italien2008 del2 13

At kalde Marina di Venezia for det forjættede land er nok en overdrivelse. Men vi tør godt kalde campingpladsen for et sandt paradis for campister. Som campist kan man næsten ikke ønske mere af en campingplads.

Marina di Venezia er en stor campingplads – her er 2.900 enheder, 400 mobilhomes og hytter til udlejning, og der er plads til mere end 11.000 gæster. 

Image
En af de mange små veje på campingpladsen

Image
Her er en af de mange forskellige typer hytter

Image
Vores plads var stor og skyggefuld. Her hygger bjarne og Sissel sig

Der var fuldt belagt mens vi var på Marina di Venezia, og så mange gæster på én gang stille store krav til faciliteter og servicebygninger. Der er 10 store servicebygninger på campingpladsen. Og de er alle af meget høj standard. De er alle lyse, luftige og meget moderne.

Image
Indgangen til en af de flotte servicebygninger
 

Der er god plads både i brusebade og toiletrum, og man betaler ikke ekstra for varmt vand. Der er vaskemaskiner i alle servicebygninger, men ingen tørretumblere. Vasketøj tørres på ens plads, eller på campingpladsen vaskeri mod betaling. På vaskeriet kan man indlevere sit vasketøj, og få det vasket og tørret. Det koster fra € 3,50 pr. kilo at få vasket sit tøj på vaskeriet. Hvis man selv vil vaske, koster en polet til vaskemaskinen € 4,00. Der er også faciliteter (om end lidt trange) for kørestolsbrugere, hvilket vi sætter stor pris på.

Image
Alt er flot og velholdt 

Det er ikke alle servicebygningerne, der har faciliteter for handicappede, så hvis man vil være sikker på at blive placeret i nærheden af disse faciliteter, skal man gøre det klart, når man reserverer plads.

Vi skal da også fremhæve hvor rent der er overalt på campingpladsen. Der er konstant rengøring i servicebygninger, og der er skinnende rent.

Image
Der bliver gjort rent dagen lang i servicebygningerne
 

Dette gælder også selv campingpladsen, hvor der gøres rent hver dag. Sjældent har vi været på en campingplads, der har været så ren og indbydende.

Marina di Venezia har indviet et nyt pool-område til sæsonen 2008. Det flotte pool-område er også base for mange af campingpladsens aktiviteter for børn og voksne.

Image
Bjarne og Sissel i pool'en

Image
Den nye vand-legeborg
 

Både pool-området og aktivitetsprogrammet er så omfattende, at det kræver sin egen artikel for at få alt med. Den artikel kommer senere.

Med plads til så mange gæster, siger det sig selv, at Marina di Venezia er en meget stor campingplads. Mange har cykler med, og med god grund. Afstandene er store på campingpladsen, så med mindre man vil bruge sin ferie på at trave rundt mellem sin plads og pladsen butikker og andre tilbud, så er en cykel nødvendig. Det er muligt at leje cykler på campingpladsen. Man kan leje cykler på dag- eller ugebasis. Vi lejede en udmærket cykel for en uge, og det betalte vi € 29 for.

Image
Der er her, man lejer cykler
 

Der er rigtig mange, der bruger cykler som transportmiddel på campingpladsen. Man skal derfor passe lidt på, hvis man går rundt på campingpladsens veje. Især børnene kører som død og hel rundt om hjørner, så man kan let blive kørt ned, hvis man ikke ser sig for. Det er forbudt at cykle og medtage cykler på ’Hovedgaden’ hvor campingpladsens butikker og restauranter er placeret.

Marina di Venezia har et særskilt afsnit for campister med hunde – vel og mærke et meget stort afsnit.

Image
Hunde er også velkomne på Marina di Venezia
 

Her er hunde og deres ejere velkomne, og her kan man campere i fred sammen med sit husdyr uden at skulle bekymre sig om hvorvidt andre campister føler sig generet af ens hund eller ej.

Image
Og der er plads til en 'overskyller' i varmen
 

Omvendt kan campister, der ikke bryder sig om at være nabo til en hund, være sikre på, at det ikke vil være tilfældet, når de har plads i de områder, hvor det ikke er tilladt at have hund.

Hovedgaden Viale Fontana går fra indgangen og ned til den store pool.

