Nye tiltag på Brunner am See

Camping Brunner am See er den eneste Komfort-Campingplads, der ligger direkte ved bredden af Millstätter Søen i Döbriach, med ADAC-anbefaling i 2012. I ADAC Camping Guide 2013 er pladsen tildelt 4 ½ stjerner. Camping Brunner am See får top-karakterer af alle større camping klubber og blev af CARAVANNING's læsere kåret som en af de bedste campingpladser i hele Europa. I 2013 fik pladsen tildelt Camping.Info Award 2013.

Camping Brunner am See blev etableret i 1965 i en lille frugtplantage nær Millstätter Søen. Dengang var standpladserne på 65 m2 ren luksus, fordi campisterne normalt rejste med en VW Boble og et lille telt.
I dag præges Europas campingpladser af rummelige telte, store autocampere og campingvogne med tilsvarende biler og tilbehør.

Derfor besluttede familien Brunner i efteråret 2011, at omlægge hele campingpladsen med det formål at øge størrelsen på standpladserne og dermed imødekomme campisternes ønsker og nutidens behov.

Omlægningen af standpladserne gav følgende nye plads-kategorier på Camping Brunner am See:

 • SE = Sø plads (blå), ca. 65-85 m²
 • XL = Ekstra stor plads (rød), ca. 90-107 m²
 • L = Stor plads (orange), ca. 75-90 m²
 • M = Standard plads (gul), ca. 65-75 m²
 • S = Lille/Special plads (grøn), op til 65 m²

Ca. 60% af standpladserne er nu i kategorierne L / XL og SE. Det betyder rummelig luksus til campisterne på en af Europas bedste campingpladser, med en fantastisk beliggenhed direkte ved søbredden.

Omlægningen til større pladser betød en nedgang i antallet af standpladser, fra 240 til 215 og dermed en stor økonomisk risiko for familien Brunner. Den lavere omsætning skulle opvejes af en bedre udnyttelse af pladserne og satsningen lykkedes. Fra midten af maj til slutningen af september havde Camping Brunner en yderst tilfredsstillende belægningsprocent.

De færre pladser betyder, at det er blevet sværere for gæsterne at få en af de eftertragtede pladser på Camping Brunner i højsæsonen. Her anbefales det at reservere en plads forud.

Men gæster fra Danmark har "pole position" i sommeren 2013 og kan nå at starte sommerferien hos Camping Brunner i lavsæsonen. Her har familien Brunner et gunstigt tilbud til de gæster, der har mulighed for at holde ferie i slutningen af juni / begyndelsen af juli.

Camping Brunner's Sommertilbud 2013:
I de første to uger af Juli måned 2013, fra 1/7 til 14/7, kan 2 voksne bo på en M-standplads for kun 26,50 EUR pr. overnatning – og det er inklusiv strømforbrug! Tilbuddet er betinget af at opholdet er på minimum 7 overnatninger.

Ønsker man at benytte sig af tilbuddet men gerne vil komme lidt tidligere, kan tilstødende overnatninger i Juni fås til 16 EUR pr. overnatning. Tilbuddene kan kombineres med andre standplads-typer mod tillæg henholdsvis afslag. Evt. yderligere personer/ydelser i henhold til gældende prisliste.

Tilbuddet kræver forudgående reservation med henvisning til "Camping Brunner-Schnäppchen 2013".

"Sanitrary state of the art"
Sanitære forhold i topklasse og de højeste hygiejne standarder er en selvfølge hos Camping Brunner. I 2012 blev der udført en omfattende renovering af de sanitære områder. Komfortable bruserum, familie baderum, private badeværelser til leje, baby- og børne vaskerrum, opvaskerum med opvaskemaskine, møntvaskeri og sidst men ikke mindst; fremragende faciliteter til personer med handicap eller særlige behov.

Derudover er der 3 udendørs og 1 indendørs legeplads, gratis brug af infrarød varmekabine, WiFi på hele pladsen, samt et omfattende aktivitetsprogram for alle aldre og en god infrastruktur.

Eksklusive ferielejligheder
De mange stamgæster på Camping Brunner er altid spændte på at se hvad der er sket siden sidste besøg. De bliver heller ikke skuffede i år!

Lejlighederne ved søen (type A, B, C) er blevet renoveret og byder på et nyt og moderne design der sætter nye standarder for ferielejligheder! De er udstyret med boksmadrasser, der garanterer fremragende sovekomfort. "5 stjernet komfort!", "Ren luksus!", "Wow!" - Det er ordene fra de gæster der i Påsken tog de nyrenoverede lejligheder i brug.

