Forårstur til Østrig 2011, Del 2

Her kommer så anden del af vores beretning fra Østrig. Vejret er med os, og vi føler nærmest det er sommer her. Det gør det bare ekstra dejligt at være på tur i :)

Selvom der er varmt nok til at vi kan gå rundt i t-shirts og shorts, så har solen ikke fået smeltet al sneen endnu. Vi ville gerne have kørt over alperne på Grossglockner Alpenstrasse, men den vej er stadig lukket pga. af sne. Faktisk sneede det i ugen inden vi kom. Det er svært at forestille sig, når vejret er så varmt og dejligt.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Der er stadig sne på de øverste tinder

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Men foråret er helt sikkert på vej

Al ting fungerer upåklageligt her på campingpladsen. Vi er især ret imponeret over de flotte servicebygninger. En ting er, at de er nye og meget moderne. En anden ting er, at der altid er rent og pænt – uanset hvilket tidspunkt på døgnet at man kommer der på.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Servicebygningerne på Sportcamp Woferlgut er rigtig flot anlagt med springvand, sø og blomster foran indgangen.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Indgangen til servicebygning 3. Der er bade og toiletter øverst og køkken og vaskeri i underetagen. Handicapbadet ligger naturligvis lige ved indgangen

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Toiletrum med mange vaske

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Super flot og pænt over alt

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Et af baderummene med håndvaske og brusebade. Brusebadene er bagerst i lokalet, og der betales ikke ekstra for varmt vand.

Vil man rigtig forkæle sig selv, kan man leje sit eget private badeværelse (for ca. 150,- kr. pr.- dag). Men så får man også adgang til sit eget badekar og brusebad m.m.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Privat badeværelse med kar og brusebad

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Der er to håndvaske i alle de private badeværelser

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
I de private badeværelser er der desuden skabe, håndklædetørrer og 'safe' til værdisager

Desuden er der både vaskeri og køkken i servicebygningerne. Vaskeriet har plads til at der også kan tørres skitøj. Køkkenet er lidt specielt, idet der hverken er komfur eller ovn. Der er kun vaske beregnet til opvask. Maden forventes det, at man tilbereder i campingvognen.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Vaskeriet

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Køkkenet

Er der skal tilberedes mad i campingvognen, generer nu ikke os. Der er masser plads i køkkenet til de kulinariske udfoldelser, og der er er vand og afløb lige ved campingvognen. Vi steger nu ikke på komfuret i campingvognen – det gør vi i stedet på vores Cobb-grill. Den er så alsidig, at vi kan tilberede næsten alt der.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Stegning og grillning sker i det fri på vores Cobb

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Det er en god måde at tilberede mad på. Ann Karina tager sig af grønsager og kartofler. Så grill'er jeg og leger med Sissel imens :)

Campingpladsen har kun et sted, hvor man kan komme af med sit affald. Det er indendørs af hensyn til dyr og især sneen om vinteren. Der er lidt affaldssortering men det meste smider man bare op i den store 'skraldevogn'

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Campingpladsens 'skraldevogn'

Nu er vi jo ikke taget til Østrig for kun at være på campingpladsen. Vi har planlagt en del ting hjemmefra, som vi gerne vil opleve. Men vi lægger aldrig et så stramt program, at der ikke er tid til at se ting, som vi ikke på forhånd kender til.

Ved indtjekning på campingpladsen fandt vi en brochure for et sted i Bruck hvor der både fremstilles og sælges mere specielle stearinlys. Stedet kaldes for Kerzen Welt, og det bestemte vi os for at se.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Butikslokalet i Kerzen Welt

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
En af de lysdekorationer, vi købte med hjem. Pris ca. 160 kr.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Der var lysdekorationer i alle tænkelige udformninger og temaer

Det var en stor oplevelse. Aldrig har vi set så flotte lys og lysdekorationer før. Det var helt utroligt, hvad de kunne lave af stearin.

I butikken var der også et voksmuseum, hvor de havde genskabt figurene fra de fleste eventyr i naturtro størrelse. Det hele var flot sat op, og så var det gratis at besøge stedet. Vi købte et par lysdekorationer med hjem, og der var ikke en gang særlig dyre.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
En af opstillingerne i voksmuseet

Et af det steder, vi på forhånd havde sat os for at se, var Krimmler vandfaldet. Efter sigende skulle det være muligt at få Sissel i hendes kørestol helt ud til vandfaldet. Så det skulle opleves.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Krimmler vandfaldet

Vandfaldet består af tre fald, og det første kunne vi køre Sissel helt ud til.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
På vej ud til vandfaldet med Sissel. Der var gode stier hele vejen

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Vi kunne få Sissel så tæt på vandfaldet at hun kunne mærke vandstøvet fra det store fald

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Her står jeg ude på klipperne helt tæt på vandfaldet. Størrelsesforholdet giver en ide om, hvor stort vandfaldet er

De øvrige to fald lå højt oppe på bjerget, og der var det ikke muligt at få Sissel med. Jeg tog stien op ad bjerget, og jeg var glad for at jeg ikke skulle skubbe Sissels kørestol der. Stien var god, men stejl og lang. Det tager ca. en time at gå op til det øverste fald, så sørg for at have både vand med og gode vandresko på.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Der er rigtig meget fart på vandet, når det kommer buldrende ned over klipperne

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Det frie fald ud over bjerget er et flot skue

Det er svært at beskrive med ord, hvor flot og imponerende vandfaldet er. Det skal næsten opleves. Vi filmede mens vi var ved vandfaldet, så den film kan i glæde jer til. Men indtil da, må i nøjes med disse billeder.

