Image

Vi ankom til Les Roquilles (43o32’54 N – 003o57’32 E) lidt udenfor Montpellier omkring 1730, altså et lille døgn og ca. 1950km efter afgangen hjemmefra. 

En venlig pige (datteren af pladsens ejer) tog vel imod os på et usikkert, men forståeligt engelsk. Desværre var hun den eneste på pladsen som vi kunne kommunikere med på et acceptabelt niveau, hvilket satte tålmodigheden lidt på prøve fra tid til anden.

Pladsen var desværre turens dårligste oplevelse. Selvom indtjekningen forløb smertefrit og glat, men resten af deres service lå langt under middel.

Vi havde læst om pladsen på hjemmesiden http://www.camping-les-roquilles.fr/ og havde forventet en turistvenlig plads med en nogenlunde stemning og indretning.

Image
Man har ikke gjort meget ud af detaljerne, Affaldsbeholdere stod tilfældigt spredt på vejene

Image
Og euro paller fungerede som improviserede broer.

Det viser sig at over 80 % af gæsterne i området er franskmænd og at faciliteterne følgelig ikke er indrettet efter fremmedsprogede gæster.

Vi fortærede den sidste del af Christinas rabarberkage til aftensmad og gik en tur rundt på pladsen inden vi krøb tidligt til køjs.

Vores første morgen i Frankrig startede med opdagelsen af at vi i bedste fald havde skygge mellem 07-0730 om morgnen.

Image

De skyggefulde pladser kostede fra 40euro - og det var for meget til vores budget.

I retrospekt burde vi have valgt at finde en anden plads med mere skygge.

Vi besøgte pladsens lille supermarked og provianterede til morgenmaden. Priserne er helt i niveau med de almindelige dagligvareforretninger i La Grande-Motte og udvalget er dækkende.

Image
Christinas blonde hår lyser op blandt de overvejende mørkhårede i området

Jeg vil som oftest gerne se mest muligt af området vi bor i og fra Les Roquilles kan man på ca. en times kørsel nå flere store grottekomplekser. Vi havde fundet et par spændende brochurer i pladsens lille turistkontor hvor specielt en grotte fremstod som noget særligt. Vi skyndte os derfor at overstå de praktiske morgengøremål så vi kunne komme af sted.

Grotto de Labeil
En anbefalelsesværdig dagstur går til Grotto de Labeil (43o47'59 N - 003 o 16'03 E) som mennesker har brugt siden stenalderen. I det 18. - 20. århundrede brugte man den til at lavede og lagre Roquefort ost. Det stoppede i 1990 da EU besluttede at al ost som bar navnet, skulle være produceret i byen 'Roquefort' og derfor laver man i dag en anden type ost, 'Tomme Prince du Larzac' og den lokale vin 'chatêau Pegairolles de L'Escalette' som har optimale lagrings betingelser idet grotterne er konstant 12 grader kolde året rundt.

Billetter købes langs vejen nedenfor indgangen til grotten, hvor man også kan efterlade sin bil. Gåturen op til indgangen er fantastisk smuk selvom man kan få en smule sved på panden.

Image

Turen i grotten er med guide som på nogenlunde engelsk kan svare på de mest almindelige spørgsmål. Ved indgangen ligger en skreven engelsk oversigt over turen, forklaret i hovedpunkter.

Det kan være svært at tage gode billeder medmindre man har et kamera med rigtig god flash. Vores lille Ixus leve dog, med lidt hjælp, op til opgaven.

Grotten er overalt oplyst af diskret men god belysning og gulvene er planet ud så alle kan komme omkring. Dog er det ikke muligt at komme rundt med kørestol.

For børnefamilier er det muligt at leje hjelme med pandelygter og få lov at gå på opdagelse i en uoplyst del af hulesystemet på egen hånd. Vi mødte en mængde små glade ansigter på vej forbi den del.