Og priserne? Ikke noget at tale om! De er kun justeret i forhold til inflationsraten! Prisen for denne luksus er derfor stadig overkommelig for familier med børn.

Links:
Relevante Link(s) : Camping Brunner am See | Privat hjemmeside Brunner am See

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta om camping i Østrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er lovpligtigt at medbringe nødhjælpskasse, advarselstrekant og sikkerhedsvest (gul, orange el. rød) til føreren af bilen i tilfælde af uheld. Sele på både for og bagsæde er selvfølgelig påbudt og børn under 14 eller under 150 cm, skal bruge en autostol/barnesæde.

Vinterdæk skal monteres fra 1. november til 15. april, når veje er dækket af is, sne og slud, og skal være mærket M+S eller M&S og min. 4 mm. Sommerdæk kan dog accepteres, men der skal der være montere snekæder på de trækkende hjul. På køretøjer op til 3500 kg er pigdæk tilladt fra 1. oktober til 31. maj på alle 4 hjul og på anhænger, hvis man har en sådanne hægtet på. Kører man med pigdæk, skal der på bilen påsættes et pigdæksmærkat, som kan købes hos FDM eller tankstationer og lign.

For køretøjer over 3500 kg, skal der fra den 15. nov. til 15. marts, mindst være en af akslerne der har vinterdæk og man skal medbringe snekæder. Og der skal køres med snekæder når der skiltes med dette.

Færdselsregler

Vedr. håndhold mobil, er reglerne som i Danmark. Promillegrænsen er på 0,49, og har man haft kørekort under 2 år, er den 0,39. Radar/laserdetektor er absolut forbudt at bruge. Kamera der kan filme ud af foruden er ligeledes ikke tilladt. GPS der viser politiets faste fartfælder er tilladt. Der er ingen forkørselsret for opadkørende trafik, alle køretøjer skal være indstillet på at bakke hvis situationen kræver dette.

Ved sporskifte bruges der blinklys, og hornet skal bruges ved fare, dog er det forbudt at bruge i Wien og i nærheden af hospitaler. Vognbaner med 2 kørebaner, skal man i tilfælde af kø, og der kommer udrykning holde til højre hvis man ligger i det højre spor, og kører ud til venstre hvis man ligger i det venstre spor.

I de fleste østrigske byer er der betalingsparkering, i de blå parkeringszoner er der ingen parkometre, der skal man købe parkeringsbilletter og de kan købes hos tobakshandlere, metro stationer og i banker. I Wien er der ikke mange p-pladser men der findes en del underjordiske parkeringshuse. Handicapparkering gælder EU-retningslinjer.

Hastigheder

 • Kørsel i byerne = 50 km/t eller som der bliver skiltet med.
 • Personbil/autocamper under 3500 kg. På landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
 • Personbil med campingvogn/trailer under 750 kg på landevej = 100 km/t eller som der bliver skiltet med.
 • Personbil med campingvogn/trailer over 750 kg på landevej = 80 km/t eller som der bliver skiltet med.
 • Personbil/autocamper under 3500 kg på motorvej = 130 km/t eller som der skiltes med
 • Personbil med campingvogn/trailer både over/under 750 kg på motorvej = 100 km/t

Miljø, Vej, tunnel, Broafgifter

I Østrig betales der for at kører på motor/motortrafikveje og tunneler. Man køber en mærkat til det trækkende køretøj, anhænger/campingvogn kræver ingen ekstra mærkat. Mærkaten skal købes inden afrejse eller på en tankstation inden man når grænsen, da de ikke kan købes ved grænseovergangene. Mærkaten skal placeres i forruden øverst i venstre side, eller tæt på bakspejlet. Og man køber for 10 dg eller 2 måneder og klippes med en indrejsedato.
Nogle bjergpas er lukke om vinteren. 

Camping

Det er ikke lilladt at efterlade campingvognen på offentlige parkeringspladser/rastepladser uden det trækkende køretøj. Brug de officielle campingpladser.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Det officielle sprog er tysk, men for de fleste østrigere tales der bairisk, lokalt slovensk, kroatisk og ungarsk. Engelsk forstås af de flest, og tales flydende på turiststederne.

Toldregler

EU toldregler er gældende.

Strøm

230V vekselstrøm.

Brændstof

EuroSuper(95), SuperPlus(98) Blyfri benzin hedder Unverbleit. Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land) .

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: Fælles 112, Politi 133, Ambulance 144, Brand 122

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. Har man ikke kasko/europadækning kan tilkalde vejhjælp via ÖAMTC på tlf. 120 døgnet rundt mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Østrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information