Forårstur til Østrig 2011, Del 1

Vi er på forårstur i Østrig på Sportcamp Woferlgut i Bruck ved Zell am See. Vi har glædet os til at se Alperne og naturen her om foråret, og vi er bestemt ikke blevet skuffede.

 Pga. af Scandlines horrible priser for biler med campingvogn, valgte vi at køre over Storebæltsbroen og ned gennem Jylland. Det gør turen ca. 200 km. længere, og der er således ca. 1500 km. fra Glostrup til Bruck.

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Så er vi klar til at køre afsted

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
På vej over Storebælt i den flotteste aftensol

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Vi skulle jo også lige 'proviantere' på den anden side af grænsen

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Så er vi klar til at køre videre – nu hvor forsyningerne er på plads :)

Caravelair'en, ligger fint bag vores Fiat Ducato. Det er første gang vi skal køre i bjerge med den på krogen. Men vi mærkede ikke meget til den. Selv på de hullede tyske motorveje lå den pænt og stabilt bag vores bil.

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Det første glimt af Alperne

Det lyder måske underligt, men faktisk så slapper vi af, når vi kører langt. Det er som om, at man får tid til at tænke de sidste tanker færdige vedr. arbejde og dagligdagen derhjemme, og derefter spore hjernen ind på alle de oplevelser, der venter når man kommer frem. Vi nyder derfor at køre langt i bil. Vi får set mange ting og snakket rigtig meget :)

Da vi ankom til Camping Woferlgut, blev vi checket hurtigt og effektivt ind af en smilende pige i receptionen. Vi kunne selv vælge hvilken plads vi ville ligge på, og vi valgte en dejlig solrig plads nær den ene servicebygning.

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Camping Woferlgut i Bruck

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Woferlgut er både campingplads og hotel. Og alt er i absolut luksusklasse

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Det kan man dog ikke sige om alle de tyske fastliggere på pladsen. Dette var en af de værste opstillinger, vi så der

Pladsen er på ca. 100 m2, og har tilslutning for afløb og vand. Det er også muligt at få gastilslutning på enheden, og da gassen i Østrig er væsentlig billigere end i Danmark, valgte vi at få tilsluttet bygas til vores Caravelair.

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Der er gasmåler til alle enheder

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Tilslutning af gas står personalet for. Det må man (heldigvis) ikke selv udføre.

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Smart – nu er Caravelair'en tilsluttet bygas i Østrig

Da vi skal være her i 8 dage, har vi valgt at sætte fortelt på – nemlig et Ventura Pacific 300.

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Det tager ikke lang tid at få vores Ventura Pacific fortelt op

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Og snart derefter er vi på plads

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Sissel har indtaget opredningen i siddegruppen i Caravelair'en. Det er hendes domæne på denne tur, og hun hygger sig med DVD film og sit legetøj.

Da teltet var sat op og alt var kommet på plads, var det blevet tid til aftensmad. Vi gik tidligt i seng den første aften. Vi var trods alt lidt trætte efter den lange køretur.

Den efterfølgende dag sov vi længe, og vågnede op til det dejligste solskin. Vi havde ikke de store planer med dagen – andet end at slappe af og få de mange kilometer ud af kroppen. Men.... en lille tur blev det da til. Vi spadserede ind til Bruck for at kigge lidt på byen. Der er ikke meget at se, men det er en smuk og idyllisk lille by med de typiske østrigske huse liggende langs floden og omkring det lille torv.

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
På tur ind til Bruck. Der er ca. 10 min. gang fra campingpladsen til byens centrum

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Typisk østrigsk arkitekttur – ret flot og ganske idyllisk

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Et af de mange hoteller i Bruck

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
En af byens små gader

 

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Og et af de mere særprægede huse

Byen har en flot kirke, og da dørene stod på vid gab, gik vi ind for at se den også.

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Kirken i Bruck

Forårstur til Østrig 2011, Del 1
Den er netop blevet sat i stand og er både flot og spændende at se

Efter den lille tur rundt i Bruck, gik vi hjem for at lave aftensmad. Resten af aftenen hyggede vi med Sissel på campingpladsen.

