder kan udstedes på stedet og kan opkræves med det samme.
Lygteføring er der ingen regler om, så ikke nødvendigt at kører med lys om dagen.Højrevigepligt er udbredt i Holand, så pas på de små sideveje hvor både cykler og biler (dem er der mange af i Holland) kommer fra. Sporvogne i bevægelse overhales normalt højre om, men det er tilladt at overhale dem venstre om, hvis der ikke er plads nok på højre side, og hvis det er sikkert. Sporvogne har tillige forkørselsret i kryds med jævnbyrdige veje.

Miljø og Vejafgift

Der er ingen vejafgifter i Holland, men man skal betale afgifter for at kører igennem nogle tunneller, så som Kil- og Westerschelde og når man skal over broen ved Nieuwerburg.

Camping

Det er forbudt at campere eller overnatte udenfor officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort. Visa kortet er dog ikke så udbredt som f.eks. Mastercard.

Nationalsproget

Hollansk

Toldregler

Her gælder EU's toldregler. Og man skal huske at medbringe sit pas, selv om Holland er et Schengen-land, så betyder det kun, at der ingen paskontrol er ved grænserne. Men man skal kunne vise sit pas hvis myndighederne spørger.

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

I Holland hedder benzin Ongelood (95/98) Euro 95 og Super 98, Blue One 95 (Kun til benzinmotor der er egnet til brug af E10) og så er der Diesel.

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Har man ikke tegnet en kaskoforsikring, eller har vejhjælp med europæisk dækning, kan man igennem den hollandske bilklub ANWBs Wegenwacht tilkalde vejhjælp på tlf. +31 88 269 28 88 mod at betale et assistancegebyr.

Links til at finde Campingpladser i Holland

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information