aoc logo 246

 

Vi er på camping ved Blåvand ved Vesterhavet

Hvidbjerg Strand Feriepark ved Blåvand er en af Danmarks absolutte luksuspladser. Vi har tidligere besøgt campingpladsen, så derfor ser vi frem til nogle dage der – dels pga. campingpladsen, men også pga. den smukke natur, der omgiver campingpladsen

Hvidbjerg Strand er en af de få 5-stjernede campingpladser i Danmark, og her mangler tilsyneladende da heller ikke noget. Her er badeland, legeland, Wellness & Spa, flotte servicebygninger, lækre hytter, restaurant, supermarked m.m.

Hvidbjerg Strand Feriepark ligger ca. 2 km. fra hovedgaden i Blåvand. Og for dem, der ikke ligge kan placere Blåvand på Danmarkskortet, så ligger Blåvand  lidt nord for Esbjerg.

For ikke at skabe kø i indkørslen, har man på Hvidbjerg Strand Feriepark lavet en stribe vognbaner lige bag Receptionen. Her kan der så holde 15 – 20 vogntog under check-in, uden at indkørslen spærres eller generes af vogne, der venter på at blive checket ind. Det er smart og effektivt, og man kan derfor checke ind i ro og mag uden at stresse over bagved holdende vogne.

Receptionen. Bemærk diskretionslinien på gulvet. Her står man ikke på nakken af hinanden, og man ekspederes efter tur.Receptionen. Bemærk diskretionslinien på gulvet. Her står man ikke på nakken af hinanden, og man ekspederes efter tur.

Hvidbjerg Strand Feriepark er en meget stor campingplads. Her er 700 enheder + hytter. Campingpladsen er inddelt i store parceller omgivet af levende hegn i forskellig højde. Når man kommer til campingpladsen første gang, kan man godt have lidt svært ved at finde rundt på campingpladsen. Og vi var da også lidt i tvivl om hvor og hvordan vi skulle finde frem til vores plads. Heldigvis er der sat skilte op med farvekoder, der viser vej til de forskellige områder. Følger man disse, går man ikke helt galt i byen. Vi kom hurtigt til Blåt område, hvor vi havde fået tildelt en enhed.

Et kig ud over området med de mange luksuspladserEt kig ud over området med de mange luksuspladser

Vores enhed var en af camppingpladsens almindelige enheder. Hvis man vil betale for lidt ekstra luksus, kan man vælge en af campingpladsens komfortpladser. Disse pladser er ekstra store, har 16 amp. strøm, vand og afløb. Hvidbjerg Strand Feriepark kan også tilbyde XL Luksuspladser. Nogle af disse enheder er så store at der kan ligge to store campingvogne med fortelt på samme enhed – og så stadig overholde 3-meter reglen.

Men skulle de store pladser ikke være nok, så kan man få både almindelige og XL luksuspladser med eget bad og toilet – og det på selve enheden. Det er der altså ikke mange campingpladser i Danmark, der kan tilbyde.

Masser af tilbud og aktiviteter

Hvidbjerg Strand Feriepark har en masse tilbud både til børn og voksne. Til børnene er der et kæmpe legeland, et klatreland, legepladser, western by med hesteog aktiviteter samt flere legepladser.

Legelandet på campingpladsen har flere lokaler med hver sin aktivitet.Legelandet på campingpladsen har flere lokaler med hver sin aktivitet.

KlatrelandetKlatrelandet

Skulle vejret være gråt, trist og blæsende kan man sagtens bade alligevel. Hvisbjerg Strand Feriepark har nemlig et fantastisk badeland.Badelandet på Hvidbjerg Strand Feriepark er et af de største vi hidtil har set på en dansk campingplads. Her er flere bassiner – hver med sin udformning og med forskellig vanddybde. Der er derfor plads til alle uanset alder. Der er flere børnebassiner til de små, vandrutsjebaner, boblebad, vandfald osv. osv.