Der er en masse ting, vi skal se, mens vi er her. Det skriver vi mere om i de næste artikel her fra Østrig.

Links:
Relevante Link(s) : Sportcamp Wofergut
Gå til del: 1 - 2 - 3

 

 

 

TAGS:

Fakta om camping i Østrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er lovpligtigt at medbringe nødhjælpskasse, advarselstrekant og sikkerhedsvest (gul, orange el. rød) til føreren af bilen i tilfælde af uheld. Sele på både for og bagsæde er selvfølgelig påbudt og børn under 14 eller under 150 cm, skal bruge en autostol/barnesæde.

Vinterdæk skal monteres fra 1. november til 15. april, når veje er dækket af is, sne og slud, og skal være mærket M+S eller M&S og min. 4 mm. Sommerdæk kan dog accepteres, men der skal der være montere snekæder på de trækkende hjul. På køretøjer op til 3500 kg er pigdæk tilladt fra 1. oktober til 31. maj på alle 4 hjul og på anhænger, hvis man har en sådanne hægtet på. Kører man med pigdæk, skal der på bilen påsættes et pigdæksmærkat, som kan købes hos FDM eller tankstationer og lign.

For køretøjer over 3500 kg, skal der fra den 15. nov. til 15. marts, mindst være en af akslerne der har vinterdæk og man skal medbringe snekæder. Og der skal køres med snekæder når der skiltes med dette.

Færdselsregler

Vedr. håndhold mobil, er reglerne som i Danmark. Promillegrænsen er på 0,49, og har man haft kørekort under 2 år, er den 0,39. Radar/laserdetektor er absolut forbudt at bruge. Kamera der kan filme ud af foruden er ligeledes ikke tilladt. GPS der viser politiets faste fartfælder er tilladt. Der er ingen forkørselsret for opadkørende trafik, alle køretøjer skal være indstillet på at bakke hvis situationen kræver dette.

Ved sporskifte bruges der blinklys, og hornet skal bruges ved fare, dog er det forbudt at bruge i Wien og i nærheden af hospitaler. Vognbaner med 2 kørebaner, skal man i tilfælde af kø, og der kommer udrykning holde til højre hvis man ligger i det højre spor, og kører ud til venstre hvis man ligger i det venstre spor.

I de fleste østrigske byer er der betalingsparkering, i de blå parkeringszoner er der ingen parkometre, der skal man købe parkeringsbilletter og de kan købes hos tobakshandlere, metro stationer og i banker. I Wien er der ikke mange p-pladser men der findes en del underjordiske parkeringshuse. Handicapparkering gælder EU-retningslinjer.

Hastigheder

  • Kørsel i byerne = 50 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg. På landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer under 750 kg på landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer over 750 kg på landevej = 80 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg på motorvej = 130 km/t eller som der skiltes med
  • Personbil med campingvogn/trailer både over/under 750 kg på motorvej = 100 km/t

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Østrig betales der for at kører på motor/motortrafikveje og tunneler. Man køber en mærkat til det trækkende køretøj, anhænger/campingvogn kræver ingen ekstra mærkat. Mærkaten skal købes inden afrejse eller på en tankstation inden man når grænsen, da de ikke kan købes ved grænseovergangene. Mærkaten skal placeres i forruden øverst i venstre side, eller tæt på bakspejlet. Og man køber for 10 dg eller 2 måneder og klippes med en indrejsedato.
Nogle bjergpas er lukke om vinteren. 

Camping

Det er ikke lilladt at efterlade campingvognen på offentlige parkeringspladser/rastepladser uden det trækkende køretøj. Brug de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Det officielle sprog er tysk, men for de fleste østrigere tales der bairisk, lokalt slovensk, kroatisk og ungarsk. Engelsk forstås af de flest, og tales flydende på turiststederne.

Toldregler

EU toldregler er gældende.

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

EuroSuper(95), SuperPlus(98) Blyfri benzin hedder Unverbleit. Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land) .

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: Fælles 112, Politi 133, Ambulance 144, Brand 122

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. Har man ikke kasko/europadækning kan tilkalde vejhjælp via ÖAMTC på tlf. 120 døgnet rundt mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Østrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information