Image
Fontænen på Viale Fontana
 

Og det er som nævnt her, at alle campingpladsen restauranter og butikker er placeret. Der er to restauranter – begge med hovedsagligt italiensk mad.

Image
Aftenstemning på en af restautranterne

Vil man have Pizza, kan disse nydes både i restauranten eller som ’take away’. Viale Fontana munder ud i campingpladsens store torv – Piazza Marina. Her ligger den store scene, hvor aftens underholdning udfoldes.

Image
Det danske band Dalton spillede op til dans, mens vi var på Marina di Venezia

Den ene af restauranterne ligger lige ved siden af scenen, så man kan nyde sin mad, mens man underholdes. Der er underholdning på scenen hver aften kl. 21.00, og programmet skifter hver uge.

Image
Der er underholdning hver aften på den store scene
 

Vi købte pizza ned til campingvognen og prøvede også at spise på restauranten en aften. Maden var udmærket og priserne rimelige.

Image
SIssel og jeg gennemgår menukortet
 

Alle tre restauranter har plads til mange gæster, og der kan være rigtig travlt ved spisetid. Da en stor del af ’tjenerne’ er unge i feriejobs, må man ikke forvente betjening i Michelin-klasse.

Image
Så er der serveret
 

Tjenerne gør et udmærket arbejde, men vær alligevel klar til at udvise tålmodighed og lidt overbærenhed.

Image
Der var altid travlt ved boden med popcorn

På Hovedgaden ligger endvidere et legeland med hoppeborge, trampoliner m.m. Her kan de yngste boltre sig som de vil. Alt virker sikkert, men det er ikke gratis. Man må slippe € 2,50 i entre.

Image
Sissel og jeg kigger på sko i en af campingpladsens butikker.
 

Også en frisør, slikbutik, isbar, isenkræmmer med badedyr og campingudstyr, tøjbutik (mest bade- og strandtøj), grønthandler, butik med sko og tasker, kiosk, butik med souvenirs og glaskunst, dykkerskolens kontor og fotoforretning.

Image
En glasmager giver eksempler på sit håndværk på hovedgaden

Fotoforretning er nok ikke den rigtige betegnelse. Ok – man kan købe et digitalt kamera der, men udvalget er bestemt ikke stort. Men det er heller ikke det, at forretningen lever af. Ved alle aktiviteter, ved poolen, på stranden og på restauranter går der hele tiden såkaldte fotografer (Il Photographo) rundt og tager billeder af gæsterne – og især af gæsternes børn.

Image
En af fotograferne er gået ud i vandet for at fotografere børn
 

Fotograferne er alle meget ihærdige, og gør meget ud af at få opstillet det helt rigtige feriebillede. Det koster intet at blive fotograferet, men det koster at få billedet udleveret. Billederne bliver så hængt op ved fotoforretningen og for små € 5 kan man købe billedet af en selv eller af ens kære. Billederne kan også leveres på kakler, krus, musemåtter m.m. mod ekstrabetaling.

På Hovedgaden ligger også campingpladsens supermarked. Her er et rigtig godt udvalg af dagligvarer. Vil man ikke købe ind på campingpladsen, ligger der et supermarked lige uden for Marina di Venezias port. Her er udvalget lidt mindre, og priserne på nogle varer – ikke alle – er lidt lavere.

Ved siden af Cykeludlejningen ligger pladsen såkaldte ’spillehal’. Her er et udvalg af forskellige spillemaskiner med video- og computerspil.

Image
Spillehallen
 

Om spillemaskinerne er gode eller ej, er jeg nok ikke den rette til at vurdere (jeg er alt for gammel til at være der), men stedet var fast tilholdssted for en del tyske og italienske teenagers.

Der er en kirke på campingpladsen, og tidspunkter for messer m.m. bliver annonceret på campingpladsens opslagstavler og i specielle tilfælde via højtalere.

Image
Campingpladsens kirke

Rundt på campingpladsen ligger flere Snackbars. Her kan man få kaffe, te, is og forskelligt fast food. På flere af disse, vises desuden ’vigtige’ sportsbegivenheder.

Image
Her er der både is og kølige drikke
 

Især en af disse snackbars har stor betydning for campingpladsens mange teenagers - nemlig Karaokebaren. Dette er det uofficielle ’hænge-ud’ sted for teenagers. Men mere om det i en af de næste artikler om Marina di Venezia.

