Forårstur til Østrig 2011, Del 3

Her kommer så 3. del af vores beretning fra Østrig. I denne del kan du læse om vores ture til bl.a. Salzburg og Zell am See.

Der er rigtig mange ting at se når man er i Salzburg. Faktisk så mange, at man ikke kan nå at se dem alle på en enkelt dag i byen. Så vi måtte vælge, hvilke af de mange seværdigheder, at vi ville se. Igen tog vi hensyn til, at Sissel skulle kunne være med i sin kørestol. Hun skulle da også opleve Salzburg :)

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Borgen Hohensalzburg ligger højt hævet over byen

Det første vi ville se, var fæstningen Hohensalzburg. Borgen troner højt over Salzburg og har ligget der i mere end 900 år. Den er blevet ud- og ombygget mange gange gennem tiderne, og fremstår i dag som et stort fæstningsværk med mange udstillinger og museer. Den har primært fungeret som residens for Salzburgs ærkebiskop, og man kan stadig se de flotte bolig og soveværelser.

Man kan enten gå op til borgen (sæt god tid af til dette) eller tage kabelbanen op til borgen. Det gjorde vi. Desværre kunne vi kun få Sissel med til borgens forreste port. Derefter var der for mange trapper til at Sissel kunne komme med.

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Kabelbanen op til borgen

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Man har den flotteste udsigt ud over Salzburg oppe fra borgen

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Borgens indre er som en lille by med kirker, torve huse og gader

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
En af de gamle kanoner klar til forsvar af Salzburg

Efter at have set borgen, ville vi se byens gamle domkirke. Den ligger på torvet foran Hohensalzburg, og er et imponerende bygningsværk. Den første kirke blev opført tilbage i 774. Desværre nedbrændte kirken og blev derfor genopført i 1628. I 1944 ramte en amerikansk luftbombe kirken, hvorfor den igen blev genopført. Dette arbejde var færdigt i 1959.

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Domkirken i Salzburg er et imponerende bygningsværk

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Man bliver let en smule ydmyg, når man går ind i det store kirkerum

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
De store hvælvinger er smukt dekoreret, og der er ikke to ens malerier i loftet

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Sissel var meget betaget af de mange lys og de mange billeder og statuer

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
I krypten under kirken er der en moderne kunstudstilling

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Her kan man også se rester af de tidligere kirker

Når man nu er i Salzburg, bør man spadsere en tur i den gamle bydel, AltStadt. Her er mange krogede gader, spændende butikker og caféer og restauranter.

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Salzburg AltStadt

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Gågaden i AltStadt er smal og hyggelig. Men butikkerne (og priserne) er de samme som i alle andre europæiske storbyer

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Vi var tæt på at købe et sæt Lederhosen, men syntes alligevel at det var for dyrt :)

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Man kan tage en rundtur i byen i en af de mange hestevogne. Det var der rigtig mange, der benyttede sig af.

I Salzburg er der en reference til Mozart næsten uanset hvor man kigger hen. Mozart blev både født og boede i byen i en længere periode. Det er muligt at komme ind og se huset hvor Mozart blev født og det hus, hvor han boede med sin hustru. Begge steder er museer, men ingen af stederne kunne vi have Sissel med ind, så de steder sprang vi over.

Vi tog i stedet for hen til Mirabell parken, som ligger i gå afstand fra AltStadt på den anden side af floden.

Mirabell slottet og parken blev anlagt tilbage i 1600-tallet, og fremstår i dag som en smuk barok-have med masser af blomster og statuer.

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Mirabell haven

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Blomsterne i haven er plantet i flotte barok-mønstre.

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
I midten af haven står et flot springvand. De fire statuer, der omgiver springvandet symboliserer de fire elementer

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Og så lige det obligatoriske billede foran statuen af Mozart

Tæt på campingpladsen ligger feriebyen Zell am See. Den er vel mest kendt for sine gode muligheder for vintersport, men den er nu ganske hyggelig om foråret også. Der er et væld af caféer og restauranter.

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Den gamle kirke i Zell am See

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Torvet i med de mange hoteller og caféer

Turen rundt i Zell am See er hurtigt overstået, men så an man jo tage en sejltur rundt på søen. Der er et udflugtsskib, der en gang i timen sejler turister på en tur rundt langs søens bred.

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Far og datter nede på strandpromenaden

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Udflugtsskibet M/S Smittenhohe

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Turen rundt på søren tager ca. 45 minutter, og er en rigtig smuk tur

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Sissel nød turen fuldt ud

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Der er mulighed for at sidde ude på soldækket når vejret tillader det

Vores tur i Østrig er nu ved at være slut, og snart går turen hjem mod Danmark igen. Vi har haft en super ferie, og Sissel har virkeligt nydt at være på tur hertil.