Image

Image
Ost og vin står side om side ned igennem gallerierne

Grotten skabt af en flod som har vandslebet klipperne som er meget porøse (dolomit). Når det regner filtreres vandet udefra ned gennem hulens tag og drypper inde i gangene. Derved vaskes en masse salte og mineraler ud som aflejres i klipperne. Derfor kan man finde 3 overvejende farver i grotten.

Hvid fra kalk, rød/orange fra jern og sort fra mangan

Floden (temp. 8oC) som løber igennem (og har sit hovedløb 45m under) grotten forlader klippen i området og forsyner byen Labeil og flere andre små byer med rent drikkevand

 

Image
Grotterne er oprindeligt dannet af en underjordisk flod.

Hovedløbet ligger nu under den del af grotten man kan besøge.

Image
Det ene galleri er smukkere end det andet...

Image
Det kan være en god idé at være fornuftigt påklædt til turen i den kølige grotte

Image
Det kan tydeligt ses hvordan vandet langsomt har slebet sig vej ned gennem klippen og skabt fantastisk smukke gallerier

Image

Image
Som afslutning på grottebesøget spiste vi crepes og fik café au lait ved billetlugen

På hjemvejen kørte vi gennem de smukke bjerglandskaber og kom tilfældigt forbi en fantastisk smuk landsby Lauroux (43 o46'41 N - 003o17'22 E) Hvor vi spiste på fransk bonde maner - Baguettes, Emmentaler, røget pølse og friske tomater vi havde købt i en bod ved vejen. Selvfølgelig fik vi lokal vin til.

Midt gennem byen løber den lille flod som udspringer fra Grotterne over byen.

Mens vi sad og spiste løb byens små børn rundt og legede i vandet, solen bagte og de gamle damer gik tur arm i arm... Det kan ikke blive smukkere på en ferie i Frankrig.

Image

Image
Ægte idyl

Køreturen dertil og hjem er i sig selv det hele værd. Man kan tage motorvejen som er ny og dejlig at køre på, eller man kan tage de små biveje som snor sig igennem noget af Frankrigs smukkeste landskaber. Vinmarker og frodige bjergområder.

Hjemme på pladsen trængte vi til en ordentlig afvaskning efter at have travet og kørt området igennem.

Bade faciliteterne havde nogenlunde varmt vand, men imponerer ikke udover det, hygiejnen var direkte manglende.

Der er mange mennesker som kommer og går i toilet bygningerne, og selvom vi har set deres rengøringspersonale, kan vi ikke se resultatet af rigtig rengøring. En nedspuling af inventaret og en svabning af gulvet udgjorde 90 % af den rengøring vi oplevede.

Gulvet var sandet til i badekabinerne hver gang vi var deroppe, en eller anden havde smurt shampoo ud over flere kabiner, det blev aldrig vasket af.

Der var ganske få siddetoiletter, og alle uden bræt. I mændenes pissoir manglede der direkte afløb fra en kumme så der løb gule spor hen over gulvet efter brug...

Image
Jeg har set pænere toiletter !

Næsten dagligt lyttede vi til franske schlagerhits fra pladsens udendørs disco som først slukkede kl. 23 Lidt pudsigt lagde vi mærke til en Fransk udgave af 'hvor skal vi sove i nat'. Også andre skandinaviske kunstnere blev spillet i uendelighed - Rednecks og Natasja var sikre alle aftener med disco.

Pladsen har rutsjebane i forbindelse med de 3 pools i et ellers trist pool område uden liggestole eller nogen som helst former for udsmykning.

Til gengæld kunne vores første tur til stranden (150m), afsløre det fineste perlesand, strandskaller og badegæster helt til kl. 21.

Stranden er områdets eneste ubetingede succes. Vandet var ikke helt så varmt som ventet, men jeg er også forvendt med at bade i Libanon, Cypern, Thailand og det Græske øhav.