Badelandet på campingpladsen er super flot. Der er mange bassiner med forskellig vanddybde, så alle kan bade sikkert derBadelandet på campingpladsen er super flot. Der er mange bassiner med forskellig vanddybde, så alle kan bade sikkert der

Især to bassiner syntes vi var helt fantastiske – nemlig Grotten og det store børnebassin. Grotten er bygget op som en drypstenshule, og vandet der er varmere end i de andre bassiner. Her kan man enten lege på de to vandrutsjebaner eller svømme i vandet i Grottens bund. Det føles næsten som at svømme rundt i en rigtig hule med klart, blåt vand.

Grotten er et spændende bassin med to rutsjebaner og ret varmt vandGrotten er et spændende bassin med to rutsjebaner og ret varmt vand

Det andet bassin, som vi syntes var helt fantastisk, er det store børnebassin. Her er lav vanddybde, en sjov rutsjebane og en masse vand-legetøj. Det er ikke underligt at de små børn elsker dette bassin. Her er plads til at pjaske, bade og lege.

Det store børnebassinDet store børnebassin

Langs alle bassiner er der stole eller liggestole. Her kan man enten slappe af eller sidde og holde øje med sine børn – hvis man da ikke lige er i vandet sammen med dem. :)

Hvidbjerg Strand Feriepark har en super flot minigolfbane. Den er udformet som en 'rigtig' golfbane med bakker og bunkers.  På alle baner er flere ruter med forskellig sværhedsgrad. Børn og voksne kan derfor spille på den samme bane og blive uden at børnene føler det er for svært eller at forældrene keder sig, fordi banen er for let.

Den meget flotte minigolfbane trækker mange gæster til.Den meget flotte minigolfbane trækker mange gæster til.

Alle baner har mere end en rute, så der er forskellige sværhedsgrader en og samme baneAlle baner har mere end en rute, så der er forskellige sværhedsgrader en og samme bane

Er man golfspiller, kan man træne at 'putte' der. Der er nemlig også en fin puttinggreen, hvis man skulle have lyst eller behov for den træning.

Men der er ikke kun tænkt på golfspillere på Hvidbjerg Strand Feriepark. Der er også tilbud til lystfiskere. Campingpladsen har nemlig sin egen fiskesø. Det er gratis for alle vores gæster, og man må fange en fisk pr. familie pr. dag.

Fiskesøen. Bemærk de mange lystfiskere. Det er gratis at fiske for campingpladsens gæsterFiskesøen. Bemærk de mange lystfiskere. Det er gratis at fiske for campingpladsens gæster

Fantastisk Wellness

Wellness er oppe i tiden, og mange mennesker har lært at værdsætte den ro og velvære, man finder i Wellnesscentre. Hvidbjerg Strand Feriepark har netop indviet deres wellnesscenter Blåvand Kurbad og Wellness, og det er utroligt gennemført og stilrent.

 Den infrarøde sauna med kurbassinet i forgrunden Den infrarøde sauna med kurbassinet i forgrunden

I Blåvand Kurbad og Wellness kan opleve mange former for wellness. Mod betaling kan man få et utal af behandlinger som f.eks. massage til voksne og børn, fod- og håndbehandlinger, ansigtsbehandlinger, Body Scrub, indpakninger i ler, alger m.m., Spa & Kur behandlinger samt terapeutiske behandlinger – herunder fysioterapi, idrætsmassage m.m.

Vi prøvede ikke nogen af ovennævnte behandlinger, men vi nød vores besøg alligevel. I Blåvand Kurbad og Wellness er der fire forskellige saunaer, tre forskellige dampbade, et kurbassin, et varmtvandsbassin, udendørs saltvandbassin, koldt vandsbassin og en stor spa. Hertil kommer så de mange forskellige brusere, ismaskine, et vandløb med stenbund til fodmassage m.m.

Her strømmer vandet ned i vandløbet til fodmassage. Det er de forskellige sten i bunden, der masserer ens fodsålerHer strømmer vandet ned i vandløbet til fodmassage. Det er de forskellige sten i bunden, der masserer ens fodsåler

Sauna med åben ild. Dette er den varmeste af stedets saunaer, og man bør højst være der i 15 min.Sauna med åben ild. Dette er den varmeste af stedets saunaer, og man bør højst være der i 15 min.