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Efter at have været ude ved vandfaldet, stod på på Café Latte og Apfelstrudel. :)

Forårstur til Østrig 2011, Del 2
Og Sissel nød det hele. Hun havde haft en pragtfuld oplevelse

Links:
Relevante Link(s) : Sportcamp Wofergut
Gå til del: 1 - 2 - 3

 

 

 

 

TAGS:

Fakta om camping i Østrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er lovpligtigt at medbringe nødhjælpskasse, advarselstrekant og sikkerhedsvest (gul, orange el. rød) til føreren af bilen i tilfælde af uheld. Sele på både for og bagsæde er selvfølgelig påbudt og børn under 14 eller under 150 cm, skal bruge en autostol/barnesæde.

Vinterdæk skal monteres fra 1. november til 15. april, når veje er dækket af is, sne og slud, og skal være mærket M+S eller M&S og min. 4 mm. Sommerdæk kan dog accepteres, men der skal der være montere snekæder på de trækkende hjul. På køretøjer op til 3500 kg er pigdæk tilladt fra 1. oktober til 31. maj på alle 4 hjul og på anhænger, hvis man har en sådanne hægtet på. Kører man med pigdæk, skal der på bilen påsættes et pigdæksmærkat, som kan købes hos FDM eller tankstationer og lign.

For køretøjer over 3500 kg, skal der fra den 15. nov. til 15. marts, mindst være en af akslerne der har vinterdæk og man skal medbringe snekæder. Og der skal køres med snekæder når der skiltes med dette.

Færdselsregler

Vedr. håndhold mobil, er reglerne som i Danmark. Promillegrænsen er på 0,49, og har man haft kørekort under 2 år, er den 0,39. Radar/laserdetektor er absolut forbudt at bruge. Kamera der kan filme ud af foruden er ligeledes ikke tilladt. GPS der viser politiets faste fartfælder er tilladt. Der er ingen forkørselsret for opadkørende trafik, alle køretøjer skal være indstillet på at bakke hvis situationen kræver dette.

Ved sporskifte bruges der blinklys, og hornet skal bruges ved fare, dog er det forbudt at bruge i Wien og i nærheden af hospitaler. Vognbaner med 2 kørebaner, skal man i tilfælde af kø, og der kommer udrykning holde til højre hvis man ligger i det højre spor, og kører ud til venstre hvis man ligger i det venstre spor.

I de fleste østrigske byer er der betalingsparkering, i de blå parkeringszoner er der ingen parkometre, der skal man købe parkeringsbilletter og de kan købes hos tobakshandlere, metro stationer og i banker. I Wien er der ikke mange p-pladser men der findes en del underjordiske parkeringshuse. Handicapparkering gælder EU-retningslinjer.

Hastigheder

  • Kørsel i byerne = 50 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg. På landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer under 750 kg på landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer over 750 kg på landevej = 80 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg på motorvej = 130 km/t eller som der skiltes med
  • Personbil med campingvogn/trailer både over/under 750 kg på motorvej = 100 km/t

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Østrig betales der for at kører på motor/motortrafikveje og tunneler. Man køber en mærkat til det trækkende køretøj, anhænger/campingvogn kræver ingen ekstra mærkat. Mærkaten skal købes inden afrejse eller på en tankstation inden man når grænsen, da de ikke kan købes ved grænseovergangene. Mærkaten skal placeres i forruden øverst i venstre side, eller tæt på bakspejlet. Og man køber for 10 dg eller 2 måneder og klippes med en indrejsedato.
Nogle bjergpas er lukke om vinteren. 

Camping

Det er ikke lilladt at efterlade campingvognen på offentlige parkeringspladser/rastepladser uden det trækkende køretøj. Brug de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Det officielle sprog er tysk, men for de fleste østrigere tales der bairisk, lokalt slovensk, kroatisk og ungarsk. Engelsk forstås af de flest, og tales flydende på turiststederne.

Toldregler

EU toldregler er gældende.

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

EuroSuper(95), SuperPlus(98) Blyfri benzin hedder Unverbleit. Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land) .

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: Fælles 112, Politi 133, Ambulance 144, Brand 122

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. Har man ikke kasko/europadækning kan tilkalde vejhjælp via ÖAMTC på tlf. 120 døgnet rundt mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Østrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information