nordkap2011_optakt_01

For et par måneder siden modtog vi her på AltOmCamping.dk et telefonopkald fra Jens Petersen. Jens forklarede mig at han gerne ville have hjælp til at formidle en lidt anderledes Nordkapptur ud til et bredere publikum.

Hvordan startede hele den lidt skøre idé med en smuttur til Nordkapp?

Jens fortæller ”Vi havde set AltOmCamping.dks beretning og udsendelser fra deres tur til Nordkapp med Camp-let i 2008 og ville rigtigt gerne køre turen, men da vi begge arbejder indenfor landbruget kan vi ikke rive 2 – 3 uger ud af kalenderen til sådan en tur. Men vi vil til Nordkap, om det så bare er en forlænget weekend. Derfor har vi vendt turen til en udfordring.” ” Da vi som sagt er landmænd, er det også begrænset hvilken tid på året vi kan rejse. Lige om lidt går vi i gang med markarbejdet og så kan vi ikke rejse”.

”Vores udfordring til os selv er: Hvorfor ikke tage til Nordkapp nonstop, have en overnatning på Nordkapplateauet og så nonstop tilbage”?

Jens fortsætter, ”Min store hobby er at fotografere, så derfor vil vi fotografere, skrive hjem under turen og sende det løbende til AltOmCamping.dk. På den måde kan andre interesserede følge turen hjemme fra computeren. Turen kommer til at foregå i samarbejde med en del sponsorer

 

 • AltOmCamping.dk der har hjulpet os med at få turen på plads og hjulpet os med udstyr.

 • Opel/Tegllund i Vejle låner os en bil til turen.

 • Camping og Fritidscenter Horsens låner os en lille campingvogn til turen – en Turtle. Vognen er en lille let rejsevogn med plads til to. Vognen er kun 171 cm høj og har en totalvægt på 700 kg, så den er alle tiders til sådan en lang køretur, pga. brændstofsøkonomi og den lave vindfølsomhed på grund af den lave højde og formen.

 • Tuxer sponsorere varmt tøj så vi ikke fryser.

Vi vil være online på hele turen. Dette er en stor nødvendighed, da vi jo forpligter os over for vores sponsorer til at levere en daglig artikel fra turen.” ” Samtidigt syntes vi det er sjovt at kunne give vores erfaringer videre, sådan næsten ”live””.

 

nordkap2011_optakt_02
her kan I se den forventede rute

 

”Vi startede med at hente bilen hos Opel/Tegllund og derefter kørete vi til Camping og Fritidscenter Horsens for et par dage siden. Dette levnede os en smule tid til at klargøre det hele til turen og få lavet en masse billeder.

Det er selvfølgelig svært at sige, hvor lang tid turen tager, da der kan ske en masse under så lang en køretur. Turen fra Middelfart til Nordkapp er på ca. 2600 km, og med en gennemsnits fart på 60 km/t, vil det tage 48 timer. Det kan sagtens tage et døgn mere pga sne. Vi har tænkt os at tage turen op ad E4 igennem Sverige og derefter ned igennem Norge. Selvfølgelig kan der ske ændringer undervejs pga. vejret og vej forhold.” fortsætter Jens.

 

Der er jo nok nogle der vil mene at en sådan tur intet har med camping at gøre?

Jens svarer: ”Det er ikke rigtigt. Handler camping ikke om frihed og om at gøre tingene og få oplevelserne i det tempo der passer til dig? Camping er jo netop favnene og burde kunne rumme at vi ønsker oplevelserne på forskellige måder.”

 

Lidt om Carsten og Jens

Jens fortæller ”Carsten, som jeg tager med på turen, er en rigtig god kammerat som jeg har kendt siden skoletiden. Vi kommer begge fra Give, hvor vi er opvokset på landet. Vi er begge to rolige af gemyt, og der skal rigtig meget til før vi mister tråden. Så derfor er vi de helt rigtige til sådan en tur. Jeg er sikker på vi stadig kan snakke sammen efter vi er kommet hjem, selvom vi nok får vendt alt mellem himmel og jord på sådan en tur og nok også bliver trætte af at høre på hinanden undervejs. Vi glæder os i hvert fald rigtig meget til at komme afsted og nyde en kold alkoholfri drink på isbaren i Honningsvåg og nyde et par norske vafler i restauranten på Nordkapp platauet”.

 

nordkap2011_optakt_03
Her er så de to eventyrlystne landmænd

 

AltOmCamping.dks rolle

I forbindelse med Carsten og Jens´s tur til Nordkapp vil I her på AltOmCamping have mulighed for at følge Jens og Carsten dagligt. Ud over at de skriver dagbog som bliver bragt den efterfølgende dag, vil de ligeledes bruge både blogs´ene og statusopdateringerne til at holde os orienteret om hvordan turen går og om der sker uforudsete ting undervejs.