En af de tre dampbadeEn af de tre dampbade

Oppe på terrassen kan man kigge ud over Vesterhavet, mens man enten er i Spa'en, Saltvandbassinet, det kolde bassin eller i PanoramasaunaenOppe på terrassen kan man kigge ud over Vesterhavet, mens man enten er i Spa'en, Saltvandbassinet, det kolde bassin eller i Panoramasaunaen

Nu er Wellness jo andet end at bade – også sjælen skal have fred og ro. Og Blåvand Kurbad og Wellness er indrettet med det for øje. Overalt i høres en afslappende musik, og mange steder er der punktbeslysning der hele tiden blidt skifter farver i et meget roligt tempo. Også i nogle af badene er der rolige farveskift.

Man kan også vælge at slappe lidt af i den varme stenbænk foran det åbne ildstedMan kan også vælge at slappe lidt af i den varme stenbænk foran det åbne ildstedMan forstyrres ikke af skarpe farver i Blåvand Kurbad og Wellness.  Alt er holdt i sorte, hvide og grå nuancer. Nogle vil måske kalde det for High-Tech, men jeg synes nu mere farverne sender signal om ro og renhed. Farverne og spillet i fliser og klinker er da også nøje udvalgt. Alle sten, fliser og klinker er skåret ud af det samme bjerg i Østrig. Så uanset om der er tale om en lille klinke i bunden af Spa-poolen eller en af de store vægfliser i Grotten, så kommer de fra det samme bjerg. De store fliser på væggene i Grotten vejen for i øvrigt over et ton pr. styk.

Nedgangen til Grotten. Vandet der er 41 grader varmtNedgangen til Grotten. Vandet der er 41 grader varmt

Vandet risler ned af Grottens stenvægge mens lyset i vandet skifter farverVandet risler ned af Grottens stenvægge mens lyset i vandet skifter farver

Man skal sætte et par timer af til et besøg i Blåvand Kurbad og Wellness. I receptionen kan man få udleveret forslag til 'ruter' gennem de forskellige bade og saunaer.

Servicebygningerne er nogle af de flotteste vi til dato har set

Det er nu ikke kun i campingpladsens kurbad og wellness at indretning og faciliteterne imponerer.

På en 5-stjernet campingplads har man som campist høje forventninger til servicebygningerne, Og på dette punkt skuffer Hvidbjerg Strand Feriepark da heller ikke. Fordelt på campingpladsen er fem servicebygninger, der alle som minimum indeholder køkken samt toilet- og badefaciliteter. Tre af bygningerne har desuden rum til handicappede og fire af bygningerne har familiebaderum.

En af de flotte servicebygningerEn af de flotte servicebygninger

En af servicebygninger er lavet som en fire-længet gård. Dette er den overdækkede 'gårdsplads'En af servicebygninger er lavet som en fire-længet gård. Dette er den overdækkede 'gårdsplads'

Servicebygningerne er både flotte og indbydende. Første gang jeg kom ind på mændenes toilet, kom jeg uvilkårligt til at udbryde: ”Hold da op....”. Dels var der rent og pænt (der bliver gjort rent 2 gange om dagen), og dels er materialevalget på vægge og gulv så flot, at jeg ville ønske at vi havde råd til det samme hjemme hos os privat.

Et af pladsen flotte fælleskøkkenerEt af pladsen flotte fælleskøkkener

 Der er gode spisepladser i køkkenerne, hvor man kan spise forholdsvis ugenert selvom der er flere familier, der spiser på samme tid Der er gode spisepladser i køkkenerne, hvor man kan spise forholdsvis ugenert selvom der er flere familier, der spiser på samme tid

Hvidbjerg Strand Feriepark ligger kun små 2 km. fra Blåvand og butikkerne der. Men egentlig behøver man ikke at tage ind til Blåvand for at købe ind. Der er et pænt stort supermarked på campingpladsen, og udvalget af varer er stort.

Priserne er rimelige – især i forhold til Blåvand. Byen er en 100% turistby og priserne er derefter. Så vi brugte campingpladsens supermarked til de daglige indkøb, og følte ikke at vi blevet flået af den grund.

