aoc logo 246

 

Vi har været på besøg hos Hobby og set nyhederne til sæson 2017

Ved første blik, ser der ikke ud til at være meget nyt fra Hobby til sæson 2017. Men tag ikke fejl. Der er både nye modeller, nyt design og så en genial fjernstyring af campingvognens funktioner.

Vi har været til pressemøde hos Hobby i Tyskland. Det er altid spændende at være med, når en producent løfter sløret for den kommende sæsons nyheder. Og pressemødet hos Hobby var ingen undtagelse.

Pressemødet blev indledt med ordene ’I 2017 satser Hobby på kontinuitet’, og de fleste regnede nok ikke med at der ville komme særlig meget nyt fra Hobby til næste sæson. Men som pressemødet skred frem blev der vist flere og flere nyheder, og Hobby går 2017 sæsonen i møde med bl.a. nye modeller, nyt design, konstruktionsforbedringer, tekniske forbedringer og så Hobby Connect, der er en helt ny måde at kommunikere med campingvognens tekniske installationer.

Brede døre, smart lys og selvjusterende bremser

Alle serier på nær OnTour kommer til sæson 2017 med en ekstra bred dør. Bredden er øget med 4 cm. til en bredde på 59,6 cm. Der er også kommet en ny dør. Den har et stort vindue, myggenet, affaldsspand og et lille skab til nøgle og andre småting. Den nye dør isolerer desuden bedre både had lyd og fugt angår.

Hobby har fået en ny bred dør med en bredde på næsten 60 cmHobby har fået en ny bred dør med en bredde på næsten 60 cm

Smart detalje. Der er et lille skab i døren til småting, nøgle o.l.Smart detalje. Der er et lille skab i døren til småting, nøgle o.l.

Også i køkkenet er det forbedringer. Mange vil nok værdsætte at Hobby campingvogne nu leveres med udtræk til viskestykker ol.

Udtræk til viskestykker i køkkenetUdtræk til viskestykker i køkkenet

Soveafdelingerne har fået nye LED-lamper med svanehals. Det giver godt læselys, idet man kan rette lyset præcist der, hvor man gerne vil have det. Der er desuden kommet et forbedret lysstyringssystem, og serierne De Luxe, De Luxe Edition, Excellent og Prestige har fået nye læsespot og hjørnebelysning i siddegruppen. Via en 3-punkts kontakt kan man vælge om lyset skal være blåt, varmt eller klart hvidt.

Ny LED belysning i hjørnerne i siddegruppenNy LED belysning i hjørnerne i siddegruppen

Nye læsespots med svanehalsNye læsespots med svanehals

Alle Hobby campingvogne vil fremover være udstyret med bremsesystemer med automatisk justering af bremserne. Det giver selvsagt en mere sikker kørsel.

Hobby OnTour

OnTour serien er stort set uændret fra sæson 2016. Der kommer en ny indretning til sæson 2017 – nemlig OnTour 470 LU, der er indrettet helt traditionelt med enkeltsenge og rundsiddegruppe.

Soveafdelingen i OnTour 470 LUSoveafdelingen i OnTour 470 LU

Siddegruppen i OnTour 470 LUSiddegruppen i OnTour 470 LU

Der er fire modeller i serien, og ingen af campingvognene i denne serie er bredere end 220 cm, hvilket gør dem lette at køre med.

Hobby De Luxe

De Luxe serien er en af Hobbys mest sælgende serier. Der er 13 indretninger i serien, og der er indretninger til alle. Dog er der lagt særlig vægt på campingvogne til familier, da 5 ud af de 13 indretninger er til børnefamilier.

Ny til sæson 2017 er Hobby De Luxe 495 WFB. Den er indrettet med siddegruppe, fransk seng og et stort tværstillet badeværelse bagerst i vogne med separat brusekabine.

Hobby De Luxe 495 WFBHobby De Luxe 495 WFB

De Luxe 495 WFB er desuden udstyret med Truma Combi 4. Det er en både kan varme campingvognen op, og lave varmt vand. Varmtvandsbeholderen er på 10 liter, så der er varmt nok til et bad eller to.

Hobby De Luxe serien har desuden fået et mindre facelift. Der er bl.a. nye tekstiler og nyt design på borpladerne.

Hobby De Luxe Edition

Denne serie så dagens lys til sæson 2016. Det er smart og meget trendy, og er hurtig blevet ret populær. Faktisk så populær, at der til sæson 2017 kommer 3 nye indretninger i denne serie, nemlig

  • De Luxe Edition 460 LU
  • De Luxe Edition 490 KMF
  • De Luxe Edition 650 KMFe

De Luxe Edition 460 LU er indrette med enkeltsenge, og de to andre nye modeller er indrettet med dobbeltsenge og etagesenge.

Soveafdelingen i Hobby De Luxe Edition 460 LUSoveafdelingen i Hobby De Luxe Edition 460 LU

Den øverste køje i De Luxe Edition 460 LUDen øverste køje i De Luxe Edition 460 LU

Et kig ned igennem De Luxe Edition 460 LUEt kig ned igennem De Luxe Edition 460 LU

Da serien blev introduceret sidste sæson, er der ikke de store ændringer til denne sæson.

Hobby Excellent

Hobby Excellent serien kommer i sæson 2017 med 13 forskellige indretninger. Der er to helt nye indretninger, nemlig Excellent 495 WFB og Excellent 560 WFU. De nye modeller er begge indrettet med dobbeltsenge og et stort tværstillet badeværelse bagerst i campingvognen. Badværelset har desuden separat brusekabine.