 

nordkap2011_optakt_04
Camping og Fritidscenter Horsens har været meget behjælpelige med at låne os en ”Turtle” og få den optimeret til turen

 

Links:
Relevante Link(s) : Camping og Fritidscenter Horsens |Tuxer

 

 

 

Fakta om camping i Sverige

Biludstyr og sikkerhed

Advarselstrekant er obligatorisk at medbringe på turen til Sverige, samt det er en god ide at have en brandslukker og førstehjælps kasse med. Sikkerhedssele er ligeså lovpligtigt, og der må selvfølgelig ikke være flere i bilen, end der er seler til. Børn under 135 cm skal bruge sikkerhedsudstyr som passer til barnets højde og vægt.

Fra 1. december til 31. marts er det påbudt at bruge vinterdæk når vejene er våde og temperaturen er omkring 0 grader eller derunder, eller der er is/sne på vejen. Vinterdækkene skal være produceret til vinterkørsel mærket med M+S og min. 3 mm mønster. Anhængeren skal ligeså have påmonteret vinterdæk. Pigdæk er tilladt i perioden 1. oktober til 15. april. Snekæder kan benyttes når vejr og vejforhold kræver det.

Færdselsregler

Lygteføring er som i Danmark, dog må tågelygter ikke anvendes sammen med nærlys, og kun når sigtbarheden er meget dårlig. Det er tilladt at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, så længe det ikke påvirker kørslen på en negativ måde. Den ottekantede stoptavle betyder at man skal stoppe helt op, og man ser meget strengt på det bliver overholdt.

Parkering er kun tilladt i kørselsretningen, undtaget på ensrettede veje. Mange byområder har lokale parkeringsregler, oplysninger om disse fås på turistkontorer eller politistationer. Der er afgift for parkering i de fleste mellemstore og større byer.

Promillegrænsen er på 0,2 %

Hastigheder

Hastighederne er meget forskellige fra by til by og vej til vej, så hold godt øje med skiltningen.

 • I byerne = 30,40,50,60 eller 70 km/t.
 • Landeveje/motortrafikveje for personbil/autocamper under 3500 kg. = 70,80,90 eller 100 km/t
 • Landevej/motortrafikveje personbil m/anhænger med påløbsbremse = 80 km/t
 • Motorvej for personbil/autocamper under 3500 kg. = 110,120 km/t
 • For anhænger uden påløbsbremse gælder andre regler, se Nyttige Links herunder

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

Rute 50 omkring Motala og rute E4 omkring Sundsvall opkræves der vejafgift, som bliver trukket automatisk og regningen bliver sendt hjem til bilens ejer. Rundt om Stokholm og Göteborg er der en betalingsring, opkrævningen foregår automatisk via kameraer og regningen bliver sendt til bilens ejer.

Camping

Det er tilladt at overnatte en enkelt i telt uden for offentlige campingpladser, på privat grund skal lodsejeren spørges. Overnatter man i bil/campingvogn på rastepladser, parkeringspladser eller gader er det tilladt, men frarådes. De fleste pladser kræver et Camping Key Europe kort, men på de uafhængige camping pladser kan det internationale Camping Card bruges.

Valuta

Svenske kroner SEK og de fleste kreditkort som Visa-kort, MasterCard, Maestro kan bruges.

Nationalsproget

Svensk

Toldregler

Sverige er medlem af EU, så EU’s toldregler er gældende.

Rygning og alkohol

Øl, vin og spiritus på restauranter og barer skal man være 18 år for at måtte bestille. Men i ”Systembolagets” butikker skal man være 20 år. Der sælges ikke øl, vin og spiritus i alm. fødevarebutikker.

Strøm

230V vekselstrøm

Brændstof

 • Blyfri (95,95, E85*) og Diesel
 • *E85 (85% bioethanol + 15% benzin) = Må ikke benyttes i alm. benzin biler men kun til biler, der er egnet til det.

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land). Rejse med dyr til Sverige skal samtidig anmeldes til Tullverket, dette gælder også gennemrejse.

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ved ulykker med dyr (elge, hjorte, rensdyr, bjørne, ulve eller vildsvin) kan man ud over 112 ringe 114 14 som er et landsdækkende politinummer. Husk at afmærke stedet så politiet kan finde det, inden man kører videre. Påkørsel af mindre dyr, hare, ræve, grævlinger anmeldes ikke.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30. Hvis man ikke har kaskoforsikring eller vejhjælp med europadækning, kan man tilkalde vejhjælp via Assistanskåren på 020-912 912 eller på +46 8 62 75 757 mod et gebyr.

Links til at finde Campingpladser i Sverige

Nyttige links:

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information