Der er en 'Bager' i campingpladsens supermarked. Ud over brød og et imponerende udvalg af kager, så er det her man bestiller morgenbrød. I højsæsonen er der desuden en fiskehandel på campingpladsen.

En hyggelig turistby

Har man ikke nok i campingpladsens egne butikker, så kan man gå eller køre ind til Blåvand. Der er en del butikker der, og der sælges især tøj og souvenirs. Desuden er  der en fiskehandel og et par supermarkeder. Der er flere spisesteder – lige fra Burger King til caféer og restauranter.  Kort sagt – en rigtig ferieby, hvor der udelukkende satses på turisme. Men byen er såmænd hyggelig nok, og man kan sagtens slå nogle timer ihjel der med at glo på vinduer, besøge ravsliberiet og evt. spise frokost eller aftensmad der.

Hovedgaden i Blåvand med dens mange butikkerHovedgaden i Blåvand med dens mange butikker

Vi har før været Blåvand, og en af vores ynglingsbutikker der, er Dragebutikken. Her kan man få drager i alle afskygninger – og i alle prislag. Vi har nu allerede de drager, som vi skal have. Så selvom vi nysgerrigt kigger på de flotte drager, så er det ikke derfor at vi besøger butikken.

Sissel elsker de mange vindmøller og uroer. Hun har svært ved at vælge netop den, hun allerhelst vil haveSissel elsker de mange vindmøller og uroer. Hun har svært ved at vælge netop den, hun allerhelst vil have

Dragebutikken har nemlig et stort udvalg i uroer, vindmøller o.l. og det er lige noget for Sissel. Når vi kører hende hen foran de mange vindmøller, kan hun slet ikke sidde stille. Som regel falder hendes øjne til ro på den uro eller vindmølle, hun bedst kan lide, og den køber vi så til hende.

Blåvand fyr

Et par kilometer fra Blåvand ligger Blåvandshuk – Danmarks vestligste punkt. Her kan man så tage en tur op i fyrtårnet. Det siges at der er en fantastisk udsigt deroppe fra. Vi orkede nu ikke at slæbe Sissel og hendes kørestol derop, så vi har ikke selv set den. Fyrtårnet er stadig i brug, og om natten kan man se lyskeglen fra Hvidbjerg Strand Feriepark.

Fyrtårnet på Blåvandshuk – Danmarks vestligste punktFyrtårnet på Blåvandshuk – Danmarks vestligste punkt

Vi bor fantastisk i vores LMC Style 450 D

På Hvidbjerg Strand Feriepark kan man leje hytter i flere kategorier, men det behøver vi ikke, da vi har vores eget rullende hjem med.

Vores LMC Style 450 D er en dejlig feriebolig, og den har alt, hvad vi har brug for.

Noget af det vi især holder af, når vi er på tur, er at lave mad sammen. Og man kan sagtens lave rigtig god mad i campingvognes køkken og på grillen udenfor.

Noget af det vi elsker ved camping – nemlig at lave mad sammenNoget af det vi elsker ved camping – nemlig at lave mad sammen

Køkkenet i LMC Style 450 D er ikke blandt de største, og vi kunne måske godt have ønkset os lidt mere bordplads. Der er en lille klap for enden af køkkenbordet. Den kan slå ud, og derved forlænges køkkenbordet. Skulle man stadig mangle bordplads, kan man inddrage spisebordet lege ved siden af køkkenet.

Klappen for enden af køkkenbordet giver mere plads til afsætningKlappen for enden af køkkenbordet giver mere plads til afsætningKomfuret har tre kogeblus, og der er god plads til selv de større gryder. Vasken er også stor og dyb, så der er plads til at rense og skylle f.eks. grøntsager uden at man sprøjter vand ud over hele køkkenet.

På komfuret er der fin plads til selv de større gryder og panderPå komfuret er der fin plads til selv de større gryder og pander

Lige bag køkkenet er der et stort køleskab med frys. Her er der rigeligt plads til alle vores madvarer, og det er let at komme til når man laver mad.

Det er også let at kommer til ens køkkengrej. Under køkkenbordet er der tra store skuffer, og der er to fine overskabe hen over køkkenet.