Vi har filmet en masse hernede – meget mere end vi har omtalt i disse tre artikler. På vores Web-TV er der to TV-programmer, hvor du kan se meget mere om de seværdigheder og de steder, vi har oplevet og besøgt.

Forårstur til Østrig 2011, Del 3
Den sidste aften på Sportscamp Woferlgut

Men en ting er helt sikkert. Vi er slet ikke færdige med at campere i Østrig. Her skal vi helt sikkert til igen :)

 

Links:
Relevante Link(s) : Sportcamp Wofergut
Gå til del: 1 - 2 - 3

 

 

 

 

TAGS:

Fakta om camping i Østrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er lovpligtigt at medbringe nødhjælpskasse, advarselstrekant og sikkerhedsvest (gul, orange el. rød) til føreren af bilen i tilfælde af uheld. Sele på både for og bagsæde er selvfølgelig påbudt og børn under 14 eller under 150 cm, skal bruge en autostol/barnesæde.

Vinterdæk skal monteres fra 1. november til 15. april, når veje er dækket af is, sne og slud, og skal være mærket M+S eller M&S og min. 4 mm. Sommerdæk kan dog accepteres, men der skal der være montere snekæder på de trækkende hjul. På køretøjer op til 3500 kg er pigdæk tilladt fra 1. oktober til 31. maj på alle 4 hjul og på anhænger, hvis man har en sådanne hægtet på. Kører man med pigdæk, skal der på bilen påsættes et pigdæksmærkat, som kan købes hos FDM eller tankstationer og lign.

For køretøjer over 3500 kg, skal der fra den 15. nov. til 15. marts, mindst være en af akslerne der har vinterdæk og man skal medbringe snekæder. Og der skal køres med snekæder når der skiltes med dette.

Færdselsregler

Vedr. håndhold mobil, er reglerne som i Danmark. Promillegrænsen er på 0,49, og har man haft kørekort under 2 år, er den 0,39. Radar/laserdetektor er absolut forbudt at bruge. Kamera der kan filme ud af foruden er ligeledes ikke tilladt. GPS der viser politiets faste fartfælder er tilladt. Der er ingen forkørselsret for opadkørende trafik, alle køretøjer skal være indstillet på at bakke hvis situationen kræver dette.

Ved sporskifte bruges der blinklys, og hornet skal bruges ved fare, dog er det forbudt at bruge i Wien og i nærheden af hospitaler. Vognbaner med 2 kørebaner, skal man i tilfælde af kø, og der kommer udrykning holde til højre hvis man ligger i det højre spor, og kører ud til venstre hvis man ligger i det venstre spor.

I de fleste østrigske byer er der betalingsparkering, i de blå parkeringszoner er der ingen parkometre, der skal man købe parkeringsbilletter og de kan købes hos tobakshandlere, metro stationer og i banker. I Wien er der ikke mange p-pladser men der findes en del underjordiske parkeringshuse. Handicapparkering gælder EU-retningslinjer.

Hastigheder

  • Kørsel i byerne = 50 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg. På landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer under 750 kg på landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil med campingvogn/trailer over 750 kg på landevej = 80 km/t eller som der bliver skiltet med.
  • Personbil/autocamper under 3500 kg på motorvej = 130 km/t eller som der skiltes med
  • Personbil med campingvogn/trailer både over/under 750 kg på motorvej = 100 km/t

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Østrig betales der for at kører på motor/motortrafikveje og tunneler. Man køber en mærkat til det trækkende køretøj, anhænger/campingvogn kræver ingen ekstra mærkat. Mærkaten skal købes inden afrejse eller på en tankstation inden man når grænsen, da de ikke kan købes ved grænseovergangene. Mærkaten skal placeres i forruden øverst i venstre side, eller tæt på bakspejlet. Og man køber for 10 dg eller 2 måneder og klippes med en indrejsedato.
Nogle bjergpas er lukke om vinteren. 

Camping

Det er ikke lilladt at efterlade campingvognen på offentlige parkeringspladser/rastepladser uden det trækkende køretøj. Brug de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Det officielle sprog er tysk, men for de fleste østrigere tales der bairisk, lokalt slovensk, kroatisk og ungarsk. Engelsk forstås af de flest, og tales flydende på turiststederne.

Toldregler

EU toldregler er gældende.

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

EuroSuper(95), SuperPlus(98) Blyfri benzin hedder Unverbleit. Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land) .

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: Fælles 112, Politi 133, Ambulance 144, Brand 122

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. Har man ikke kasko/europadækning kan tilkalde vejhjælp via ÖAMTC på tlf. 120 døgnet rundt mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Østrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information