Image

Den sidste dag på Les Roquilles tilbragte jeg i deres café dybt begravet i mine skolebøger, mens Christina brugte pladsens lille internet computer til at finde en god plads i Spanien. 

På baggrund af vores Franske oplevelser prioriterede hun at finde en skyggefuld plads. Efter at have været en lille uge på Les Roquilles, fik vi endeligt mulighed for at pakke et nogenlunde tørt telt sammen.

Vi besluttede at give den gas og pakkede vores ting fra morgenstunden, så vi har god tid til at hive det halvtørre telt ned og måske undgå at inderteltet blev alt for vådt.

Alt i alt tager det kun 2½ time og vi kan uden de store farvelscener forlade Les Roquilles. Med erfaringerne fra første sammenpakning og turen derned valgte vi en anden strategi og fik derfor væsentligt mere plads i bilen.

Under jubelråb kørte vi videre med kursen mod Spanien.

Quéribus
 På vej mod Costa Brava tog vi os tid til et stop ved byen Cucugnan hvor en af de mest velbevarede Katharborge stadig kan ses. Queribus ligger på toppen af et bjerg, 728meter over havet (42o50'12 N - 002 o37'16 E).

Turen dertil er mildest talt fantastisk med vinmarker så langt øjet rækker. Vi tilbagelagde de 180 km på godt 2 timer, og havde tid til at bese nogle af markerne undervejs.

Image
Desværre var druerne ikke modne - Det havde været sjovt at smage

Da vi forlod hovedvejen ved slottet fandt vi en halvtom parkeringsplads med en meget stejl opkørsel mod bjerget markeret med 'færdsel i motorkøretøjer forbudt'. Vi besluttede lidt opgivende at hvile os lidt inden vi gik op til fods.

Meget til vores forundring oplevede vi at flere biler kørte op og ned. I Frankrig tager man altså ikke altid de store 'indkørsel forbudt' skilte så alvorligt. Efter 5 minutters kørsel af den meget stejle vej var vi lykkelige for ikke at have forsøgt os til fods.

Image
Den stejle vej som fører op til billetlugen ses her fra toppen af borgens kirke

Ved indgangen ligger en lille souvenir shop som sælger en masse bøger om borgen og området. Billerne til området koster 5e pr person

En tur hertil er bestemt anbefalelsesværdig. Blot bør man huske vindtæt overtøj da blæsten er voldsom og kold.

Mens man går det sidste stykke på skærver og løst underlag kan man rigtigt fornemme hvorfor borgen var så strategisk vigtig i middelalderen. Blot det at gå dertil i moderne tid kan give sved på panden.

Image
Herfra foregår turen til fods...

Image
Indgangen er meget smal og stejl hvilket gav de forsvarende tropper store fordele

Hvis man har, bare lidt historisk interesse, er det en stor oplevelse at gå rundt i ruinen.

Borgen er indtaget én gang igennem de hundrede af år den har været strategisk knudepunkt for området. Belejringen tog 10 lange vintermåneder.

Image
Fra toppen af ruinen har man en fantastisk udsigt i alle retninger - Her ser vi ud over middelhavet 35 km væk.

Image
Borgens første beboere var munke som herfra holdt øje med deres jord. Alt hvad man kunne se fra borgen!

Image
Det er muligt at udforske katakomberne som dog ikke længere indeholder nogen af de tidligere beboere.

Image
De gamle vindueshuller i kirken står tomme og gabende

Image
Der er helt sikkert ikke nogen som sniger sig ind ad bagdøren her...

Vi forlod borgen med maven fyldt af nye spændende indtryk.

Lidt udenfor byen Cucugnan skulle vi besøge restauranten og vin tapperiet Le Maison Du Terroir i byen Maury. Desværre holdt stedet lukket da vi kom og alle skilte som forklarede åbningstiderne havde laaange forklaringer på Fransk som vi ikke kunne stave os igennem. Stedet var smukt udsmykket med vægmalerier på alle facaderne

Image
Christina slapper af med de malede mænd på den malede bænk på den malede facade.