Der er plads til rigtig meget køkkengrej i de brede skufferDer er plads til rigtig meget køkkengrej i de brede skuffer

Når vi er på camping spiser ude så ofte det kan lade sig gøre. Men der er fin plads til at spise inde i campingvognen også. I siddegruppen er der plads til 4 personer, og det vel og mærke uden at man sidder klemt.

Der er fin plads til fire personer i siddegruppenDer er fin plads til fire personer i siddegruppen

Der er også fin plads til at sidde og flyde ud i siddegruppenDer er også fin plads til at sidde og flyde ud i siddegruppen

Men – når vejret tillader det spiser vi ude. LMC Style 450 D har på trods af navnet 450 D en indvendig længde på 550 cm. Det er altså ikke nogen lille campingvogn, og det nyder vi godt af. Vi har et Isabella Sunshibe solsejl på campingvognen, og der er masser af plads under det store solsejl.

Dejligt at kunne sidde ude. Det er en af de ting vi virkelig elsker ved campingDejligt at kunne sidde ude. Det er en af de ting vi virkelig elsker ved camping

Vi sidder i ly for vind, regn og dug med plads både til at spise og hygge med Sissel. Det værdsætter vi meget, og det er det stunder, der virkelig er vigtige for os.

Det store solsejl giver læ for både sol, vind og regn.Det store solsejl giver læ for både sol, vind og regn.

Aftenhygge foran vores LMC Style 450 DAftenhygge foran vores LMC Style 450 D

Vi fungere godt som en familie i denne LMC. Den er er rammen om vores oplevelser, vi hygger os der, og så sover vi som kongelige i de dejlige senge.

Sissel elsker at kunne sidde ude. Og når vinden for hendes vindmøller til at snurre, er livet helt fantastiskSissel elsker at kunne sidde ude. Og når vinden for hendes vindmøller til at snurre, er livet helt fantastisk

Elsker Vesterhavet

Og det er altså en meget speciel og hyggelig oplevelse at sidde foran sin campingvogn, lytte til brændingen fra Vesterhavet, der ligger små 300 m. fra campingpladsen, og se lyskeglen fra fyret i lyse hen over himlen.

Stranden ved Hvidbjerg Strand FerieparkStranden ved Hvidbjerg Strand Feriepark

Hvidbjerg Strand Feriepark ligger kun små 300 m. fra en Vesterhavets bedste strande. Og skulle det ikke være strand-vejr, så kan man alligevel bade. Campingpladsen har nemlig et helt fantastisk badeland.

Stranden ligger som sagt kun 300 m. fra campingpladsen. Den har det eftertragtede Blå Flag, der borger for rent vand og en ren strand. Med den fornødne respekt for understrømmen i Vesterhavet kan man sagtens bade der, hvilket flere da også gjorde, mens vi var på stranden. 

Stranden er meget bred, og der må ikke køre biler.Stranden er meget bred, og der må ikke køre biler.

Den brede sandstrand (hvor der for iøvrigt ikke må køre biler), danner også rammen for mange andre aktiviteter. De mindre børn leger i sandet, de ældre børn bader eller flyver med drager, rigtig mange windsurfer fra stranden, og så er der alle os andre, der bare nyder synet af vandet og  stranden :o)

Der er en del surfere på stranden. Men de sejler ikke mellem de badende. Her er plads til alle :)Der er en del surfere på stranden. Men de sejler ikke mellem de badende. Her er plads til alle :)Hvidbjerg Strand Feriepark lever efter vores mening til fulde op til deres fem stjerner. Alt er velholdt  og uanset om man kommer i egen campingvogn eller gør brug af en af de flotte hytter på campingpladsen, så er man sikret et godt ophold hvad de ydre rammer angår. Det er få steder i Danmark, at man kan bo så tæt på vandet med så fine faciliteter.

En campingtur er slut, og nu er vi på vej hjem igenEn campingtur er slut, og nu er vi på vej hjem igen

Se også

 

Følg os her...

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube - så går du ikke glib af nogle opdateringer herfra :)

1282659883_facebook  1282659856_youtube  Følg os på Instagram

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Alt Om Campings Nyhedsbrev

* indicates required

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information