aoc logo 246

 

 Tivolireastuarant presse 240117 01

Det bliver den thailandske gourmetrestaurant Kiin Kiin, der flytter ind i Det japanske Taarn i Tivoli. Kiin Kiin er uden sammenligning blandt Københavns mest eksklusive thairestauranter, og i 2008 fik den sin stjerne i Michelinguiden. Kiin Kiin Tivoli som restauranten kommer til at hedde åbner dørene for gæsterne, når Tivoli tager hul på sommersæsonen den 6. april 2017.

Kiin Kiin, der var den anden restaurant uden for Thailand, der blev tildelt en Michelinstjerne, føjer nu et nyt kapitel til sin historie. Det sker når den thailandske haute cuisine-restaurant rykker ind i en af Danmarks mest ikoniske og fotograferede bygninger og restauranter – Det japanske Taarn.

Eventyr og madoplevelser

Kiin Kiin kan fra thai oversættes til "kom og spis" - og manden bag de succesfulde restauranter er Henrik Yde Andersen. Han har med succes kombineret sin uddannelse, som sommelier med årelange ophold i Thailand og har på få år sat nye standarder for thaimad på højeste niveau. Han siger om samarbejdet:

”Jeg har altid haft en drøm om, at det tårn i Tivoli en dag skulle blive mit (Det japanske Taarn”). Tårnet emmer af eventyr og eksotiske madoplevelser og den kombination vil jeg satse rigtig meget på at udbygge, så børn og voksne kan se frem til nye madoplevelser i nogle af de smukkeste rammer i Tivoli”.

Tivolireastuarant presse 240117 02Henrik Yde Andersen står bag de succesfulde restauranter
Tivolis koncernjurist med overordnet ansvar for Tivolis lejere, Annette Juhl, siger:

”Jeg er utrolig glad for, at vi med dette samarbejde får tilføjet endnu et nyt koncept til Tivolis samlede madudbud. Henrik og jeg har drøftet hvorledes Kiin Kiin konceptet kan foldes ud i tårnet, og der er ingen tvivl om, at dette kommer til at blive et stort plus for Tivoli og for de gæster som vi ønsker at forkæle i Tivoli – også på det kulinariske område. Jeg glæder mig til samarbejdet, og til sæsonen 2017”.

Kort om Kiin Kiin

Før Henrik Yde Andersen åbnede Kiin Kiin på Nørrebro i København arbejdede han som restaurantchef på stjernekokken Paul Cunninghams gourmetrestaurant The Paul i Tivoli. Herefter åbnede Henrik Yde Andersen Kiin Kiin på Nørrebro og kan se tilbage på mange andre initiativer. I 2016 indgik han samarbejde med Arp-Hansen Hotel Group, hvor Sea by Kiin Kiin åbnede i efteråret på Nyhavn Hotel. Han har også åbnet den anmelderroste vegetarrestaurant VeVe på Østerbro i København i 2016. Der bliver i 2017 ligeledes åbnet en Kiin Kiin restaurant som bliver en del af Tivoli Hjørnet.

Ikonisk bygning får ny forpagter

Det betagende illuminationstårn ved Tivoli Søens bred kom til verden sammen med Tivoli-sæsonen 1900. Arkitekt og Tivoli-direktør Knud Arne-Petersen stod bag designet, og i programmet for sæsonen stod det nævnt som Det japanske Taarn, hvor der var indrettet te-salon. Spørger man stileksperter, får man at vide, at tårnet har både kinesiske og japanske islæt. Men folkemeningen havde åbenbart besluttet sig, for allerede i 1901 kaldes tårnet for Det kinesiske Tårn.

Tivoli som byens største spisested

Tivoli er med sine 27 restauranter Københavns største spisested med plads til 10.000 spisende gæster. Her udbydes alt fra sund fast food til gourmet – fra dansk til italiensk.

Når Tivoli Hjørnet åbner bliver det med en kraftig udvidelse på restaurantporteføljen. Her vil blandt andre KUL, Tapa del Toro, Kadeau, Cock’s & Cows og Aamanns Smørrebrød åbne nye restauranter.

Se mere på Tivoli.dk

 

Annonce

AltOmCamping.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger, målrette annoncer og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Få flere oplysninger om hvordan vi bruger cookies her Privatlivspolitik.

Jeg accepterer cookies fra denne side

EU Cookie Directive Plugin Information