For ikke at være kørt forgæves, gik vi ind på en kirkegård med fantastisk smukke familiegravsteder 42o48'35 N - 002o35'58 E

Image
Kirkegårdene i Frankrig er ganske smukke

De katolske kirkegårde er meget fremmedartede med alle mausoleerne. Vi gik på jagt efter de ældste grave som stammede helt tilbage fra 1816 Utroligt smuk oplevelse.

Efter kirkegården tog vi et ordentligt ryk og kørte de sidste 200 km til vores destination i Spanien, Campingpladen Costa Brava i byen Sant Antoni de Calonge.

Efter Les Roquilles var vores forventninger til næste plads meget små.

Vi blev svært overraskede da vi rullede ind på hvad næsten kun kan beskrives som en ***** super plads.

I receptionen bliver vi mødt med den triste besked, at der kun er én lille plads tilbage.

De er dog mere end villige til at vise den frem og vi aftaler at forsøge at få plads til teltet, ellers vil de ringe rundt til de omkringliggende pladser for at undersøge hvor vi så kan være.

Image
Vores telt viser sig lige at kunne være der hvis vi accepterer at have et træ halvt inde i sovekabinen.

Med en smule list lykkes det os at få teltet slået op. Godt nok kan vi ikke stramme yderdugen helt ud fra inderkabinen i den ene side, således at et evt. regnskyl vil løbe lige ind i sovekabinen. Vi løser dog problemet ved at lægge en opsprættet plasticpose imellem de to lag teltdug og kan således overse det lille problem.

Det skulle vise sig at være et ubetydeligt problem idet vi ikke så nogen former for rigtig regn mens vi var i Spanien.

På den ene side havde vi to store campingvogne som nærmest havde dannet en vognborg med køkken telte, fjernsyns stue, legerum og have. Heldigvis var der kun folk i weekenderne så vi havde ro til den side. På den anden side havde vi en hollandsk familie med 5 stille teenager børn. Utroligt behagelige mennesker som hurtigt forklarede os hvor de bedste supermarkeder og strande lå...

Nogle gange finder man et sted hvor man omgående føler sig tilpas og hjemme. Sådan følte jeg det på Costa Brava Camping

Links:
Læs også: Med telt i Frankrig og Spanien – Del 1
Med telt i Frankrig og Spanien – Del 2
Med telt i Frankrig og Spanien – Del 3

 

Fakta om camping i Frankrig

Biludstyr og sikkerhed

Det er påbudt at bruge seler både for og bag, og have kørelyset tændt. Det er obligatorisk at medbringe Advarselstrekant, Brandslukker, Forbindskasse, Sikkerhedsvest (EU-godkendt, EN471 og kan være gul, orange eller rød), Ekstra sæt pære til samtlige lygter og Styrthjelm hvis kørsel på motorcykel. Alkoholtester (formelt lovkrav). Det er TOTAL forbudt at bruge headsæt/høretelefoner når man kører bil og på cykel.

Promillegrænsen er som i Danmark, dog hvis man har under 3års køreerfaring er den på 0,2%. Hornet er forbudt om natten, der bruges lyset.

Camping

Camping udenfor for offentlige campingpladser er kun tilladt med tilladelse fra lodsejer eller off. myndighed. Deslige er det forbudt at campere i statsskove, nationalparker i særlige naturområder og ved strandene. Det frarådes at overnatte på rastepladserne og det er forbudt på gader og veje.

Hastigheder

 • Hastighedsgrænserne i byer er = 50 km/t
 • Landevej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 90 km/t
 • Landevej, køretøj over 3500 kg og bil m/anhænger, samlet vægt over 3500 kg** = 80 km/t
 • Motortrafikvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 110 km/t
 • Motortrafikvej, køretøj over 3500 kg = 100 km/t
 • Motortrafikvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg, men under 12000 t = 90 km/t
 • Motorvej, bil og bil m/anhænger, samlet vægt under 3500 kg = 130 km/t *
 • Motorvej, køretøj over 3500 kg = 110 km/t *
 • Motorvej, bil m/anhænger med samlet vægt over 3500 kg = 90 km/t

Man må ikke kører i venstre vognbane på en 3 sporet motorvej med campingvogn/trailer bagefter.