Badeværelset i Hobby Excellent 560 WFUBadeværelset i Hobby Excellent 560 WFU

Begge de nye modeller er blevet udstyret med Trumas Combi fyr. Excellent 495 WFB med Truma Combi 4 og Excellent 560 WFU med det noget kraftigere Truma Combi 6. Disse Combi fyr leverer både varme og varmt vand. De kan desuden styres via Hobbys TFT styringspanel, og man har derfor styring af alle vognens funktioner samlet i et og samme panel.

Hobbys smarte TFT-panelHobbys smarte TFT-panel

De to nye modeller er desuden blevet indrettet med et opvarmet garderobeskab lige ved indgangen. Det er ikke så bredt, med den er fin plads til overtøj. Opvarmningen gør at f.eks. en regnvåd jakke vil tørre hurtigere.

Opvarmet skab lige inden for dørenOpvarmet skab lige inden for døren

Hobby Excellent serien har fået et større facelift ti sæson 2017. Der er bl.a. kommet ny træ-dekor i højglans, nye vinteroptimerede sengegavle med plads til småting, bøger mobiltelefoner m.m.

Hobby Excellent har fået ny træ-dekor i højglansHobby Excellent har fået ny træ-dekor i højglans

Den nye sengegavl i Excellent serienDen nye sengegavl i Excellent serien

Hobby Excellent 560 WFUHobby Excellent 560 WFU

De modeller indrettet med senge forrest i campingvognen har desuden fået et nyt vindue i fronten og nyt Hobby logo.

Hobby Prestige

Ligesom Excellent serien har også Hobby Prestige seriens modeller indrettet med senge forrest i campingvognen fået et nyt vindue i fronten og nyt Hobby logo.

Campingvogne indrettet med senge forrest i campingvognen har desuden fået et nyt vindue i fronten og nyt Hobby logoCampingvogne indrettet med senge forrest i campingvognen har desuden fået et nyt vindue i fronten og nyt Hobby logo

Alle modellerne i serien har desuden fået en ny krydderihylde i køkkenet.

Der er 11 forskellige indretninger i serien til sæson 2017. Heraf er de to helt nye modeller, nemlig Prestige 560 WFU og Prestige 660 WFC. modeller er begge indrettet med dobbeltsenge og et stort tværstillet badeværelse bagerst i campingvognen. Badværelset har desuden separat brusekabine.

Hobby Prestige 660 WFCHobby Prestige 660 WFC

Badeværelset i Prestige 660 WFCBadeværelset i Prestige 660 WFC

Prestige 660 WFC har vinkelkøkken og stor siddegruppePrestige 660 WFC har vinkelkøkken og stor siddegruppe

Begge de nye modeller er blevet udstyret med Trumas Combi 6 fyr. Disse Combi fyr leverer både varme og varmt vand. De kan desuden styres via Hobbys TFT styringspanel, og man har derfor styring af alle vognens funktioner samlet i et og samme panel.

De to nye modeller er ligesom de nye modeller i Excellent serien også fået et opvarmet garderobeskab lige ved indgangen.

Hobby Premium

Hobby Premium er stadig helt sin egen, og meget letgenkendelig. Det er ydre ændres der ikke ved til sæson 2017. Dog har modellerne i serien fået nye lygter, og LED belyst indgang. Desuden kommer der en ny model, nemlig Premium 560 LU

Hobby PremiumHobby Premium

Hobby Premium serien er blevet forbedret på flere punkter. Bl.a. er der konstruktioner blevet forstærket flere steder får at modvirke skader og utætheder. Også vinduerne er blevet yderligere forseglet, og der er forbedret luftgennemstrømning for at mindske fugt inde i campingvognen.

Hobby Premium er helt redesignet indvendigt til sæson 2017Hobby Premium er helt redesignet indvendigt til sæson 2017

Indvendigt er Hobby Premium totalt redesignet til sæson 2017. Der er bl.a. nye kromlister, ny krydderihylde, helt ny LED belysning, USB-stik til opladning af mobiltelefoner.

Køkkenet i Hobby Premium 560 LUKøkkenet i Hobby Premium 560 LU

Soveafdelingen i Premium 560 LUSoveafdelingen i Premium 560 LU

Bemærk de flotte møbelfronter i Hobby Premium 2017Bemærk de flotte møbelfronter i Hobby Premium 2017

I alle modeller (undtagen 560 Cfe) er der desuden kommet et nyt smalt køleskab på 150 liter.

Hobby Landhaus

Fortsætter uændret i sæson 2017. Dog med de forbedringer som er fælles for alle andre serier.

Hobby Connect

Siden 2010 har man kunne styre de fleste af funktionerne i ens Hobby via Hobbys multifunktionelle TFT-styringspanel. Og nu tager de skridtet endnu videre.

Hobby Connect gør det muligt at fjernstyre alle de funktioner, som man kan styre via TFT-panelet.

Uden at skulle blive for teknisk her, så kan ens campingvogn kommunikere to-vejs med en webserver over internettet. Der er altså tale om et meget mere avanceret system end de SMS-baserede systemer andre mærker benytter.

Via ens Smartphone eller Tablet kan man altså få adgang til og fjernstyre lys og varme i campingvognen. Man kan også får oplyst om hvor meget vand, der er i vandtanken, temperaturen i og uden for campingvognen.

Hobby Connect er genialt både i sin udformning og måden det fungerer på. Og systemet er først lige kommet i gang. Hobby har store ambitioner med dette system, og det skal nok blive en succes.

Vi skriver en artikel på et senere tidspunkt, hvor vi går mere i dybden med Hobby Connect og dets muligheder.

Link til Hobby: Hobby

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information