Vi prøvede ikke pladsens restaurant som lå noget gemt og ikke kunne levere engelsktalende betjening eller menukort.

Til gengæld købte vi en stor del af vores mad hos pladsens udmærkede lille købmand

På tredje mødte vi to andre danske gæster på pladsen. Det var dejligt endeligt at kunne tale med andre mennesker. Pladsens øvrige gæster var meget tilbageholdende eller talte kun Fransk.

Det danske par opgav dog pladsen efter det første døgn og kørte til Italien. De havde fået plads i skygge, men direkte op ad det udendørs diskotek.

Lige bag pladsen ligger et større marsk område med en stor bestand af flamingoer. De var helt afslappede da vi forsøgte at komme tæt på for at tage billeder. Desværre var bunden i de lave søer for mudret til at jeg havde lyst til at vade ud blandt dem.

 Image
Når de reklamerer med flamingoer i baghaven - Så mener de flamingoer i baghaven!

Jeg havde en eksamen kort efter vi kom hjem og måtte derfor læse en del under turen. Bevæbnet med 20 kg. bøger indtog jeg diverse caféer og nød studielivets glæder mens Christina lå i solen, løste sudoku eller flød i den ene eller anden pool.

Jeg er sikker på at hun nød det.

Links:
Læs også: Med telt i Frankrig og Spanien – Del 1

 

Fakta om camping i Frankrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er påbudt at bruge seler både for og bag, og have kørelyset tændt. Det er obligatorisk at medbringe Advarselstrekant, Brandslukker, Forbindskasse, Sikkerhedsvest (EU-godkendt, EN471 og kan være gul, orange eller rød), Ekstra sæt pære til samtlige lygter og Styrthjelm hvis kørsel på motorcykel. Alkoholtester (formelt lovkrav). Det er TOTAL forbudt at bruge headsæt/høretelefoner når man kører bil og på cykel.

Promillegrænsen er som i Danmark, dog hvis man har under 3års køreerfaring er den på 0,2%. Hornet er forbudt om natten, der bruges lyset.

Camping

Camping udenfor for offentlige campingpladser er kun tilladt med tilladelse fra lodsejer eller off. myndighed. Deslige er det forbudt at campere i statsskove, nationalparker i særlige naturområder og ved strandene. Det frarådes at overnatte på rastepladserne og det er forbudt på gader og veje.

Hastigheder

 • Hastighedsgrænserne i byer er = 50 km/t
 • Landevej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevej, køretøj over 3500 kg og bil m/anhænger, samlet vægt over 3500 kg** = 80 km/t
 • Motortrafikvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej, køretøj over 3500 kg = 100 km/t
 • Motortrafikvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg, men under 12000 t = 90 km/t
 • Motorvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 130 km/t *
 • Motorvej, køretøj over 3500 kg = 110 km/t *
 • Motorvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg = 90 km/t

Man må ikke kører i venstre vognbane på en 3 sporet motorvej med campingvogn/trailer bagefter.

Miljø og Vejafgift

Når man kører på de Franske motorveje betaler man pr. strækning man kører. Der betales ved den frakørsel som man forlader motorvejen af. Man kan betale med kontanter, Visa Eurocard, Mastercard, American Express. Der er ligeså betaling for at køre gennem tunnellerne og over broer (se nyttige links) Bjergpassene i Frankrig er gratis at passere, på nær Restefond.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsprog

Fransk

Toldregler

Gældende for EU

Brændstof

Blyfri benzin hedder Sans plomb 95/95-E10/98 og Diesel hedder Gazole/Diesel/B8

Vigtige dokumenter

 • Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas
 • Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005)
 • Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS)
 • Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring)
 • DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade)
 • Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Ud over 112 som vi kender hjemmefra, kan man i Frankrig komme i direkte kontakt med læge, politi eller brandvæsen:

 • Lægehjælp: 15
 • Politi: 17
 • Brandvæsen: 18

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.

Links til at finde Campingpladser i Frankrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information