Miljø og Vejafgift

Når man kører på de Franske motorveje betaler man pr. strækning man kører. Der betales ved den frakørsel som man forlader motorvejen af. Man kan betale med kontanter, Visa Eurocard, Mastercard, American Express. Der er ligeså betaling for at køre gennem tunnellerne og over broer (se nyttige links) Bjergpassene i Frankrig er gratis at passere, på nær Restefond.

Valuta

Euro og der kan benyttes de mest almindelige kreditkort.

Nationalsprog

Fransk

Toldregler

Gældende for EU

Brændstof

Blyfri benzin hedder Sans plomb 95/95-E10/98 og Diesel hedder Gazole/Diesel/B8

Vigtige dokumenter

 • Pas – Alm. dansk Kørekort – Gult og blåt sygesikringsbevis - Gyldigt campingpas
 • Original registreringsattest eller Del 1 til både bil-campingvogn-autocamper (Del 1 er ny model efter 5.12.2005)
 • Det grønne forsikringskort (bruges til kørsel uden for EU/EØS)
 • Det røde kort (god ide at medbringe hvis man har en kaskoforsikring)
 • DK-skilt (hvis man IKKE har en EU nummerplade)
 • Pillepas – Rejseforsikring – Kæledyrspas (Kontakt din dyrlæge for nærmere info ang. vaccinationer til det pågældende land)

Forsikringer

Der skal som minimum være almindelig ansvarsforsikring på bilen, campingvognen er op til en selv.

Brug for hjælp – vigtige telefonnr.

Ambulance – Brandvæsen – Politi: 112.

Ud over 112 som vi kender hjemmefra, kan man i Frankrig komme i direkte kontakt med læge, politi eller brandvæsen:

 • Lægehjælp: 15
 • Politi: 17
 • Brandvæsen: 18

Lægehjælp

EU-statsborgere får dækket alle udgifter til læge og sygehusvæsen ved korte ferierejser. Du vil dog selv skulle lægge ud for dine udgifter. Ved rejser på en måned eller mere skal du kontakte din kommune for at få udstedt et blåt EU-sygesikringsbevis. Overvej om det er en god idé at tegne en ekstra rejseforsikring som kan dække ting som tandlægeudgifter, forsinket eller stjålet bagage, osv.

Autohjælp

Er man kaskoforsikret kontakter man SOS Internationals Alarmcentral på:+ 45 70 10 50 52 eller + 45 70 10 50 50. eller man kan kontakte Falck på tlf. 00 45 70 10 20 30, hvis man har et Falck-abonnement.

Links til at finde Campingpladser i Frankrig

Nyttige links

Alt Om Camping er din kilde til seriøse og nyttige campingnyheder. Her er masser af inspiration til din næste campingferie, nyt om campingudstyr og gode råd til gør-det-selv projekter. Her finder du information om campingvogne, telte, teltvogne, fortelte, autocampere og campingudstyr, og det er her, du finder alle vigtige campingnyheder samlet på et og samme sted. 

Alt Om Camping handler om camping for hele familien. Her finder du rejsebeskrivelser fra campingpladser og rejsemål fra Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og mange andre lande i Europa. Alt Om Camping er en omfattende campingguide med fokus både på børnefamilier og seniorer. Det er her, du finder inspiration til den bedste campingferie for dig og din familie.

Ud over de mange artikler og rejsebeskrivelser, tilbyder Alt Om Camping også gratis Camping-TV på Youtube. De mange videoer og TV-reportager viser dig nyt om campingvogne, autocampere, fortelte, campingudstyr m.m. Du kan også se spændende rejsefilm fra campingpladser i Danmark og Europa, og hente inspiration og gode råd til din næste campingferie.

Alt Om Camping er også Danmarks største fælleskab for campister på Faceook.

Alle artikler, TV-reportager og rejsefilm på Alt Om Camping er lavet af aktive campister med bred erfaring om det at tage på camping. Alt Om Camping er lavet af campister til campister.

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information