Image
Karaokebaren om aftenen

Links:
Hjemmeside: Marina di Venezia
Gå til del: 1 -  2 -  3 -  4 -  5 -  6

 

Fakta om camping i Italien

Biludstyr og sikkerhed

Det er obligatorisk at medbringe advarselstrekant og sikkerhedsvest til alle i bilen. Man skal bruge seler både for og bag, og børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, lige som i Danmark. Dæk og snekæder er der visse regler og perioder for det, oplysninger om dette kan findes her. http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/daek/regler-vinterdaek-udlandet

Færdselsregler

Regler i forhold til promillegrænser og snakke i håndholdt mobiltelefon er ligesom i Danmark. For bilister med under 3 års køreerfaring er promillegrænsen 0,0. Radar og laserdetektorer er forbudt at bruge, men det er tilladt at bruge POI funktionen i GPS’en. Nærlyset skal være tændt om dagen uden for bebyggede områder. Der er højrevigepligt.

Parkering/standsning i bebyggede områder er kun tilladt i højre side af vejen hvor der er to-vejs trafik. I en ensrettet gade er parkering/standsning tilladt i højre eller venstre side, forudsat at der er mindst 3 m fri plads i bredden af vejen. I de større byer nær centrum er der P-zoner hvor betaling er nødvendig, disser er angivet med blå vejskilte. I Rom er det forbudt at parkere i en del af det historiske centrum på hverdage mellem kl. 07 og 20. Handicapparkering er gældende efter fælles EU-retningslinjer og med et godkendt EU-skilt, dog kan der være lokale regler.

Skal man f. eks. have cykler bag på bilen/autocamper/campingvognen skal man have et rødt og hvidstribet advarselsskilt bagpå. Skiltet skal måle 50 x 50 cm og skal være fremstillet af reflekterende materiale. Skiltet kan købes i Danmark. I Italien kan det købes på servicestationer og autoudstyrsbutikker. På Italiensk hedder skiltet ”pannello per carichi sporgenti”. HUSK at det du hægter bag på køretøjet ikke må overstige 30% af køretøjets længde

Camping

Er normalt ikke tilladt i nationalparker og statslige skove, der er dog visse steder det er. Her udover er det kun tilladt på officielle campingpladser.

Hastigheder

  • I byer må man kører max 50 km/t
  • På landeveje må personbiler og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 90/110 km/t
  • På landeveje må personbil med campingvogn kører 70 km/t
  • På motorvej må personbil og autocamper under 3500 kg, motorcykler over 150cc kører 130 km/t
  • På motorvej må personbil med campingvogn kører 80 km/t
  • Personer som har haft kørerkort i mindre end 3 år, må på landeveje max kører 90 km/t og på motorveje 100 km/t

Man kan fra den Italienske bilklub ACI på tlf. 0039 06 491716 få trafikinformation for Italien på forskellige sprog.

Miljø og Vej/bro/tunnel afgift

I flere byer i Italien er der indført miljøzoner, som gør at det er forbudt at køre ind i byerne (Se nyttige links). Italien har også flere bjergpas, hvor det ikke er tilladt at kører med campingvognen bag på (Se nyttige links). Ligeledes er det forbudt at kører med campingvogn ved Amalfi kysten på strækningen SS163 lige syd for Napoli, da der er smalle veje. Autocampere forbydes om sommeren på strækningen mellem Vietri sul Mare og Positano. Vej, tunneller og bjergpas afgifter se Nyttige links herunder.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsproget

Italiensk

Toldregler

EU's toldregler er gældende

Strøm

220V vekselstrøm

Brændstof

Benzin hedder Benzina Senza piombo/Benzina verde, og findes i Normal 95 og Special 98. Diesel hedder Gasolio/Diesel

Vigtige dokumenter

Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis -  Gyldigt campingpas. Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005). Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS). Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring). DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade). Desuden Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Akut brug for hjælp: Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112. Ud over 112 som vi kender hjemmefra kan man benytte 118 til ambulance, 113 til politi og 115 til brandvæsen.

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter.  Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52. Har man ikke kasko eller vejhjælp med europadækning, kan man via den italienske bilklub ACI på tlf. 800 116 800 få hjælp mod betaling.

Links til at finde Campingpladser i Italien

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information